Tomater i hjemmelaget hundematoppskrifter

Hvis du byttet til hjemmelagde måltider og følg våre hjemmelagede hundematoppskrifter her på Top Dog Tips, Du har sikkert sett noen som inkluderer tomater på ingredienslisten. Du har kanskje hørt at tomater er dårlige for hunder, men det er en misnomer. Her er hva du bør vite om fôring av tomater til hunder, og spesielt å bruke dem i hjemmet ditt kokte hundematoppskrifter.

Hvorfor er tomatkontroversiell?

Tomat er i "nightshade" -familien av planter. Noen andre planter fra denne kategorien er kjent for å være litt giftige for hunder.

De to viktigste bekymringene til Nightshade er forbindelser kalt "tomatin" og "solanin."Tomatin og solanin er svært konsentrert i de grønne delene av tomatplanten: blader, stammer og unge grønne tomater.

Det kan bli et problem når hunden din har en tendens til å hjelpe seg inn i hagen din, og tygge på eller inntar en stor mengde grønn nightshade. Resultatet kan være "tomatin" forgiftning.

I store doser eller små raser kan tomatinform forgiftning føre til mage og gi opprør i de fleste tilfeller. I tilfelle en alvorlig forgiftning, kan resultatet være tap av koordinering, hjerteproblemer, muskel svakhet, tremor og anfall.

Så hvor mye er for mye?

Tomat for hunderDet er ikke noe argument som i visse doser, grønne tomater kan være farlig for hunder fordi de inneholder en høyere konsentrasjon av tomatin (opptil 5%). Som tomat modner og blir rødt, nivåer av tomatinskred.

Faktisk er tomater (og deres tomat) teknisk & # 8220; giftig & # 8221; ikke bare til hunder, men til mennesker, også. De er som giftig som psoralener i selleri, eller glykoalkaloider i poteter. Men nivåene av giftig substans i disse fruktene og grønnsakene er ikke høy nok å ha noen bivirkninger i de fleste tilfeller. Det samme gjelder hundene (bare i mindre dosering).

For en hund som skal forgiftes av tomat, måtte de forbruke rikelige mengder av bladene, stengene og urimret frukt i lengre perioder. Som for fullt modne tomater, ville en hund trenge å konsumere enda mer for å bli forgiftet.

Som mennesker, kan noen hunder ha en lavere toleranse for tomater som kan resultere i ugunstige bivirkninger. Men sjansene for en hund som utvikler skade fra forbruket av en sikker mengde modne tomater, er lavt til null.

Bruke sikre mengder tomat i hjemmelaget hundemat

Når det gjelder å bruke tomat i hjemmelaget hundemat, bruker ingen av mine oppskrifter av min, eller de som utvikles av holistiske veterinærer, store mengder tomat.

Hvis du velger å mate hundens tomater oftere, anbefales det å bare bruke små (en eller to stykker) som en godbit; Mindre hunder burde ha mindre.

Denne dosen er sannsynlig å være trygg for sunne voksne hunder, og vil tillate deg å høste noen av helsemessige fordeler tomater kan gi til hunden din.

Vær oppmerksom på eksisterende helsemessige forhold

Akkurat som med noen oppskrift, eller ingrediens eller narkotika, eller til og med kommersiell kibble, følg kjæledyret ditt for tegn på følsomhet når du fôrer tomater.

Vær oppmerksom når du bruker tomater i hjemmelaget hundematoppskrifter som ovenfor anbefaling er bare for sunne voksne hunder, og de som ikke lider av visse forhold.

Når det gjelder fôring av tomater til hunder, kan dette i noen tilfeller være farligere enn i andre.

  • Sensitive mage. På grunn av det høye sure innholdet i tomatet bør hunder med følsomme mumier unngå denne frukten.

Rådfør deg med en helhetlig veterinær før du begynner å mate tomat til hunden din, så vel som før du bytter til en hjemmelaget hundematdiettplan. Når du bruker ferske tomater, begynner du sakte for å unngå mageforstyrrelser og aldri overskride den anbefalte "dosen" for hundens vekt.

Merk: Ikke mate noen grønne deler av tomatplanten eller grønne urimanske tomater til hunden din. Unngå også tomatsauser som ofte inneholder tilsatte krydder, salt, konserveringsmidler fordi disse også kan utgjøre en helserisiko.

Hvilke tomater inneholder

En liten (100 gram) tomat inneholder følgende:

  • 18 kalorier
  • 95% vann
  • 9 gram protein
  • 9 gram karbohydrater
  • 6 gram sukker
  • 2 gram fiber
  • 2 gram fett

De inneholder også karotenoider lycopen, beta-karoten, vitamin A, vitamin B12 og vitamin C. Tomater har mineraler: krom, folat og kalium.

Potensielle fordeler med tomater for hunder

Som med hvilken som helst frukt eller grønnsaker, har det vært en stor mengde studier gjort på fordelene med tomater hos mennesker, hvorav noen kan strekke seg til hunder. Nedenfor er noen av disse fordelene basert på forskning.

Anti-oksidantegenskaper - På grunn av det høye vitamininnholdet, kan tomater og tomatpuré øke hundens immunsystem.

Holder hundene "vanlige" - Tomater inneholder høye mengder fiber (spesielt puree). Fiber bidrar til å holde hundens tarmbevegelser regelmessig.

Bidrar til å stabilisere blodsukkeret - Det høye fiberinnholdet i tomatet bidrar til å stabilisere hundens blodsukker.

De naturlige fordelene med tomatet kan bidra til å forbedre følgende områder av en hunds kropp;

  • Lycopen: fremmer sterke, sunne bein, reduserer risikoen for hjertesykdom og slag, og kan til og med hjelpe til med kreftforebygging.
  • Betakaroten: avdelinger av metabolsk syndrom og forbedrer kognisjonen.
  • Vitamin C: forbedrer immunresponsen og reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom.
  • Kalium: fremmer nerve og muskel helse og sunt blodtrykk.
  • Vitamin A: fremmer godt syn.
  • Vitaminer C & A: raskere sårheling og bidrar til å opprettholde en sunn hud.

Les neste: Hvorfor legge til hvitløk til hjemmelagde hundematoppskrifter

Ønsker å dele dette?

Hvorfor legge til tomater i hjemmelaget hundematoppskrifter

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Tomater i hjemmelaget hundematoppskrifter