Kan hunder spise bjørnebær?

Beskåret hånd av kvinne som holder kake mot bull terrier står på gaten

Blackberries er søte, saftige, deilige, fullpakket med vitaminer, og kan inkluderes i en rekke retter, men er det hensiktsmessig å dele denne frukten med våre hundens venner?

Det korte svaret er ja, bjørnebær er trygge for hunden din å spise, og de kan til og med tilby noen fordeler når de blir matet i små mengder regelmessig.

Fordelene med bjørnebær for hunden din

Selv om det er mange fordeler med å spise bjørnebær for mennesker, er det rimelig å nevne at ikke alle disse er fullt forstått når det gjelder hundene. Noen av fordelene spioneringen, vil ikke være relevant for hunder heller. For eksempel er denne frukten kjent for å være en god kilde til vitamin C, men hunder produserer dette naturlig og trenger vanligvis ikke noe ekstra tilskudd.

Blackberries er en stor kilde til mangan, vitamin K, vann og fiber. Å legge til fiber til hundens kosthold er en fin måte å fremme sunn fordøyelse og vanlige tarmbevegelser.

De er også lave i karbohydrater. Fett og kalorier. Canine fedme er et stort problem for den doggy befolkningen og kan forårsake ødeleggelse på hundens kropp, spesielt hvis de er utsatt for felles problemer som hip dysplasi. Tilbyr fettfattige behandelsalternativer som bjørnebær kan være en fin måte å bidra til å holde midjen trimme.

Potensielle helseproblemer for hunder som spiser bjørnebær

Noen brombær her og det kan gjøre for en sunn godbit for hundene dine. Men hvis hunden din har en sensitiv mage, er det best å hoppe over denne matbaten. For mange bjørnebær kan forårsake GI opprørt, og de er alltid best introdusert gradvis og matet i moderasjon.

Også, bjørnebær inneholder naturligvis en liten mengde av substituttets søtningsmiddel xylitol, som er giftig for hunder. Mens hunden din måtte spise en massiv mengde bjørnebær for å bli forgiftet, bør du begrense hunden din til en liten håndfull bjørnebær om dagen for å være trygg.

Denne frukten er også høy i sukker og kan ikke være et godt valg for Diabetiske hunder.

Du bør unngå å fôre BlackBerry syltetøy til hunden din siden kan de inneholde mange tilsetningsstoffer og er ofte høye i sukkerarter. Den kunstige søtningsmiddelet Xylitol kan også være til stede.

Hvis hunden din opplever noen av følgende symptomer etter å ha spist bjørnebær, kontakt din veterinær:

  • Oppkast
  • Diaré
  • Mangel på appetitt
  • Sløvhet

Hva om hunden din spiser Wild Blackberries?

Blackberries begynner å blomstre i april og kan og er modne og klare til å velge i juni til august, avhengig av hvor du befinner deg. Mange regioner i Nord-Amerika har vill brombærbusker som vokser i overflod. Hvis du kommer over en på en hundstur, er det ikke uvanlig for hunder å prøve å plukke dem direkte fra buskene.

Det er ikke uvanlig for BlackBerry-busker som skal sprøytes med plantevernmidler og andre kjemikalier, i hagen eller parkinnstillinger. Disse kjemikaliene absorberes i anlegget gjennom bladene og røttene og kan forårsake milde til alvorlige helseproblemer hvis det er inntatt.

Av denne grunn er det best å hindre at hunden din spiser vilt bjørnebær, og hvis de spiser mye, må du overvåke dem for vanlige tegn på kjemisk forgiftning. Hvis du er bekymret, eller du spot noen problematiske tegn, ikke forsink med å komme i kontakt med veterinæren din. Aspca Poison Helpline kan også være en nyttig ressurs.

Mulige symptomer på kjemisk forgiftning

  • Feber
  • Oppkast
  • Diaré
  • Sløvhet
  • Muskel tremor
  • Økt hjertefrekvens
  • Mangel på koordinering (problemer med å gå)
  • Hypersalivation
  • Innsnevret elever
  • Anfall

I tillegg til mulige kjemikalier på ville bær, er brombærbusker tornede og er ofte bebodd av veps og mygg så mer grunn til å unngå å la hunden din fôr gjennom dem.

Foreslåtte måter å mate bjørnebær til hunden din

Som med all frukt, er det viktig å vaske og skrubbe den ytre overflaten for å fjerne smuss, gjødsel, herbicid og pesticidrester før forberedelse. Feed Blackberries til hunden din som en spesiell godbit og ikke en del av deres vanlige kosthold. Noen alternative alternativer for å mate denne frukten til hunden din inkluderer:

  • Som en del av en godbit leketøy fylling: Blackberries kan inkluderes som en del av a Velsmakende Kong (eller andre behandler leker) fylling - disse er ofte frosne for en ekstra utfordring. Dette er en fin måte å gi mental stimulering til hunden din uten overfeeding.
  • Frossen: Popper brombærene i fryseren før de mate dem betyr at de vil bli friske til du vil mate dem. Du kan få en forsyning av denne frukten i flere måneder i stedet for dager. Det kan til og med kombineres i en sunn frossen frukt eller veg kjærlighet på pinne For å hjelpe til med å holde hunden din kule på en varm dag.
  • Bakt: Du vil kanskje legge til noen friske bjørnebær i en hjemmelaget hundebehandling. Det er mange fantastiske hundevennlige oppskrifter på nettet, og du kan bruke en morsom cookie cutter form for å lage hjemmelagde bakt informasjonskapsler.
  • Pureed: Du kan blande Blackberries med andre doggy-trygt frukt eller veg eller litt peanøttsmør (Pass på at det er typen uten xylitol) eller vanlig yoghurt for å lage en hund smoothie. En liten bit av dette kan helles på toppen av hundens tørre kibble for å oppmuntre dem til å spise den hvis de er masete eller det kan bli gjort til en frossen popsicle eller kong fylling.

Sammendrag kan bjørnebær bli gitt til hunder som en sporadisk godbit, men hopper over de ville bærene utenfor.

Husk imidlertid at ikke alle bærene er skapt like. Når det gjelder å mate dem til hunden din, unngå kirsebær, holly bær, enebær bær og misteltebær. Disse inneholder groper og / eller giftstoffer som kan være helsefare for hunden din.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer om å mate hunden din bjørnebær, ta kontakt med en veterinær

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise bjørnebær?