En vitenskapsbasert guide til hjemmelaget hundematoppskrifter

Dekker emnet for hjemmelaget hundematoppskrifter er en stor del av Top Dog Tips. I dag bryter vi ut laboratoriet og snakker om hundens ernæring og hjemmelaget hundematoppskrifter når det gjelder vitenskapelige data. Vi ser på hva de siste 25 årene av vitenskapelige data antyder, er den beste balansen mellom næringsstoffer for å sikre at hunden din får alt de trenger fra hjemmelaget kosthold.

Hvis du leter etter oppskrifter, finner du over en 100 av dem her. Vi har også skrevet noen få artikler i fortiden som snakker om hjemmelaget mat til hunder i detalj:

Listen fortsetter for noen 17 sider på nettstedet vårt og inneholder et stort antall gratis hjemmelaget hundematoppskrifter, samt tips for hjemmelaget mat til hunden din.

Hvorfor velge hjemmelaget hundemat?

Hvorfor velger kjæledyr foreldre hjemme matlaging over forberedt kommersielle kjæledyr mat spesielt når hjemmelaget matlaging virker mye dyrere og tidkrevende? Det er mange grunner til at folk velger å lage hjemmelaget hundemat til sine kjæledyr, men noen av de vanligste inkluderer:

  • Spare penger - Hvis de har tilgang til mer rimelige ingredienser, eller hvis hunden deres har allergi, kan hjemmelaget matlaging være et billigere fôringsalternativ.
  • En mistillit til kommersielle kjæledyrsmatbedrifter - dette er neppe overraskende etter gjentatt hundematforurensning, husker de siste 15 årene.
  • En tro på at hjemmelaget hundemat er en sunnere eller mer en naturlig måte for at hunden skal spise.

Uansett årsaken til at du kanskje har for å vurdere hjemmelaget hundematoppskrifter, vet at det fortsatt krever en skikkelig utdanning i hundens ernæring. Mens hjemmelaget tilnærming kan noen ganger være sunnere for kjæledyr, vil det være feilaktig å være motsatt.

Forstå hundens ernæring

I den følgende delen vil vi referere til den siste publikasjonen på PET Nutrition utgitt av National Research Council of the National Academies. Informasjonen i denne publikasjonen er sammensatt av komiteen for næringsstoffkrav hos hunder og katter, og er resultatet av å gjennomgå og oppsummere "tusenvis av vitenskapelige papirer publisert på katt og hund ernæring de siste 25 årene og gjør vitenskapsbaserte anbefalinger om spesifikt næringsstoffer krav."(NationalAcademies.org)

Protein og aminosyrer

Det generelle prinsippet om proteinforbruk / sammenbrudd og utnyttelse av aminosyrer for mennesker og hunder er det samme når det gjelder hjemmelaget kosthold.

Protein består av mindre "byggeklosser" kalt aminosyrer. Disse aminosyrene er sammenføyet i kjeder og avhengig av proteinkilden, kan lengden på disse aminosyrekjedene være korte, lange eller et sted i midten.

Når hunden din bruker protein (e.G. Fra kyllingbryst), skiller magen enzymer kalt protease som bryter ned det proteinet i aminosyrer. Disse aminosyrene benyttes av hundens kropp for å bygge protein som cellene krever vekst, vedlikehold og reparasjon av vev. For eksempel vil hundens kropp bruke protein for å vokse og reparere negler, hår og skadet muskelvev.

Aminosyrer er ikke bare brukt til å bygge proteiner i kroppen skjønt; De brukes også i etableringen av enzymer og hormoner som trengs for hundens hverdagsfunksjon.

Forstå aminosyrer

Det finnes hundrevis av forskjellige aminosyrer som finnes i naturen, men bare tjuefire av disse aminosyrene er nødvendige for at hunder kan konsumere og leve på. Disse 22 forskjellige aminosyrene er brutt ned i essensielle, betingede essensielle og ikke-essensielle aminosyrer.

An essensiell aminosyre er en som ikke kan gjøres av hundekroppen eller ikke kan gjøres til den hastigheten som trengs. Disse aminosyrene må suppleres gjennom kommersiell eller hjemmelaget hundemat.

EN betinget essensiell aminosyre er en som vanligvis ikke er en essensiell aminosyre, men det blir viktig når dyret går gjennom stress eller sykdom.

EN Ikke-essensiell aminosyre er en som produseres av hundekroppen og trenger ikke å suppleres gjennom noen matvarer.

