Er ingefær god for hunder?

Roten til ingefæranlegget har blitt brukt av menneskeheten i århundrer, primært for å legge til krydder til mat og for holistiske medisinske formål. Kanskje nært knyttet til ingefær ale, har ingefærrot blitt brukt til å roe en opprørt mage. Vitenskapelige studier knytter nå den til forebygging og styring av akutte sykdommer, som leddgikt og kreft. Men kan hunder spise ingefær også, og er ingefær god for hunder eller er ingefær dårlig for hunder til enhver tid?

Hvis du har lurt på, & # 8220; kan jeg gi hunden min ingefær, & # 8221; Svaret er ja - hunder kan spise ingefær i små mengder og under ditt strenge tilsyn. En liten bit av ingefær for hunder vil gi så fordeler, men for mye kan være skadelig for kjæledyr.

I denne artikkelen vil vi diskutere ingefær i større detalj, kan hunder spise ingefær og i hvilke mengder, hva er fordelene og er ginger bra for hunder og hvordan, og er ingefær dårlig for hunder og hvorfor.

Les også: Kan hunder spise appelsiner?

Hva er ingefær?

Ingefær er en blomstrende plante hvis rot, eller underjordisk stamme, kan spises frisk, tørket som krydder, malt i pulver, brukt i oljeform, eller laget i juice. Dette krydderet er en av mange plantefôr som studier har funnet, kan positivt påvirke flere kroppsfunksjoner, samt potensielt forhindre noen sykdommer og sykdommer.

Dette er hva ingefær ser ut som:

Ingefær for hunder

Som en stift i mange asiatiske, indiske og arabiske matvarer, gir denne sunne og smakfulle krydderet riktig mengde smak og zing til måltider. Det gir mange helsemessige fordeler hvor mange har blitt bevist i kliniske studier. Men kan hundene spise ingefær akkurat som vi kan? Er ingefær bra for hunder og hva slags fordeler det gir? Og er ingefær dårlig for hunder i visse mengder? La oss ta en nærmere titt.

I SLEKT: 6 grønnsaker hunder kan spise i henhold til vitenskapen

Ingefær for hunder 101
Kan hunder spise ingefær?

Kan hundene ha ingefærSå kan hunder spise ingefær og høste fordelene? Ja, for det meste, Ginger er trygg og næringsrik for hunder å konsumere forutsatt at den er gitt i begrensede mengder. For mye ingefær kan skade en hunds gastrointestinale system.

Fed i passende mengder, kan ingefær gi hundene ytterligere næringsstoffer, inkludert essensielle mineraler og vitaminer, som kan føre til lengre, sunnere liv. Det kan også hjelpe hundene av å avværge eller bekjempe sykdom og sykdom.

Her er det som vi for øyeblikket vet om helsemessige fordeler av ingefær og ingefærrotekstrakt hos mennesker og dyr:

  • Ginger hjelper med oppkast og kvalme (1, 2)
  • Ingefær forhindrer betennelse og hjelper med slitasjegikt (3, 4)
  • Ginger har medisinske egenskaper (5)
  • Ginger reduserer muskelsmerter og ømhet (6, 7)
  • Ginger kan behandle fordøyelsesproblemer (8, 9)
  • Ingefær kan forhindre hjertesykdom (10)
  • Ingefær kan forhindre kreft (11, 12)
  • Ginger senker dårlige kolesterolnivåer (1. 3, 14)
  • Ginger forbedrer hjernens funksjon (15, 16)
  • Ingefær kjemper forskjellige typer infeksjoner (17, 18)

Helsemessige fordelene med ingefær og ingefærrotekstrakt er ubestridelig, som ble bevist i menneskelige og dyreforsøk. Men kan hundene spise ingefær som en del av deres vanlige kosthold? Er ingefær god for hunder og hvor mye av dette beviset gjelder for hjørnetenner? Og er ingefær dårlig for hunder på bestemte mengder eller visse skjemaer?

I SLEKT: 6 frukter hunder kan spise og sannsynligvis burde (basert på studier)

6 fordeler med ingefær for hunder

1. Ginger kan avgjøre en opprørt mage hos hunder.

Hunder kan oppleve gastrointestinale problemer av flere grunner, inkludert bilsykdom, irritabel tarmsyndrom, endringer i kosthold eller kreft. Noen friske ingefær eller pulverisert krydder kan bidra til å lindre kvalme og produsere ro i hundens fordøyelsessystem.

2. Ingefær letter hjørnetenes leddgikt og andre former for betennelse.

Er ingefær dårlig for hunderIngefær er en naturlig antiinflammatorisk, så hunder som lider av kronisk leddgikt, slitasjegikt eller smerte kan ha nytte av tilsetning av dette krydderet til kostholdet. Som treningsinducert smerte kan også lindres av bruk av ingefær, kan atletiske eller svært aktive hunder dra nytte av additivet også.

