Kan hunder spise bringebær? 10 fordeler og 2 bivirkninger

Summertime Superfruit, bringebær gi rikelig med ernæring og fordeler for mennesker. Men kan hundene spise raspberries også, og er bringebær for hunder trygge å konsumere? Hva er helsemessige fordelene hvis du gir bringebær til en hund, og er det noen bivirkninger? La oss ta en nærmere titt.

Hvis du har lurt på, & # 8220;kan jeg gi hunden min bringebær,& # 8221; svaret er Ja - hunder kan spise bringebær uten problemer, og bringebær er ikke giftige for hunder. Men som med de fleste nye matvarer, er det viktig å introdusere det sakte og mate bare litt.

De fleste bær, inkludert bringebær, er svært næringsrike for folk og gir flere helsemessige fordeler. Nesten det samme kan sies om fôringsbærer til hunder, og bringebær for hunder er en av de beste. Men det er noen ting du må vite først.

Les også: Kan hunder spise kirsebær?

Hva er bringebær?

EN bringebær er en rik, rød og søt spiselig frukt. Det er fire vanligste typer bringebærarter, alle som tilhører rose familie: Boulder Raspberry, Australian Native Raspberry, Mauritius Raspberry og Korean Raspberry. De mest populære er hybrider.

Raspberries er ekstremt sunne og næringsrike. De er veldig rike på antioksidanter. Faktisk viste en studie at bringebær (sammen med blackberries og blåbær) har en av de høyeste nivå av antioksidanter av alle vanlige forbrukte frukter (1).

Dette er hva rå bringebær ser ut som:

Hva ser bringebær ut?

Forskning viser at forbruker bringebær kan gi tonn helsemessige fordeler. De er også veldig søte, velsmakende og lave kalorier, noe som gjør bringebærer til en perfekt sunn godbit.

Men kan hundene spise bringebær og høste de samme fordelene som mennesker gjør? Selv om det er lite forskning på effekten av bringebær for hunder, tegner fra annen forskning om hvordan mat påvirker hunder som ligner på mennesker, kan vi anta at det er en god sjanse.

La oss bryte ned alle helsemessige fordeler og ernæring bringebær for hunder kan gi.

Bringebær for hunder 101
Kan hunder spise bringebær?

Helsemessige fordeler med bringebær for hunderSå kan hunder spise bringebær, akkurat som folk kan? Ja absolutt - Raspberries for hunder er trygge å konsumere og er ikke giftige.

Bare husk at når du begynner å mate bringebær til hunden din, begynner du sakte med svært små mengder og som en sporadisk godbit.

Bringebær er Chuck full av ernæring, Og her er de viktigste tingene:

  • Vitamin B6
  • Vitamin C
  • Kalium
  • Magnesium
  • Jern
  • Mangan
  • Fiber

Disse mineraler og vitaminer er hovedårsaken til at fôring av bringebær til en hund kan gi en rekke helsemessige fordeler. Faktisk har det vært mye forskning som studerer bringebær (og andre bær) for deres fordeler, så her er det bare en kort på hva vi vet.

  • Bringebær kan bidra til å redusere oksidativ stress (2)
  • Raspberries reduserer blodsukkeret og insulinresponsen (3, 4, 5)
  • Bringebær kjemper betennelse i kroppen (6)
  • Bringebær lavere kolesterol nivåer (7)
  • Bringebær er flotte for huden (8, 9, 10)
  • Bringebær kan beskytte mot og bekjempe kreft (11, 12, 1. 3, 14, 15, 16)
  • Bringebær kan holde arterier sunne (17)

Som du kan se, er det tonnevis av grunner til å spise raspberries selv, og sannsynligvis mange gode grunner til å gi bringebær til hunder. Faktisk er det mye mer forskning som indikerer at bringebær er en av de beste superfruktene folkene og dyrene kan spise.

Fordeler med bær for hunder

En bringebær er ikke den eneste kraftige maten med tonnevis av næringsstoffer i det som kan forbedre både folks og dyrs helse. Faktisk kan bær for hunder generelt være et flott tillegg til kostholdet, og tonnevis av forskning har vist de mange fordelene bærene har på helse.

