Jordbær for hunder 101: forklare alle fordelene

En av fruktene forbundet med sommeren er jordbær. Men kan hundene spise jordbær akkurat som mennesker, og er jordbær for hunder trygge å konsumere? Hva med helsemessige fordelene med å fôre jordbær til hunder og er det noen bivirkninger? La oss se nærmere på bevisene.

Hvis du har lurt på, & # 8220;kan jeg gi hunden jordbær,& # 8221; svaret er Ja - hunder kan spise jordbær og de er Ikke giftig for hunder. Faktisk er det mange potensielle helsemessige fordeler av feedings jordbær til hunder som jeg vil utforske nedenfor.

Men som med de fleste andre frukter, grønnsaker og superfoods for hunder, er det viktig å bare mate jordbær til hunden din som en sporadisk godbit. Det bør ikke være et vanlig måltid for dem fordi hunder ikke utviklet seg for å spise frukt eller bær med jevne mellomrom.

LESE: Kan hunder spise bringebær?

Hva er jordbær?

Strawberry er en type lys rød frukt med en søt smak av Fragaria arter. En moderne jordbær som vanligvis spises i dag er faktisk en hybrid av to ville jordbærvarianter fra Chile og Nord-Amerika.

Generelt klassifisert som bær, jordbær er lave i kalorier og er en utmerket kilde til viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter. Dens ernæringsmessige og kaloriinnhold gjør jordbær en virkelig super mat å spise for folk og hunder.

Dette er hva friske rå jordbær ser ut som:

Hva ser jordbær ut som

Ikke bare ser jordbær og smaker deilig, men de pakker massevis av næringsstoffer, hvorav mange har blitt observert i kliniske studier for å forbedre helsen til mennesker og dyr.

Faktisk, når du undersøker effekten av jordbær spesifikt, har tonnevis av studier vist hvor gunstig det er å konsumere denne sommeren Fruit / Berry.

Jordbær for hunder 101
Kan hunder spise jordbær?

Kan jeg gi hunden jordbærSå kan hunder spise jordbær trygt? Ja, absolutt - hunder kan spise jordbær og de er Ikke giftig for hjørnetenner. Bare husk å øve moderasjon og bare gi hunden jordbær som en sporadisk godbit for å ødelegge dem og øke sin generelle helse.

Jordbær gir Mange viktige næringsstoffer og vitaminer som kan gjøre dem til en kraftig næringsrik matbit for en hund.

Dette er de viktigste vitaminer og mineraler som jordbær inneholder:

  • Vitamin B1 og B6
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Fiber
  • Folsyre
  • Magnesium
  • Mangan
  • Kalium
  • Omega-3 og omega-6 fettsyrer

Akkurat som andre bær for hunder, er jordbær kjent som ernæringsmessige kraftverk gjennom mye forskning, og de gjør gode, sunne godbiter for en hund.

Bortsett fra ovennevnte vitaminer inneholder jordbær også kraftige forbindelser og antioksidanter, som alle har blitt observert for å forbedre helsen på mange måter:

Ellagitanniner, som bekjemper bakterier og kan forhindre kreft (1)
Procyanidins, en veldig sunn og kraftig antioksidant (2)
Ellaginsyre, En annen antioksidant ansvarlig for mange funksjoner i kroppen (3)
Anthocyanins, som forbedrer hjertehelsen (4)

Her er en vitenskapsbasert sammenbrudd av alle helsemessige fordeler av jordbær for hunder og mennesker, og hvordan inkluderer denne superfruiten i hundens kosthold, kan forbedre hans helse:

  • Jordbær reduserer risikoen for mange kroniske sykdommer (5)
  • Jordbær forbedrer kardiovaskulær og hjertes helse (6, 7, 8, 9)
  • Jordbær regulerer blodsukkeret og forhindrer diabetes (10)
  • Jordbær kan forhindre ulike former for kreft (11)

Dette er bare en kort sammenbrudd av potensielle helsemessige fordeler fra å konsumere jordbær selv og gi jordbær til hunden din i moderate mengder. Mange av disse fordelene har blitt brukt på andre frukter og bær, for eksempel blåbær og bjørnebær.

