Er rosemary safe for hunder?

Er Rosemary Safe for hunder

Noen av oss elsker å plante Rosemary i vår hage. Den skarpe woodsy aroma fyller opp hagen vår. Og hvem elsker ikke å bruke frisk rosmarin for deres daglige kokker og de saftige stekene rett? Men når du begynner å plante slike urter, husk at våre nysgjerrige små kjæledyr er sannsynlig å holde sine snouts i nesten alt, spesielt hagen.

Bortsett fra det faktum at hunden din vil ødelegge den skjøre planten hele tiden (som vil være ganske irriterende!), bruker en pinne eller to av urtet en alvorlig fare for deres helse? Vel, egentlig ikke.

Så, hva er noen av de tingene som må være på radaren din? Egentlig er det nok. Starter fra hva og hvor du planter, hvordan du gjerder det og hvilke typer plantevernmidler du bruker - alt teller i å bestemme om det er trygt for deg, kjæledyret ditt og miljøet også.

Litt om rosmarin

Rosmarinus officinalis (adorably kalt rosmarin) er en eviggrønn, aromatisk, middelhavsbusk som brukes i kulinarisk for mange eksotiske retter. Det tilhører urtfamilien av mynter.

Med en ekstremt sterk smak og aroma, regnes Rosemary som et symbol på lojalitet og kjærlighet.

Er det trygt for hunder?

Når det gjelder kjæledyrhunden, fungerer den intense smaken og lukten med sine antioksidantegenskaper som et kraftig naturlig konserveringsmiddel for hunder. Derfor er Rosemary helt trygt for hunden din. Så, hvis det finnes valg mellom fôring av rosmarin og BHA / BHT, utvilsomt, velg Rosemary!

Faktisk har Rosemary noen av de potensielle fordelene som kan vise seg å være ganske nyttige.

Når vi gravd litt dypere, her er det vi fant.

Ernæringsmessige og interne fordeler

Til hver mat elsker og kjæledyr eierens glede, er Rosemary full av vitamin B6, kalsium, kalium, strykejern, kobber, magnesium og mangan. Så en liten del av rosmarin går langt. Denne potente antioksidanten fungerer som et naturlig konserveringsmiddel hos hunder.

Relatert innlegg: Beste kalsiumtilskudd for hunder

Blanding litt av rosmarin til kibbles ville kjempe noen uønskede, skadelige bakterier som kan vokse. Ikke bare det, men det fungerer også som en utmerket bakterie-fighter for øynene og huden.

Relatert innlegg: Beste tørre hundemat

Likevel støtter det et sunt fordøyelsessystem og hjertefunksjon. Bare en liten bit av Rosemary kan gjøre underverk!

  • Antimikrobiell

Ubestridelig er Rosemary et kjent mat konserveringsmiddel for hunder. I henhold til kilder er de en god patogenfighter mot normale matbakterier. Enkelt sagt, og legger til en liten mengde rosmarin til hundens mat, vil forhindre at det ødelegges. Disse patogen-fighters strekker seg deretter til hundens kropp, og hjelper dem med å kjempe mot andre sopp og bakterier. De antimikrobielle egenskapene kan brukes som en antibakteriell i huden, øyemunn og fordøyelseskanaler.

  • Antioxidant

Det er ingen overraskelse at Rosemary inneholder Antioksidanter, som er utmerket når det brukes i mennesker og nå selv hos hunder. Det hjelper sterkt når man trenger å nøytralisere celleskadelige frie radikaler i kroppen deres - som åpenbart er en effektiv ting. Hvis disse frie radikaler er igjen uten omsorg, vil de til slutt multiplisere og knytte til aldersrelaterte sykdommer som kardiovaskulær sykdom eller kreft.

  • Heart Health Booster

Alt som rosmarin gjør er å hindre. Og siden de er begavet med slike forebyggende evner, kan de også bidra til å styrke hundens hjerte. Dette er delvis gunstig for hjørnetenner som gjenoppretter fra traumatiske hendelser og ulykker.

  • Fordøyelsen supporter

Hvis du prøver å behandle din hundens fordøyelsesproblemer Herbally, se ikke lenger enn Rosemary. Det er relativt et riktig middel når du helbreder gass, inntak eller andre lignende problemer. Igjen kan antimikrobielle evner være praktisk for å betjene gastrointestinale infeksjoner.

