16 Sunn menneskelig mat for hunder (som du ikke har tenkt på)

Beste menneskelige matvarer til hunderSjelden om noen gang er vi oppfordret til å mate våre hunder "menneskelige matvarer", Men noen hele matvarer kan faktisk ha gode helsemessige fordeler. Men noen av de beste menneskelige matvarer til hunder, når de blir matet i moderasjon, kan gi mange helsemessige fordeler og forbedre hundens generelle velvære.

Mange kjæledyr eiere vet allerede om noen av de mest populære beste menneskelige matvarer for hunder som gresskar (og dets frø), epler, gulrøtter, jordnøtt smør og så videre. Men vi har gått glipp av å ekskludere rikelig med andre trygge og sunne menneskelige matvarer for hunder som ville gi en overflod av vitaminer, mineraler, fiber og andre gode ting.

Hvordan kan du bruke disse matvarene? Det er mange måter. Du kan enten gi dem som snacks til hundene dine i mellom måltider, i stedet for høyt prosesshundbehandler; Du kan blande dem med hundematen for å forbedre smak, lukt og næringsmiddelprofil; eller du kan lage din egen hjemmelagde hundematoppskrifter Bruk disse ingrediensene, som kan være spesielt nyttig for hunder med matallergi, sensitive mage og andre diettrelaterte problemer.

Her er 16 beste menneskelige matvarer for hunder som du sikkert ikke har tenkt på ennå.

16 beste menneskelige matvarer til hunder
(At du ikke har tenkt på)

Beste menneskelige matvarer til hunder - Havregryn

1. Havregryn

Havregryn finnes i ingredienslisten over mange kommersielt laget hundemat, men det kan mates til hunden din som det er også (eller blandet med hundemat). Høytoppløselig fiberinnhold gjør havregryn til fordel for hundens fordøyelsessystem og høye volumer av vitaminer og mineraler som magnesium, kobber og jern gjør havremel veldig næringsrik.

Folk har spist havregryn som helsekost i århundrer, men få har vurdert det som en av de beste menneskelige matvarer for hunder som kan gi mange gode ting. En ekstra fordel for havregryn for hunder er dets høye nivåer av antioksidanter som kjemper frie radikale skade, redusere betennelse, redusere kløe og lavere blodtrykk.

Jo mer du vet: Havregryn brukes ofte for å forbedre vektøkningen for undervektige hunder, og veterinærer anbefaler noen ganger det som en del av dietten.

2. Selleri

Beste menneskelige matvarer til hunder - selleriHunder kan spise selleri i moderasjon; Men noen hunder finner tekstur av denne rå veggie vanskelig å tygge. Når du myter hundens selleri, sørg for å fjerne blader og kutte selleripinner i mindre stykker for å unngå kvelningsfarer. Det er også viktig å merke seg at å spise for mye selleri kan ha en vanndrivende effekt på hunden.

Potensielle fordeler med selleri for hunder inkluderer reduksjon av betennelse i hele kroppen, reduksjon av høyt blodtrykk, forbedret leverhelse, forbedret fordøyelse, forbedret infeksjonskamp evne, redusert forekomst av urinveisinfeksjoner og redusert risiko for kreft. Dette har også blitt vist i mange menneskelige studier.

Jo mer du vet: På en gang ble selleri brukt av farmasøytisk industri som behandling for leddgikt hos mennesker.

3. Blomkål

Beste menneskelige matvarer til hunder - blomkålBlomkål er en sunn mat som noen hunder nyter, men andre finner appalling på grunn av sin smak og lukt. Blomkål for hunder er trygt i moderasjon, men det er kjent for å øke flatulensen. Din hund kan spise rå eller kokt unseasoned blomkål, selv om kokt er lettere på hundens fordøyelse; Rå inneholder mer sunne vitaminer og næringsstoffer.

Blomkål er en av de beste menneskelige matvarer for hunder fordi det gir mange helsemessige fordeler, inkludert forbedret vekttap for overvektige hunder, redusert betennelse, redusert risiko for kreft, bedre fordøyelse, beskyttelse av øyehelse og forbedret koagulering på grunn av høyere vitamin K-innhold.

Jo mer du vet: Blomkål har også blitt brukt til å forbedre vektøkningen for undervektige hunder.