Bortsett fra bringebær, er de andre tre mest populære bærene for hunder å mate:

  • Blåbær
  • Jordbær
  • Blackberries

Alle tre over bærene er nyttige og veldig sunne for hunder å konsumere av mange grunner.

La nå ta en titt på hvordan å gi bringebær for hunder kan faktisk være til nytte for dem også når du ser på hvert bestemt næringsstoff som finnes i denne superfruiten kalt bringebær.

I SLEKT: Kan hunder spise vannmeloner?

10 potensielle fordeler med bringebær for hunder

Kan jeg gi hunden min bringebær?

Med så mye forskning bak bringebær og bær generelt er det en god grunn til at å gi bringebær for hunder kan ikke bare være usunn, men faktisk ekstremt gunstig. Bare sørg for å starte med små mengder og overvåke kjæledyret ditt.

I mellomtiden er her de ti fordelene med bringebær for hunder:

1. Raspberries forbedrer fordøyelsesfunksjonen og fremmer vekttap hos hunder.

Raspberries er ekstremt høye i kostfiber (15 g karbohydrater, hvorav 8 er fiber).

Kostholdsfiber utgjør omtrent 20% av en bringebærets vekt, noe som gir et ekstra løft til hunders gastrointestinale systemer. Fiber bidrar til å regulere tarmbevegelser, forbedrer fordøyelsen, og oppfordrer vekttap hos hunder fordi det bremser fordøyelsesprosessen.

2. Raspberries kan bekjempe kreft og leversykdom.

Som vist i tonnevis av menneskelige studier, kan bringebær være en av de beste matene å spise for å forebygge og bekjempe hundekreft.

Raspberries er en av de rikeste fruktene av alle i form av antioksidanter. Spesielt er de kjent for ellaginsyre som har vist seg å ha anti-kreftegenskaper (18).

Studier viser at inkludert mat med ellaginsyre i dem kan ha evnen til å forhindre spredning av kreftceller og tumorvekst over hele kroppen.

I tillegg kan Ellagic Acid bidra til å beskytte leveren og fremme sunn leverfunksjon.

3. Anthocyaniner i bringebær kan bidra til å forhindre infeksjoner hos hunder.

Raspberries for hunder har en meget kraftig antiinflammatorisk funksjon som vist ovenfor.

På toppen av det, kan anthocyaniner funnet i bringebær ikke bare bidra til å nøytralisere frie radikaler fra skadelige celler, men de kan også redusere vekstraten på bakterier i hundens kropp, og forhindre mange forskjellige infeksjoner hos hunder (19).

4. Vitamin B i bringebær fremmer sunne kroppsfunksjoner.

Vitamin B er kjent for mange forskjellige fordeler for hunder. Spesielt produserer vitamin B6 (pyridoksin) hormoner, proteiner og nevrotransmittere i hundekroppen, og er integrert i potensielt forhindrende anemi hos hunder.

5. Raspberries inneholder vitamin C for et sterkere immunsystem.

Vitamin C (askorbinsyre) er et all-kjent viktig antioksidant og næringsstoff fordi det styrker en hunds immunsystem, bekjemper degenerative betingelser, og fremmer brusk og kollagensyntese hos hunder.

6. Kalium i bringebær hjelper til med å regulere vitale kroppsfunksjoner.

Hunder trenger kalium i kostholdet, og bringebær har en god mengde av det. Kalium styrker muskelutvikling hos hunder, så vel som opprettholder sunne blodkarfunksjoner, og erstatter tapt elektrolytter i en hundekropp.

7. Jern i bringebær er nødvendig for sunne enzym og blodfunksjoner.

En hunds kropp krever at visse jernnivåer opprettholdes for at kroppens enzymer skal fungere riktig og effektivt. Raspberries er en god kilde til jern, som også skaper hemoglobin, et molekyl som er ansvarlig for å bære oksygen til røde blodlegemer i hunder.

8. Magnesium i bringebær hjelper med hundens kroppsutvikling.

Å sørge for at hunden din får nok magnesium er viktig av mange grunner, hvor det er ikke minst at magnesium fremmer proteinproduksjon og benvekst hos hunder. Det hjelper også hundekroppen til å bedre absorbere vitaminer og andre mineraler.

