Hva er forskjellen mellom lopper og flått på hunder?

lopper og flått på hunder

To av de vanligste - og svært elastiske - parasittene til mannens beste venn er lopper og flått. Mens de kan se ufarlige først, bringer de sykdomsfremkallende mikroorganismer med dem som kan betydelig undergrave hundens helse. Som sådan er det avgjørende at du kan bli kvitt disse skadedyrene. Å bli kvitt dem bør begynne med riktig kunnskap om hva som skiller en fra den andre. Så hva er forskjellen mellom lopper og flått på hunder?

Lopper: Mektige hopper av insektverdenen

I et ord er lopper mektige jumpers. De er vingeløse insekter, men er begavet med svært store og svært kraftige bakben som tillater dem å sparke overflaten fra under føttene og driver sine kropper opp til 110 ganger kroppslengden. Og dette er bare det vertikale hoppet; Vi snakker ikke engang om et horisontalt hopp som kan nå opp til 200 ganger kroppens lengde. Tenk deg en 7-fots NBA-spiller som hopper 770 meter høy eller en 5-fots høy langdistanse jumper som tar av og lander rundt 1000 meter unna. Slik er hoppingseffektiviteten til lopper, og dette er faktisk det som gjør dem veldig Pracific som skadedyr for poochen din. På grunn av deres uovertruffen hoppemuligheter kombinert med knivskarpe, klo-lignende utvidelser på bena, kan de lett hoppe fra skjulestedene og på en forbipasserende vert - hunden din - hvor de skal bo for resten av livet.

Relatert innlegg: Loppekam for hunder

kløende hund

Saken om lopper er at de er ekstremt "lojale" til deres verter; ordspill ment. Når de er på en hund, vil de aldri slippe. Faktisk vil de leve resten av livet på en enkelt vert. Voksne lopper vil legge egg på overflaten av hundens hud. Så mange som 40 egg kan produseres på en enkelt dag av en enkelt voksen loppe. Når hunden din begynner å roaming utendørs eller til og med innendørs og begynner å skrape, kan det faktisk løsne disse eggene fra huden, og disse eggene faller til bakken der de gjennomgår endringer til de modnes og blir klare til å hoppe på den neste tilgjengelige verten som kommer sammen. En voksen loppe kan begynne å legge egg så snart det begynner å mate av poochen din. Da det dør, vil det allerede være rundt 100 dager gammel.

Lopper er lykkeligste når de er i et mildere klima, selv om de ser ut til å ha en spesiell preferanse for varme i stedet for kaldt. Som sådan kan du forvente at de skal være innendørs når det er kaldt ute. De elsker også å bære med dem båndorm og bartonella arter av bakterier. Loppene forlater også et karakteristisk myggbit-lignende bittmerke på huden på din pooch som kan forbli betent og kløende i flere uker. Sjekk ut vår anmeldelse på de beste loppekranene for hunder og også vår Beste loppebehandling for hunder Gjennomgang for å hjelpe til med forebygging.

Relatert innlegg: Beste loppe krage for hunder

Ticks: Pasient blodsugende slektninger av Spidey

Ticks er de små slektne av edderkopper, men ikke nødvendigvis spiderman. Som blir sagt, flått er veldig produktive crawlere. De kan ikke ha vinger, og de kan ikke bli kjent som effektive web-slingers, men flått er svært dyktige på å krype seg på deres verter. De kan leve fra et par uker til 3 år med den gjennomsnittlige krysset som lever en meget produktiv 2-årig levetid. Eksperter sier at disse blodsugende slektninger av edderkopper kan leve av minst 3 verter i en span på 1 år. I motsetning til lopper, har ticks egentlig ikke en følelse av lojalitet og troskap til vertene sine. Så snart de innser at en mye "bedre" vert er tilgjengelig, er de mer enn klare til å hoppe skipet.

Du vil kanskje også like: Tick ​​Repellent for hunder

lopper og flått

Mens bare voksne lopper lever av verter, kan hele generasjoner av ticks bo i en enkelt vert. Du vil ha larver, nymfer og voksne ticks fôring av verten. Skjønnheten i flått er at de ikke vil ligge på verten. Når de faller til bakken, det er den tiden de skal legge egg, og de kan være veldig produktive egglag som produserer så mange som 1000 egg om gangen. Det er en god grunn til at flått legger et så stort antall egg til enhver tid - det er deres eneste sjanse. Ved legging av egg dør den voksne tikket.

Men ikke undervurdere disse irriterende arachnidene fordi de er mye tøffere enn lopper. De kan le gjennom nesten frysende vær uten å kreve vinterutstyr. De er også kjent for å overføre en rekke bakterier som forårsaker Rocky Mountain Spotted Feber, Lyme Disease, Colorado Tick Feber, Ehrlichiosis, Tick-Borne MeningoencePhalitis, og mange flere.

Hvis du ser på hovedforskjellen mellom lopper og flått, er det i naturen av organismer. Lopper er insekter mens flått er slektninger av edderkopper. Det kan ikke få noe enklere enn det.

Du vil kanskje også like: Dog Tick Remover Tool

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er forskjellen mellom lopper og flått på hunder?