4. Squash

Beste menneskelige matvarer til hunder - SquashStekt eller kokt vanlig butternut squash for hunder vil gjøre en god godbit for dem, men squash må bli skrelt og frøet først. Rå squash bør unngås fordi det er hardt på hundens fordøyelsessystem og hud, og frø kan være giftige når de forbrukes av hunder.

Squash er rik på fiber, så vel som vitaminer A, C og K. Feeding Squash til hunder kan bidra til å beskytte deres syn, forbedre fordøyelsessystemet, og det kan brukes som et mer næringsrikt, men lavt kalori fyllstoff eller topper for mat i stedet for å bruke korn.

Jo mer du vet: Gul squash varianter er flotte for hundens syn fordi de er rike på beta-karoten.

5. Søte poteter

Beste menneskelige matvarer til hunder - Søte poteterSøte poteter er en god godbit og et alternativ til vanlige poteter i hundemat. Dampet eller kokt, og servert i små porsjoner, søte poteter er lave i fett, høyt i fiber og vitaminrike. Det er en av de beste menneskelige matvarer for hunder som noen kjæledyrseiere allerede har lyst til og har fôret til sine kjæledyr for en stund.

Potensielle fordeler med søte poteter for hunder inkluderer beskyttelse av øyehelse, sunnere hud og frakk, sunne vekstmønstre, forbedret fordøyelsess helse, forbedret hjertesykdom, redusert risiko for degenerativ sykdom, forbedret immunhelse, sunn skjoldbruskkjertelfunksjon, sunn nerveedelning, beskyttelse mot tegn på aldring, og beskyttelse mot kreft.

Jo mer du vet: Søte poteter kommer i forskjellige farger, og hvert utvalg tilbyr spesifikke helsemessige fordeler. Den lilla søte potetet inneholder mer anthocyanin (en antioksidant), hvit søtpotet er mer kalori tett og best for underernærte hunder, og oransje søtpotet er rikere i beta-karoten og bedre for hundens øyehelse.

OPPSKRIFT: Sweet Potato Dog Biscuits

6. Vannmelon

Beste menneskelige matvarer til hunder - vannmelonNår de skrelles, vannmelon er en god kalorisk behandling for hunden din som også gir hydrering i sommermånedene. Hunden din bør aldri konsumere svind eller frø av vannmelonet, fordi de kan være farlige for hundens helse. Du bør også huske på at på grunn av vanninnholdet vil vannmelon øke hundens frekvens for vannlating.

Vannmelon er en av de beste menneskelige matvarer for hunder på grunn av økte antioksidantnivå, og det forbedrer immunsystemet som fungerer, forbedrer sirkulasjonen, betters hjertes helse, øker hydrering, forbedrer fordøyelsen, gir en sunnere hud og frakk, reduserer risikoen for risikoen for kreft, og reduserer høyt blodtrykk.

Jo mer du vet: 92% av vannmelonet er vann som er det som gjør det til en slik forfriskende sommerbeskyttelse for deg og din hund, spesielt når kjæledyret ditt nekter å drikke mange væsker i varme dager.

7. Jordbær

Beste menneskelige matvarer til hunder - jordbærRengjort og skroget jordbær Gjør en god godbit for hunden din når den er gitt i trygge og moderate mengder. For mange jordbær for hunder kan forårsake fordøyelsessystemet. Når du gir hunden jordbær, sørg for å kutte dem i mindre stykker for å unngå kvelning og for å gjøre dem enklere å spise.

Noen av fordelene med å gi hunden friske jordbær inkluderer forbedret immunsystem som fungerer, bedre øyehelse, redusert betennelse i hele kroppen, beskyttelse mot kreft, forbedret kognitiv funksjon, redusert risiko for leddgikt, vedlikehold av normalt blodtrykk og et sunnere nervesystem.

Jo mer du vet: Det høye nivået av nitrat i jordbær gjør dem til en god pre-treningsmat fordi den øker blodstrømmen og oksygenavgivelsen til hundens muskler, akkurat som det gjør for mennesker.

8. Bananer

Beste menneskelige matvarer til hunder - bananerKjøttet av banan kan gis til hunden din i moderasjon, men bananskallet skal alltid fjernes. På grunn av det høye sukkerinnholdet i bananer og deres evne til å forårsake forstoppelse, bør bananene imidlertid bare gis til din valp i mindre mengder og i sjeldne tilfeller.