Dette krydderet vil ikke ha en umiddelbar innvirkning på ømme ledd og muskler, men over tid kan det være effektivt å redusere den daglige utviklingen av smerte.

3. Ingefær lindrer og forhindrer hundens oppblåsthet.

Oppblåst, eller gastrisk dilatasjon volvulus (GDV), er en livstruende tilstand som påvirker store rase hjørnetenner hvor mat og gass bygger opp til farlige nivåer i en hunds mage. Studier har vist at ingefær kan stimulere bevegelse i magen og akselerere tømmingen av magen. På denne måten kan ingefær lindre eller til og med forhindre oppblåsthet.

4. Ginger kan behandle hjerteormssykdom.

Ginger er en naturlig måte å behandle hjerteorm sykdom i hjørnetenner. Studier har vist at nedgangen i hjertorm larver hos hunder gitt ingefær falt mellom 83 og 98 prosent i infiserte hunder (Datta et al. 1987).

5. Ingefær kan forhindre kreft.

Mellom ingefærens antiinflammatoriske og immunforsterkende egenskaper har krydderet blitt nøye undersøkt som en helhetlig metode for å hindre kreft. I vitenskapelige studier, Ginger ble funnet å sakte veksten av kreftformige svulster og drepe kreftceller. Nøkkelen til denne kreftkampspenningen er en ingrediens, 6-gingerol, som finnes i store mengder i rå ingefær.

Ginger kan også hjelpe noen hund som gjennomgår kjemoterapi, stråling eller kirurgi som et middel til å senke eller eliminere kvalme.

6. Ginger kan holde en hunds hjerne skarp.

Aldringsprosessen hos hunder, som med mennesker, er akselerert av oksidativt stress og kronisk betennelse. Forskere mener at disse forholdene er direkte relatert til kognitiv nedgang. Ginger kan forbedre hjernefunksjonen ved å forbedre arbeidsminnet og reaksjonstiden, holde sinnet skarp og fokusert som en hunds alder.

OPPSKRIFT: Hjemmelaget kornfrie Apple Ginger Dog Treats

Helsemessige fordeler med ingefær for hunder

Så, kan hundene spise ingefær og høste fordelene?

Gitt ovennevnte bevis, er det sannsynlig at ingefær vil ha nytte av hundens helse på en eller annen måte. Ginger er trygt for hunder å konsumere i moderate mengder, men det er noen forholdsregler som kjæledyrseiere må ta, og noen få bivirkninger av ingefær for hunder som du må være oppmerksom på.

I SLEKT: Kan hunder spise mango?

3 potensielle bivirkninger av ingefær hos hunder

Så er ingefær dårlig for hunder da? Ikke nødvendigvis. Det er imidlertid risiko for å gi for mye ingefær for hunder, og du må være oppmerksom på følgende:

1. Ingefær er en blod-tynnere.

Kan hunder spise ingefærDette krydderet kan tynne hundens blod, så det bør ikke mates til en hund som forbereder seg på å gjennomgå kirurgi eller en gravid hund om å gå inn i arbeidskraft.

Ginger kan også senke blodtrykk og blodsukker, så det er viktig at du diskuterer å legge til ingefær til hundens diett med en veterinær, spesielt hvis hunden din har diabetes eller hjertesykdom.

2. Ginger kan ikke blande godt med medisiner.

Hvis hunden din for tiden tar medisiner, bør du ikke legge til ingefær til hans diett uten å snakke med en veterinær først. Ginger blander ikke godt med antiinflammatoriske legemidler som Rimadyl, Metacam eller Deramaxx.

3. Gastrointestinal opprør kan forekomme hos hunder som forbruker ingefær.

Som med ethvert supplement, kan ingefær forårsake mageforstyrrelser hos hunder som er følsomme overfor det, eller hvis det er gitt en hund i store doser på en brå måte. Ginger bør bare dispenseres i små doser. Kontakt din veterinær for å være sikker på at du gir hunden din riktig dosering for å unngå kvalme eller diaré.

Sammendrag
Kan hunder spise ingefær?

Er ingefær god for hunderTil slutt, kan hunder spise ingefær og er ingefær god for hunder å konsumere som en del av kostholdet deres? Teknisk ja, hunder kan spise ingefær trygt, men det må konsumeres i de riktige, små mengder og strengt overvåket. Det er best å diskutere det med veterinæren din.

Er ingefær dårlig for hunder på noen måte, form eller form? For mye ingefær vil være farlig, så vel som å gi ingefær for hunder med visse helsemessige forhold eller de som tar bestemt medisinering.

Samlet, gitt i moderasjon, kan ingefær hjelpe hunder overvinne ulike plager, fra magen opprørt til kreft forebygging, og forbedre helsen på mer enn en vei.

Les neste: 9 Superfoods for hunder som forbedrer helsen sin (ifølge Science)

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er ingefær god for hunder?