Kan hunder spise vannmeloner? 5 potensielle fordeler og 2 bivirkninger

Sommerfrukter er noen av de søteste, og vannmelon er der ute på toppen. Men kan hundene også spise vannmeloner, og er vannmelon trygt for hunder å konsumere? Hva er helsemessige fordelene med vannmeloner for hunder og er det noen bivirkninger fra hunder som spiser vannmelon? La oss ta en titt.

Hvis du har lurt på, & # 8220; kan jeg gi hunden min vannmelon, & # 8221; Svaret er ja - hunder kan spise vannmeloner, og denne frukten er ikke giftig for hunder. Imidlertid må du alltid fjerne vannmelonfrø fra den og bare mate moderate mengder vannmelon til hunder.

Vannmelon kan faktisk ha flere helsemessige fordeler for hunder, men denne frukten er heller ikke uten sin advarsler. Det er viktig å øve forsiktighet og mate vannmelon til hunder i små mengder og bare som en sporadisk godbit. Her er det du må vite om det.

Les også: Kan hunder spise kirsebær?

Hva er vannmeloner?

En vannmelon, også kjent som Citrullus Lanatus, er en type stor vann-tett frukt (92% vann og 8% melon) som stammer fra Sør-Afrika.

Vannmelon har en jevn, grønn stripet utvendig rind og et søtt, saftig rosa interiør. På grunn av dets høye vanninnhold, er det veldig forfriskende og ofte spist kaldt i varme sommermånedene. Vannmeloner kommer i sådd og frøfrie varianter.

Dette er hva en fersk vannmelon ser ut som:

Hva ser en vannmelon ut

Vannmeloner gir flere vitaminer og næringsstoffer. De er en stor kilde til to kraftige forbindelser kalt lycopen og citrullinine. Vannmeloner er lave i kalorier.

Sammenlignet med andre frukter, er vannmeloner faktisk svært lave i antioksidanter (1). På den lyse siden er de en god kilde til noen andre næringsstoffer som mange frukter ikke har (2).

Vannmeloner for hunder 101
Kan hunder spise vannmeloner?

Så kan hunder spise vannmelon akkurat som mennesker kan? Ja, absolutt - vannmelon er helt trygt for hunder å konsumere, forutsatt at du har fjernet vannmelonfrø og bare mate den til hunden din i moderasjon og som en sporadisk godbit.

Ikke bare det, men fôring av vannmelon til hunder kan gi dem noen essensielle næringsstoffer og helsemessige fordeler, som vi diskuterer nedenfor.

Mens ikke så høyt i antioksidanter, pakker vannmelonene fortsatt en få gode næringsstoffer:

  • Vitamin A (beta-karoten)
  • Vitamin C
  • Vitamin B5
  • Kalium
  • Kobber
  • Citrulline
  • Lycopen

Mens mange av de ovennevnte næringsstoffene ennå ikke skal studeres med hunder, har det i mennesker blitt vist det Citrulline i vannmeloner kan senke blodtrykket (3) og forbedre helsen til de fleste vitale organer, inkludert lever, nyrer og lunger (4, 5, 6).

Videre er vannmeloner faktisk en bedre kilde til lycopen enn tomater er, noe som betyr at det hjelper kroppen mer effektivt å absorbere og danne vitamin A (7, 8, 9).

Annet enn det, har studier i mennesker vist følgende helsemessige fordeler ved å konsumere vannmeloner, som alle er knyttet til de ovennevnte næringsstoffene:

  • Det kan redusere insulinresistens (10, 11)
  • Det senker blodtrykket (12, 1. 3)
  • Det kan redusere muskelsåret (14)

Med det ovennevnte i tankene, er det trygt å anta at noen av fordelene også kan strekke seg til hjørnetenner, og vannmeloner for hunder kan være et annet sunt mat tillegg du kan gjøre for å forbedre hundens helse.

Nedenfor er de potensielle helsemessige fordelene ved fôring av vannmelon til hunder.

I SLEKT: Kan hunder spise bananer?

Helsemessige fordeler med vannmelon for hunder

5 fordeler med vannmelon for hunder

Hunder kan spise vannmelon i moderate mengder og høste noen av helsemessige fordelene det gir. Imidlertid har svært få av disse blitt støttet av studier og er for det meste basert på menneskelig forskning. Likevel, så lenge vannmelon for hunder er trygt å konsumere, er det sannsynlig at fôring det til tider til din fido bare vil være til nytte for ham.