Bananer er flotte for hundens fordøyelseskole og er rike på fiber og kalium. De er også gunstige for hundens hjertes helse, god for å redusere høyt blodtrykk, godt for å øke jerninnholdet i blodet, som regulerer hjerteslag, forbedrer kognitiv helse, reduserer betennelse og beskytter mot og forbedrer symptomene på degenerative sykdommer.

Jo mer du vet: Litt grønne bananer blir ofte gitt i små mengder for å lindre diaré og kan bidra til å forbedre insulinfølsomheten. De har også lavere sukkerinnhold enn moden gule bananer.

9. Kokosnøtt

Beste menneskelige matvarer til hunder - kokosnøttKokosnøtt og oljen har nylig vært et varmt emne, med mange dokumenterte fordeler vist i studier, Mange som er vist i hunder, også. Skallet, skallet og kokosnøttvannet fra kokosnøtten skal kastes, men kjøttet og oljen til kokosnøtten er trygge for hunder å spise. Coconut tilbyr mange helsemessige fordeler og nylig hundematbedrifter vender seg til det som en kilde til behandlingsprodukter.

Kokosnøtt er en av de beste menneskelige matvarer for hunder å spise fordi det har vist seg å forbedre immunsystemet helse, redusere betennelse i hele kroppen, forbedre huden helse, forbedre energi og utholdenhet, forbedre fordøyelsessystemet, forbedre symptomene på diabetes, Beskytt mot kreft, forbedre hjertesykdom, støtte sunn skjoldbruskfunksjon, beskytte mot urinveisinfeksjoner, støtte nyreshelse, forbedre vekttap og støtte sunn hud og frakk.

Jo mer du vet: Mange holistiske veterinærer anbefaler, og kjæledyrseiere bruker kokosnøttolje på hundens frakk for å kvitte seg med loppangrep.

10. Blåbær

Beste menneskelige matvarer til hunder - blåbærBlåbær er en superfood for hunder, så vel som mennesker. De er pakket med fiber, antioksidanter og et vell av vitaminer. Mange studier (se her) har vist fordelene med blåbær, og det regnes som en av de beste fruktene / bærene å spise, noensinne.

Mens blåbær for hunder er trygge, bør du gi dem i moderasjon for å unngå mageforstyrrelser. Blåbær er spesielt gode for å øke immunforsvaret, forebygge urinveisinfeksjoner, fremme kognitiv og nevral helse, redusere risikoen for øyesykdommer og herding av forstoppelse.

Jo mer du vet: Blåbær er en av de mest sunne fruktene som hunder kan spise, og flertallet av hjørnetenner elsker smaken.

11. Svinekjøtt

Beste menneskelige matvarer til hunder - svinekjøttPork er en av de minst populære kjøttene når det gjelder fôring av hunder. Men skinnfri unseasoned kokt svinekjøtt med fett trimmet er ikke bare trygt for hunden din å spise, men det er også en stor kilde til protein, vitaminer og mineraler (og det er billigere også).

Svinekjøtt bør aldri bli matet rå, men på grunn av muligheten for parasittinfeksjon. Blant kjøttene, er svinekjøtt en av de beste menneskelige matvarer for hunder fordi det er rik på tiamin, selen, sink og vitaminer. Tiamin er avgjørende i metabolismen av karbohydrater og produksjon av energi. Selen beskytter mot en rekke sykdommer som leddgikt, hjertesykdom og kreft. Sink i begrensede mengder er gunstig for hud- og frakkhelse. B-vitaminer spiller en viktig rolle i hundens metabolisme, nevrale helse og vekst.

Jo mer du vet: Svinekjøtt er noen ganger innlemmet i hundemat for hunder med proteinallergi fordi den har en lavere forekomst av allergiske reaksjoner.

OPPSKRIFT: Biff og svinekjøtt crock potten hundemat

12. Reke

Beste menneskelige matvarer til hunder - rekerEn annen sjeldenhet blant de fleste beste menneskelige matvarer til hunderlister, kan reker være veldig bra for din pooch. Når kokt og servert vanlig uten ben og skall, er reker helt trygt og sunt i moderasjon. Som med folk, kan for mye reker forårsake en økning i kolesterol, så det bør unngås hos hunder med kardiovaskulære lidelser eller fedme.

Reker gir høye nivåer av kobber, omega fettsyrer og selen. Noen av fordelene med å gi små mengder reker for hunder inkluderer redusert betennelse i hele kroppen, økte nivåer av antioksidanter, redusert forekomst av hjertesykdom, forbedret nervesystemets helse og senket blodtrykk.

