Er peanøttsmør bra for hunder?

hund spiser peanøttsmør

Hvis det er en mat som hunder er kjent for å gå nøtter over, er det peanøttsmør. Fra sin søte, men salt smak og tilfredsstillende tekstur til sine ulike ernæringsmessige fordeler, er det ingen overraskelse at peanøttsmør er en vanlig ingrediens i mange av hundens favorittbehandler.

Pluss, peanøttsmør er bare så lett å spre seg inne i hule bein og leker, du kan bruke den som en distraksjon mens du trimmer hundens negler eller gir dem et bad, og det er en praktisk måte å administrere medisinering (fordi ingen hund vil nekte en pille det er skjult i en glob av peanøttsmør). Men selv om peanøttsmør er uimotståelig for de fleste hunder (og mennesker!), er det faktisk noe hunden din kan spise?

Kan hunder spise peanøttsmør?

Eksperter er enige om at peanøttsmør er trygt i moderasjon for de fleste hunder. Enda bedre, fordi det er rik på protein og sunne fett, vitaminer B og E, og niacin, kan peanøttsmør faktisk være både en deilig og ernæringsmessig godbit for hunden din.

Akkurat som for mennesker, betyr peanøttsmørs høyt fettinnhold at det ikke er noe du skal ønske å tilby din firbenede venn flere ganger om dagen - eller til og med flere ganger i uken, da det kan føre til fedme og alvorlige helseproblemer som pankreatitt. Peanøttsmørs natriuminnhold kan også være et problem. Når du tilbyr peanøttsmør til hunden din, prøv å holde fast med enten usaltede eller hjemmelagde varianter uten tilsatt sukker og tilsetningsstoffer når det er mulig. Som alltid vil du sjekke inn med veterinæren din før du deler peanøttsmør med hunden din, bare for å være sikker på at han eller hun føler det er et "folk mat" som din individuelle hund lett kan tolerere.

Advarsel

Mange hele nøtter er et nei-nei for fido fordi de inneholder giftstoffer, fører til gastrointestinal opprørt, og kan forårsake hindringer hvis de spises hele.

Hvor mye peanøttsmør kan hunder spise?

Generelt snakker mange veterinærer kjæledyr foreldre til å følge 10 prosent regel-det vil si, godbiter bør aldri gjøre mer enn 10 prosent av hundens kosthold. Hvis det er hundens første gang å ha peanøttsmør, prøv å starte med bare en liten slikk eller to og overvåke kjæledyret ditt etterpå bare for å være på den sikre siden. Det er greit å tilby peanøttsmør som en sporadisk behandling-prøve en spiseskje-størrelse som serveres blandet med kibble eller slathered inne i en Kong eller andre lignende leketøy en eller to ganger i uken (og ikke nøl med å tilby det rett fra skje til anledningen).

Det er sannsynligvis best å tilby kjæledyrvennlige frukter og grønnsaker før du åpner den peanøttsmørkrukken, og deler flere globs av peanøttsmør flere ganger i uken er mer enn sannsynlig å forårsake vektøkning og andre relaterte helseproblemer i kjæledyret ditt.

Kan peanøttsmør være farlig for hunder?

Det er noen sikkerhetsproblemer rundt peanøttsmør som hundeeiere skal vi være klar over. For det første vil du aldri overlevere din PB & J, uansett hvor mye hunden din stirrer deg ned med de lengselede øynene. Druer er kjent for å være svært giftige for hunder, og et overskudd av sukker kan også være skadelig for hundens helse, så det betyr at det aldri er en god ide å dele gelé.

Du vil også være sikker på å lese etiketten på peanøttsmøret veldig tett. I de siste månedene begynte noen peanøttsmørprodusenter å bruke en sukker erstatning kjent som xylitol. Ofte funnet i sukkerfrie produkter som tyggegummi, pustemynter, iskrem og noen bakevarer, og anses ofte trygt for mennesker, Xylitol er ekstremt giftig for hunder, Som det forårsaker en rask frigjøring av insulin som fører til en signifikant reduksjon i blodsukkernivåer som kan være livstruende hvis de ikke er behandlet. En hund trenger bare å konsumere en liten mengde xylitol for at den blir dødelig fra en tilstand som kalles hypoglykemi, som kan forekomme innen 10 til 60 minutter etter at hunden din bruker et produkt som inneholder xylitol eller så mye som flere timer senere.

Symptomer på xylitolforgiftning hos hunder

  • Svakhet
  • Mangel på koordinering
  • Kollapse
  • Svimlende
  • Anfall

Hva slags peanøttsmør er best for hunder?

Når det gjelder kremaktig eller knasket, er det bra. Selv om du vil unngå å tilby hunden din mest varianter av hele nøtter, er peanøttene i knasende peanøttsmør trygge for hundekonsumet. Når du velger et peanøttsmørmerke for din pooch, velger du de helt naturlige, organiske og usaltede varianter når det er mulig. Disse varianter består hovedsakelig av peanøtter, så det er ingen risiko for hunden forbruker ingredienser som sukker eller mais sirup, kunstige søtningsmidler som xylitol, eller andre konserveringsmidler som potensielt kan være skadelige.

Sørg for å holde seg borte fra eventuelle peanutbutter som markedsføres som enten redusert fett eller lavt sukker, fordi de er varianter som er mer sannsynlig å ha tilsetningsstoffer for å hjelpe peanøttsmøret til å smake som "normal" som mulig.

Så lenge du har sjekket ingrediensetiketten, spurte veterinæren din, og tilbyr den som en en gang i en-mens du behandler, fortsett og skje opp litt peanøttsmør for din firbenede venn, som vil være mer enn lykkelig å nyte det blandet i kibble, bakt inn i en hjemmelaget godbit, eller slikket rett fra skjeen.

De 8 beste sunne hundebitene på 2021
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er peanøttsmør bra for hunder?