9. Mangan for sterkere muskelutvikling og vekttap.

Mangan er et annet mineral som er avgjørende for hundens generelle helse. Det er viktig for sunn ligamentutvikling, riktig bruk av karbohydrater og proteiner ved hundens kropp, skapende fettsyrer og produksjon av energi, og reproduksjonsprosesser.

Mangan holder også kroppens metabolske hastighet på et høyere nivå som øker fettforbrenningen.

10. Raspberries har antiinflammatoriske egenskaper for felles helse.

Som vi allerede har diskutert, er en av de viktigste fordelene ved å konsumere alle bær (ikke bare bringebær) deres ekstremt potente antiinflammatoriske effekter som også gjelder for hunder.

Hunder med hunden leddgikt eller hip dysplasi kan ha nytte av mye av ekstra bringebær i kostholdet på grunn av antiinflammatoriske antioksidanter i bringebær. Disse antioksidanter kan lette hundens smerte og ubehag, og legg mer PEP i hennes skritt.

Fordeler med å fôre bringebær til hunder infographic

& # 8220; så kan jeg gi hunden min bringebær?& # 8221;

Ja, Du kan gi hunden din bringebær og det er mange gode grunner til å gjøre det. Raspberries er veldig sunne for hunder og kan gi tonnevis av vitale fordeler.

Husk å alltid starte med svært små mengder bringebær for hunder, og overvåke kjæledyret ditt når du gir dem denne superfruktbæren.

Det er best å mate bringebær til hunder i moderasjon og som en sporadisk godbit i stedet for å gjøre det til deres vanlige kosthold, for alt, er bringebærene fortsatt fulle av naturlig sukker, hvilke hunder vanligvis ikke krever i kostholdet deres.

Bunnlinjen: Raspberries er en svært næringsrik bær som tilbyr en hund mange potensielle helsemessige fordeler så lenge de ikke blir en vanlig mat i hundens diett.

Les også: Kan hunder spise mandler?

2 Potensielle bivirkninger av bringebær for hunder

Bivirkninger av bringebær for hunderGenerelt, med mindre det er spist i svært store mengder, har bringebær for hunder ikke noen bivirkninger på hjørnetenner og kan konsumeres trygt i moderate mengder.

Også, sørg alltid for å vaske bringebær grundig for å kvitte dem med noen plantevernmidler og bakterier.

Selv om bringebær for hunder kan være veldig sunne og en god sporadisk godbit, er det to ting du trenger å huske på hvis du vil gi bringebær til hunden din.

1. Gastrointestinal opprørt.

Å gi for mange bringebær (og noen ganger, enda litt) kan føre til oppkast, forstoppelse eller diaré. Dette settes oftest når bringebærene blir matet i overflødig til en hund eller introdusert for fort til en hunds diett.

For å unngå det, start med svært små mengder og gjør det ikke en regelmessig godbit.

2. Xylitol i bringebær.

Hva de fleste ikke vet er at bringebærene er en av de få fruktene med det høyeste nivået av naturlig xylitol i dem, ifølge forskning (20). Det er ca 400 mikrogram xylitol per 1 gram bringebær.

Så mange kjæledyrseiere vet nå, er Xylitol selv giftig for hunder (21) og kan bidra til utviklingen av leversykdom og hypoglykemi hos hunder, som begge kan være livstruende for kjæledyret ditt hvis de blir ubehandlet.

Men er naturlig xylitol funnet i bringebær også giftig for hunder?

Svaret er ja, naturlig xylitol er fortsatt giftig for hunder. Men hunden din trenger å spise mye bringebær for xylitol for å sparke, gift og potensielt drepe hunden.

La oss gjøre matte:

1 kopp bringebær inneholder ca. 0.05 gram xylitol. En 20 lb hund ville trenge å innta ca 2-4 gram xylitol for å forårsake lavt blodsukker i hunden og ca. 16 gram xylitol for at den er dødelig.

Nå, for at xylitol i bringebær for å forårsake hypoglykemi hos hunder, må din 20 lb-hunden måtte spise i det minste 4-6 Full kopper bringebær. Og for bringebærer å drepe din 20 lb hund, måtte han gå om 30-32 kopper.

