Doga 101: fordeler og forholdsregler for å gjøre yoga med hunder

Doga 101 - Fordeler og nødvendige forholdsregler for å gjøre hund Yoga

Har du noen gang hørt om doga? Det er Yoga & # 8230; med hunder! Hvis du ikke har hørt om dette før (hvor har du vært?!) Jeg garanterer at denne artikkelen vil fascinere deg, fordi den nedadgående hunden er ikke mer bare for mennesker. Og hvis du vet litt om doga allerede, så som noen som er gjort det for en stund, vil jeg introdusere deg til hvordan du kan begynne å gjøre yoga med din egen fido og hvorfor du bør komme inn i doga (eller hund yoga) i utgangspunktet!

Yoga praksis fortsetter å vokse et eksponentielt tempo. I dag begynner folk fra alle turer av livet, inkludert yoga i sin daglige tidsplan. Ikke rart, fordi det er en fin måte å holde seg i form mens du også finner litt tid til å slappe av i kroppen din og sinnet. Yoga er ikke bare for fleksibilitet, men også generell kroppsstyrke, mental klarhet og det fungerer perfekt som en stress-reliever. Det kan til og med tjene som et godt avrundet valg for folk som er korte på tide.

Fordeler med å gjøre yoga

Det ser ut til at spesielt, Yoga kan gi de fleste fordelene for kvinner, og forskning har støttet dette igjen og igjen. Her er noen påviste fordeler med yoga basert på vitenskap:

Det er mange flere studier på fordelene med yoga for både menn og kvinner. Hvis du virkelig er i den vitenskapelige delen av dette og ser etter mer bevis på fordelene med å gjøre yoga, anbefaler jeg at du leser dette, dette og dette Hvis du er nysgjerrig på det.

Gjør yoga med hunder

Hva er doga - yoga med hunderMed hvor flott yoga er for så mange mennesker, hvordan kan det muligens bli bedre? Svaret er enkelt - ta hunden din med deg, og doble glede av å gjøre yoga!

Doga er en ny måte å trene yoga med kjæledyret ditt, noe som betyr at valpen din får fordelene også (kanskje). Dessverre, forskere er ennå ikke forskning Hvordan å gjøre yoga med hunder kan påvirke kjæledyret ditt. Uansett mangel på vitenskap på dette, er hovedfordelen for din fido yoga sammen med deg Human-Hund Liming, som faktisk har mye forskning bak den.

* Mens i denne artikkelen snakker vi om alt om å gjøre yoga med hunder, jeg anbefaler at du lytter til Samantha`s Podcast med en av kjente Doga-utøvere Hvor hun dvler inn i flere detaljer om fordelene med denne praksisen, hvordan du får hunden din til å gjøre Doga, og forholdsregler du må ta.

Når du forstår hva dette treningsprogrammet er og de fantastiske fordelene som det kan ha for deg og din hund, vil du begynne å lure på hvorfor du ikke har prøvd det før. På grunn av hvor populær både yoga og doga blir, er det sannsynlig tilgjengelig i ditt lokale Yoga-studio. Hvis det ikke er et studio i ditt område, er det mange ressurser tilgjengelig på å lære om doga og praktisere yoga med hunden din. Jeg lister de på slutten av artikkelen.

Beslektet artikkel: En grunnleggende guide til fotturer med hunder

Doga 101
Fordeler med å gjøre yoga med hunden din

Doga 101 Øvelsen med å gjøre yoga med hunden din

Hva er doga?

Som vi allerede har etablert, gjør Doga (AKA Dog Yoga) bare Yoga sammen med hunden din. Du kan sannsynligvis fortelle det fra Veldig original Navn Denne praksisen har mottatt. Du kan gjøre Doga hjemme eller i en studioinnstilling.

Jeg var overrasket over å lære at Doga har eksistert en stund. Det var opprettet i 2002 I New York City, av en yoga instruktør Suzi Teitelman.

I dag er USA ikke det eneste stedet hvor Doga får trekkraft. Flere land rundt om i verden blir fascinert med det, med Storbritannia og Hong Kong Å være noen få steder med en raskt voksende doga trend.

Dette er hva Doga-klassene kan se ut:

Mens yoga har eksistert i århundrer, er Doga et ganske nytt tilbud i venen. Noen Yoga Studios begynner nå å tilby Doga Classes for sine studenter, men disse stedene er fortsatt knappe.