Bær for hunder

Ovennevnte helsemessige fordeler av jordbær strekker seg i stor grad ut i hele gruppen av matvarer kjent som bær. Ser på all forskning, ser det ut til at så lenge bær for hunder er trygge å konsumere, er det en god ide å mate dem som en sporadisk godbit.

De fire beste typene bær for hunder er:

  • Jordbær
  • Blackberries
  • Bringebær
  • Blåbær

Inkludert noen eller alle de ovennevnte fruktene i hundens diett kan forbedre hans helse, forutsatt at du gir dem i moderasjon og som en sporadisk godbit. Hvis du liker å Cook for hundene dine hjemme, Da kan disse være gode tillegg til hjemmelagde hundemåltider.

Les også: Beste frosne hunden behandler oppskrifter for varme sommerdager

11 potensielle fordeler med jordbær for hunder

Helsemessige fordeler av jordbær for hunder

Nå som vi har sett på kliniske studier som viser fordelene med jordbær for mennesker og dyr, er det noen Veldig spesifikke grunner å mate jordbær til hunder. Merk at dette ikke er observert i studier og er for det meste basert på teoretisk kunnskap.

De elleve potensielle helsemessige fordelene med jordbær for hunder er:

1. Vitamin B1 og B6 spiller nøkkelroller i Vital kroppsfunksjoner hos hunder.

Vitamin B1 (tiamin) bidrar til å konvertere glukose til energi og opprettholder muskulære og nervefunksjoner i hundens kropp.

Vitamin B6 spiller en avgjørende rolle i bruken av aminosyrer i hundekroppen. Aminosyrer bidrar til å fremme den sunne veksten av vev og muskler.

2. Vitamin C i jordbær hjelpemidler i flere helsefunksjoner.

Jordbær har høye nivåer av vitamin C (ascorbinsyre) som fremmer ulike sunne effekter i en hunds kropp, spesielt forbedrer immunforsvaret.

Vitamin C er en antioksidant som bidrar til å redusere oksidativ celle skade. Det kan også forhindre autoimmune sykdommer og sykdommer som kreft.

Vitamin C bekjemper også degenerative forhold og demens, og kan potensielt fremme brusk og kollagensyntese i hjørnetenner.

3. Vitamin K AIDS i organ og blods helse hos hunder.

Vitamin K levert av jordbær tjener flere kritiske funksjoner i hundens kropp. Først styrker det en hunds tenner og bein, og ved å jobbe med kalsiumet i kroppen, forhindrer blodproppene.

For det andre bidrar vitamin K også å fremme hjertes helse hos hunder og kan bidra til å unngå flere hjertesykdommer, som observert i menneskelige studier.

4. Kostholdsfiberen i jordbær bidrar til å forbedre fordøyelsessystemet.

Fiber er svært viktig i hundens diett, fordi det fremmer alle aspekter av fordøyelsessystemet. Det regulerer tarmbevegelser, forhindrer diaré, flatulens og forstoppelse, og hjelpemidler i vekttap i hjørnetenner.

5. Folsyre er viktig for blodfunksjoner og helse hos hunder.

Vitamin B9, eller folsyre, er nødvendig for den cellulære avdelingen av røde blodlegemer i benmarg av en hunds kropp. Folsyre er ansvarlig for metabolisme og syntese av fettsyrer. Det bidrar til å skape hormoner, nevrotransmittere og DNA.

6. Jordbær er en førsteklasses kilde til magnesium.

Magnesium er et annet mineral som hunder trenger fordi det fremmer produksjonen av protein, riktig absorpsjon av alle andre vitaminer og benvekst. Jordbær, som mange andre bær, har en høy mengde magnesium.

7. Mangan er nødvendig for riktig hunds kroppsoperasjoner.

Jordbær har mangan som hjelper hundekroppen på riktig måte å bruke karbohydrater og protein fra konsumerte matvarer. Det er også involvert i produksjonen av enzymer som skaper energi og fettsyrer.

