5 Beste hunderaser for fotturer

Beste hunderaser for fotturer

Kjent som menneskets (og kvinnes!) beste venn, a hunden gjør en ideell følgesvenn For mange mennesker, spesielt hvis du liker å komme seg ut og om. For det første stønner de fleste mutts ikke eller nag for iskrem som barn gjør på langdistanse turer! Denne artikkelen ser på fem av de sterke raser for dine utendørs opplevelser, men først vil noen få grunnleggende prinsipper bidra til å informere din beslutning:

  • Uansett hvilken hund du velger, hvis du vil at han skal følge deg utendørs på lange turer, blir god trening ekstra viktig. Du må ha tillit til ham å adlyde dine bestillinger, for eksempel å returnere til deg på kommando; ikke bare for sin egen sikkerhet, men for din og for andre vandrere også.
  • Det er verdt å merke seg korthårede raser vil generelt være mye lettere å rydde opp etter en gjørmete tur. Hvis du bor i kjøligere klaser og elsker utvidede turer, skjønt, så en langhåret hund er naturlig utstyrt for å holde seg varmere for lengre - men de vil trenge ekstra grooming.
  • Du bør studere den enkelte rasepotensial for typiske helseproblemer og være oppmerksom på symptomene, slik at du kan få øye på dem tidlig hvis de oppstår. Det er også viktig at du vet noe grunnleggende hundens førstehjelp og ta kit med deg for å behandle riper, biter eller pote skader på vei.

Relatert innlegg: Beste hund telt

La oss ta en titt på våre fem toppvalg for beste hunderaser for fotturer!

Border collie

Opprinnelig oppdrettet som en arbeidshund for å følge instruksjonene når herding husdyr som sauer, har Border Collie et rykte som en av Smartest hunderaser. Denne evnen til å lære og svare lydig på kommandoer markerer det som en ypperlig følgesvenn på turstien. De er klassifisert som en mellomstor rase med en mid-lengde frakk, så det kan trenge en god swill ned etter en gjørmete tur. I temperament kan de kjede seg lett hvis de ikke får tilgang til mye fysisk trening, og rikelig med mental stimulering også. Unnlatelse av å gi dem dette kan føre til destruktiv atferd hjemme, så hvis du har en aktiv, utendørs livsstil, vil denne hunden elske å følge deg hvor som helst og for lenge du vandrer!

Rasen har en levetid på rundt 10 til 14 år og vanligste helseproblemer på synet og hørselen som hundenes alder; Men det kan også være utsatt for mer alvorlige plager som Canine Hip Dysplasi (CHD). Se etter tegn på redusert mobilitet, en motvilje mot å hoppe eller løpe og lameness i bakre lemmer.

Relatert innlegg: Hundemat til Border Collies

Border Collie for fotturer

Labrador Retriever

Som navnet antyder, ble dette laboratoriet oppdrettet for å være en retriever-pistolhund, så det er godt egnet genetisk for utendørslivet. De er middels til store hunder og har en tendens til å være korthåret, så overflødig grooming er ikke nødvendig. En bemerkelsesverdig funksjon av denne rasen er dens webbed tær: Hvis vill svømming eller wading over elver er din ting, den Labrador Retriever vil være rett ved siden av deg! Beskrivelsen beskytter også potene når du trekker gjennom snø, en aktivitet som er smertefull for andre raser. Når det gjelder temperament, er Labrador Retriever kjent for sin rolle som en assistansehund for funksjonshemmede, så med riktig opplæring, vil dette kjæledyret lydig følge dine kommandoer. De er også tålmodige og godmodige, så en ressurs når det er barn rundt.

Deres typiske levetid er 10 til 12 år. Som med grensekollien kan laboratoriet vise tegn på CHD, enten i ungdom eller med begynnelsen av alderdommer relatert til forhold som Canine artritt. De kan også ha problemer med andre ledd, spesielt knærne, albuene og skuldrene. Hvis poochen din rømmer bort fra å løpe og hoppe, eller er sakte å stå opp fra å ligge, kan det være verdt konsultere veterinæren din.

