Båndmaskene hos hunder

Båndorm, kunstverk

Mens båndormene sjelden er en alvorlig helserisiko, kan de utgjøre problemer som irritasjon og kløe når de kommer fra din pups bakenden (for å si ingenting om hvor brutto de er!). Det er viktig å forstå hvordan valpen din kontrakter båndormene dine for å vite hvordan de skal kvitte seg med parasitten og hindre retur.

Hva er båndorm?

Båndormene er ribbon-lignende flatworm parasitter som lever i tarmene av hunder, katter og andre dyr. Det er flere varianter, men Dipylidiumkaninum og Taenia arter er mest vanlige.

Hodet på båndmasken kalles Scolex eller Holdfast. Den er utstyrt med kroker og suckers som brukes til å forankre det til veggen av tynntarmen. Båndormene har ikke en munn. Båndmaskene har ikke engang et fordøyelsessystem. I stedet absorberer de næringsstoffer gjennom kroppssegmentene.

Kalt proglottids, disse segmentene er koblet sammen som en kjede. Parasitten vokser kontinuerlig nye segmenter som er tilsatt i nakken. Voksen ormer fortsetter å legge til segmenter så lenge de lever, noen ganger oppnå skremmende lengder (hvor som helst fra 15 centimeter til 20 meter!). De kan bestå av hundrevis av segmenter. Hver proglottid inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive organer. Når moden produserer segmentet hundrevis eller tusenvis av egg. Segmentene lengst fra Scolex er de mest modne og en gang "moden" de kaster fra ormens kropp og passerer i valpen eller hundens avføring hvor de kan spises av en mellomliggende vert.

Umodne ormer må tilbringe utviklingstid inne i en mellomliggende vert før du kan infisere hunden din. De loppe tjener dette formålet for Dipylidiumkaninum samtidig som Taenia Arter krever tid i en annen vertebrate-ofte gnagere, kaniner og lignende.

Hvis valpen din er infested med lopper, er det også sannsynlig å ha Dipylidium båndmask. Båndorm egg spises av loppe larver, som deretter utvikler seg som loppen selv modnes. Når et kjæledyr nibbles for å lindre den kløen, svelger den ofte loppen og infiserer seg med båndorm.

Dyr som har lov til å jakte, er i høyeste risiko for Taenia båndmask.

Symptomer på båndmaskene hos hunder

En gang utenfor kroppen kan segmentene bevege seg selvstendig som små tommer i en periode, men når de tørker, ser de ut som korn av ris. Infested Pups har vanligvis segmenter fast i håret rundt analområdet eller i sengetøyet. Til slutt, segmentene tørre og ruptur, frigjøre eggene de inneholder i miljøet. Båndorm egg er passert og skur sporadisk. En veterinærundersøkelse av pupens avføring for egg kan ofte være ufullstendige. Det regnes som diagnostisk for å finne segmentene på kjæledyret.

Båndmaskene er sjelden et medisinsk problem og regnes vanligvis som en ubehagelig irritasjon. De bevegelige proglottene kan irritere anal region, som kan spørre hunder og valper for å lure seg selv eller "scoot" deres bak mot gulvet eller bakken. I sjeldne tilfeller kan valper utvikle en gastrointestinal impaction på grunn av tilstedeværelsen av stort antall ormer.

Behandling og forebygging av båndmaskene

Det er flere sikre og svært effektive Behandlinger for båndmaskene, som kan administreres som en pille, injeksjon eller spot-on. Noen må foreskrives av en veterinær mens andre er tilgjengelige over disken. En en-dosebehandling vil eliminere båndmaskene, men hunder kan gjenopprettes umiddelbart. Kontrollerende lopper og forebygging av jakt er de beste måtene å forhindre tapeorm angrep.

Menneskelig helsefare

Det er en Menneskelig helsefare forbundet med noen båndorm som kan påvirke hunder. Folk (vanligvis barn) kan kontrakt Dipylidium båndmaskene fra å spise en infisert loppe. Mens ikke vanlig hos hunder, Echinococcus granulose båndmaskene smitter av og til folk i Alaska og den sørvestlige USA forårsaker cyster å danne i leveren, lungene og noen ganger andre organer. Echinococcus multilocularis kan bli funnet i nord-sentrale USA og Alaska. Selv om menneskelige infeksjoner er sjeldne, kan de være dødelig på grunn av dannelsen av destruktive svulster i leveren. Sjekk med veterinæren din for å se om disse typer båndmaskene utgjør en risiko i ditt område.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Båndmaskene hos hunder