Kan hunder spise plommer?

Plommer er en saftig, søt frukt som ofte er tilknyttet med sommeren. Denne frukten kan ha vært en av de første domesticated av menneskeheten. Det kommer fra en variert gruppe fruktarter og kan variere i smak fra søt til tart. Men kan hundene spise plommer akkurat som vi kan, og er plommer bra for hunder?

Hvis du har lurt på, & # 8220;kan jeg gi hunden min plommer,& # 8221; svaret er Ja - hunder kan ha plommer, Så lenge du tar noen nødvendige forholdsregler. Moderering er nøkkelen når du fôrer plommer til hunder, og du bør aldri gi hele plommer til kjæledyret ditt.

I denne artikkelen diskuterer vi plommer og svisker i større detalj. Vi snakker om fordelene og risikoen for blommer for hunder, kan hundene ha plommer i noen form, er plommer bra for hunder å konsumere og er plommer dårlig for hunder på noen måte.

Les også: Den beste hundematen for hunder med diaré og løs avføring

Hva er plommer?

Plommer er en frukt med en voksaktig, jevn hud og fast, saftig kjøtt. Det spises vanligvis i sin naturlige form, men kan også brukes til konservering, matlaging og desserter. Denne frukten er også velsmakende når den tørkes (kalt svisker) eller syltet.

Plommer har mange helsemessige fordeler for mennesker, hvorav noen har blitt bevist, og noen av dem kan også strekke seg til hunder.

Dette er hva friske plommer ser ut som:

Plommer for hunder

Når du kjøper plommer i en butikk, er de tilgjengelige enten pitted med gropen intakt i midten av frukten, eller de-pitted, hvor gropen er blitt fjernet fra frukten. Når du bruker plommer til hunder, bør du alltid bruke de-pitted plommer bare (eller fjern gropen selv). Men kan hundene ha plommer når de er depitted hele tiden? La oss se.

I SLEKT: Kan hunder spise gresskarfrø?

Plommer for hunder 101
Kan hunder spise plommer?

Kan hundene ha plommerSå, kan hunder spise plommer og høste noen av fordelene? Ja, du kan mate kjæledyrene dine friske plommer, selv om det er noen nødvendige forholdsregler for å huske på. Som med mat, men spesielt med frukt, Introduser plommene i hundens diett sakte og i små mengder. Ellers kan fordøyelsessystemet oppstå.

Det er også viktig å merke seg at hunder ikke skal spise pitted plommer på grunn av de giftige effektene som gropene har på hjørnetenner. I tillegg kan gropene utgjøre en alvorlig kvelningsfare. Nå, la en titt på hva beviste fordeler plommer kan ha på mennesker og hunder.

Her er det som vi for øyeblikket vet om denne populære frukten:

  • Plommer hindrer forstoppelse og forbedrer avføring (1, 2, 3)
  • Plommer lavere blodsukkernivå og risiko for diabetes (4, 5, 6)
  • Plommer i tørket form Forbedre beinhelsen (7)
  • Plommer forbedrer hjertehelsen (8, 9, 10)
  • Plommer er høy i antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser (11, 12)

Ovennevnte fordeler har blitt testet i humane og dyr (mus), men ingen av studiene ble utført med hunder, så juryen er ute på denne fortsatt. Teoretisk sett er det mulig at noen av helsemessige fordelene med plommer kan overføres på hunder. Så hva er de mulige fordelene med plommer for hunder, og kan hundene ha plommer trygt?

LES DETTE: Det beste vekttap hundemat for fett hunder

5 fordeler med plommer for hunder

1. Plommer er høye i fiber og godt for fordøyelsessystemet og lavere kolesterol.

Fiber, både løselig og uoppløselig, er en avgjørende komponent for fordøyelses- og intestinal regelmessighet, og en anstendig mengde av begge typer fiber finnes i plommer. Den uoppløselige fiber forhindrer forstoppelse, gir bulk og reduserer risikoen for tykktarmskreft.

Oppløselig fiber bidrar til å redusere kolesterolnivået hos hunder ved å senke produksjonen av enzymatiske syrer som er involvert i etableringen av kolesterol i leveren.

2. Plommer kan forbedre hundens beinhelse og forhindre leddgikt.

Plommer er en utmerket kilde til vitamin K. Som et fettløselig vitamin er vitamin K nødvendig for en hunds generelle helse. Det hjelper kalsium i å styrke tenner og bein, så vel som andre biologiske prosesser.

Vitamin K bidrar også til å aktivere proteinegenskaper som fremmer blodkoagulasjon, og hindrer utviklingen av blodpropper.