1. Beta-karoten i vannmeloner kan bidra til å forbedre øyehelsen.

Vitamin A (beta-karoten) funnet i vannmeloner kan bidra til å fremme og opprettholde hundens syn. Enda mer, fordi vannmelon inneholder en stor mengde citrullin, forbedrer vitamin A-absorpsjonen og gjør at kroppen kan danne beta-karoten lettere.

2. Vitamin C i vannmeloner gir flere helsemessige fordeler for hunder.

Vitamin C (askorbinsyre) i vannmelon er et viktig næringsstoff som er kjent for å styrke en hunds immunsystem og hjelpe hjørnetenner bekjempe degenerative forhold.

Vitamin C kan også forbedre brusk og kollagensyntese hos hunder.

3. Vannmeloner inneholder kalium, et vitalt mineral for kroppsfunksjon.

Vannmeloner har masse kalium som forbedrer blodkarfunksjonen, erstatter tapte elektrolytter i en hunds kropp, og styrker hundens muskelutvikling.

4. Magnesium i vannmelon er kritisk for vekst og produksjon.

Det er små mengder magnesium funnet i vannmelon. Magnesium hjelper hundens kropp til å produsere proteiner, utvikle sunn beinvekst og absorbere nødvendige vitaminer.

5. Vannmeloner er en utmerket kilde til hydrering.

Vannmelon er en veldig vann-tett frukt, noe som gjør den til en perfekt matbit for å holde hunden hydrert på en varm sommerdag, som ligner på hvorfor du ville gi agurker til hunder.

Dette gjelder spesielt for aktive hunder som bruker mye energi og dehydrere seg raskt mens du glemmer å drikke rikelig med vann.

Vannmelon Helsefakta Infographic

& # 8220; så, kan jeg gi hunden min vannmelon?& # 8221;

Ja, hunder kan spise vannmeloner uten problemer så lenge du gir den i moderate mengder og som en sporadisk godbit i stedet for å gjøre det til en hoveddimensjonskomponent. Akkurat som å gi cantaloupe til hunder, For mye av denne søte frukten er ikke bra.

Men så lenge hunden har et ellers sunt kosthold hvor en tilstrekkelig mengde protein, fett og karbohydrater er tilveiebrakt, kan vannmeloner for hunder være et sunt tillegg.

Når det er sagt, er det noen sikkerhetsregler for fôring av vannmelon til hunder som du må huske på, og jeg vil dekke de nedenfor.

Hva med vannmelonjuice for hunder?

Frisk, naturlig vannmelon juice er bare jordet opp vannmelon. Dette betyr at vannmelonjuice for hunder også er trygt å konsumere, forutsatt at det ikke er noen tilsetningsstoffer.

Bunnlinjen: Vannmelon er trygt for hunder å spise. Hunder liker vannmelon fordi det er velsmakende, forfriskende og veldig søt, så vær sikker på å unngå overfeeding dem.

2 Potensielle bivirkninger av vannmeloner for hunder

Bivirkninger av vannmeloner for hunderVi har etablert at fôring av vannmeloner for hunder kan gi flere helsemessige fordeler og a Vannmelon er en helt sikker godbit for hjørnetenner.

Imidlertid er vannmelonfrø farlige for hunder og overfeeding hunder på vannmelon kan også utgjøre visse risikoer.

Her er det du trenger å huske på:

1. For mye vannmelon kan forårsake mageforstyrrelser hos hunder.

Hvis matet i overskudd, kan vannmelon forårsake gastrointestinale problemer hos hunder, inkludert oppkast, diaré og forstoppelse. På grunn av sitt høye innhold av naturlig sukker og flere næringsstoffer, er for mye av dette gode tingen dårlig for hunder.

2. Store biter av vannmelon kan forårsake kvelningsfarer.

Selv om vannmelon er lett for hunder å spise, kan noen store vannmelonbiter bli fanget i en hunds hals, da hunder normalt er mer sannsynlig å svelge enn tygge.