  • Bug repellant

Noensinne trodde at det er en så lett løsning å bli kvitt bugs og parasitter? Det er riktig. Rosemary kan hjelpe deg med å overvinne en av de største utfordringene du kan møte som en hundeforeldre, og det er å holde av skadedyr av din eventyrlystne hund. Nå er det ikke noe å si Nei Når din frie hjørnetråd løper over busker og blir fanget med sårbare lopper og flått. Plante en Rosemary Bush hvor som helst i hagen din, og bugs som mygg, flått og lopper vil avstøte på egenhånd.

Eksterne fordeler

Som vi har nevnt ganske mange ganger, er Rosemary en stor ingrediens for å bekjempe bakterier og sopp, sammen med det, det er også andre eksterne fordeler. Når det gjelder hudhydrering, kan du lukke øynene og avhenge av rosmarin.

Det fungerer som en naturlig anti-inflammatorisk for hunder, bekjempe rødhet og hevelse hos hunder. Dessuten er det en stor tilhenger av deres pels som legger til skinnende når den brukes som en balsam. Vi vil anbefale deg å bruke Rosemary før Tar hunden din for camping eller fotturer som det ville fungere som en naturlig bug repellant.

Relatert innlegg: 10 viktige tips når du går med hunden din

Naturlig Rosemary som en loppeavvisende balsam

Utrolig nok, du kan lage din egen Rosemary Wash som en loppeavvisende for hunden din. Du kan til og med bruke denne vasken som en betingelse for å holde kappen glanset. Her er alt du trenger å gjøre:

  • 1 teskje tørket rosmarin (eller frisk rosmarin)
  • 1 pint av kokende varmt vann

I kokende vann, bland rosmarinen og la den bratte i 10 minutter i en overbygd panne. Stamme rosmarien og la vannet avkjøles til romtemperatur. Hell alt over kjæledyrets hunds kropp under den endelige skyllingen av hans bad. Gni det av med et håndkle. Hvis nødvendig, bruk to til tre forskjellige ark for å slå av overflødig vann på hundens kappe og la ham rive av vannet. Etter at hunden din tørker ned, ser du en fantastisk forandring i kappen hans, og at den har blitt skinnende og mykere.

Relatert innlegg: Beste loppebehandling for hunder

Rosemary i hundemat

Oftere enn ikke, er du mer sannsynlig å bruke rosmarinolje i hundematen din. Ingen spørsmål om hvor kraftig den naturlige antioksidanten i å redusere risikoen for kreft i hunden din. Faktisk har herbalister ansett dette som et naturlig stimulerende middel.

Det er imidlertid tilrådelig å ikke gi rosmarin til hunder som lider av epilepsi. Det er fordi det øker faren for anfall. Selv om det ikke har vært vitenskapelig bevist, er det bedre å være trygt enn beklager. Men vet at det ikke har vært noe tilfelle av normale hunder som har en bivirkning på urten.

Hva med Rosemary Essential Oil?

Nei! Alt vi snakker om er Rosemary, ikke Rosemary Essential Oil. Det kan forårsake alvorlige helseproblemer (til og med døden) hvis hunden din inntar rosensk essensiell olje. Generelt er det ikke anbefalt for deg å sette den direkte på kappen eller huden. Rull ned og fortsett å lese om hvordan du kan gi rosmarin til hunden din.

Hvordan kan jeg muligens gi rosmarin til kjæledyret mitt: Skjemaer og dosering?

Legger litt av det naturlige urt som krydder til kalkun, kylling eller til og med poteter er en god idé. Din hund vil elske den! Den blandeste av måltidet kan vende seg til å være en deilig fest med bare en klype ferskt plukket rosmarin.

Som du vet, er Rosemary utvilsomt trygt for hunder, men akkurat som alt annet, bør du være oppmerksom på mengden du vil mate kjæledyret ditt. Å legge til litt rosmarin for deres kibbles vil gjøre jobben sin. Næringsstoffene og smaken vil forbedre sin smak, og selvfølgelig er de underliggende fordelene allerede der.

Avhengig av hvor mye hunden din nyter smaken av rosmarin, kan du male det fint og bruke det til å smake sitt måltid. Hvis du er lat (akkurat som vi alle er), velg de friske bladene og bruk det til å krysse maten. Howbeit, legg det til vannskålen i liten mengde, og din del av arbeidet er ferdig.

Merk: Ikke Legg til rosmarinolje eller andre essensielle oljer til vannet som hunden din drikker hele dagen. Det er Rosemary som fungerer, ikke ekstraktoljene. Det er greit hvis du gir dem rosmarin te. Vær oppmerksom på at det er en liten mengde ferskt plukket rosmarin, enten i bakken av blader.

