Bruker salt i hjemmelaget hundemat

De av dere leser min hjemmelagde hundemat Oppskrifter her på Top Dog Tips vil noen ganger sende meg en e-post, spør hvorfor bruker jeg salt. Er ikke salt farlig for hunder? Ikke egentlig. I små mengder er salt ikke bare Sikker for hunder, men faktisk, gunstig; Det anbefales å legge det til dine oppskrifter for å gjøre dem mer velbalanserte. Denne artikkelen forklarer hvorfor du kan og bør bruke sikre mengder salt i hjemmelagde hundematoppskrifter.

Hvorfor er saltkontroversiell?

Salt (natriumklorid) brukes i mange forgjengelige matvarer, inkludert kommersiell kibble (kilde), som et naturlig konserveringsmiddel som forhindrer spredning av mikrober (mugg og bakterier). Det gjør dette ved å "suge" fuktigheten fra den, slik at den er for tørr for å tillate mikrobiell vekst.

Av samme grunn som salt bevarer mat, dette mineralen, når den brukes i store doser, er farlig for hunder og kan føre til salt toksisitet eller Hypernatremia, og hypertensjon (kilde, kilde, kilde). For mye salt for hunder kan få dem til å bli veldig tørstige og urinere oftere, noe som kan føre til dehydrering (kilde).

Når store doser av natriumklorid har blitt inntatt av hunden til toksisitetspunktet, kan kjæledyret også oppleve oppkast, diaré, muskeltremor, depresjon, forhøyet temperatur, anfall og til og med døden.

Imidlertid kan de fleste dyr tolerere en høyere konsentrasjon av salt så lenge de har en kontinuerlig tilførsel av ferskvann for å skylle det fra systemet.

Så hvor mye er for mye?

Salt toksisitet hos hunder vil oppstå når dyret forbruker for mye og ikke klarer å hydrere og skylle ut natriumet fra kroppen gjennom bruk av væsker.

Oral dødelig dose salt hos hunder er:
Ca. 2 g / lb (4 g / kg)

Salt i seg selv er ikke noe du normalt vil fritt fôr til en hund. Hvis du noen ganger gir & # 8220; human snacks & # 8221; til din valp, husk at salt er funnet i svært høye mengder i et stort antall menneskelige matvarer, og oftest i:

  • Ost
  • Pretzels
  • Potetgull
  • Crackers
  • Pre-Packaged Popcorn
  • Herdet kjøtt

De fleste av disse matene er veldig høye i salt / natrium, og mens mennesker kan tolerere disse høye dosene, kan hun ikke. Derfor unngå å gi hunden din noen av disse eller lignende matvarer som du vet er høyt i natrium. Når det gjelder salt, vær alltid oppmerksom på hvor mye kjæledyret ditt forbruker.

Sikre mengder salt i hjemmelaget hundemat

Potensielle fordeler med salt for hunderHunder og deres forfedre, ulv, ville forbruke natrium i naturen gjennom inntak av byttedyr (hjort eller kanin), som inneholder hvor som helst mellom 2.5g / kg til 10g / kg tørrstoff.

De fleste kommersielle hundemerker vil vanligvis inneholde hvor som helst mellom 0.5g / 1000kcal til 2.5g / 1000 kcal, eller 2-10 g / kg tørrstoff. Våt hundemat vil inneholde litt mer natrium enn tørr hundemat (kilde).

Noen studier har analysert kommersielle matvarer, og fant at enkelte merker inneholder for mye natrium basert på FEDIAF-standarder, med noen matvarer som overstiger anbefalt daglig dosering med 10 ganger (kilde).

Av denne grunn kan det i noen tilfeller være bedre å bytte kjæledyret ditt til hjemmelaget matlaging, slik at du kan overvåke for trygge mengder. Og i tilfelle av salt i hjemmelaget hundemat, er det en god og sikker mengde at holistiske veterinærer anbefaler hvilke som er minst 0.3% av natrium for et velbalansert måltid.

Minimum daglig natriuminntak for hunder skal være rundt 13mg / kg kroppsvekt, som er om 0.2G / 1000KCAL (eller 200 mg / 1000kcal).

Det er det 0.25g salt per 100g mat minimum, eller 1.5g salt per 100g mat for vedlikehold og støtte normal vekst og utvikling.

Disse dosene vil sannsynligvis være trygge for sunne voksne hunder og vil tillate deg å høste noen av helsemessige fordeler salt kan gi til kjæledyret ditt. For hunder med visse helsemessige forhold eller de som er på medisinering, må saltdosene justeres - diskutere dette med veterinæren din.

Merk: Valper, lakterende og gravide hunder kan kreve en høyere mengde natrium enn voksne hunder, som anbefalt av veterinæren din. Veldig aktive raser vil kreve ca 3-5 ganger mer natrium enn flere stillesittende hunderaser.

Vær oppmerksom på eksisterende helsemessige forhold

Akkurat som med mennesker, når det gjelder hunder, kan salt være farligere for noen enn i andre (kilde, kilde, kilde). For eksempel:

Nyresykdom. Hunder med nedsatt nyrefunksjon bør ikke gis salt i det hele tatt, og når de blir matet noe natrium, må det være under strengt veiledning.

Hjertesykdom. Store doser salt kan sette en større belastning på hjertet og øke blodtrykket i hunder.

Leversykdom. Natrium kan forårsake en oppbygging av væske i magen.

Potensielle fordeler med salt for hunder

Fordelene med salt for hunder er å opprettholde en sunn kroppsfunksjon. Det er et mineral som de fleste dyr krever i kostholdet, og alle hunder trenger noen mengde natrium i mat.

Når det gir i rette mengder, spiller salt en viktig rolle i den sunne funksjonen og vedlikeholdet av en hunds vitale organer og områder som cellulære funksjoner, væskebalanse, syrebaserte balanse og nervesignaloverføring (kilde).

Hunder trenger klorid for å produsere magesyren, som hjelper med fordøyelsen. Når hunden din har en saltmangel, kan det føre til unormaliteter i deres hjertes rytme, hunden vil bli rastløs, ha tørre slimhinner, ha et unormalt fluidinntak, som også kan føre til overflødig urinproduksjon.

Salt er ikke noe de fleste hunder vil villig innta i store mengder, så sjansene for at hunden din overdoserer på dette mineralen, er også slanke. Noen studier viste at testhunder ikke engang ville innta vann med store mengder salt i den (selv om andre har vist salttoksisitet hos hunder som bruker for mye tid i nærheten av havet).

Les neste: En vitenskapsbasert guide til hjemmelaget hundematoppskrifter

Ønsker å dele dette?

Tips om å bruke salt i hjemmelagde hundemat

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Bruker salt i hjemmelaget hundemat