Hund deworming tidsplan

Full hund deworming tidsplan

De fleste av oss vet allerede at det er viktige ting å gjøre for å holde våre hunder sunne. Hunder bør bli spayed og neutered, bli vaksinert, og få regelmessige kontroller med sine veterinærer. Visste du at hunder også burde være på en dewormingsplan? Dette er mer enn bare en hjerteormsforebygging.

For å forstå hvilken type tidsplan som hunden din skal være på for deworming, bør du først forstå hva deworming er og hvorfor det er viktig. Etter det vil du kunne finne ut kostnaden for deworming, finne ut den beste deworming-tidsplanen for hundens behov, forstå deworming-prosedyren og gjenopprettingsprosessen. Endelig er det viktig å vite nyttige måter å forebygge ormer.

Hva er hunden deworming?

Deworming er prosessen med å fjerne noen ormer som er i hunden din internt. Deworming gjøres vanligvis etter at veterinæren diagnostiserer den nøyaktige typen orm som har smittet hunden din. Test som veterinæren kan foreslå, er undersøkelse av en avføringsprøve, eller en blodprøve. Deworming kan gjøres gjennom spotbehandling, injeksjon, medisinering eller en dewormer.

Hvorfor er deworming viktig?

Det er veldig viktig å deworm valper og hunder som er nye i ditt hjem i tillegg til å holde en hund deworming plan for din pooch etter det fordi ormer kan føre til at hunden din har svært alvorlige helseproblemer. Valper kan få ormer veldig enkelt fra sin mors melk, så vel som utenfor miljøfaktorer.

Forskjellige ormer kan forårsake forskjellige problemer. Båndorm, rundorm, hjerteorm, og mer kan ha en negativ innvirkning på hundens helse. Det er viktig å få hunden din diagnostisert fordi de forskjellige ormene kan behandles i forskjellige måter.

Båndorm kan føre til at hunden din mister næringsstoffer, fordi båndmaskene fôrer på næringsstoffene som er passert i tynntarmen, kan hunden din virke mer sulten enn vanlig & # 8230; hunden din kan til og med gå ned i vekt. Forebygging kan være enkelt. Båndmaskene er kontraktet når et kjæledyr svelger en berørt loppe og planlagt loppebeskyttelse vil holde hunden din trygg mot infeksjon. Båndormene behandles med ulike deworming medisiner.

Rundorm er parasitter som lever av hundens tarm. Symptomer er pott-mage, svakhet, diaré, oppkast, mage smerte, kjedelig jakke, vekttap og rundorm i poop eller oppkast. For å behandle rundorm, følg veterinærens instruksjoner, dette vil mest sannsynlig være en av flere deworming medisiner.

Heartworms Skriv inn hunden din gjennom en myggbit fra en infisert mygg. Ormene beveger seg til hundens hjerte og kan leve der i årevis. Følgende symptomer er tilstede: intoleranse for trening, dvelende hoste, overdreven tretthet, problemer med å puste, hoste blod og mer. Behandling er en lang, kjedelig og kostbar prosess som tar over en måned for å behandle. Heartworms kan lett bli forhindret med en hjerteorm forebyggende som foreskrevet av veterinæren din.

Avhengig av hundens aktiviteter kan det være enda viktigere fordi de kan være en større risiko for en angrep. Jakt hunder, hunder som ofte svømmer i innsjøer eller dammer, og utenfor hunder er mer sannsynlig å plukke opp en av disse typer parasitter, spesielt hvis de ikke mottar de riktige forebyggene.

Hva koster deworming?

De fleste deworming medisiner koster mellom $ 40 og $ 80; Men hvis hunden din har hjerteorm som behandlingen kan koste opp til $ 1000, eller mer.

Hvor ofte skal jeg deworm hunden min?

Selv med de riktige forebyggende stoffene, er det viktig å følge en Dog Deworming Schedule fordi ikke alle ormer kan forebygges. Valper, new-to-your-home hunder, og voksne hunder bør alle følge en deworming timeplan. De fleste veterinærer foreslår følgende deworming-tidsplaner som er nevnt nedenfor.

Les også: Kan mennesker få ormer fra hunder?

Hund deworming tidsplan

Hund deworming tidsplan

Valp deworming tidsplan

Valper bør motta deworming behandlinger Hver andre uke til de er tolv uker gamle.

Etter tolv uker gamle, bør valper motta deworming behandlinger en gang i måneden til de er seks måneder gamle.

Når de har nådd seks måneder, bør de følge en Voksen Dog Deworming Schedule Med mindre annet er nevnt av veterinæren din.

Ny-til-din-Home Dog Deworming Schedule

Deworm den nye hunden Så snart de kommer hjemme hos deg.

Gjenta deworming-behandlingen to uker Etter deres første behandling.

Deretter begynner du en vanlig voksen dewormingsplan.

Voksen Dog Deworming Schedule

Voksne hunder bør motta deworming behandling to ganger hvert år, eller om hvert halvår.

Hvis hunden din deltar i aktiviteter som kan gjøre dem mer utsatt for ormer, kan veterinæren din foreslå en hyppigere tidsplan.

Hva er prosedyren og gjenopprettingsprosessen?

Deworming behandlinger er foreskrevet av veterinæren din basert på typen orm, hundens alder og hundens vekt. Din veterinær vil gi hundemedisinen din i munnen eller i et skudd for å drepe ormene. Mange av disse legemidlene er beskrevet som "bredspektret", fordi de er gode for å behandle et bredt spekter av parasitter, inkludert ormer som bor i tarmen. De er giftige for skadedyr, men trygt for kjæledyr.

Det er over-the-counter deworming Produkter som kan brukes til å deworm din hund; Men du bør sjekke med veterinæren din først for å se hvilken de tror er best for hunden din. Følg alltid pakningsinstruksjonene og søk veterinærpleie hvis hunden din opplever alvorlige bivirkninger.

Bivirkninger av deworming medisinering kan omfatte: sløvhet, oppkast, tap av appetitt og diaré.

Hvis du trenger hjelp med deworming hunden din, her er Samantha`s veiledning skrevet i trinnvis prosess; Eller du kan se på bildet nedenfor for mer detaljerte forklaringer.

Hvordan kan jeg forhindre at hundene mine får ormer?

Selv med de riktige forebyggende stoffene, er det viktig å følge en dewormingsplan fordi ikke alle ormer kan forebygges. I tillegg til å følge en dewormingsplan, inkluderer noen måter å forhindre at hundene dine får ormer:

  • Administrere en hjerteorm forebyggende
  • Administrere en loppe og kryss forebyggende
  • Støt deres immunsystem gjennom riktig kosthold og vanlig trening

Deworming kan bli kostbare hvis hunden din kontinuerlig blir smittet av en av de forskjellige parasittene, og derfor bør du snakke med veterinæren din for å finne de beste, mest omfattende forebyggende (e) for hunden din. Forhindre hjerteorm er avgjørende, og det er flere hjerteormsforebyggende stoffer som er multifunksjonelle og kan bidra til å beskytte mot lopper og flått.

Les neste: 13 Science-baserte måter å håndtere ormer hos hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hund deworming tidsplan