Kan hunder spise soyasaus?

Mange av oss hundeeiere elsker å gi hunder behandler gjennom hele dagen for trening, god oppførsel, eller å uttrykke kjærligheten, men mange matvarer som folk spiser, er usikre for hunder å spise. Soyasaus er bare en av mange matvarer som folk kan nyte, men en som ikke bør bli gitt til hunder.

Hunder kan ikke spise soyasaus fordi det er ekstremt høyt i natrium. Faktisk er det 1000 milligram natrium i bare en spiseskje av soyasaus. I motsetning til mennesker er hunder følsomme for natrium, slik at natriuminntaket bør begrenses så mye som mulig. For mye natrium kan være giftig for hunder, men selv om en hund ikke inntar en giftig mengde natrium, kan de lide uønskede bivirkninger.

Det er flere bivirkninger for å gi din hundesoyasaus, men fire store spenner fra saltforgiftning, til nyresvikt, til toksisitet, til døden. Hver av disse bivirkningene kommer med en rekke symptomer, samt behandlinger.

Nyresvikt og saltforgiftning

Hunder kan oppleve nyresvikt eller saltforgiftning på grunn av inntak av høye mengder natrium (for eksempel å konsumere soyasaus). Den nøyaktige mengden natrium som er skadelig for en hund, avhenger av flere faktorer, inkludert: Hundens alder, hundens vekt, hundens rase og hundens generelle helse.

De fleste veterinærer er enige om at det kan ta bare en teskje soyasaus for å forårsake dine hundproblemer. Hvis hunden din inntar en høy mengde soyasaus, eller annen kilde til natrium, bør du først sørge for at de har tilgang til vann og ser dem tett for andre symptomer på nyresvikt eller saltforgiftning når du kontakter veterinæren din eller kjæledyrsgiften.

Saltforgiftning hos hunder kan forårsake en rekke nevrologiske problemer og kan også forårsake døden når den konsumeres i stor mengde av dyret.

Noen av symptomene på saltforgiftning hos hunder inkluderer: Overdreven tørst, økt vannlating, diaré, oppkast, tremor eller anfall. Saltforgiftning kan føre til at hunden din går inn i nyresvikt også.

Nyresvikt har alle symptomene på saltforgiftning, men inkluderer også: urin med blod i det, sår i munnen, redusert appetitt, snubling eller listløshet. Hvis venstre ubehandlet, kan nyresvikt være dødelig for hunder.

Hvis du mistenker at hunden din har nyresvikt eller natriumforgiftning, bør du bringe dem til veterinæren så snart som mulig. Din veterinær vil kunne diagnostisere hunden din og få dem den raske medisinske behandlingen de trenger.

Behandlinger for nyresvikt varierer basert på alvorlighetsgraden og diagnosen, men kan omfatte: medisiner, intravenøse væsker, dialyse, en endring i mat eller diett og overvåking.

Toksisitet og død

I tillegg til å forårsake saltforgiftning eller nyresvikt, kan hunden din spise soyasaus også få dem til å lide av toksisitet som kan føre til eventuell død. Dette skyldes at noen typer soyasaus kan inneholde hvitløk eller løk, for eksempel. Både hvitløk og løk er giftige for hunder i store mengder. Disse grønnsakene kan føre til at valpen din begynner å komme opp, har diaré, svakhet, magesmerter, intoleranse mot trening og overdreven drooling. Det samme gjelder for inntak av løk.

Symptomer fra hvitløk eller løkforgiftning kan ta timer eller dager for å dukke opp. Din hund kan være mer eller mindre følsom for effekten av hvitløk eller løk basert på deres rase. Noen raser, som japanske hunderas, er mer følsomme for hvitløk eller løksinntak.

Toksisiteten fra hvitløk og løk kan føre til alvorlige komplikasjoner og helseproblemer. Organfeil, anemi, hjertesskader, og til og med døden kan oppstå hvis hunden din inntar hvitløk. Husk at det som kan virke som en liten mengde hvitløk eller løk for deg å spise, kan være dødelig for hunden din. Det er best å holde hvitløk og løk vekk fra hunden din, så vel som andre matvarer som kan inneholde hvitløk eller løk, for eksempel soyasaus.

Når det er riktig diagnostisert av en veterinær, kan behandling av toksisitet inkludere overvåking, medisinering, intravenøse væsker, oksygenbehandling eller til og med en blodtransfusjon.

Soyasaus til hunder

Oppsummert

Soyasaus skal Ikke bli gjort en del av hundens vanlige kosthold Fordi den inneholder så stor mengde natrium som kan være skadelig for hunden din. Faktisk trenger hunder ikke ekstra krydder på maten i det hele tatt, så det er aldri noen grunn til å gi soyasaus til kjæledyret ditt. Mange andre krydder kan føre til at hunden din har noen problemer, inkludert de som er oppført ovenfor.

Hvis hunden din inntar en liten mengde soyasaus eller du har gitt hundematen din som har inneholdt soyasaus i det siste, må du følge med å overvåke dem for eventuelle bivirkninger og prøve å unngå å mate dem matvarer som inneholder soyasaus i fremtiden. Hvis du må gi hunden mat fra bordet eller kjøleskapet, bør du sjekke med veterinæren din for å sikre at maten er trygg for hunden din.

Det er Mange menneskelige matvarer det er trygt for hunder. Hvis du er usikker på om en bestemt type mat er trygg for hunden din å spise, sørg for at du gjør en liten undersøkelse før du mate dem. Det er lettere å ikke gi hunden din som tilsynelatende sunn godbit i stedet for at de lider av bivirkninger fra uvitende, men potensielt giftig mat.

Les neste: 7 skjulte toksiner i huset ditt som er giftig eller kreft mot hunder

Pin og del med andre hundeeiere:

Kan hunder spise soyasaus

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise soyasaus?