Vanlige parasitter av hunden

Hunden riper på sofaen

Alle hunder er sårbare for parasitter. Lære om risikoen for parasitter kan hjelpe deg med å beskytte hunden din, deg selv og andre.

Det er to hovedkategorier av parasitter som påvirker hunder: ekstern og intern. Eksterne parasitter påvirker generelt huden og frakken. Interne parasitter påvirker mage-tarmsystemet eller hjertet og lungene.

I tillegg kan noen hjørnetenes parasitter overføres til mennesker. Forebygging er den beste måten å beskytte hunden din, deg selv, og din familie.

Lær om de vanligste typer parasitter som påvirker hunder i USA og finn ut hvordan du kan hindre dem.

01 av 05

Fyllen er et hardt, vingøst insekt som er så lite som spissen av en blyant. Fleas sterke ben er designet for å hoppe store avstander. Den smale kroppen er perfekt for å navigere gjennom håret strøk av pattedyr. Fleas munnparts brukes til å suge blodet på verten, ofte en hund eller katt.

Lopper kan forårsake en rekke problemer for hunden din, inkludert loppeallergisk dermatitt, anemi og båndorm infeksjon. En seriøs loppeangrep kan være vanskelig å håndtere og ta flere måneder for å utrydde. Det beste alternativet er å holde alle kjæledyr i hjemmet på loppebeskyttelsen hele året, slik at du kan unngå en loppangrep helt.

  • 02 av 05

    Lopper er ikke de eneste lille vampyrene som lurker i hundens verden. De Tick ​​er en arthropod som feeds på blodet av verten, inkludert hunder, katter og mennesker. Krysset hopper på en vert, fester sine munnstykker i huden, og suger blod til det blir engorged.

    Ticks er kjente vektorer av noen alvorlige sykdommer. Lyme sykdom, Ehrlichia, og Rocky Mountain Spotted Fever er noen av de mer vanlige tickbårne sykdommene. Ticks lever vanligvis i høye gress og skogkledde områder.

    Enkelte medisiner kan hindre at flått fra å feste til hunden din. Disse skal brukes på hunden din hvis ticks er utbredt i ditt område. Det er imidlertid fortsatt viktig å sjekke hunden din regelmessig for flått, spesielt etter å ha brukt tid der ticks kan lurke.

  • 03 av 05

    Heartworms (Dirofilaria immitis) er interne parasitter som er blant de farligste hundene. Heartworm larver overføres til hunder via mygg. En gang inne i hunden migrerer larver gjennom blodet og modnes i hundens hjerte og lunger. Voksne hjerteorms ser ut som Angel Hair Pasta og kan være 9 til 16 tommer i lengden.

    Heartworm infeksjon er en alvorlig tilstand hos hunder som kan føre til døden hvis ubehandlet. I tillegg er behandlingen for å kvitte seg med en hund av voksne hjerteorms, risikabelt for hunden og veldig dyrt for deg. Den beste tilnærmingen er heartworm forebygging å drepe de små hjerteormarvene før de modnes til farlige voksne. Hver hund i USA skal være på heartworm forebygging Hele året, uavhengig av regionen.

  • 04 av 05

    Det finnes en rekke intestinale parasitter som hunden din kan hente fra sitt miljø. "Big Four" er rundorm, hookworms, whipworms, og båndorm. Båndmaskene kommer fra lopper, men de andre tre er vanligvis kontraktet etter kontakt med forurenset jord eller infisert avføring. Noen kan også bli sendt videre fra en morshund til hennes valper.

    Intestinale parasitter kan forårsake en rekke symptomer. De vanligste tegnene er diaré, oppkast, sløvhet og vekttap. Imidlertid kan en hund med intestinal parasitter vise ingen tegn i det hele tatt. Noen av disse intestinale parasittene kan påvirke mennesker også.

    Beskytt hunden din, deg selv og din familie ved å følge veterinærens anbefalinger for screening og forebygging.

    Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
  • 05 av 05

    Mites (Mange)

    Det er noen få typer kvaler som vanligvis påvirker hundene. Den vanligste er Demodex og Scabies. Begge kan forårsake hudirritasjon og hårtap.

    Demodectic mange, eller demodex, er kvaler som lever på huden i hårsekkene og oljekjertlene til en vert (ofte en hund eller katt). Små antall kvaler kan leve på mange hunder uten å forårsake problemer fordi immunsystemet holder befolkningen under kontroll. Men når demodex tall blir høye, kan de forårsake lokaliserte områder med hårtap og kløe. Dette kalles demodikose og er noe vanlig i valper og unge voksne hunder. Det kan også påvirke hunder med kompromittert immunsystemer. Demodicose behandles med reseptbelagte medisiner (oral og / eller aktuell) og kan ta uker til måneder for å løse.

    Sarkoptisk mange, Også kalt scabies, er en smittsom myte som burrows i huden. Disse kvalene forårsaker intens kløe, hårtap og scabs på huden. Scabies kan være vanskelig å diagnostisere. Behandlingen er lang og krever ofte en kombinasjon av orale medisiner, og i noen tilfeller spesielle medisinske medisinerte bad. Scabies er smittsom mot både kjæledyr og mennesker. Heldigvis er sarkoptisk mange mindre vanlig enn demodikose.

  • Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
    Artikkel Kilder
    Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
    1. Lopper av hunderVeterinærhåndboken

    2. Flått av hunderVeterinærhåndboken

    3. Oversikt over hjerteormssykdomVeterinærhåndboken

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Vanlige parasitter av hunden