3. Plommer normaliserer sukkernivåer og fremmer vekttap.

Ved hjelp av fiberen kan plommer bidra til å normalisere blodsukkernivået ved å bremse opp absorpsjonen av glukose hos hunder etter at de har spist. Det fremmer insulinfølsomhet, som spiller en rolle i å forebygge diabetes.

Plommer bidrar til å oppmuntre til en følelse av fylde etter å ha spist dem ved å senke hastigheten på hvilken mat forlater magen. Denne følelsen av mathet bidrar til å kutte ned på overeating av hunden.

4. Vitamin C i plommer øker hundens immunsystem.

Plommer inneholder en betydelig mengde vitamin C, en askorbinsyre og en antioksidant av kritisk betydning for riktig kroppsfunksjoner. Vitamin C har vist seg å øke antall lymfocytter i blodet. Lymfocytter er en type hvit blodcelle som er ansvarlig for immunsystemfunksjonen.

5. Plommer kan også forhindre eller redusere risikoen for store sykdommer.

Mengden vitamin C i plommer (samt mange andre antioksidant- og anti-inflammatoriske forbindelser) kan bidra til å avverge store sykdommer og sykdommer i hjørnetenner.

Diabetes, hjertesykdom, astma, slitasjegikt, revmatoid artritt og aterosklerose er alle medisinske forhold som kan forebygges eller reduseres med tilsetning av vitaminer og antioksidanter som finnes i høye mengder i plommer som vist i studier over.

Fordelene med plommer for hunder

Så, kan hundene ha plommer?

Ja, hunden din kan spise plommer i moderate mengder og så lenge du bare spiser bare friske plommer uten tilsatt sukker eller andre tilsetningsstoffer, og med groper fjernet. Mens svisker (tørkede plommer) også er fine for hunder, vil de fleste butikkhåndtakede svisker ofte inneholde sukker, så det er best å unngå dem helt.

I SLEKT: Er ingefær god for hunder?

2 potensielle bivirkninger av plommer for hunder

1. For mange plommer vil forårsake gastrointestinal opprørt hos hunder.

Mens de fleste frukter og grønnsaker er gode for hunder, for mye av mat (selv om det er sunt), kan det føre til mageforstyrrelser, og spesielt for hunder, & # 8220; for mye & # 8221; er vanligvis veldig lite. For mye frukt spesielt kan også resultere i flere gastrointestinale bekymringer. Plommer spist i overskudd kan forårsake magesmerter, oppkast, diaré og forstoppelse.

2. Plomme groper utgjør en alvorlig kvelning og intern fare.

Hvis du velger å gi hundens plommer, er det viktig at plommene ikke har groper. Pits i plommer choking farer for hunder, spesielt små raser, selv om store raser også kan bli påvirket.

I tillegg kan gropene ha skarpe kanter, og i svelging, kan skade esophagus, mageforing og tarmene. I verste fall scenarier, kan gropen til og med forårsake blokkering i tarmen, og be om et livstruende helseproblem.

Et ord med advarsel om plommer for hunder

Bortsett fra å være en potensiell kvelningsfare, er pits i plommer også giftige for hunder. Plomme groper inneholder cyanid, som er giftig og kan forårsake alvorlig nød i dyr. Selv om en hund måtte spise mange groper for å lide cyanidforgiftning, Det er fortsatt en bekymring verdt å merke seg.

Se etter disse symptomene hvis du tror at hunden din har cyanidforgiftning:

  • Vanskelighetsgrad stående eller gå
  • Muskel spasmer og tremor
  • Anfall
  • Oppkast
  • Overdreven salivasjon
  • Voiding av blære og tarmene
  • Koma

For å være på den sikre siden, sørg for å mate hunden din bare de-pitted plommer for å unngå mulighet for cyanidforgiftning.

Sammendrag
Kan hundene ha plommer?

Kan hunder spise plommerTil slutt, kan hunder spise plommer og er plommer bra for hunder å konsumere? Ja, din pooch kan spise plommer, og han kan til og med fordeler av denne frukten, forutsatt at plommen er depitted og matet i små mengder for å tillate diettjustering å forekomme.

I det hele tatt er plommer svært næringsrik og kan gi noen essensielle vitaminer og mineraler for hunden din, så vel som gode mengder fiber. Men alltid mate pluss fro hunder i moderasjon, og husk å fjerne gropene og unngå tilsetningsstoffer.

Les neste: 9 Superfoods for hunder som forbedrer helsen sin (ifølge Science)

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise plommer?