Selv om alt livet avhenger av disse aminosyrene, kan de essensielle og ikke-essensielle aminosyrene for hver avvike. For eksempel, for mennesker, er det 9 essensielle aminosyrer mens hunder har 10 essensielle aminosyrer.

10 essensielle aminosyrer til hunder

De ti essensielle hundens aminosyrer er de som må suppleres til hunden din gjennom kommersiell eller hjemmelaget hundematdiett, og de inkluderer:

  • Arginin
  • Histidin
  • Isoleucin
  • Leucin
  • Lysin
  • Metionin
  • Fenylalanin
  • Threonine
  • Tryptofan
  • Valin

Aminosyrer og hjemmelaget hundematoppskrifter

Siden hunden din ikke kan gjøre disse ti essensielle aminosyrene i kroppen, er det opp til deg å supplere dem gjennom hjemmelaget hundemat. Det er viktig at alle disse aminosyrene er tilstrekkelig supplert gjennom kosthold for kjæledyret ditt for å være sunt.

Den beste måten å gjøre dette på er å inkorporere en rekke høykvalitets friske proteiner i hundens hjemmelagede måltider. Dyr muskel kjøtt, organer, Egg, og fisk er alle spesielt gode kilder til protein og aminosyrer, selv om du skal være forsiktig med overfeeding visse organer Siden de kan føre til toksisose. For eksempel er leveren spesielt høy i vitamin A og overfeeding kan føre til en overdose av vitamin A hos hunder.

Det er også verdt å merke seg at hjemmelaget matlagingsmetoder, koketid, og typen protein blir også kokt påvirke aminosyre nivåer i proteiner. Selv om overraskende har flere studier funnet at proteinnivåer og aminosyreinnhold i kjøtt er begge økt gjennom matlagingsprosessen, Så for de av dere blir fortalt at matlaging mat ødelegger næringsstoffer, vet at dette ikke alltid er tilfelle.

Hvor mye protein krever hunden din i hjemmelaget diett?

Ifølge meta-gjennomgang av studier av National Research Council of the National Academies De nåværende proteinanbefalinger for hunder er som følger:

  • For en Valp vei 12 kg Hvem er projisert i vekt 33 kg når den er fullt voksen, den daglige anbefalte godtgjørelsen av råprotein er 56g.
  • For en Voksenhund som veier 33 kg, Den daglige anbefalte godtgjørelsen av råprotein er 25g.
  • For en Gravid eller sykepleiehund som veier 33 kg Med 6 valper er den daglige anbefalte godtgjørelsen av råprotein henholdsvis 69g / 158g.

Vær alltid oppmerksom på at disse anbefalingene er for sunne hunder med gjennomsnittlige aldersmessige aktivitetsnivåer. Hvis du har en arbeidshund, en veldig aktiv hund, a sportslig atletisk hund, en hund med spesifikke helsemessige forhold, etc. Du må gjøre justeringer i disse anbefalingene i hjemmelaget hundematoppskrifter basert spesielt på veterinærens råd eller hundsikkerhetsråds råd.

Fett og fettsyrer

Fett er den rikeste energikilden i hundens hjemmelaget mat, som gir nesten dobbelt så mange kalorier som proteiner og karbohydrater. Fett er delt inn i mettet, umettede og flerumettede fettstoffer. Hver av disse kategorier er basert på molekylær struktur av fettene. Din hunds diett bør inkludere en sunn balanse mellom disse fettene.

Fett er viktige for hunder som en energikilde (de kan til og med erstatte karbohydrater helt som energikilden), men de er også en viktig kilde til omega fettsyrer, hjelper kroppen til å absorbere fettløselige vitaminer, hjelp i å bygge celle vegger, og bidrar til å produsere hormoner blant annet.

Akkurat som proteiner består av aminosyrer, består fett av fettsyrer, og akkurat som proteiner, er det visse fettsyrer eller "essensielle fettsyrer" som hundens kropp ikke kan gjøre. Din hund avhenger av deres hjemmelagede hundematoppskrifter for å inneholde disse essensielle fettsyrene.

Omega-3 og -6 fettsyrer

Essensielle fettsyrer er delt inn i omega-3 fettsyrer og omega-6 fettsyrer. Det er ikke bare viktig for hunden din å få disse essensielle fettsyrene fra deres hjemmelaget hundemat, men det er like viktig for de fettsyrene å være i et sunt forhold.

