Kan hunder spise jordbær?

bolle med jordbær

En populær sommerfrukt, jordbær er en varmt værstift. Når du inkorporerer flere friske frukter i kostholdet ditt i sommer, kan du lure på om det er greit å kaste Fido et par jordbær fra tallerkenen din - og heldigvis er svaret ja. Her er hvordan man trygt deler jordbær med din pooch denne sommeren.

Hvilke godbiter er riktig for hunden din?

Er jordbær trygge for hunder?

Mens det er noen sommerfrukter som ikke er akkurat kjæledyrvennlige, som druer (som er giftige) eller kirsebær (som inneholder giftige groper), er jordbær en frukt som kan sikkert tilbys til kjæledyret ditt, så lenge de er riktig rengjort, bladene er fjernet, og de serveres i stykker for å hindre kvelning eller intestinale blokkeringer.

Men som med en god ting, bør de fortsatt nytes i moderasjon. Frukt som jordbær inneholder naturlig sukker og fiber, og å spise for mange kan forårsake fordøyelsesproblemer som diaré, samt andre helseproblemer.

Helsemessige fordeler av jordbær for hunder

Jordbær er chock full av næringsstoffer som er gode for både mennesker, så vel som deres hundesamfunn (inkludert vitaminer C, B og K, samt kalium, folsyre, jod og magnesium).

Disse saftige røde fruktene er ikke bare kalorier og full av vitaminer, fiber og antioksidanter, men de har også blitt tilskrevet en rekke helsemessige fordeler - de kan styrke immunforsvaret, støtte vektstyring, forbedre tannhelsen, og til og med hemme aldringsprosessen. Jordbær er også en rik kilde til omega-3, som er gunstig for hundens hud- og frakkhelse.

Generelt anbefaler veterinærer det behandler bare utgjør ca 10 prosent av hundens diett. Andre sommerfrukter som er trygge å dele og kan tilby helsemessige fordeler for hunden din, inkluderer vannmelon (uten frøene), blåbær, cantaloupe, mango (så lenge det er skrelt og pitted), og til og med frosne bananer.

Som alltid, bør du være sikker på å sjekke med veterinæren din før du tilbyr hunden din menneskelig mat som jordbær. Hvis du får fremover, begynner du bare noen få stykker jordbær og overvåker kjæledyret ditt for å sikre at han eller hun ikke har en negativ reaksjon. Du vil kanskje holde fast på å tilby frukt som jordbær til noen hunder som allerede er overvektige eller har forhold som diabetes eller andre fordøyelsesproblemer, da menneskelige matvarer som frukt kan forverre disse forholdene.

Hvordan mate jordbær til hunden din

Selv om jordbær ikke er giftige for hunder, betyr det ikke at du vil la hunden din chow ned så mye som han eller hun vil. En helseproblem med frukt som jordbær er at deres fiber- og naturlig sukkerinnhold kan føre til gastrointestinale problemer for hunden din, inkludert oppkast og diaré.

Den sikreste måten å betjene jordbær til din valp er å vaske dem grundig og kutte frukten opp i små stykker. Dette vil bidra til å forhindre kvelning og gjøre dem lettere for hunden din å fordøye. Sørg for å velge organiske jordbær når det er mulig for å eliminere bekymringer relatert til spormengder av plantevernmidler eller andre skadelige kjemikalier på frukt som du deler med kjæledyret ditt (organiske jordbær vil bli bedre for helsen din også).

Noen hunder (spesielt mindre raser) kan nyte mashed opp bær eller til og med en puree som er lagt til maten. Og de fleste hunder vil nyte kutte frosne jordbær som en forfriskende godbit for å holde dem avkjølt på en varm sommerdag.

Hvis du skal dele jordbær med hunden din, må du unngå hermetisert eller andre bearbeidede former for jordbær (som de sirupfulle jordbær som kan serveres på toppen av pannekaker eller vafler), som ofte inneholder konserveringsmidler og tilsatt sukker. Disse konserveringsmidlene bidrar til å beholde fruktens røde farge og søte, modne smak, men alt det ekstra sukker er ikke sunt for kjæledyret ditt. Disse sukkerene og konserveringsmidlene kan påvirke hundens oppførsel (akkurat som de kan få barna til å fungere litt hyper), og over tid kan øker risikoen for vektrelaterte problemer som fedme og diabetes. Akkurat som med mennesker, kan for mye sukker også negativt påvirke dine poochs tenner og føre til tannråte.

5 matvarer som er giftige for kjæledyr (og noen sunne alternativer)
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise jordbær?