Kan hunder spise bananer?

Toddler gutt som leker med kritts på gaten mens du holder en banan med svart hund som ser på

En utmerket kilde til kalium, fiber, vitamin C og vitamin B6, bananer er en hjerte-sunn frukt, og deres innebygde wrappers gjør dem til en bærbar mat som er perfekt for en rask frokost eller snacking på farten. Denne populære tropiske frukten er deilig og sunn for mennesker, men kan de deles med hunden din?

Fordelene med bananer for hunder

Som det viser seg, er den allsidige, næringsfylte frukten også en sunn matbit for å dele med pup-og noen ganger vil veterinærer til og med anbefale denne spesielle frukten som et sunnere alternativ til mer tradisjonelle hundebehandler som kan være høye i fett eller salt. Den viktigste forbrukte frukten i Amerika, bananer er en praktisk, hel, naturlig mat som hunden din kan elske like mye som resten av familien din gjør. Best av alt, helsemessige fordelene av banan-som kalium, som er avgjørende for å opprettholde en optimal væskebalanse i hundens kropp, eller vitamin C for å øke kjæledyrets immunsystem - gjør det til en ideell måte å gi kjæledyret ditt ekstra næringsstoffer. Vitamin A, folat, jern, sink, riboflavin og niacin er blant vitaminer og mineraler som hunden din kan absorbere fra snacking på bananer.

Potensielle helseproblemer

Det er mange kommersielt forberedte godbiter som inkluderer bananer, men du kan finne at kjæledyret ditt elsker å smelte på den virkelige tingen siden mange hunder nyter den søte smaken av bananer. Men som med de fleste "Human" Foods, Du vil fortsatt ha porsjoner i sjekk når du tilbyr hunden din en banan. Mens bananer er lave i natrium, fett og kolesterol - og de inneholder antioksidanter som spiller en rolle for å hindre visse kreftformer og opprettholde hundens sunne hud og jakke - de er fortsatt en frukt og dermed inneholde en anstendig mengde sukker, som kan føre til helseproblemer som fedme og til og med diabetes.

Generelt sett, når du tilbyr din firbenede venn noen matvarer som ikke er spesielt forberedt på hundesorten, er moderering nøkkelen - noen få stykker banan vil være bra for de fleste hunder, men la fido danne hele bananen din mer enn sannsynlig kommer til å forårsake en opprørt mage eller fordøyelsesproblemer som forstoppelse. Når du introduserer en ny matbit i kjæledyrets diett-enda frukter og grønnsaker - vil du begynne med små porsjoner for å sikre at det ikke forårsaker kjæledyret ditt noen magedistrikt. På den annen side, på grunn av bananens høye kostfiberinnhold, kan de faktisk bidra til å lindre visse gastrointestinale problemer i kjæledyret ditt og fremme fordøyelsessystemet - magnesium i bananer kan også fremme beinvekst og hjelpe kroppen til å produsere protein og bedre absorbere vitaminer.

Kan hunder spise banan peels?

Selv om innsiden av frukten er en trygg matbit for hunden din, bør du unngå å mate kjæledyret ditt noen del av bananskallene - selv om de ikke nødvendigvis er giftige, forbruker bananskallene svært vanskelig for hunder å spise og kan potensielt forårsake et liv -Thever blokkering avhengig av størrelsen på kjæledyret ditt og hvor mye av skrellen de har konsumert. Banan peeling kan også være en kvelende fare for kjæledyret ditt. Andre bananrelaterte farer inkluderer å konsumere potensielt farlige nivåer av kalium og karbohydrater når de blir matet i overskudd.

Andre måter å mate bananer til hunden din

Hvis du oppdager at hunden din ikke kan få nok bananer, kan du hente noen helt naturlige bananchips (sans ekstra sukker) eller til og med lage dine egne banan chips hjemme - disse godbitene er enkle å Ta med på turer eller andre utendørs opplevelser, og de gjør også gode fordeler å bruke under trening. På en varm sommerdag vil hunden din sannsynligvis gå bananer for noen frosne skiver som en annen velsmakende godbit.

Bananes mashable tekstur betyr at kjæledyrets kibble kan til og med være toppet med fersk banan, eller hvis hunden din er en Kong-fan, kan enten frosset eller ufruktbar banan brukes som fylling. Du kan også blande banan med andre kjæledyrvennlige menneskelige matvarer som peanøttsmør som en spesiell godbit for din firbenede venn, eller bake opp dine egne spesielle hjemmebehandler med ingredienser som en moden banan, eple, Søte poteter, og peanøttsmør.

Advarsel

Pass på at ditt utvalg av peanøttsmør ikke inneholder xylitol, en kjent toksin for hunder.

Leter du etter enda flere måter å gjøre bananer på en del av kjæledyrets daglige livsstil? I tillegg til å være en herlig godbit, kan bananer også ha andre formål når det gjelder poochen din. Tro det eller ikke, skrellen av en banan kan være gnidd på hundens kløende eller betent hud-Så fra en bug bite eller kontakt med Poison Ivy-En et beroligende middel.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise bananer?