Kan hunder spise gresskar?

hunden som spiser gresskar

Gresskar har blitt en stift av høsten for folk, og enda bedre, det er en av en håndfull "menneskelige" matvarer som faktisk er anbefalt av mange veterinærer. Og med god grunn - det er en næringsrik frukt (ikke en grønnsak, tro det eller ikke) som er fullpakket med kostfiber og antioksidanter og rik på vitaminer og mineraler. Gresskar er også lavt kalori og usannsynlig å føre til fedme eller annet vektrelatert problem. Faktisk antas det selv å hjelpe hundene å gå ned i vekt (når de tilbys hensiktsmessig).

Unngå å mate disse menneskene mat til hunden din

Fordelene med gresskar for hunder

Fordi gresskar er så rik på kostfiber mens du er lett for våre firbente venner å fordøye, anbefales det ofte av veterinærer for å behandle gastrointestinale problemer, inkludert diaré og forstoppelse. Gresskar inneholder nesten tre gram naturlig fiber per en kopp servering, og dermed kan redusere kjæledyrets fordøyelse og fremme regelmessige tarmbevegelser som bidrar til å opprettholde sin gut helse.

Gresskar er også en utmerket kilde til vitamin A, C og E, samt kalium, jern og andre næringsstoffer som kan gjøre alt fra å forbedre kjæledyrets syn for å hjelpe dem med å avverge sykdommer og til og med beskytte leddene sine når de blir eldre.

Potensielle helseproblemer

Som med mat, vil du alltid ønske å tilby i moderasjon (og få veterinæren din ok). Den potensielle faren med gresskar er at den er full av vitamin A, og mens hunder kan dra nytte av tilsatte vitaminer - akkurat som mennesker - en overindulgence i visse vitaminer kan faktisk være giftige for kjæledyr. Du må imidlertid mate hunden din ganske gresskar for å sette dem i fare - noen 10 til 1000 ganger anbefalt mengde (som svinger rundt en til fire spiseskjeer per dag).

Gresskar`s høye fiberinnhold betyr også at du vil fortsette med forsiktighet, da for mye gresskar kan forårsake mageforstyrrelser hos mange hunder. Sørg for å holde fast med ikke mer enn en teskje eller to for valper (eldre hunder kan håndtere noen spiseskjeer), og tilby små mengder når du først introduserer gresskar til hunden din for å være sikker på at de kan tolerere det.

Og hva med resterende gresskar igjen utenfor? De kan ha vært fint som en dørstokk dekorasjon, men du vil unngå å mate de spesielle gresskarene til hunden din - disse gresskarene er vanligvis allerede i en tilstand av forfall, og kan være å ha mugg og bakterier som kan være giftige for din hunden når inntaket. Det er også risikoen for at din pooch forbruker noen gjenværende maling eller dekorasjoner på gresskaret, eller til og med kjemikalier eller andre andre rester fra hvor gresskaret ble vist utenfor.

I tillegg er de ytre områdene i gresskaret, som stengler og blader, aldri ment for forbruk og kan være farlig for hunden din, da de utgjør en kvelningsfare og risiko for intestinal blokkering siden de er vanskelige å tygge og fordøye. Hvis hunden din ved et uhell får sine poter på et gammelt gresskar, må du holde øye med symptomer på mageproblemer og varsle veterinæren din. Hvis hunden din har spist stammen, krever det umiddelbar veterinærintervensjon for å løse potensialet for en livstruende tarmblokkering.

Hvordan servere gresskar til hunden din

De fleste hunder vil gå Ga-Ga for pureed, kokt gresskar, som er lettere for våre firbente venner å fordøye og absorbere enn dens rå form. Både hjemmelaget gresskarpuré samt hermetisert gresskar er trygt for hunder, men du vil være ekstra forsiktig med å ikke ved et uhell å tilby hundenes gresskarpai fylling, som er lastet med tilsatt sukker og krydder som potensielt kan være skadelig for kjæledyret ditt. Den samme regelen gjelder for gresskarpai og andre menneskelige gresskarfylte godbiter (uansett hvor mye hunden din ber om en smak).

Hvis du velger fersk gresskar, sørg for å lage mat først, da den vil myke strukturen til massen og gjøre det lettere for Fido å både svelge og fordøye mens du hindrer risikoen for blokkering. Faktisk, matlaging av frukt eller grønnsaker Før før du leverer den over til hunden din, er det alltid en god ide, da det effektivt vil fjerne noen skadelige bakterier eller kjemikalier fra maten.

Hermetisert gresskar skjer også å være utrolig enkelt å legge til hundens diett. Din hunds vanlige kibble kan bli belagt med hermetisert gresskar, eller du vil kanskje også spre litt gresskar på et bein (eller inne i en Kong Toy). Selvfølgelig er mange hunder mer enn glade for å slikke det direkte av skjeen. Hvis du liker å bake dine egne hjemmelagde godbiter, er gresskar alltid en billig, men næringsrik (og deilig) ingrediens.

Mens frøene til de fleste grønnsaker og frukt er avgrenser for kjæledyr, er gresskarfrø faktisk trygge - og potensielt sunt - for hunder. Faktisk er frøene den mest næringsrike delen av gresskaret, som de er rike på proteiner og fettsyre, så vel som mineraler som magnesium. Det har vært nyere studier som viser at gresskarfrøene faktisk kan være svært gunstig for kjæledyrets helse - antioksidanter kan bidra til å øke hundens immunsystem, samtidig som man fremmer helsen til huden og kappen, mens omega-3 fettsyrer kan forbedre deres hud og til og med forhindre kløende utslett eller annen betennelse.

Akkurat som med pureed gresskar, er det best å tilby bare noen få frø til å begynne med (de kan også knuses og legges til hundens mat). Husk at frøens fettinnhold har potensial til å forårsake mykere avføring og annen mageforstyrrelser, så vær sikker på å sjekke inn med kjæledyrets veterinær før du tilbyr gresskarfrø.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise gresskar?