Relatert innlegg: Beste essensielle oljer for lopper

Normalt foreslår eksperter en utmerket 1/8 teskje for hver 20 pund av hunden din veier er ideell. Og noen få klemmer i tre ganger om dagen er også rettferdig nok.

Før du går på servering Rosemary, ta en titt på produktetiketten til hundens kibbles. Noen kommersielle produkter kan allerede inneholde rosmarin som en av deres primære ingredienser. Mange kan si at rosmarin er der for å legge til smak og å jobbe som en ernæringsmessig fordel, sier andre at det fungerer som et naturlig konserveringsmiddel i hundens mat. Hvilken grunn som kan være, begge er riktige!

Noen hundforeldre kan ha kommet over bekymringene at den kommersielle hunden matvarer som inneholder rosmarin bør unngås. Det er fordi hunder bør få frisk rosmarin, ikke de som har blitt behandlet og lagret for ganske lang.

Vi har alltid kjent Rosemary som en potensiell urt i hunder, og den ene urt som ikke har vært i noen kontrovers som ennå. Men når du er i tvil, gå videre og spør din holistiske veterinær om du bør tilby Rosemary til kjæledyrhunden din.

Hver hund er unik på sin egen måte, og det er også din. Hvis det er din første gangs fôring rosmarin til kjæledyret ditt, kan du kontakte veterinæren din eller gjøre din egen grundige forskning.

Rosemary2

Bare noen få forholdsregler

Har hunden din en historie med anfall? Eller er de utsatt for å ha dem? I så fall er det sterkt anbefalt for deg å ikke gi dem noen mengde rosmarin. Ikke engang den kommersielle hundematen som inkluderer Rosemary som en av ingrediensene.

I tilfelle av essensielle oljer, sørg for å fortynne det riktig. Aldri bruk i det i konsentrasjoner over 1%. Og før du bruker enhver essensiell olje, må du sørge for at du har nok kunnskap om det, eller veterinæren din har foreslått at du gjør det; Ellers kan det vise seg å være veldig farlig.

For gravide hunder er Rosemary en stor nei.

Relatert innlegg: Beste kosttilskudd for gravide hunder

I noen tilfeller kan noen hunder oppleve en allergisk reaksjon til Rosemary. Hvis deres kibbles inneholder rosmarin, kan det muligens være maten. Derfor må du avbryte å mate det og ta skritt for å fjerne rosmarin fra kostholdet hans.

Hvis du ønsker å legge til noe krydder for din Pups mat, kvalifiserer Rosemary som det sikreste alternativet. Men vær oppmerksom på mengden. Dette er for å sikre at rosmarin er matet i moderasjon.

Og hvis du er bekymret for at du kanskje overskrider det foreslåtte beløpet, må du sjekke med veterinæren din. Eller du kan til og med følge serveringsstørrelsen på kommersiell hundemat som inneholder rosmarin.

Alltid administrere mengden rosmarin du vil gi veterinæren på forhånd, bare for å være på den sikre siden.

Er det rart for hunden min å rive eller få tilfeldige anfall?

Uh-nr! Som høres litt alarmerende, og enhver merkelig oppførsel bør ikke overses, da det kan vise et betydelig tegn på en medisinsk nødsituasjon. Nå hvis dette bringer litt bekymring om fôring av rosmarin forårsaker det, vil vi si at svaret er et nei.

Det er fordi anfall er ikke nødvendigvis indusert av rosmarin. Faktisk er Rosemary et populært naturlig konserveringsmiddel som har kraftige antioksidanter. Se på noen av de andre tingene du fôrer hunden din; Det er det som kan forårsake det.

Relatert innlegg: Beste hundemat for anfall

Bunnlinjen

Rosemary har alltid vært et varmt emne i kjæledyrindustrien. Så langt har det ikke vært noe negativt om Rosemary som en vill urte for hjørnetenner, bortsett fra noen, som kanskje har møtt en allergisk reaksjon.

Vi anbefaler alltid deg å besøke din vanlige veterinær før du haster inn i å gjøre noen signifikante endringer i valutaviet ditt. Noen av oss tror alltid feilaktig at bare fordi det er naturlig, det er trygt. Selv om det ikke er tilfelle med rosmarin, har ekspertrådene alltid!

Hvordan administrerer du Rosemary på din furrige venn?

Har du noen spørsmål angående andre medisinske urter for din lille hvalpe? La det stå i kommentarseksjonen, vi vil gjerne svare på!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er rosemary safe for hunder?