Det er tilrådelig at vannmelon skal kuttes opp i mindre stykker før de fôrer den til hunder for å hindre eventuelle potensielle kvelningsfarer.

I SLEKT: Kan hunder spise macadamia nøtter?

Mer om vannmeloner for hunder
5 Sikkerhetsregler

Farer ved fôring av vannmelon til hunderMens det er trygt å mate vannmelon til hunder, og det er ingen bivirkninger som vi for tiden vet om (forutsatt at du mate den moderasjon og som en sporadisk godbit), er det visse sikkerhetsforanstaltninger som alle hundeeiere må være oppmerksomme på.

De to viktigste farene ved vannmelon for hunder er det Frø og Vannmelon Rinds. Hunder elsker fortsatt smaken av heller, eller de kan ved et uhell innta disse. Så her er det du trenger å huske på:

Vannmelon Rinds er farlige for hunder.

Frukten av en vannmelon selv kan være bra for hunder å spise, men dets eksteriør er ikke.

Watermelon Rind gir ikke næringsverdien til hunder at det gjør for mennesker, og på grunn av sine potensielle farer for hunder, er det ikke verdt å risikere hundens helse.

Her er to grunner til at Watermelon Rind bør unngås for enhver pris:

1. Vannmelonskallet er ren grovfastighet og forårsaker intestinal nød i hunder.

Watermelon Rind er ekstremt vanskelig for hunder å fordøye. Det kan forårsake gastrointestinale problemer, noe som resulterer i diaré, forstoppelse, oppblåsthet og oppkast. Det utgjør også en kvelningsfare, samt potensiell tarmblokkering hvis det er gitt i store stykker.

2. Watermelon Rind kan gjøre alvorlig skade på hundens tenner.

Fordi vannmelonskindet er så vanskelig å tygge, kan en hund fortsette å jobbe i skallet som kan forårsake skade på tennene og tannkjøttet. Selv om hundens tenner er generelt tøffe og i stand til å håndtere vanskeligere ting, er det ikke verdt risikoen.

Vannmelonfrø er også farlige for hundene.

Et annet potensielt farlig aspekt ved fôring av vannmelon for hunder er frøene. Hvorfor er vannmelonfrø så problematisk for hunder? Det er flere grunner:

3. Vannmelonfrø kan forårsake intestinale blokkeringer.

Vannmelonfrø er for små for en hund å kvele på, men nok av dem kan forårsake blokkering i tarmene, og vannmeloner har mange frø. Før du gir hunden vannmelon, må alle frø fjernes fra frukten.

4. Vannmelonfrø er vanskelig å fordøye og kan forårsake mageforstyrrelser.

Akkurat som med frøene til de fleste andre frukter og grønnsaker, kan hunder som inngår for mange vannmelonfrø lider av en opprørt mage, inkludert oppkast, magesmerter og diaré.

5. Frøfrie vannmeloner har fortsatt frø, noe som gjør dem farlige.

Ikke bli lurt av begrepet & # 8220; seedless vannmelon.& # 8221; De kan ikke ha de større svarte frøene og vil ha mindre mengder frø generelt, men de har fortsatt de irriterende små hvite frø som også kan forårsake intestinal opprør og blokkeringer hos hunder.

Sammendrag:
Kan hunder spise vannmelon?Kan hunder spise vannmeloner

For å konkludere, hunder kan spise vannmeloner og vannmelon er ikke giftig for hunder.

Så lenge du gir hunden vannmelon som en sporadisk godbit og i moderasjon, er det selv visse helsemessige fordeler som kjæledyret ditt vil høste fra å konsumere den.

Sørg for å kontakte en veterinær hvis hunden din har konsumert for mye vannmelon, eller hvis du vet at hunden din har inntatt vannmelonring eller frø.