Avhengig av kilden, anbefalinger for Omega Faty Acid Ratios Range

fra 10: 1 Omega-6: Omega-3 til 5: 1 Omega-6: Omega-3

Dette forholdet er viktig å holde hundens immunsystem balansert, siden omega-6 og omega-3 begge påvirker hormonene og kontrollere immunresponsen.

Din hund krever det Den omega-3 fettsyren alfa-linolensyre (ALA) og omega-6 fettsyre linolsyre (LA). ALA kan suppleres fra linfrøolje og animalsk fett hvor LA kan suppleres fra vegetabilske kilder.

Problemet med EFA er at de nedbryter veldig raskt fordi de oksiderer når de blir utsatt for luft og blir ødelagt når de er kokt eller sterilisert. Dette er et problem fordi det også betyr at EFA er i hundemat og kosttilskudd nedbrytes veldig raskt. Av denne grunn er det spesielt viktig å inkludere ferske matvarer som er rike på EFA i hjemmet ditt kokte hundematoppskrifter. Gode ​​kilder til EFA har full fisk, fytoplankton og hampseed olje.

Hvor mye fett krever hunden din i kostholdet?

Ifølge meta-gjennomgang av studier av National Research Council of the National Academies De nåværende fettanbefalinger for hunder er som følger:

  • For en Valp vei 12 kg Hvem er projisert i vekt 33 kg når det er fullt voksen, den daglige anbefalte godtgjørelsen av rå totalt fett er 21g.
  • For en Voksenhund som veier 33 kg, Den daglige anbefalte godtgjørelsen av totalt fett er 14G.
  • For en Gravid eller sykepleiehund som veier 33 kg med 6 valper, er den daglige anbefalte godtgjørelsen av råprotein 29g / 67g.

Som med proteinkrav, er de fete anbefalingene ovenfor for sunne hunder med gjennomsnittlige aldersmessige aktivitetsnivåer. Hvis du har en arbeidshund, en veldig aktiv hund, en sportslig hund, en hund med spesifikke helsemessige forhold, etc. Du må gjøre justeringer i disse anbefalingene i hjemmelaget hundematdiett basert på veterinærens råd eller hundens ernæringsfyser.

Energi behov

Energien i hundens mat er målt i kalorier (kcal).

Energien som hunden din kommer fra maten kommer fra protein, fett og karbohydrater. Som vi nevnte før, er fett den rikeste energikilden i hundens mat, og i noen tilfeller kan det helt erstatte karbohydrater som en enkelt energikilde, som har blitt testet i studier med huskier og greyhounds [kilde].

Proteiner og fett er vanligvis hentet fra animalske produkter fordi de tilbyr et mer balansert nivå av aminosyrer. Karbohydrater i de fleste kommersielle hundemat er hentet fra belgfrukter, frokostblandinger og planter. Når du myter hjemmelaget hundemat, kan dette inkludere ris, potet, maisgrits og pasta [kilde].

Hundens energibehov

Ifølge meta-gjennomgang av studier av National Research Council of the National Academies Dogens nåværende energibehov er som følger:

  • For en Puppy veier 10 kg Hvem er projisert i vekt 33 kg når det er fullt vokst, anbefalte de anbefalte kaloriene per dag 990.
  • For en Ung voksen aktiv hund, De anbefalte kaloriene per dag er 436 for en 10lb hund, 993 for en 30lb hund, 1,451 for en 50lb. hund, 1.876 for en 70lb hund, og 2.264 for en 90lb hund.
  • For en Inaktiv hund, De anbefalte kaloriene per dag er 296 for en 10lb hund, 674 for en 30lb hund, 989 for en 50lb. hund, 1.272 for en 70lb hund, og 1.540 for en 90lb hund.
  • For en Aktiv voksen hund, De anbefalte kaloriene per dag er 404 for en 10lb hund, 922 for en 30lb hund, 1,353 for en 50lb. hund, 1,740 for en 70lb hund, og 2.100 for en 90lb hund.
  • For en gravid hund (4 uker etter parring til levering) De anbefalte kaloriene per dag er 518 for en 10lb hund, 1,274 for en 30lb hund, 1,940 for en 50lb. hund, 2.570 for en 70lb hund, og 3.170 for en 90lb hund.
  • For en Eldre aktiv hund, De anbefalte kaloriene per dag er 327 for en 10lb hund, 745 for en 30lb hund, 1.093 for en 50lb. hunden, 1.407 for en 70lb hund, og 1.700 for en 90lb hund.
  • For en Sykepleiehund De anbefalte kaloriene per dag varierer basert på hvor mange valper hun fôrer, egen vekt og hvor mange uker hun er i laktasjon.

