Kan hundene ha tomatsaus?

Det er ingen grunn til å gi en hund tomatsaus, eller spaghetti saus, eller ketchup. Mens i ekstremt små mengder kan det være ufarlig, i større mengder tomat saus er skadelig for hunder og kjæledyret ditt bør ikke konsumere det siden det også er ingen fordeler for det. En del av dette kommer fra det faktum at tomater og den grønne delen av dem inneholder en alkaloid-tomatindat som er giftig for hunder, og den andre delen er alle de tilsatte ingrediensene i tomatsaus som kan ha bivirkninger for dyret.

For noen som er interessert i flere detaljer om dette, vil vi bryte dette nedover. Det må utvises at tomatsaus ofte inneholder løk og hvitløk, som begge er giftige for hunder og bør aldri bli matet til en hund. Rene tomater uten huden, eller ren tomatpasta eller saus som ikke inneholder noen ekstra ingredienser, kan være fint i små mengder.

Når tomater ikke er gitt til en hund på riktig måte, eller hvis en hund spiser en umodne, grønn tomat, eller annen giftig del av en tomatfabrikk, det er sannsynlig å forårsake forgiftning. Som noe en hund spiser, hvis uansett grunn du vil mate denne maten til din pooch, må tomater bli matet i ekstrem moderasjon, og bør ikke mates til valper.

Potensielle fordeler med tomatsausEn liste over teoretiske fordeler med hunder som spiser ren tomatsaus eller rene, moden tomater er gitt nedenfor; Vær imidlertid oppmerksom på at bivirkningene oppveier de potensielle fordelene, og dermed er det ingen grunn til å gi din pooch tomatsaus i det hele tatt, spesielt når andre matvarer kan gi nøyaktig samme ernæring uten farene ved tomatsaus.

Følgende er en liste over bivirkningene som indikerer at en hund er allergisk mot tomater, da noen hunder har en tomatallergi. Og etter det er en liste over bivirkningene som indikerer at en hund opplever tomatinformet forgiftning, som oftest på grunn av å spise en umodne tomat, eller en annen giftig del av tomatplanten, som inkluderer stengene, røttene, bladene av tomatplanten, eller hud av tomat, som alle en hund aldri skal spise fordi de inneholder høye nivåer av en giftig alkaloid kalt tomatin.

Potensielle fordeler med tomatsaus

Her er en liste over næringsstoffer som vanligvis finnes i de fleste tomatsausprodukter som i teorien kan være til nytte for hunden.

Betakaroten: Denne karotenoid forbedrer kognisjonen, som er evnen til å tenke og lære nye ting og bidrar også til å forhindre metabolsk syndrom, som er en gruppe forhold, inkludert høyt blodtrykk, høyt blodsukker og overflødig kroppsfett, som forekommer sammen og øker sterkt risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og diabetes.

Krom: Dette mineralet er kjent for å øke virkningen av insulin i blodstrømmen, som positivt påvirker kroppens evne til å regulere blodsukkernivået, og også hjelpemidler i metabolismen av protein, fett og karbohydrater.

Fiber: Dette karbohydratet fremmer sunn fordøyelse og vanlige bollebevegelser, i tillegg til å hjelpe kroppen til å regulere det er bruk av sukker, som hjelper til med å holde sult og blodsukkernivåer i sjakk.

Folat: Dette er en av B-vitaminer som kreves for at kroppen skal produsere røde og hvite blodlegemer i beinmargen, samt konvertere karbohydrater til energi, og er også nødvendig for å produsere DNA og RNA i kroppens celler i kroppen.

Lycopen: Denne karotenoiden reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerneslag, samt bidrar til å holde bein sterke og sunne, i tillegg til å være en kreftforebyggende hjelpemiddel.

Magnesium: Dette mineralhjelpene i sunne bein og beinstruktur i kroppen.

Kalium: Dette mineral- og elektrolytten fremmer sunt blodtrykk, nerver og muskler ved hjelp av å hjelpe muskler til å jobbe effektivt, inkludert musklene som styrer hjertet og pusten.

Vitamin A: Fremmer godt syn, et sunt immunsystem og cellevekst.

Vitamin C: Fremmer et sunt immunsystem og bidrar til å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom ved å kjempe høyt blodtrykk, i tillegg til å være involvert i reparasjon av vev og enzymatisk produksjon av visse nevrotransmittere.

