Hvilke krydder er trygge for hunder?

Hvilke krydder er trygge for hunder

Uansett hvilken type hund du eier, vil en av hovedprioritetene være sikre på at han har et sunt og næringsrikt kosthold. Det er mange grunner til at du kanskje vil vurdere å legge til krydder til hundens diett. Noen kjæledyr er notorisk masete når det gjelder mat, og så kan du kanskje søke etter noe som gjør måltidene til å smake bedre. Selvfølgelig er det også mange helsemessige fordeler som er knyttet til de ulike krydder som er tilgjengelige i dag. Men ikke alle krydder er trygge for hunder å konsumere. Med det som er sagt, nedenfor, skal vi ta en titt på noen av urter og krydder som er trygge å bruke for hundesykehus, så vel som de som er usikre.

Relatert innlegg: Beste Dog Food Toppers

Valp spiser

Krydder du kan legge til hundens mat

  • Fersk persille

Ikke bare vil denne urten forbedre smaken av hundens mat, men det gir også en rekke fordeler. Når hunder forbruker denne urt, drar de fordel av en høy mengde mineraler, vitaminer og antioksidanter. Persille kan derfor hjelpe med kosthold og tannlege problemer, samt forbedre orgelfunksjonen i hele kroppen. Faktisk hjelper det også å berolige en opprørt mage Gjennom å spyle ut giftstoffer.

  • Oregano

Er oregano trygt for hunder? Det korte svaret på dette spørsmålet er "ja" - det er. Forskning har vist at Oregano har antifungal egenskaper. Det kan også hjelpe med gass, diaré, og fordøyelsesproblemer også.

Relatert innlegg: Beste kalsiumtilskudd for hunder

  • Rosemary

Deretter har vi Rosemary, som ikke bare er utrolig allsidig, men det tilbyr en rekke fordeler. Du kan legge til dette på hundens mat i den tørkede skjemaet, eller du kan legge til de friske urter. Hvis du legger til tørket rosmarin, trenger du ikke å bekymre deg for å miste noen av næringsstoffene og vitaminer, som ikke alltid er tilfelle med andre urter og krydder. Rosemary er høy i fiber, jern, kalsium og vitamin B6. Det har også anti-allergiske, antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper, som fremmer god helse og avverger sykdom. Hvis det ikke var nok, kan urt også øke blodstrømmen til hjernen, noe som resulterer i mindre skade på kjæledyrets nervesystem som hunden din blir eldre.

Relatert innlegg: Beste høy fiber hundemat

  • Basil

En annen urt som er lett å vokse, lett tilgjengelig i tørket form, og flott å legge til hundens mat er Basil. Basil er fylt med essensielle mineraler og vitaminer, samt fordelaktige oljer, elektrolytter og phytonutrients. Urten er bra for generell helse og forebygging av sykdom fordi det er en antioksidant. Det er også svært gunstig for hunder med leddgikt. Dette skyldes at det inneholder høy kvalitet på beta-caryophyllen, som er kjent for å redusere ubehag og smerte hos hunder som lider av denne tilstanden.

  • Ingefær

Til slutt har vi ingefær, som kan serveres på en rekke måter, fra å bli bakken og blandet med hundens mat til å bli hakket i biter og serveres på denne måten. En av de viktigste fordelene forbundet med finger er at det forbedrer absorpsjonsprosessen av vitaminer og mineraler fra mat. Det hjelper også med fordøyelsen ved å lindre kvalme og smerte hvis hunden din har en mageforstyrrelse. Ginger kan også forbedre sirkulasjonssystemet og bidra til å bekjempe sykdom hvis det brukes regelmessig.

Relatert innlegg: Beste hundemat for sensitive mage

Krydder og urter i tre boller

Krydder du bør ikke legge til hundens mat

Nå som du er klar over noen av matene som kan legges til hundens kosthold, la oss ta en titt på noen av urter og krydder som er farlige, og derfor må unngås.

Så, hva urter er ikke bra for hunder?

  • Muskat

Muskatnøtt bør aldri brukes til å smake hundens måltider. Dette skyldes at det kan forårsake agitasjon i nervesystemet og alvorlig mage begeistret. Dessuten kan hunder bli altfor begeistret når forbruksmuskatten, som da kan resultere i utmattelse. Det har vært tilfeller der hunder har dødd etter forbruker muskat, så det virkelig trenger å unngås for enhver pris.

  • Kakaopulver

Forhåpentligvis vet du allerede at sjokolade kan forårsake alvorlige problemer for hunder og kakaopulver er den samme. Det kan være skadelig for kjæledyrets nervesystem fordi det inneholder en forbindelse som ligner på koffein. Kakaopulver må også unngås fordi det kan bidra til hjerteproblemer og nyreproblemer.

Som mennesker bruker vi salt i nesten alt vi spiser. Men hunder reagerer ikke på samme måte som vi gjør. Dette skyldes at salt forårsaker dehydrering gjennom økt vannlating og tørst. Dette kan også forårsake diaré, kvalme og oppkast, spesielt hvis de forbrukes i store mengder.

  • Hvitløk

En annen krydder din hund bør ikke konsumere er hvitløk. Mens det er noen kjæledyrseiere som bruker hvitløk til å holde loppene, anbefaler vi å unngå hvitløk helt fordi det kan være giftig for noen kjæledyr. Hvis du har en grunn til å ønske å inkorporere hvitløk i hundens diett, bør du definitivt snakke med veterinæren din først for å sikre at det ikke vil forårsake noen problemer med kjæledyrets helse.

  • Løk

Løkpulver kan også forårsake oppkast og diaré, så vel som en opprørt mage. Hvis det ikke var dårlig nok, kan det skade de røde blodlegemer og til slutt forårsake anemi. Dette skyldes at løk inneholder disulfider og sulfoksider.

Labrador spiser hundemat

Som du kan se, er det en rekke forskjellige krydder og urter som er trygge å legge til hundens mat for å forbedre smaken av den. Faktisk har krydderene nevnt selv helsemessige fordeler forbundet med dem, og tilbyr en annen overbevisende grunn til at du bør tenke på å legge disse krydder på hundens diett. På baksiden, skjønt, dette klart ikke kan sies for alle urter og krydder. Som du kan se, er det en rekke varianter som ikke passer for hundens diett. Hvis du er usikker, er det beste å komme i kontakt med veterinæren din for mer informasjon.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvilke krydder er trygge for hunder?