Kan hunder spise gresskar? Er disse gourds hjørneten vennlige?

Kan hunder spise gresskar
Vet-fakta-boks

Det er alltid viktig å Vær forsiktig med å gi hunden din folk mat. Mange ting som mennesker spiser uten en annen tanke, kan gjøre hunden din syk. Noen ting kan til og med sette sitt liv i Jeopardy.

Men Det er også folk mat som er helt trygge for hunden din (i moderasjon). Noen matvarer er selv i stand til å gi helsemessige fordeler for din firbenede følgesvenn.

Gresskar er et godt eksempel - Det er fullt av næringsrike ting for din Pups kropp, det utgjør ingen fare for kjæledyret ditt (Det vises faktisk i mange kommersielle hundemedrediens lister), og de fleste hunder finner det deilig.

Vi snakker om gresskar for hunder under og forklare hva det handler om denne høstfavoritten som gjør det så bra for hunder.

Nøkkelen takeaways: Kan hunder spise gresskar?

  • Gresskar er et trygt og næringsrik folk mat kjæledyret ditt kan nyte. Som alle mennesker matvarer, bør det bare tilbys i moderasjon, men et stykke eller to fra tid til annen er ikke noe problem.
  • Ikke mate hunden din stammen eller huden, bare hold deg til kjøttet og frøene. Du kan lage mat gresskar (hunden din vil trolig foretrekke hvis du gjør det), men rå gresskar kjøtt og frø er helt trygge.
  • Gresskar & # 8212; Spesielt den pureed form & # 8212; kan behandle diaré hos hunder. Bare bland en teskje til en spiseskje eller så i med hundens mat. Fiberinnholdet vil bidra til å redusere valpens tarm.

Bli kjent med gresskaret og hva det handler om

Gresskar er ganske rare matvarer.

De er store, de er oransje, og de er for det meste hule.

Og den kulturelle praksisen med å carving dem i skremmende eller morsomme jack-o`-lanterner gjør dem ikke noe mindre bisarre (carving et ansikt i en frukt, som stikker et lys inne i det, og deretter stikker du på verandaen din er Bare en merkelig ting å gjøre).

Så, la oss snakke om det grunnleggende.

Gresskar blir behandlet som en grønnsak i mange kulinariske sammenhenger, men Det er faktisk en frukt & # 8212; Alt med frø er, teknisk sett.

Gresskar er en cultivar (et selektivt avlet plante variasjon som vanligvis varierer fra naturlig form) av en plante som heter Cucurbita Pepo. Flere andre viktige matvarer & # 8212; inkludert sommer squash, vinter squash og courgette og zucchini & # 8212; er også kultiver som er avledet fra anlegget.

Kanskje ikke tilfeldigvis, disse er også folk mat som ofte anbefales for hunder.

I motsetning til noen av disse andre kulturer som kan best beskrives som moderat næringsrik, Gresskar popper med vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber.

En kopp av rå gresskar inneholder:

  • 2 gram protein
  • 6 gram fiber
  • 8 567 IE (internasjonale enheter) av vitamin A
  • 4 milligram vitamin C
  • 2 milligram vitamin E
  • 6 mikrogram folat
  • 1 milligram vitamin B6
  • 1 milligram riboflavin
  • 394 milligram kalium
  • 4 milligram Zink
  • 1 milligram mangan

Hva slags gresskar er trygt for hunden din?

Ok, så nå at du vet at gresskar vanligvis er trygt - til og med næringsrik - for hunder, må du vite hva du skal gjøre med den gigantiske oransje gourd foran deg.

Hvilke deler av gresskaret er trygge for kjæledyret ditt å spise? Kan du gi den til hunden din rå, eller må du lage det først? Hva med frøene? Og hvordan går du om slakting av denne tingen?

Jeg vil forlate gresskar-disseksjonsinstruksjonen til andre hjørner av Internett (Selv om jeg definitivt vil anbefale forsiktighet med kniven), men de andre spørsmålene har ganske rett fremsede svar:

  • Det interne kjøttet av gresskaret er den spiselige delen. Ikke gi hunden huden eller en del av stammen. Det regnes heller ikke giftige, men de vil nok komme ut på å se det samme som de gikk inn (hunden din vil ikke fordøye dem), og de kan forårsake blokkeringer eller ubehag.
  • Du kan mate hunden din rå eller kokt gresskar. De fleste hunder vil trolig like kokt gresskar bedre, og de vil sikkert fordøye kokt gresskar mer fullstendig. Men hvis hunden din liker rå gresskar, trenger du ikke å lage mat. Hvis du lagrer det, gjør du det på en sunn måte - bake den eller kok den, og ikke legg til noe salt eller fett.
  • Kast i frøene også. På samme måte som gresskar kjøtt, er gresskarfrø spiselig, deilig og næringsrik. Faktisk gir de enda mer fiber enn kjødet gjør, og de er også rike på betennelse-kjemper mot antioksidanter. Frøene er helt trygge i sin rå og ubeskyttede tilstand, men de smaker mye bedre hvis du skall dem og steke dem. Bare ikke legg til noe salt eller fett som du måtte gjøre når du lagrer dine egne gresskarfrø.
  • Hermetisert gresskarpuré er en trygg og enkel form for gresskar for å mate hunden din. Bare vær sikker på at du ikke feiler gresskarpuré for gresskarpai fylling. Gresskar Pie fylling er full av sukker og andre ting som hunden din bare ikke trenger, så hold deg til faktisk gresskarpuré.
Er gresskar trygt for hunder

Helsemessige fordelene med gresskar for hunder

Gresskar er en ganske næringsrik mat. Det vises til og med sammen med tomater og blåbær på noen "superfood" lister. Så det bør ikke være overraskende at det gir en rekke helsemessige fordeler for de som spiser det (om de har to fot eller fire).

Noen av Mest bemerkelsesverdige helsemessige fordeler gresskar er kjent for å gi hunden din inkluderer:

  • Det regulerer fordøyelseskanalen (mer på dette om et minutt)
  • Det kan fremme hjertes helse
  • Det kan bidra til å fremme vekttap
  • Det kan bidra til å regulere blodsukkernivået
  • Den støtter immunfunksjonen
  • Det hjelper til med å støtte hjernens funksjon

De første fire fordelene skyldes hovedsakelig mengden fiber i frukten, men det er gresskar Antioksidanter som bidrar til å støtte hundens immunsystem og hjernen.

Gresskar gir også en rekke helsemessige fordeler for mennesker, og selv om disse ennå ikke er avtalt i hjørnetenner, kan hunden din også nyte disse fordelene. Noen av de mest bemerkelsesverdige inkluderer:

Bruker gresskar for å behandle hund diaré

Gresskar er tydeligvis en god matbit for å legge til hundens diett, men det er mest brukt av hundeeiere i en pseudo-medisinsk kontekst.

Hermetisert gresskarpuré er en bemerkelsesverdig effektiv, rimelig og sikker behandling for sporadisk hundediaré.

Bare bland i en teskje til en spiseskje er verdt (Avhengig av hundens størrelse) med litt kokt kylling og ris (eller en mat som er foreskrevet av veterinæren din, er det spesielt utviklet for å støtte gastrointestinal helse) når han lider av doo-doo-rhea.

Gresskarpuré er i hovedsak høst-flavored fiber, så det vil bidra til å bremse hundens fordøyelseskanal. Det vil også hjelpe absorbere mye av væsken i hundens tarm og firde opp avføringen hennes.

Åpenbart vil du ha det Ta kontakt med veterinæren din hvis hundens diaré ikke løses innen et par dager, eller hvis hun utviser andre forstyrrende symptomer, inkludert åpenbare tegn på smerte, mangel på appetitt eller oppblåsthet.

Gresskar Mengder: Hvor mye er for mye for en hund?

Det er vanskelig å si hvor mye gresskar er trygt for hunden din å spise.

Snakk med veterinæren din hvis du bestemmer deg for å gjøre gresskar en vanlig del av hundens diett og følg hans eller hennes råd. Individuelle hunder kan ha unike behov eller problemer som vil påvirke hvor mye gresskar passer for din valp.

Det er ikke noe giftig om gresskar, så det bør ikke forgifte hunden din. Det er imidlertid, lastet med fiber. Og mens En rimelig mengde fiber er stor, overdreven mengder kan være svært vanskelig på hundens tarm (og potensielt, teppet ditt).

For å være på den sikre siden, begynn sakte.

Gi din pooch om en spiseskje er verdt av gresskar (kanskje litt mindre hvis du har en liten hund) og se hvordan kroppen hennes reagerer i løpet av de neste 24 timene eller så. Hvis hun tolererer dette bra, kan du gradvis øke beløpet du gir henne.

Du vil sannsynligvis ikke ønske å la henne ha mer enn noen få spiseskjeer om dagen, men igjen, la veterinæren sette en øvre grense.

Igjen, vær sikker på å mate gresskar i moderasjon, som for mye vil føre til at hunden din er litt intestinal nød, men det er vanligvis fint å mate valpen din odde skive fra tid til annen.

Faktisk, Du kan til og med ønske å holde en boks med pureed gresskar på hånden for når kjæledyrets fordøyelsessystemet slutter å jobbe slik det skal. det gjør jeg alltid!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise gresskar? Er disse gourds hjørneten vennlige?