Det er best å konsultere en veterinær og / eller hundens ernæringsfysiolog i løpet av denne tiden hvis du er hjemmefôring for å sikre at hunden din mottar de aktuelle ernærings- og energikravene til hennes spesifikke omstendigheter. Disse ekspertene kan også enten strukturere nye oppskrifter eller vurdere noen av dine hjemmelagde hundematoppskrifter som du vil bruke til å se om de er en god passform for poochen din.

Som med proteinkrav, er kalorianbefalinger ovenfor for sunne og "gjennomsnittlige" hunder i hver kategori. Hvis du har en arbeidshund, en veldig aktiv hund, en atletisk hund, en hund med spesifikke helsemessige forhold eller sykdommer, må du gjøre justeringer til disse anbefalingene basert på anbefalinger for hundeseksperter.

Møte hundens energibehov gjennom hjemmelaget hundemat kan være en utfordring først som du føler deg rundt nytt territorium. Heldigvis kan du ta tegn fra hundens oppførsel, så vel som fra deres fysiske tilstand om de mottar nok egnet ernæring. Det er veldig viktig i løpet av denne tiden å være oppmerksom på disse signalene for å sikre at hunden din ikke mister eller får for mye vekt.

Etter en periode med prøveperiode og feil finner du den beste balansen og typen hjemmelaget diett for hunder å bruke, og du kan generelt holde fast med det, så det vil ikke være et problem som det var i begynnelsen når Du startet bare.

Vitaminer

Akkurat som oss har våre hunder også spesifikke vitaminbehov for å unngå vitaminmangel, Og mens kommersiell hundemat gir disse kravene, når du lager hjemmelagde hundematoppskrifter, er det viktig å inkludere nok variasjon i matvarer for å møte disse vitaminkravene.

Hvis du, mens du er hjemme matlaging, kan du ikke møte hundens behov for variasjon gjennom ingredienser, det er ofte nødvendig å legge til flere Vitamintilskudd. Når det er sagt, oppfordrer vi deg sterkt til å revurdere hjemmelaget hundemat måltider for din pooch hvis du ikke kan inkludere det nødvendige mangfoldet av næringsstoffer primært gjennom ferske ingredienser.

Ifølge meta-gjennomgang av studier av National Research Council of the National Academies De daglige vitaminkravene for en sunn 33lb. hunden spiser 1000 kalorier per dag er som følger:

  • Vitamin K = 0.41mg
  • Vitamin B1 (tiamin) = 0.56mg
  • Riboflavin = 1.3mg
  • Vitamin B6 = 0.4mg
  • Niacin = 4mg
  • Pantothenic Acid = 4mg
  • Vitamin B12 = 9 μg
  • Folsyre = 68 μg
  • Choline = 425mg

Mineraler

Som med vitaminer krever hunden din mineraler for å opprettholde et sunt og balansert system, og som med vitaminer er det viktig å inkludere rikelig med variasjon i hjemmet ditt kokte hundemat for å møte disse mineralkravene.

Ifølge meta-gjennomgang av studier av National Research Council of the National Academies de daglige vitaminkravene for a sunn 33lb. hunden spiser 1000 kalorier per dag er som følger:

  • Kalsium = 1G
  • Fosfor = 0.75G
  • Magnesium = 150 mg
  • Natrium = 200mg
  • Kalium = 1G
  • Klorid = 300 mg
  • Iron = 7.5mg
  • Kobber = 1.5mg
  • Zinc = 15mg
  • Mangan = 1.2mg
  • Selen = 90 μg
  • Jod = 220μg

Av disse mineralene synes kalsium å være mineral som de fleste hjemmelagde hundematmatere har problemer med. Sannheten er at med mindre du fôrer rå kjøttfulle bein med hundens hjemmelaget mat, at du sannsynligvis ikke legger nok kalsium. Det er derfor de fleste hjemmelagede hundemat måltider må suppleres med kalsium.