Referanser

Referanser og sitater

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Tarazona-Díaz MP1, Viegas J, Moldao-Martins M, Aguayo E. Bioaktive forbindelser fra kjøtt og biprodukt av friske kutte vannmelonkultiver. J sci mat agric. 2011 mar 30; 91 (5): 805-12. DOI: 10.1002 / jsfa.4250.
  2. Imen Tlilia, B, Chafik Hdiderb, Marcello Salvatore Lenucci. Bioaktive forbindelser og antioksidantaktiviteter under frukt modning av vannmelonkulturer. Journal of Food Composition og Analysis Volum 24, Utgave 7, November 2011, Sider 923-928
  3. Ikeda Y1, ung LH, Scalia R, Lefer am. Kardioprotektive effekter av citrullin i iskemi / reperfusjonsskade via en ikke-nitrogen oksyd-mediert mekanisme. Metoder Finn Exp Clin Pharmacol. 2000 sep; 22 (7): 563-71.
  4. Flynn NE1, Meininger CJ, Haynes Te, Wu G. Det metabolske grunnlaget for arginin ernæring og farmakoterapi. Biomed Pharmacather. 2002 november; 56 (9): 427-38.
  5. Wu G1, Meininger CJ, Knabe da, Bazer FW, Rhoads JM. Arginin ernæring i utvikling, helse og sykdom. CLEAR OPEN CLINE NETT METAB CARE. 2000 Jan; 3 (1): 59-66.
  6. Collins JK1, Wu G, Perkins-Veazie P, Spears K, Claypool Pl, Baker Ra, Clevidence Ba. Vannmelonforbruket øker plasma argininekonsentrasjoner hos voksne. Ernæring. 2007 Mar; 23 (3): 261-6.
  7. Miller NJ1, Sampson J, Candeias LP, Bramley Pm, Rice-Evans CA. Antioxidantaktiviteter av karotener og xantoflls. FeBs Lett. 1996 22. april; 384 (3): 240-2.
  8. Böhm v1, Puspitasari-Nienaber NL, Ferruzzi Mg, Schwartz SJ. Trolox tilsvarende antioksidantkapasitet av forskjellige geometriske isomerer av alfa-karoten, beta-karoten, lycopen og zeaxanthin. J Agric Food Chem. 2002 Jan 2; 50 (1): 221-6.
  9. DI MASCIO P1, KAISER S, SIES H. Lycopen som den mest effektive biologiske karotenoid singlet oksygen quencher. Arch Biochem Biofys. 1989 1 november; 274 (2): 532-8.
  10. Lucotti P1, Setola E, Monti LD, Galluccio E, Costa S, Sandoli EP, Fermo I, Rabaiotti G, Gatti R, Piatti P. Fordelaktige effekter av en langsiktig oral L-argininbehandling lagt til et hypokalorisk diett- og treningsopplæringsprogram i overvektige, insulinresistent type 2 diabetespasienter. Er J Physiol Endocrinol Metab. 2006 november; 291 (5): E906-12. EPUB 2006 Juni 13.
  11. Mirmiran, P., Bahadoran, Z., & Azizi, f. (2014). Funksjonell matbasert diett som en ny kosttilskudd for styring av type 2 diabetes og dets komplikasjoner: en gjennomgang. Verdens Journal of Diabetes, 5 (3), 267-281. http: // doi.org / 10.4239 / WJD.v5.I3.267
  12. Figueroa A1, Sanchez-Gonzalez Ma, Perkins-Veazie PM, Arjmandi BH. Effekter av vannmelon tilskudd på aortas blodtrykk og bølge refleksjon hos personer med prehypersjon: en pilotstudie. Er j hyppere. 2011 Jan; 24 (1): 40-4. DOI: 10.1038 / AJH.2010.142. EPUB 2010 Jul 8.
  13. Figueroa A1, Sanchez-Gonzalez Ma, Wong A, Arjmandi BH. Vannmelon ekstrakt tilskudd reduserer ankel blodtrykk og carotid augmentation indeks i overvektige voksne med prehypertensjon eller hypertensjon. Er j hyppere. 2012 Jun; 25 (6): 640-3. DOI: 10.1038 / AJH.2012.20. EPUB 2012 Mar 8.
  14. Tarazona-Díaz MP1, Alacid F, Carrasco M, Martínez I, Aguayo E. Vannmelonjuice: Potensiell funksjonell drikke for ømme muskelavlastning i idrettsutøvere. J Agric Food Chem. 2013 7. august; 61 (31): 7522-8. DOI: 10.1021 / JF400964R. EPUB 2013 29. juli.

Les neste: Tyrkia og vegetabilsk hjemmelaget hundematoppskrift

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise vannmeloner? 5 potensielle fordeler og 2 bivirkninger