8. Kaliumhjelpemidler med blod og muskelaktiviteter.

Kalium er et mineral som hjelper med elektrolyttutskifting, blodkarfunksjon og muskelutvikling i hundens kropp. Det påvirker også kvaliteten på en hunds hjerte og nyrehelse.

9. Jordbær inkluderer essensielle omega-3 og omega-6 fettsyrer.

Omega-3 og omega-6 fettsyrer er avgjørende for hunder av en rekke grunner, og jordbær inneholder noen av dem, men ikke nok.

Å gi tilstrekkelig mengde omega-3 og omega-6 essensielle fettsyrer i hundens diett vil forbedre hundens hjerte og øyehelse. De bidrar også til å opprettholde sunt blodtrykk og forbedre tilstanden til en hunds hud og jakke.

Endelig kan EPA og DHA funnet i Omega-3 bekjempe hjørneteknitt og andre fellesrelaterte sykdommer, noe som er spesielt viktig for eldre og eldre hunder.

10. Jordbær bidrar til å redusere leddbetennelse.

Ved siden av de anti-inflammatoriske effektene av omega-3 og 6 spesielt, inneholder jordbær mange andre forbindelser som ble observert i studier for å lindre ubehag forbundet med leddgikt, og det kan holde hundens ledd smidig, mobil og sunn.

11. Jordbær er en naturlig tenner whiteker.

Jordbær inneholder ensyre som hjelper partikler som flekker tenner for å bryte bort, og forlater hunden din med et hvitt, lyst smil.

Helsemessige fordeler med jordbær infografisk
CaliforniaTrawberries.com

"Så, kan hunden min spise jordbær?& # 8221;

Ja, Din hund kan spise jordbær trygt og de er ikke giftige for hunder. Videre kan gi hundens jordbær øke sin helse og forbedre mange vitale funksjoner.

Når det er sagt, husk å mate jordbær til hunden din som en sporadisk godbit og alltid i moderasjon. Hunder utviklet seg ikke for å spise jordbær (eller andre bærer av frukt for den saks skyld), så du må øve forsiktighet og ikke gjøre det til en stift av kostholdet deres.

Bunnlinjen: Jordbær er trygge for hunder å spise og de er en utmerket, ernæringsmessig tett behandler å gi til hunden din i moderasjon.

LESE: Kan hunder spise epler?

2 Potensielle bivirkninger av jordbær for hunder

Bivirkninger av fôring av jordbær til hunderMed alle helsemessige fordelene med å fôre jordbær til hunder, er det noen ting å passe på, for det meste relatert til overfeeding kjæledyret ditt på jordbær.

Her er de to potensielle bivirkningene av jordbær for hunder:

1. Gastrointestinale problemer.

På grunn av høye naturlige sukkernivåer kan for mange jordbær forstyrre hundens mage, forårsaker forstoppelse eller diaré. Hunder med sensitive mage er spesielt utsatt for magesmerter og opprørt og må kanskje fjerne store mengder frukt.

2. Skjoldbrusk feil.

Jordbær inneholder Goitrogens, En naturlig forekommende kjemikalie funnet i ulike matvarer.

Goitrogener kan forstyrre og undertrykke skjoldbruskfunksjonen hos hunder, noe som forårsaker skjoldbruskkjertelen til underperter (også kjent som hypothyroidisme). Dette problemet kan føre til flere bivirkninger som redusert energinivå og vektøkning.

Hvis ikke behandlet, over tid, vil skjoldbruskkjertelen overkompensere og utvikle en goiter, som er en betennelse i hundens skjoldbruskkjertelkjertel. Hvis du spiser hunden din for mye jordbær, kan det ha en negativ innvirkning på skjoldbruskkjertelen hans.

Sammendrag
Kan hunder spise jordbær?

Jordbær for hunder 101 - Forklare alle fordeleneFor å konkludere, hunder kan spise jordbær og denne ernæringsmessig kraftige frukten er trygg for dem å konsumere.

