Hunden er ikke leken lenger: hva kan være problemet?

Selv om noen hunder er mer lekre (og vennligere) enn andre på grunn av rasefaktorer, er det i de fleste hunders natur å nyte å leke med sine eiere og andre hunder. Hvis din fido vanligvis er veldig lekfull, er det bare naturlig for deg å være bekymret hvis hans oppførsel endres, og han er ikke så lekfull lenger. Det er mange grunner som kan føre til dette, noen mer alvorlige enn andre, men det kan også være et tegn på at poochen din blir eldre.

Aldersfaktoren

Det er mulig at poochen din ikke spiller med deg lenger, bare fordi han ikke har interesse på grunn av eldre alder. Noen hunder har en tendens til å være veldig lekne som valper, men det betyr ikke at de vil bli så lekne når de blir voksne og spesielt eldre. Dette gjelder spesielt hvis du har en rase som ikke er så aktiv av natur, som engelsk bulldogs eller engelske mastiffer. Andre veldig Aktive raser Og flere lekende hunder som Colgies, Labradors eller Boxers vil vanligvis forbli så lekne når de vokser opp.

AldersfaktorenFor å få en lekfull voksenhund må du sosialisere ham som en valp og gi mange lekemuligheter. Noen hunder vil være leken uten ekstra press fra eieren, men andre kan bli lært å være leken. Skape et stimulerende miljø for hunden din, med matpuslespill og leker, og la ham samhandle med mennesker og andre hunder mye.

Men som hunder blir eldre, vil deres leknemlighet naturligvis avta. Hvis du har en eldre hund, trenger du ikke å bekymre deg for at han ikke er leken (jeg.E. Det er ikke A Senior hund helseproblem), med mindre det følges av noen andre symptomer som kan signalere et problem med hans helse. Noen eldre hunder vil ha et ønske om å spille, men de kan ikke gjøre det fysisk. Før du gir opp, prøv å finne spill som ikke krever mye bevegelse og fysisk engasjement for din fido. Her er noen ideer.

Helseproblemer

HelseproblemerGammel eller ung hund, endringer i kjæledyrets oppførsel, inkludert et redusert ønske om å spille, kan være et symptom på et helseproblem. Ifølge veterinærer, hvis hunden din ikke synes å være interessert i å spille, kan han for eksempel ha et tannhelseproblem. Infiserte tannkjøtt og tenner kan påvirke hans evne til å tygge leker eller bære dem i munnen. De er vanskelige for eieren å få øye på.

Et annet problem kan være fedme. Hvis hunden din er overvektig, kan hans leknemyndighetene falle, enten fordi han har mindre energi enn friske hunder, eller på grunn av smertefulle ledd, åndedrettsproblemer og andre helseproblemer som er relatert til overdreven vekt.

Leddgikt og reduksjon av hjernefunksjoner (kognitiv dysfunksjon) er mer vanlige hos eldre hunder, men de kan også påvirke voksne hunder noen ganger. Husk at mange andre helseproblemer kan gjøre hunden din mindre lekfull, bare fordi han kan være i smerte. Hvis du merker noen andre endringer i atferd, ta hunden din til veterinæren for en kontroll.

Depresjon

DepresjonDepresjon hos hunder undersøkes fortsatt, men det er Noen synger peker på det faktum at hunder faktisk kan bli deprimert og utvikle apati, spesielt på grunn av mangel på mental stimulering. Ifølge Dr. Raymond Van Lienden, det er ganske åpenbart at hunder har følelser, og de kan være i dårlig humør fra tid til annen.

Hvis du legger merke til symptomer som tap av appetitt, endres i sovende vaner, og selvfølgelig, redusert lekenhet og interesse for andre ting som vanligvis opphisser hunden din, depresjonen - eller noe relatert til det - kan være årsaken. Imidlertid kan disse symptomene også signalere andre, fysiske helseproblemer. Ikke hopp til noen konklusjoner før du tar hunden din til veterinæren. Du kan lære mer om depresjonsårsaker, symptomer og behandlingsalternativer på denne nettsiden.

Er det din feil?

Hunden min er ikke lekfull lenger - herHvis hunden din ikke virker lydhør overfor stimulansen for å leke med deg, kan grunnen også ligge i din feil tilnærming. Ifølge noen Nylige studier, Hunder reagerer annerledes på forskjellige "spillesignaler".

For eksempel, en av de mest populære signalene, patting gulvet, fører til et positivt svar fra hunder bare 38% av tiden. På den annen side, jage og løpe bort og lunging fremover hadde en 100% suksess rate og alltid stimulerte hunder til å spille. Så hvis hunden din ikke virker interessert i å leke med deg, prøv en annen tilnærming til å få ham begeistret for spilletid, og du kan få bedre resultater.

Les neste: Topp 25 beste valpeleker for tannlege og mental stimulering

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hunden er ikke leken lenger: hva kan være problemet?