Vitaminer A og C: Begge disse antioksidanter jobber sammen for å opprettholde en sunn hud og støtte raskere helbredelse av sår.

Vanlige spørsmål relatert til en hund som spiser tomater

Hvor mange tomater kan en hund trygt spise?

I gjennomsnitt bør en stor moden tomat eller to mindre modne tomater gitt til en hund en gang i uken være nok for hunden å motta alle fordelene med å spise en tomat, uten å oppleve de negative og potensielt skadelige bivirkningene som kan oppstå hvis de Spis for mye av en god ting.

Kan en hund spise kirsebærtomater?

Ja. Så lenge tomatet er moden og rød i fargen. Enhver type tomat er greit for en hund å spise så lenge det er moden, rødt, og huden er fjernet. Men hvis du spiser hunden din en større tomat, vil du ønske å mate han eller hun litt mindre av det, for å være lik ut til anbefalt mengde av en gjennomsnittlig størrelse tomat per uke.

Kan en hund spise en tomat som er grønn i fargen?

Nei. Hunder kan aldri spise grønne tomater. De inneholder opptil 5 prosent tomatin, som er svært giftig for alle hunder. Hvis utilsiktet inntak av en grønn tomat oppstår, må hunden bli rushed til en presserende omsorg veterinær klinikk, med en gang.

Kan en hund spise en kokt tomat eller tomatsaus?

Matlaging av en tomat litt før mating den til en hund faktisk anbefales fordi matlaging av tomatet gjør det mulig for hundens kropp å absorbere den kraftige lycopen-antioksidanten og alle de gunstige næringsstoffene som finnes i tomatet lettere enn når man spiser en ukokt, moden tomat. Pass på at de kokte tomater var alle modne og røde før kokt, og at de ikke har noen ekstra ingredienser, som salt, hvitløk, løk eller andre krydder som disse ingrediensene er giftige for hunder.

Hva er mengden / daglig verdi av næringsstoffer i en middels størrelse tomat? (123 gram)

Fiber: 1.5 gram
Magnesium: 3% av daglig verdi
Kalium: 292 milligram, 8% av daglig verdi
Sukker: 3.2 gram
Vitamin A: 20% av daglig verdi
Vitamin B6: 6% av daglig verdi
Vitamin C: 28% av daglig verdi

Bivirkninger av tomatsaus til hunder

Noen hunder er allergiske mot tomater. Mens denne allergi er uvanlig, kan det være alvorlig. Derfor er det viktig å observere hunden din i minst 30 minutter etter at han eller hun en tomat, og pass på følgende bivirkninger og indikasjoner på en tomatallergi i hundens følgesvenn.

  • Diaré
  • Gass
  • Growling mage
  • Varm rosa eller rød ørehud
  • Kløe hud
  • Slikker føtter overdreven
  • Kvalme
  • Hudutslett
  • Oppkast

Bivirkningene og indikasjonene på en tomatallergi er forskjellig fra bivirkningene av tomatforgiftning. Hvis hunden din spiser noen giftig eller giftig del av tomatplanten, kan han eller hun bli ganske syk. Følg hunden din for følgende bivirkninger av tomatinforgiftning, hvis du mistenker at tomatinformet forgiftning har funnet sted.

Aspca (American Society for Forebygging av Dyr Cruelty) anbefaler hundenes eiere at disse vil være symptomene som kan ses av tomatinformet forgiftning skjer.

  • Kan hundene ha tomatsausAtferdsendringer
  • Hjertedyr
  • Konvulsjoner
  • Utvidede pupiller
  • Sikler
  • Sløvhet
  • Tap av koordinering
  • Tap av muskelkontroll
  • Muskel svakhet
  • Anfall
  • Alvorlig gastrointestinal nød
  • Tremor

* Hvis hunden din viser noen av disse symptomene, bør du ta hunden til en lisensiert akuttpleie veterinær klinikk, umiddelbart.

* Hvis du vokser tomater hvor som helst på eiendommen din, sørg for at det er absolutt ingen måte at hunden din kan komme til dem.

Les neste: Hvilken menneskelig mat kan hunder spise?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hundene ha tomatsaus?