Her er noen få doga klasser i noen av byene i USA:

* Vet av andre Doga-klasser? Send dem til oss: Stuff på no.gocrazyx.info og jeg vil liste dem her!

Studenter av tradisjonell yoga vil finne at Doga inkorporerer mange aspekter av Hatha Yoga, inkludert Poses for strekk og styrke. Det kan også inkludere noen kjæledyrspesifikke tillegg. Gentle massasje er noe du vanligvis vil finne i Doga Classes, da dette kan bidra til å berolige hunden din og lindre smerten han måtte ha.

Tro det eller ikke, meditasjon er også en vurdering i Doga Classes. Nyter litt stille tid med puppen din er et viktig fokus på denne praksisen. Denne meditasjonen vil ikke bare være til nytte for deg, men det kan være veldig terapeutisk til hunder med angst.

I SLEKT: 9 tips for å løpe med hunder

Fordeler med Doga for hunder og eiere

Fordeler med Doga for hunder og eiere

Jeg har allerede listet de mange fordelene med yoga for folk, og kvinner spesielt. Doga har alle de samme fordelene siden du gjør det ganske mye de samme posene og pusteøvelsene, men du kan også ta med noen av de gode greiene for poochen din. La oss ta en titt på noen av fordelene med å gjøre Doga:

  • Liming med hunden din - Dette er trolig den største fordelen, og en av de få bevist med vitenskapelig forskning. Doga er utvilsomt en fin måte å binde med kjæledyret ditt. Å gjøre disse assisterte posene betyr at du og din Fido skal jobbe sammen som partnere. Dette er en perfekt måte å forbedre ditt menneskelige hunds forhold og styrke "pakken" bond ditt kjæledyr oppfatter med deg. Dette vil ikke bare hjelpe daglige aktiviteter, men det kan også hjelpe din hundekammerat med opplæring og oppførselskorreksjon.
  • Skadede hunder - Noen doga-utøvere hevdet at det å gjøre yoga med hunder kan være en fin måte å hjelpe en hund som kan bli skadet, eller gjenopprette fra en ulykke, eller til og med bistå med hunden leddgikt. Doga er også gunstig for hunder med hip dysplasi eller andre smerteproblemer som de alder. De milde strekkbevegelsene kan lindre muskelspenning og vondt i kjæledyret ditt, og kan også hjelpe kjæledyret ditt til å gjenoppbygge styrke hvis han har mistet det på grunn av en skade eller på grunn av aldring.
  • Sunn øvelse - I det minste er Doga enda en form for trening, og vi vet at trening alltid er bra for både oss og våre hunder. Hvis en av dere er overvektige eller ute av form, kan øvelsen hjelpe deg med å bli vant til å trene og bygge muskler. Hvis du trener regelmessig, kan det også hjelpe deg og din valp miste fett. En viktig ting å huske er at hvis du bare starter Doga, er det best å få det greit fra legen din og VET FØRSTE. Pass på at dere begge er sunne nok til å trene før du begynner.
  • Avslapning - I praksis av Doga-avslapning og pusteøvelser tar opp en stor del av det hele. Hvis du har en overaktiv hund, Dette kan være akkurat det du trenger for å få ham roet ned. Ikke bare gjør treningsaspektet av Doga til å brenne av noe av den energien, men den milde massasjen og strekken hjelper kjæledyret ditt til å roligere mentalt også. Hvis du finner deg selv stresset ut, så er denne praksisen en ideell måte å hjelpe dere begge ut av deg for å bare slappe av.
  • Underholdningsverdi - La oss møte det, yoga er ikke for alle. Noen mennesker kan finne øvelsen kjedelig, kjedelig og til og med stressende (det motsatte av det du prøver å oppnå). Noen mennesker kan ikke være i stand til å få seg til å bli psyched opp nok til å gjøre det, og det er fint. Men dette betyr at de kunne gå glipp av mange fordeler fra øvelsen. Det gode med Doga er at den legger til et annet element i yoga som gjør det mer moro for mange mennesker, spesielt hundelskere.
  • Sosialisering - Til slutt, for deg og din PUP, gir Doga en mulighet til å møte med andre kjæledyrseiere når du går til en klasse. Hvis hundeparker ikke er din ting, kan dette være en fin måte å komme seg ut av huset, møte nye mennesker, og potensielt lage noen venner og mentalt stimulere hunden din. For hunden din, kan dette være et viktig skritt i å få ham brukt til andre hunder og folk. Sosialisering er også viktig for hunden din, da det betyr at han kan være mer opptatt på turer, på Groomer, og andre steder i offentligheten.

