Kan hunder spise peanøttsmør?

Hvem elsker ikke peanøttsmør? Det er en populær sunn godbit blant folk, men kan hundene spise peanøttsmør akkurat som vi kan, og er peanøttsmør for hunder trygge å konsumere? Hva er fordelene med å fôre peanøttsmør til hunder, og er det noen bivirkninger? La oss ta en nærmere titt.

Hvis du har lurt på, "kan jeg gi hunden min peanøttsmør," svaret er Ja - hunder kan spise peanøttsmør og det er ikke giftig for hunder. Imidlertid kan hunder ha peanøttsmør, som med de fleste andre menneskelige godbiter, må du være veldig forsiktig.

Hunder virkelig liker peanøttsmør, og det kan være en av deres favorittbehandler. Tidligere var det lett å bare scoop noe naturlig peanøttsmør og la dem få det. I dag, med så mange forskjellige merker av peanøttsmør, bør du nærme seg det med forsiktighet.

Faktisk er det mange Hjemmelaget hundematoppskrifter inkludert peanøttsmør.

Her er en liste over flotte oppskrifter med videoer for hundebehandler og matvarer som bruker peanøttsmør:

Ovennevnte oppskrifter inkluderer alle naturlig peanøttsmør uten tilsetningsstoffer, og de er veldig populære hos hunder (se videoene for bevis). De er også sunne og næringsrike for hunden din.

Dette er hva peanøttsmør ser ut som:

Peanøttsmør for hunder

Naturlig peanøttsmør er faktisk sunn for hunder, og det er rik på mange viktige antioksidanter (Ferguson et al. 2005) samt vanlige vitaminer og mineraler:

Vitamin E
Vitamin B3 (Niacin)
Vitamin B6
Folat
Magnesium
Kobber
Mangan

Vær imidlertid oppmerksom på at peanøttsmør også er høyt i kalorier. Vanligvis vil bare en skje med peanøttsmør være nok for hunden som en sporadisk godbit.

For mennesker har studier til og med vist mange helsemessige fordeler:

  • Det kan redusere risikoen for kolorektal kreft (1)
  • Det reduserer risikoen for type 2 diabetes (2)
  • Det senker nivåene av dårlig kolesterol (3)

Når det er sagt, det er ting å passe på hvis du vil gi peanøttsmør til hunder.

Peanøttsmør bra for hunder
Dogfordog.com

Før du gir peanøttsmør til hunden din, ta en titt på etikettene.

Det har blitt vanlig å sette kunstige søtningsmidler i peanøttsmør. Dette gjør det mer tiltalende for de som ser på sukkerinntaket. Peanøttsmør kan bruke nesten alle kunstige søtningsmidler, men det legger vanligvis til Xylitol. Dette er gift til hunder og katter.

Les også: Kan hunder spise gresskarfrø?

Hva er Xylitol?

Xylitol er et kunstig søtningsmiddel populær i godteri, tyggegummi og peanøttsmør.

Xylitol, og xantangummi, er det samme så langt som kjemiske komposisjoner går. Begge er ekstremt giftige for kjæledyret ditt, som er bekreftet i kliniske studier (Piscitelli et al. 2010). Xylitol kan forårsake død på kort tid hvis det er inntatt.

Symptomene etter at en hund forbruker xylitol kan komme på så snart som 15 minutter (mest utbredt når du bruker peanøttsmør). Det er sukkerfrie tannkjøtt som forsinker disse symptomene i opptil 12 timer.

Noen av de vanlige symptomene på xylitolforgiftning hos hunder inkluderer:

  • Sløvhet
  • Tap av koordinering
  • Oppkast
  • Anfall
  • Kollapse

Utbredt blødning i hunden gjennom tarmene, magen eller magen kan forekomme. Hunden din kan ha mørke røde splotches på tannkjøttet sammen med pinprick blødninger. Leversvikt kan oppstå når hundens blodsukker blir for lavt. Et lite firkant med sukkerfri tannkjøtt, eller liten skje med peanøttsmør som inneholder xylitol, vil gi toksisitet hos hunder, avhengig av hundens kroppsvekt.

Grunnen til at xylitol er giftig for hunder er fordi det forårsaker en rask utslipp av insulin i hundens blodstrøm. Dette resulterer i en plutselig blodsukkerdråpe, på hvilket tidspunkt de ovennevnte symptomene vil begynne å dukke opp.

Diagnostiserer xylitol toksisitet hos hunder

For å diagnostisere xylitol toksisitet hos hunder, må du få kjæledyret ditt til veterinæren. Hunden vil ha mange blodprøver.

Veterinæren vil kjøre et komplett blodtall som inneholder en kjemisk blodprofil og et komplett blodtall. Deretter vil det være en urinalyse. Mens du undersøker hunden din, vil veterinæren spørre deg om symptomene du har observert, og sørg for at han vet hva han leter etter. Din hund kan også ha blødningsforstyrrelser. Koagulasjonsprofiler og fibrinogen testing vil bli gjort for å bekrefte mistankene.

Behandling for xylitol toksisitet hos hunder

Hvis du nettopp har fått hunden din å spise peanøttsmør med xylitol og kontaktet din veterinær eller kjæledyrsikre nødlinje, kan de få deg til å fremkalle brekninger som et første skritt.

Veterinæren vil foreslå metoder for å gjøre hunden din oppkast, men dette kan ikke alltid hjelpe. Noen ganger hvis vellykket, kan hunden forbedre seg selv. Hvis ikke, og testene viser lavt serumkalium eller blodsukker, vil han sette hunden på et væskebehandlingsprogram.

Han vil gjøre hyppige blodprøver for å fortsette å vurdere graden av xylitol toksisitet. Han vil sjekke sin leverfunksjon. Utfallet er vanligvis bevoktet til dårlig. Dette avhenger av hvor lenge xylitolen var i hundens system og oppfølgingsprøver som veterinæren vil gjøre.

Les alltid etiketter på peanøttsmør

Er peanøttsmør dårlig for hunderForebygging er den beste løsningen.

Hunder liker peanøttsmør, rett opp eller bakt inn i deres godbiter. Naturlig peanøttsmør uten tilsetningsstoffer og ingen xylitol er helt trygt for hunder. Det er opp til deg å sjekke etikettene nøye for å beskytte hundens helse.

Dette er heller ikke begrenset til peanøttsmør. Hold alle diett (Sugar Free) produkter godt ute av rekkevidde i høye skap eller tellere mye i måten du ville baby bevis på ditt hjem. Hold vesken oppe ut av veien for en nysgjerrig nese hvis du holder tannkjøtt eller godteri i den.

Det er best å unngå alle kunstige søtningsmidler når det gjelder hunder. Imidlertid er andre standard søtningsmidler som aspartamin, saccharine, sukralose og stevia ikke så farlige for hunder. Den eneste som skal se etter og aldri bruke er xylitol.

Les neste: Kan hunder spise peanøtter eller er peanøtter dårlig for hunder?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise peanøttsmør?