Balansert hjemmelaget hundematoppskrifter

Det er mange kilder tilgjengelig for å hjelpe deg med å veilede deg når du begynner hjemmelaget fôring med hunden din. På toppen av topphunden Tips Artikler og 100+ Oppskrifter Seksjon, En av våre andre favoritt og mer anerkjente ressurser på hjemmelaget mat til hunder er den velkjente Hele hunden Journal. Faktisk har de en fabelaktig artikkel som tilbyr en komplett oversikt for å skape en Hjem diett plan for hunden din og vi anbefaler det som et annet utgangspunkt hvis du føler deg ut av din dybde.

Et ord med forsiktighet

15 av mine personlige favoritthundematoppskrifterTil slutt føler vi at det er viktig å minne deg om hvor viktig det er å konsultere hundens veterinær og hundens ernæringsfysiolog før du gjør noen endringer i hundens diett. Det er like viktig å gå over dine foreslåtte hjemmelagde hundematoppskrifter Plan med kjæledyrets veterinær før du begynner å mate. Dette vil hjelpe deg og din venns veterinær til å foreta nødvendige justeringer før du starter, og det vil hjelpe deg med å spore eventuelle fysiske endringer som hunden din opplever før, under og etter overgangen.

Mange kjæledyrforeldre er bekymret for at deres veterinær ikke vil godkjenne hjemmelaget hundemat, og vil bare anbefale fôring av kommersielle kjæledyrmatvarer. Jeg kommer ikke til å lyve, mange veterinærer bryr seg ikke om matlaging i det hele tatt, men flertallet av dem føler seg på denne måten, fordi så mange hjemmefôringsdyr foreldre ikke gjør deres due diligence og vind opp å gjøre ubalanserte måltider, forårsaker Helseproblemer for sine kjæledyr.

Når det er sagt, kan mange veterinære forstår at med riktige oppskrifter, kan hjemmelaget mat være like sunn, om ikke sunnere enn kommersielle matvarer (og våre egne veterinærskribenter her på Top Dog Tips har dekket dette også). Så hvis veterinæren din ikke er mottakelig for ideen om hjemmelaget hundemat, og de har ikke grunnlag for hunden din for deres holdning, vurder å søke råd fra en annen veterinær, en hundens ernæringsfysiolog eller en holistisk veterinær.

Bare vær så snill å ikke forlate råd fra alle veterinærpersonell og start hjemmelaget hundematmating alene (eller med bare veiledning av en online ressurs, som kan være ekstremt farlig). Din hund må overvåkes gjennom en slik drastisk kostholdsendring, og det er viktig for minst en veterinærprofessor å være klar over denne endringen, slik at de kan tilby passende råd hvis du trenger hjelp.

Les neste: 50 beste hjemmelagde hundematoppskrifter

Referanser
  1. Kim h, gjør hw, chung h. En sammenligning av det essensielle aminosyreinnholdet og retensjonshastigheten ved kyllingsdel i henhold til forskjellige matlagingsmetoder. Korean J Food Sci Anim Resour. 2017; 37 (5): 626-634. DOI: 10.5851 / Kosfa.2017.37.5.626
  2. Pedrinelli V, Gomes Mos, Carciofi AC. Analyse av oppskrifter av hjemmelagede dietter for hunder og katter Publisert i portugisisk. J Nutr Sci. 2017; 6: E33. Publisert 2017 Jul 3. DOI: 10.1017 / jns.2017.31
  3. Oliveira MC, Brunetto Ma, Da Silva FL, et al. Evaluering av eierens oppfatning i bruken av hjemmelagde dietter for næringsstyring av hunder. J Nutr Sci. 2014; 3: E23. Publisert 2014 Sep 25. DOI: 10.1017 / jns.2014.24
  4. Dodd Sas, Cave NJ, Adolphe Jl, Shoveller AK, Verbrugghe A. Plantbasert (Vegan) dietter for kjæledyr: En undersøkelse av kjæledyr eier holdninger og fôringspraksis. PloS en. 2019; 14 (1): E0210806. Publisert 2019 Jan 15. DOI: 10.1371 / Journal.pone.0210806
  5. Fredriksson-Ahomaa M, Heikkilä T, Pernu N, Kovanen S, Hielm-Björkman A, Kivistö R. Rå kjøttbaserte dietter i hunder og katter. Vet Sci. 2017; 4 (3): 33. Publisert 2017 28. juni. DOI: 10.3390 / Vetsci4030033

Pin og del med andre hundeeiere:

Science-baserte guide til hjemmelaget hundematoppskrifter

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » En vitenskapsbasert guide til hjemmelaget hundematoppskrifter