Bunnlinjen her er at ikke engang mennesker vanligvis forbruker at mange bringebær, så lenge du ikke overfeeder hunden din på dem, vil xylitol i bringebær ikke være et problem.

Sammendrag:
Kan hunder spise bringebær?

Kan hunder spise bringebærFor å konkludere, hunder kan spise bringebær og bringebær er ikke giftige for hunder. Faktisk kan bringebær gi mange helsemessige fordeler til hjørnetenner.

Fed som en sporadisk godbit og i moderasjon, er bringebær en anbefalt ingrediens hjemmelaget hundemat. De er et utmerket alternativ til fett, sukkerholdige, behandlede godbiter.

De fordelaktige egenskapene til bringebær kan styrke en hunds vitale kroppsfunksjoner, forbedre immunsystemet, styrker fordøyelsessystemet, bidra til å bekjempe kreft og infeksjoner, lette smerten av hjørnetann, og fremme sunt vekttap.

Husk at store mengder bringebær kan forstyrre hundens mage, og ekstremt høy mengde bringebær kan forårsake hypoglykemi eller til og med være dødelig.

Referanser

Referanser og sitater

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Kelly L. Wolfe, Xinmei Kang, Xiangjiu Han, Mei Dong, Qingyuan Zhang og Rui Hai Liu. Cellulær antioksidantaktivitet av vanlige frukter. Institutt for matvitenskap og Institutt for komparativ og miljømessig toksikologi, Cornell University, Ithaca, New York 14853-7201
  2. Burton-freeman, b. M., Sandhu, A. K., & Edirisinghe, jeg. (2016). Røde bringebær og deres bioaktive polyfenoler: Kardiometabolske og neuronale helsekoblinger. Fremskritt i ernæring, 7 (1), 44-65. http: // doi.org / 10.3945 / AN.115.009639
  3. Törrönen R1, Kolehmainen M, Sarkkinen E, Poutanen K, Mykkänen H, Niskanen L. Bærer reduserer postprandial insulinresponser på hvete og rugbrød hos friske kvinner. J Nutr. 2013 Apr; 143 (4): 430-6. DOI: 10.3945 / jn.112.169771. EPUB 2013 30. januar.
  4. Törrönen R1, Sarkkinen E, Niskanen T, Tapola N, Kilpi K, Niskanen L. Postprandial glukose, insulin og glukagon-lignende peptid 1 Responser på sukrose inntatt med bær i friske fag. BR J NETT. 2012 mai; 107 (10): 1445-51. DOI: 10.1017 / S0007114511004557. EPUB 2011 SEP 20.
  5. Törrönen R, Sarkkinen E, Tapola N, Hautaniemi E, Kilpi K, Niskanen L. Bær modifiserer postprandial plasma glukose responsen til sukrose i friske fag. BR J NETT. 2010 Apr; 103 (8): 1094-7. DOI: 10.1017 / S0007114509992868. EPUB 2009 24. november.
  6. Joseph SV1, Edirisinghe I, Burton-Freeman BM. Bær: Anti-inflammatoriske effekter hos mennesker. J Agric Food Chem. 2014 7. mai; 62 (18): 3886-903. DOI: 10.1021 / jf4044056. EPUB 2014 Mar 17.
  7. Jeong HS1, Hong SJ, Lee TB, Kwon JW, Jeong JT, JOO HJ, Park JH, AHN CM, Yu CW, Lim DS. Effekter av svart bringebær på lipidprofiler og vaskulær endotelfunksjon hos pasienter med metabolsk syndrom. Phytother res. 2014 oktober; 28 (10): 1492-8. DOI: 10.1002 / ptr.5154. EPUB 2014 7 april.
  8. Jimenez F1, Mitts TF, Liu K, Wang Y, Hinek A. Ellagic og tannic syrer beskytter nylig syntetiserte elastiske fibre fra for tidlig enzymatisk nedbrytning i dermal fibroblast kulturer. J Invest Dermatol. 2006 Jun; 126 (6): 1272-80.
  9. Bae JY1, Choi JS, Kang Sw, Lee YJ, Park J, Kang YH. Kostholdsforbindelse Ellagic Acid lindrer hudrynke og betennelse indusert av UV-B-bestråling. EXP dermatol. 2010 august; 19 (8): E182-90. DOI: 10.1111 / J.1600-0625.2009.01044.X.