Selv om doga sakte får popularitet, er det argumenter mot det, så la oss snakke om de også bare slik at du er klar før du faktisk begynner å gjøre yoga med hunden din.

I SLEKT: 10 tips om hvordan du kan roe ned en hund

Kan doga være dårlig for deg eller hunden din?

Doga 101 Øvelsen med å gjøre yoga med hunden dinDa jeg gjorde forskningen for denne artikkelen, fant jeg ut at ikke alle setter pris på å praktisere Doga og gjøre yoga med hunder.

Argumenter varierer, avhengig av hvem du spør. Purister sier at Doga desecrererer den hellige praksis av yoga (med en kapital & # 8220; Y & # 8221;) med det formål å gjøre dette til en kjepp.

For eksempel sa en lang tid Yoga instruktør Julie Lawrence fra Portland i en Ny Times Artikkel at doga trivialiserer den 2500 år gamle hellige praksis.

"Å leve i harmoni med alle vesener, inkludert hunder, er et virkelig yogisk prinsipp. Men yogaklasse er kanskje ikke den mest hensiktsmessige måten å uttrykke dette på."

Som en yoga-utøver selv, kjøper jeg ikke dette argumentet. Jeg antar at alt kommer ned til personlig preferanse og hvordan du velger å se yoga: som en øvelse, eller som en religion. Likevel er det et bedre argument mot å gjøre doga der ute.

Veterinærer og andre hundeeksperter advarte potensielle doga-utøvere til å være forsiktige. Det er farer i & # 8220; for mye av en god ting, & # 8221; spesielt når det gjelder hunden din. En talsmann fra Storbritannias Hunder tillit sa det bra:

Det er viktig å huske at hunder ikke kan fortelle oss når de har fått nok. Doga, og enhver variasjon av det, bør alltid utføres under det våkne øye med trente fagfolk.& # 8221;

Så lenge du er klar over hundens stat, og du ikke tvinger hunden din til å gjøre de samme stillingene som du gjør, men heller nyte menneskets dyrebinding, kan Doga være et flott tillegg til treningsrutinen din. Bare praksis forsiktighet og bevissthet.

I SLEKT: Fordeler med en hund ryggsekk Carrier og hvorfor jeg elsker min

Doga 101 Øvelsen med å gjøre yoga med hunden din

Betraktninger for hund Yoga

Doga kan gjøres ved omtrent alle, men bortsett fra de ovennevnte forholdsregler, er det noen andre ting å vurdere før du hopper inn med hunden din.

Det første du må huske er dette: Vær alltid oppmerksom på hvordan hunden din oppfører seg - med deg, med andre hunder og med fremmede. Hvis kjæledyret ditt ikke lytter til dine kommandoer veldig bra, vær forberedt på å kjempe først med Doga. Bedre ennå, arbeid på noen treningskommandoer og bare sosialisere din pooch generelt før du deltar i en faktisk klasse.

Dyrets oppførsel kan være frustrerende og til og med litt pinlig for deg til tider, men hunden din vil bli vant til øvelsen som du fortsetter. Hvis hunden din ikke er så bra rundt andre hunder eller folk, Du kan ha litt mer problemer. Inntil hunden din kan være rolig i disse situasjonene, er det best å bare øve Doga hjemme.

Når poochen din ikke er riktig trent og sosialisert, kan han forårsake forstyrrelser for resten av klassen. Enda verre, hvis hunden din føles for overveldet, kunne han snappe på noen og skremme eller bite dem. Sørg for å ta din pupas disposisjon i betraktning før du prøver å introdusere ham til en ny aktivitet, spesielt en Odd Odd Odd Ons & # 8221; som doga.

Doga kan høres litt morsomt først, men det er virkelig en flott aktivitet å prøve med kjæledyret ditt. Hvis du er ute etter noe nytt og annerledes å prøve, gi det en sjanse - prøv det minst en gang! Fordelene er mange for både deg og kjæledyret ditt. Hvis du ikke er sikker på at Doga er for deg, se etter et studio i nærheten av deg og se om du kan sitte i en klasse, enten med eller uten din fido.

Les neste: 15 Billige måter å hindre vanlige helseproblemer hos hunder

Og her er en video av en verdensrekordsinnstilling Største Doga-klasse i Hong Kong:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Doga 101: fordeler og forholdsregler for å gjøre yoga med hunder