Safe mygg og fly repellent for hunder

eieren bruker topisk loppe og kryss salve til en hund

Mygg og andre insekter er ikke bare plagsom, men de kan overføre dødelige sykdommer til hunden din gjennom en enkel bit. Heldigvis er det ulike produkter som kan bidra til å avvise disse feilene og derfor redusere sannsynligheten for sykdomsoverføring. Ikke alle produkter som fungerer, er trygge for en hund, men det er viktig å både beskytte hunden din mot mygg og andre insekter, og sørg for at du ikke sårer hunden din i prosessen.

Hvilke sykdommer gjør mygg og annet insektsoverføring til hunder?

Mygg, lopper og flått er alle insekter som lett kan overføre sykdommer til hunder med en enkel bit. Myggene kan overføre dødelig Heartworm sykdom, Lopper kan overføre båndmask og haemobartonella, og flått kan overføre Lyme sykdom, Rocky Mountain Spotted Fever, Ehrlichia, Babesia, Haemobartonella, Tularemi og Anaplasmose. Ticks kan også føre til lammelse hos hunder på grunn av en toksin de utskiller og hepatozoonose hvis hunden spiser den. Bare visse typer ticks kan overføre spesifikke sykdommer, slik at noen hunder ikke er i fare for alle disse sykdommene dersom bare en eller to typer flått er funnet der de bor. Uansett, alle hundene er i fare for sykdommer som overføres av insekter, selv om de lever strengt innendørs. Insekter kan enkelt komme inn i et hjem, slik at ingen hund er helt uten risiko.

Farlige insektsmottakere for hunder

Mens folk kan bruke ulike insektmiddelfulle sprayer, lotioner og til og med planter for å avvise mygg og andre bugs, kan mange være farlige for en hund, så de er best unngås.

  • DEET - Produkter som inneholder DEET, bør alltid unngås, da disse kan forårsake anfall og død hos hunder. Mange myggavstøtende midler designet for folk vil ha denne ingrediensen i den.
  • Citronella planter og produkter - Duften av Citronella er irriterende for hunder, og hvis store mengder av anlegget forbrukes, kan det også være giftig. Mange produkter designet for å være trygge rundt kjæledyr inneholder citronella, men hunder liker ikke det.
  • Geranium planter - Hvis spist, kan geraniumplanter forårsake hudutslett, sløvhet, lavt blodtrykk og anoreksi hos hunder.
  • Marigold planter - Marigold planter kan forårsake hudirritasjon og hvis spist, gastrointestinal opprørt som oppkast og diaré.
  • Hvitløk planter - Hvitløk kan forårsake alvorlige problemer som anemi og kollaps og kan ta flere dager å skje etter inntak. Noen ganger vil folk mate svært små mengder hvitløk til hunden sin for å prøve å avstøte lopper, men risikoen er ikke verdt det.
  • Essensielle oljer - Mange essensielle oljer kan være skadelige for hunder, spesielt hvis de ikke er riktig fortynnet og anvendt med en bærerolje som også er trygg for hunder. De er best unngått, da de kan forårsake hudirritasjon, GI opprørt hvis det er slikket av, og enda mer alvorlige symptomer, avhengig av hvilken type olje og konsentrasjon som brukes. Skadelige essensielle oljer for hunder inkluderer kanel, sitrus (D-limonen), pennyroyal, peppermynte, furu, søt bjørk, tea tree (Melaleuca), Wintergreen, Ylang Ylang, Anis, Klær, Thyme, Juniper, Yarrow og hvitløk og bør alltid unngås.

Safe insekt repellents for hunder

Mange produkter og planter er vanligvis trygge og lett tilgjengelige for bruk som insektmiddel og ledelsesalternativer for hunder.

  • Basilikonplanter - Disse kan plantes i bakken eller i potter for å hjelpe til med å avstøte mygg.
  • Catnip Plants - Du kan tiltrekke seg noen katter, men mygg liker ikke catnip planter.
  • Lavendelplanter - Disse plantene lukter bra for folk, men myggene hater dem.
  • Sitron balsam planter - Sitron Balm planter kan tiltrekke seg bier og sommerfugler, men mygg vil ikke ha noe å gjøre med dem.
  • Rosemary planter - Disse plantene er typisk sikre, med mindre en stor mengde forbrukes. Hvis du ikke er bekymret for at hunden din spiser planten, kan de være nyttige for å repellere mygg.
  • Peppermynteplanter - I store mengder kan peppermynte forårsake oppkast og diaré. Hvis anlegget er utenfor rekkevidde fra hunden din, kan en peppermynteanlegg (ikke den essensielle oljen) hjelpe til med å avstøte mygg.
  • K9 Advantix - Dette er en månedlig, aktuell salve som inneholder ingredienser som avviser flått og mygg. Det bør aldri brukes på katter, skjønt.
  • Vectra 3D - Som K9 Advantix er dette en månedlig, aktuell applikasjon som vil avstøte mygg.
  • Diatoméjord - Så lenge du ikke bruker de kjemisk behandlede produktene som er ment for industriell bruk eller bassengrengjøring, er diatoméjorden trygg når støvet legger seg på bakken. Unngå å puste den mens du bruker den på gården, men ellers anses det ikke-giftig. Det ødelegger loppeegg, slik at de ikke kan kle seg, så mens det ikke er teknisk avstøtende, kan det bidra til å forhindre at hunden din får lopper.
Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Safe mygg og fly repellent for hunder