  10. Aiyer, H. S., Vadhanam, M. V., Stoyanova, R., Caprio, G. D., Clapper, M. L., & Gupta, r. C. (2008). Kosttilskudd og ellaginsyre hindrer oksidativ DNA-skade og modulert ekspresjon av DNA-reparasjonsgener. International Journal of Molekylær Sciences, 9 (3), 327-341.
  11. J.M. Landete. Ellagitanniner, ellaginsyre og deres avledede metabolitter: en gjennomgang om kilde, metabolisme, funksjoner og helse. Matforskning Internasjonalt volum 44, Utgave 5, juni 2011, side 1150-1160
  12. RAVOORI S1, VADHANAM MV, AQIL F, GUPTA RC. Inhibering av østrogen-mediert brysttorumetienes av blåbær og svart bringebær. J Agric Food Chem. 2012 6. juni; 60 (22): 5547-55. DOI: 10.1021 / jf205325p. EPUB 2012 22. mai.
  13. Mentor marcel, r. EN., BOBE, G., Sardo, C., Wang, L.-S., KUO, C.-T., Stoner, G., & Colburn, n. H. (2012). Plasma cytokiner som potensielle responsindikatorer til diettfrysetørkede svarte bringebær i kolorektal kreftpasienter. Ernæring og kreft, 64 (6), 820-825. http: // doi.org / 10.1080/01635581.2012.697597
  14. Wang, L.-S., Arnold, M., Huang, Y.-W., Sardo, C., Seguin, C., Martin, E., ... Stoner, G. (2011). Modulasjon av genetiske og epigenetiske biomarkører av kolorektal kreft hos mennesker av svarte bringebær: En fase i pilotstudie. Klinisk kreftforskning: En offisiell tidsskrift for American Association for Cancer Research, 17 (3), 598-610. http: // doi.org / 10.1158 / 1078-0432.CCR-10-1260
  15. Casto, B. C., Knobbloch, T. J., Galioto, R. L., Yu, Z., Preshso, B. T., & Warner, B. M. (2013). Kjemoprevention av oral kreft av lyofiliserte jordbær. Anticancer Research, 33 (11), 4757-4766.
  16. Wang, L.-S., Hecht, S. S., Carmella, S. G., Yu, N., Larue, B., Henry, C., ... Stoner, G. D. (2009). Anthocyaniner i svarte bringebær hindrer esophageal tumorer hos rotter. Kreftforebyggende forskning (Philadelphia, PA.), 2 (1), 84-93. http: // doi.org / 10.1158 / 1940-6207.Capr-08-0155
  17. Erlund I1, Koli R, Alfthan G, Marniemi J, Puukka P, Mustonen P, Mattila P, Jula A. Gunstige effekter av bærforbruk på blodplatefunksjon, blodtrykk og HDL-kolesterol. Er J Clin Nut. 2008 februar; 87 (2): 323-31.
  18. Zhang, H.-M., Zhao, L., Li, H., XU, H., Chen, W.-W., & Tao, l. (2014). Forskningsprosess på anticarcinogene handlinger og mekanismer for ellaginsyre. Kreftbiologi og medisin, 11 (2), 92-100. http: // doi.org / 10.7497 / J.ISSN.2095-3941.2014.02.004
  19. Konczak, I., & Zhang, w. (2004). Anthocyaniner-mer enn naturens farger. Journal of Biomedicine og bioteknologi, 2004 (5), 239-240. http: // doi.org / 10.1155 / S1110724304407013
  20. Mäkinen, K. K. og söderllng, e. (1980), En kvantitativ studie av mannitol, sorbitol, xylitol og xylose i villbær og kommersielle frukter. Journal of Food Science, 45: 367-371. DOI: 10.1111 / J.1365-2621.1980.TB02616.X
  21. Piscitelli CM1, Dunayer EK, Aumann M. Xylitol toksisitet hos hunder. Kompensere kontinuerlig utdannet veterinær. 2010 feb; 32 (2): E1-4; Quiz E4.

Les neste: 11 beste superfoods for hunder som kan forbedre helsen sin

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise bringebær? 10 fordeler og 2 bivirkninger