Hookworms hos hunder

Veterinær injeksjon av liten hund i en klinikk

Hookworms er intestinal parasitter som er vanlig hos hunder, og mens de fleste infeksjoner ikke er livstruende, kan de forårsake dødelig blodtap i valper. Det er flere hookworm-arter som påvirker hunder, den mest vanlige som i Nord-Amerika er Ancylostom Caninum. Hookworm larver kan også påvirke mennesker ved å migrere gjennom huden.

Kjennetegn

Hookworms er små, tynne ormer som er mindre enn en tomme lang. Utseendet på munnstykkene varierer etter arter, men alle hookworms har kroklignende tenner eller plater. Disse strukturene hjelper dem med å feste til tarmveggen.

I motsetning til rundorm, som bare flyter rundt og stjeler næringsstoffer fra hundens måltider, knytter hookworms til tarmveggen og mate på blod og / eller vev. De kan løsne og flytte til andre flekker, og la små blødende sår hvor de tidligere har matet.

Alvorlighetsgraden av symptomene varierer, men anemi På grunn av blodtap kan det være svekkende for voksne og dødelige for valper.

Livssyklus

Hookworm egg er passert i avføring. Etter flere dager og under varme, fuktige forholdene, lukkes disse inn i larver. Disse larver har flere måter de kan infisere hunder på:

  • De kan inngår direkte, som når hunder slikker bakken eller groom seg når larver er tilstede på deres pels.
  • De kan migrere gjennom huden, vanligvis gjennom magen eller potene.
  • De kan inntas av et annet dyr som en gnager, og deretter inntas av en hund som spiser det infiserte dyret.
  • Valper kan også bli smittet av larver tilstede i sin mors melk.

Når krokormarvene kommer inn i en hund, kan de utvikle seg til voksne ormer mens de bor i tarmene. De kan også migrere gjennom vevet til hundens lungene der de hostes opp og svelges, og deretter endelig utvikle seg til voksne i tarmene. I Eldre hunder, migrerende hookworm larver gjør vanligvis en sovende tilstand i kroppsvev og kan bli mobil igjen senere.

Larvene blir ofte aktive under svangerskap, Det er derfor de er så ofte sendt videre til valper. Noen slags hookworm larver kan gå til brystkjertlene. Andre utvikler seg til voksne i mors tarm, som produserer egg, som fungerer som en infeksjonskilde for valper.

Symptomer

Hookworms kan produsere noen av de følgende symptomene, selv om de bare kan vises med tunge infeksjoner:

  • Manglende vekt eller vekttap
  • Tap av Appetit
  • Diaré
  • Anemi (bleke tannkjøtt, svakhet), som er livstruende for valper
  • Blodige eller tarry avføring
  • Hoste, på grunn av larvmigrasjonen gjennom lungene (med svært tunge infeksjoner)
  • Hudirritasjon, oftest på føttene mellom tærne, på grunn av grønt larver

Symptomene varierer avhengig av arten av hookworm involvert, så vel som antall ormer og alder og helse i den infiserte hunden.

Eggene av hookworms kan detekteres under mikroskopet i en rutinemessig kontroll av en avføring. Det tar en stund for infiserte valper å kaste egg, så rutinemessig deworming av valper anbefales, selv om det ikke er noen tegn på hookworms ennå.

Behandling

Behandlingen er den samme, uavhengig av hookworm-artene. Det finnes en rekke medisiner som kan brukes, og veterinæren din kan hjelpe deg med å velge den rette for hunden din.

Medisiner vil bare påvirke hookworms i tarmene, ikke migrerende larver. Behandlingen bør gjentas for å håndtere larver når de modnes. For eksempel kan veterinæren anbefale å behandle på to ukers intervaller. Antallet av nødvendige behandlinger vil avhenge av hundens alder og dens spesielle situasjon.

Hvis du har en gravid hund, kontakt veterinæren din for en deworming protokoll for både mor og valper.

Forebygging

Når dewormed, inneholder mange av de månedlige medisinene for hjerteorm og annen parasittkontroll medisiner som forhindrer hookworm-infeksjoner på en kontinuerlig basis.

Hvis hunden din ikke er på en av disse forebyggene, vil veterinæren din anbefale regelmessig fekal testing og / eller en deworming protokoll for å holde hookworms i sjakk. Å holde kjæledyrsfallet plukket opp og forebygge kjæledyr i å spise gnagere, kan også bidra til å forhindre infeksjon med ormer.

Folk og hookworms

Larvene av hookworms kan infisere mennesker så vel som hunder. Larvene utvikler vanligvis ikke til voksne hookworms hos mennesker. Imidlertid kan larver som migrere gjennom huden forårsake irritasjon og betennelse, selv om de fleste tilfeller ikke er alvorlige.

Migrering av hookworm larver gjennom menneskelig hud kalles "kutane larver migrans."Folk blir smittet når huden kommer i kontakt med forurenset jord eller sand.

Riktig behandling og forebygging av hookworm-infeksjoner er viktige for å forhindre at disse menneskelige helseproblemer, som det er god hygiene. De samme protokollene som kan hindre at hookworms sprer seg fra hund til hund, nemlig å rydde opp avfall og riktig bruk av dewormer, kan hindre at mennesker blir smittet også.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Hookworms i små dyrVeterinærhåndboken

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hookworms hos hunder