Kan hunder spise nektariner?

Friske, hele nektariner

Rik på vitaminer A og C, magnesium, kalium og kostfiber, nektariner er en søt og næringsrik sommerfrukt. Men er de trygge å dele med våre hunder? Næringsstoffene i nektariner kan gi noen fordeler for våre firbente venner, men det er noen potensielle farer med å tilby dine pooch nektariner eller fersken. Finn ut om det er greit å mate hundens nektariner, og i så fall hvor mye og under hvilke forhold.

Hvilke godbiter er riktig for hunden din?

Er nektariner trygge for hunder?

Mens det er noen frukter som ikke er spesielt fido-vennlige, som druer, er nektariner en frukt som kan sikkert tilbys til kjæledyret ditt. Imidlertid er det noen advarsler for den regelen - for eksempel, delstørrelsene skal holdes veldig små (tenk en til to skiver for en liten rase, eller opptil fire eller fem for en større hund), som nektariner har høyere sukker innhold enn noen andre frukter.

Det andre potensielle problemet er at nektariner er en fiberrik frukt, og tilbyr hunden din for mye fiber kan føre til mageproblemer som diaré. Hvis du skal dele nektariner med hunden din, må du unngå hermetiske nektariner, som ofte inneholder konserveringsmidler og tilsatt sukker. Disse konserveringsmidlene bidrar til å beholde fruktens smak og farge, men alt det ekstra sukker er et nei for kjæledyret ditt. For det første kan det påvirke hundens oppførsel (og faktisk gjøre dem mer "hyper"), men regelmessig å mate hunden Sugary matvarer øker også risikoen for vektrelaterte problemer som fedme og diabetes, samtidig som du påvirker dine poochs chompers og forårsaker tannråte.

Når du velger ferske nektariner, bør du vurdere å gå organisk-Sporingsmengden av plantevernmidler som finnes på utsiden av nektariner, kan også være skadelige for kjæledyrene våre (og mennesker).

Kan spise nektariner fordeler hunder?

Både nektariner og fersken er fullpakket med vitamin C. De er også en god kilde til kostfiber, vitamin A, magnesium og kalium. Men siden hundens kropper allerede er i stand til å produsere vitamin C de trenger, tilbyr de frukter som nektariner ikke helt nødvendige, selv om våre hunder kan potensielt høste noen helsemessige fordeler fra fruktenes andre næringsstoffer. For eksempel tror noen eksperter at et løft av vitamin C kan være gunstig for hunder hvis de har tatt en giftig substans som løkpulver eller propylenglykol.

Kostholdsfiberen som finnes i nektariner, er også gunstig for en hunds fordøyelsess helse, samtidig som man bidrar til å avverge bouts av både diaré og forstoppelse. Vitamin A i både fersken og nektariner kan bidra til å øke hundens øyehelse, så vel som å forbedre huden og pelsen, mens kalium hjelper en hunds kroppsbalansevæsker og muliggjør mange enzymer, muskler og nerver å fungere skikkelig.

Magnesium er også et viktig næringsstoff for alle hunder, da det hjelper kroppen å absorbere vitaminer. Det bidrar til hundens beinhelse og funksjonen til mange viktige enzymer.

Farene ved nektariner for hunder

Selv om nektariner ikke er giftige for hunder, betyr det ikke at du vil la hunden din chow ned så mye som han vil. En helseproblem med frukt som nektariner er at deres høye sukkerinnhold kan føre til gastrointestinale problemer for hunden din, inkludert oppkast og diaré.

I tillegg kan rotte nektariner også utgjøre et farlig problem på kjæledyrene dine fordi rotete frukter produserer etanol, som er giftig for hunder. Til slutt bør gropen til en nektarin alltid holdes langt unna din valpen. Disse gropene inneholder spormengder av cyanid, som er giftige, og selve gropen kan også poke en kvelningsfare eller føre til en farlig tarmblokkering ved svelging. Hvis hunden din har svelget en nektarinpit (eller en fersken), bør du konsultere veterinæren din med en gang, men symptomene for å passe på inkluderer tegn på mage nød, overflødig panting, og unsteadiness.

Du bør alltid være sikker på å sjekke med veterinæren din før du tilbyr hunden din menneskelig mat som nektariner. Hvis du kommer fremover, må du bare starte med bare en liten mengde (et stykke eller to) og overvåke kjæledyret ditt for å sikre at han ikke har en negativ reaksjon. Hunder som aldri bør mates sukkerfrukter som nektariner inkluderer hunder som allerede er overvektige eller har forhold som diabetes eller fordøyelsesproblemer.

5 matvarer som er giftige for kjæledyr (og noen sunne alternativer)
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise nektariner?