Ikke bare det, men legger til litt jordbær til hundens diett og gitt som en sporadisk godbit og i moderasjon kan gi flere helsemessige fordeler for en hund.

Jordbær er fulle av antioksidanter, sykdoms- og kreftkampsegenskaper. De gir drivstoff til utrolig viktige kroppsfunksjoner, bidrar til å oppmuntre til sunt hjerte og nyrefunksjon, og kan forhindre hjørnetann og andre sykdommer.

Referanser

Klikk her for å se studieknitasjoner og referanser

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. J.M. Landete. Ellagitanniner, ellaginsyre og deres avledede metabolitter: en gjennomgang om kilde, metabolisme, funksjoner og helse. Matforskning Internasjonalt volum 44, Utgave 5, juni 2011, side 1150-1160
  2. Santos-Buelga, C. og Scalbert, a. (2000), Proanthocyanidiner og tanninlignende forbindelser - natur, forekomst, kostholdsinntak og effekter på ernæring og helse. J. Sci. Mat agrikk., 80: 1094-1117. DOI: 10.1002 / (SICI) 1097-0010 (20000515) 80: 7<1094 :: AID-JSFA569>3.0.CO; 2-1
  3. Sharma, M., Li, L., Celver, J., Killian, C., Kovoor, A., & Seeram, n. S. (2010). Effekter av frukt ellagitannin ekstrakter, ellagagsyre, og deres kolonimetabolitt, urolitin a, på wnt signalering. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58 (7), 3965-3969. http: // doi.org / 10.1021 / jf902857v
  4. Mazza GJ. Anthocyaniner og hjertehelse. Ann Ist Super Sanita. 2007; 43 (4): 369-74.
  5. Manganaris GA1, Goulas V, Vicente Ar, Terry LA. Berry Antioksidanter: Små frukter som gir store fordeler. J sci mat agric. 2014 30. mars; 94 (5): 825-33. DOI: 10.1002 / jsfa.6432. EPUB 2013 5 november.
  6. Basu, A., Wilkinson, M., Penugonda, K., Simmons, B., Betts, N. M., & Lyons, t. J. (2009). Frysetørket jordbærpulver forbedrer lipidprofilen og lipidperoksydasjonen hos kvinner med metabolsk syndrom: Baseline og postintervensjonseffekter. Nutrition Journal, 8, 43. http: // doi.org / 10.1186/1475-2891-8-43
  7. Basu, A., Du, M., Wilkinson, M., Simmons, B., Wu, M., Betts, N. M., ... Lyons, t. J. (2010). Jordbær reduserer aterosklerotiske markører i fag med metabolsk syndrom. Ernæring Research (New York, N.Y.), 30 (7), 462-469. http: // doi.org / 10.1016 / J.Nutres.2010.06.016
  8. Basu, A., Rhone, M., & Lyons, t. J. (2010). Bær: Emerging påvirkning på kardiovaskulær helse. Nutrition vurderinger, 68 (3), 168-177. http: // doi.org / 10.1111 / J.1753-4887.2010.00273.X
  9. Wallace, T. C. (2011). Anthocyaniner i kardiovaskulær sykdom. Fremskritt i ernæring, 2 (1), 1-7. http: // doi.org / 10.3945 / AN.110.000042
  10. Törrönen R, Sarkkinen E, Tapola N, Hautaniemi E, Kilpi K, Niskanen L. Bær modifiserer postprandial plasma glukose responsen til sukrose i friske fag. BR J NETT. 2010 Apr; 103 (8): 1094-7. DOI: 10.1017 / S0007114509992868. EPUB 2009 24. november.
  11. Casto, B. C., Knobbloch, T. J., Galioto, R. L., Yu, Z., Preshso, B. T., & Warner, B. M. (2013). Kjemoprevention av oral kreft av lyofiliserte jordbær. Anticancer Research, 33 (11), 4757-4766.

Les neste: 11 beste superfoods for hunder som kan forbedre helsen sin

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Jordbær for hunder 101: forklare alle fordelene