Jo mer du vet: Rå skalldyr bør aldri bli matet til hunden din på grunn av antall bakterier det kan inneholde. Forbered alltid hundens reker tilsvarende.

1. 3. Tunfisk

Beste menneskelige matvarer til hunder - tunfiskSom de fleste fisk er tunfisk høy i fordelaktige omega fettsyrer, men det må være villfanget og debonet for maksimal fordel og minst risiko. Hunder kan konsumere minimal mengder hermetisk tunfisk i vann, men på grunn av mulig kvikksølvforurensning, anbefales fersk tunfisk for hunder alltid.

Noen potensielle fordeler med å gi tunfisk til hunder inkluderer forbedret kardiovaskulær helse, redusert betennelse i hele kroppen, økt utvinningstid fra sykdom og skade, forbedret sirkulasjon, bedre hudhelse, økt vekttap for overvektige hunder, forbedret immunsystem som fungerer, økte energinivået, økte antioksidantnivåer, og forbedret nevrologisk funksjon.

Jo mer du vet: En av verdens sunneste matvarer, tunfisk er svært gunstig for mennesker og hunder med sykdommer i immunsystemet.

14. Appelsiner

Beste menneskelige matvarer til hunder - appelsinerSelv om det er høyt i sukker, kan hunder spise appelsiner i moderasjon med mindre de lider av diabetes. For mange appelsiner kan også forårsake fordøyelsesforstyrrelser i noen hunder, så deler bør begrenses til et enkelt segment eller to. De er en god hund behandler erstatning.

Noen av helsemessige fordelene med fôring av appelsiner til hunder kan omfatte senket blodtrykk, økte nivåer av antioksidanter, forbedret hjertes helse, redusert frekvens av nyrestein, bedre hudhelse, redusert betennelse, bedre søvnkvalitet og forbedret nerveedelning.

Jo mer du vet: Appelsiner er spesielt nyttige for å redusere forekomsten av hjertesykdom hos mennesker, hunder og rotter, som vist i noen studier.

15. Mango

Beste menneskelige matvarer til hunder - MangoSkrelles og med gropen fjernet, Mango er et trygt behandle alternativ for hunden din, og den er lastet med vitaminer B6, C, E og A så vel som fiber. Som mange frukter, er Mango også høyt i antioksidanter som bidrar til å bekjempe frie radikale skader og tegn på aldring.

Mango for hunder har en hel rekke helsemessige fordeler å tilby, inkludert vakt mot kreft, forbedre huden og øyehelsen, forbedre fordøyelsen og skape et mer alkalisk miljø i kroppen.

Jo mer du vet: Mango kan være gunstig for hunder med degenerative lidelser på grunn av deres svært høye nivåer av antioksidanter og fiber.

16. Pærer

Beste menneskelige matvarer til hunder - pæreSist men ikke minst av de beste menneskelige matvarer for hunder, pærer er også høye fiberfrukter og tilbyr hunder sunne doser vitaminer A og C. En fettfri mat, pærer er den ideelle behandlingen for overvektige hunder og er også gunstige for hjørnetenner med hjertesykdom, et kompromittert immunsystem eller symptomer på betennelse.

I moderasjon er pærer også en god matbit for å stabilisere blodsukkernivået i Diabetiske hunder. Før du fôrer pærer til hunden din, kutt dem i mindre stykker og ta ut noen frø. Som mange andre frukter, kan for mange pærer forårsake diaré hos hunder, så de bør gis som en godbit i moderasjon.

Jo mer du vet: Pærefrø inneholder spor mengder av cyanid som kan være farlig for hunden din, så forberede dem før du fôrer.

Et ord med forsiktighet

Hvis du har en hund med eksisterende fordøyelsessykdommer eller en sensitiv mage, er det best å unngå å introdusere nye matvarer i kostholdet, med mindre du har konsultert en veterinær og besluttet å gå med en hjemmelaget hundematdiett tilnærming. Sørg alltid for å følge riktige kostholdsretningslinjer For hunder med sensitiv mage, eller andre diettrelaterte problemer.

Hvis du føler at fordelene med noen av de ovennevnte beste menneskelige matvarer til hunder oppveier risikoen for gastrisk nød for hunden din (eller andre potensielle bivirkninger), må du alltid sjekke med veterinæren din først, eller bare unngå den spesifikke maten elementet helt.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 16 Sunn menneskelig mat for hunder (som du ikke har tenkt på)