Labrador Retriever for fotturer

Jack Russell Terrier

Tror ikke du trenger en stor hund som følger med deg når du er ute og om. Noen mindre hunder, til tross for deres dimensjonale størrelse, har en nesten uutslettelig tørst etter trening, som Jack Russell. De er også enormt nysgjerrige intellektuelt og elsker stimuleringen av å komme seg ut og om. Legg til det faktum at de er flotte på å hoppe - de kan hoppe rundt 5 fot eller mer - og aldri synes å gå tom for energi, og du kan se hva som gjør dem en slik endearing følgesvenn på stien. Avlet for å jakte, det er en god sjanse for at de kan skyte av etter hver passerende ekorn, og de er kjent for å vise aggresjon mot andre hunder, så du holder dem best på en tett bånd i travle områder.

Forventet levetid for en Jack Russell er mellom 13 og 16 år. De kan være ansvarlig for fedme hvis de ikke utøves ordentlig og overfed, men ellers har en tendens til å ha langt færre helseproblemer enn den gjennomsnittlige hunden rasen.

Jack Russel Terrier for fotturer

sibirsk husky

Hvis du tenker på det, er en husky en no-brainer for langdistanse gange - Tross alt ble de spesielt avlet for å dekke miles av bakken hver dag i deres arbeidsliv. Hvis du tror du kan trek i timene uten å trene, vil den gjennomsnittlige Siberian Husky holde tritt med deg med letthet. De er pakkere hunder av naturen også, lykkeligste når de har følgesvenner i reise, så kjæledyret ditt vil holde seg nær din side gjennom hele reisen. Mer enn det, de er vant til å tråkke vekt, så en sibirisk husky vil til og med lette lasten din ved å bære sine egne vannforsyninger og så videre. Denne rasen er en mellomstor hund med en tykk, furry dobbeltjakke, så det klarer seg godt med dårlig vær. De er veldig lydhør overfor trening og er klassifisert som å være gode med barn og andre kjæledyr.

De har også en god levetid i hundens vilkår - vanligvis mellom 12 og 15 år. Hip dysplasi kan være en arvelig tilstand, noe som resulterer i leddgikt, eller i mer alvorlige tilfeller som trenger kirurgi. Det er også mulighet for synsproblemer, oftest Cataracts.

Portugisisk vannhund

Siste av våre plukker er den portugisiske vannhunden (PWD), hvis temperament gjør ham ideell til utendørsaktiviteter. Som Labrador Retriever, denne rasen er ekstremt godmodig og reagerer godt på kommandoen, på eller av båndet, med god opplæring. Den portugisiske vannhunden er også utrettelig, svært intelligent og elsker den mentale stimuleringen av en lang tur. Når det gjelder deres arv, ble de opprinnelig oppdrettet av portugisisk fisker for å hjelpe med å herdinge fisk til nett, og hente arbeidsverktøy og til og med bære meldinger og små gjenstander fra skip til kysten! De har også webbedes, så går det som inkorporerer svømming eller vann, er generelt ikke noe problem for denne rasen. Til tross for det frodige utseendet på sine krøllete strøk, skur ikke PWDer. Håret deres trenger hyppig børsting og vil fortsette å vokse hvis ikke trimmet hver annen måned eller så.

Relatert innlegg: Hunden shedding børste

Deres gjennomsnittlige levetid er mellom 10 og 14 år. Vanlige helseproblemer inkluderer arvelig hip dysplasi og mer alvorlig, juvenil dilatert kardiomyopati, en dødelig tilstand som vil manifestere i PWDs første år av livet. Mindre seriøst, noen er også utsatt for forhold knyttet til hårtap.

Relatert innlegg: Beste hundesykkelhengere

Portugisisk vannhund fra fotturer

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Beste hunderaser for fotturer