Kan hunder spise blåbær? Analyse av beviste fordeler

Blåbær er en favoritt sommerfrukt full av flere Vitaminer og mineraler for folk. Men kan hunder spise blåbær også, og er blåbær for hunder trygge å konsumere? Hva er fordelene med å fôre blåbær til hunder, og er det noen bivirkninger? La oss ta en nærmere titt.

Hvis du har lurt på, & # 8220; kan jeg gi hunden blåbær, & # 8221; svaret er Ja - hunder kan spise blåbær og de er ikke giftige for hunder. Faktisk kan fôring blåbær til en hund være en veldig god ide på grunn av høy mengde næringsstoffer og antioksidanter de gir.

Når det er sagt, blåbær for hunder er bare gode i moderasjon og som en sporadisk godbit. De burde ikke bli en vanlig matbit for en hund, og det er best å bruke dem i Hjemmelaget hundemat eller som en sunn doggy behandler for hunden din nå og igjen.

I denne artikkelen vil jeg ta et vitenskapsbasert titt på hvordan blåbær kan påvirke hunder.

LESE: Jordbær for hunder 101

Hva er blåbær?

Blåbær er en lavt kalori, svært næringsrik og søt smaker frukt (botanisk, en bær) fra Vaccinium slekt. Blåbæren er en blomstrende busk som produserer blå eller lilla bær som er grønne i første og mørkere som de modner.

Highbush Blueberries er innenlands til USA, og lowbush blåbær betraktes som vild vokst. De er nærmere knyttet til huckleberries og tranebær enn de er relatert til andre populære bær som bringebær eller jordbær.

Dette er hva friske rå blåbær ser ut som: 

Hva ser blåbær ut

Blåbær har vært kjent som en utrolig sunn mat i århundrer. De regnes som en Superfood for hunder og mennesker på grunn av de mange næringsstoffene, vitaminer, mineraler og antioksidanter de gir. Nedenfor vil vi analysere alle sine fordeler.

Blåbær for hunder 101
Kan hunder spise blåbær?

Kan hunden min spise blåbærSå kan hunder spise blåbær like godt som mennesker kan? Ja, absolutt - blåbær er trygge for hunder å spise, og de er like næringsrike en godbit for hjørnetenner som de er for oss. Pass på å mate blåbær i moderasjon for å unngå fordøyelsessystemet opprørt i hunden din.

Faktisk fant en studie at blåbær ekstrakt kan være sunn og trygg til hunder selv når blandet med drue ekstrakt (1), som var overraskende å se siden Fôr druer til hunder Generelt kan betraktes som en farlig praksis.

Blåbær er chock-fulle av ernæring, Og disse nedenfor er noen av de mest essensielle vitaminer og mineraler som finnes i blåbær som er gode for hunder:

  • Antioksidanter
  • Silisium
  • Vitamin A
  • Vitamin B-kompleks
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Vitamin K
  • Selen
  • Sink
  • Jern

I likhet med mange andre bær vi allerede har dekket, kan blåbærene forbedre både menneskelig og dyrehelse når det er gitt i moderasjon. For eksempel kan fôring av hunden to av tre blåbær som en bi-dagligbit gi noen bestemte helsemessige fordeler over tid.

Noen studier har vist at i arbeidshund spesielt (2), Feeding Blueberries kan hjelpe med å forebygge oksidativ skade som skyldes anstrengende trening. Det samme resultatet fra blåbær ble observert i menneskelige kliniske studier som jeg snakker om nedenfor. Det forteller oss at for Spesielt atletiske hunder, Blåbær kan være svært effektive.

La oss ta en titt på noen av den vitenskapelige forskningen på blåbær og de påviste fordelene de har som observert i både mennesker og dyreforsøk. Jeg begynner med noen av de mest kraftige planteforbindelsene som finnes i blåbær:

Quercetin, flavonol som senker blodtrykket og reduserer risikoen for hjertesykdom (3)
Anthocyanins, Antioksidanter som kan redusere risikoen for hjertesykdom (4)
Myricetin, Flavonol som kan redusere risikoen for diabetes og kreft (5)

De ovennevnte tre planteforbindelsene er ansvarlige for noen av de viktigste fordelene med blåbær. Disse, sammen med vitaminer og mineraler i blåbær, spesielt vitamin C (6), Vitamin K1 (7) og mangan (8) gjør blåbær en av de beste superfoodene.

Her er en bevisbasert nedbrytning av hvordan blåbær for hunder og mennesker er sunne og noen veldig gode grunner til å legge dem til hundens kosthold i moderate mengder:

  • Blåbær har den høyeste mengden antioksidanter av alle matvarer (9, 10)
  • Blåbær beskytter kolesterol mot skade og forbedrer hjertet (11)
  • Blåbær forbedrer blodtrykket (12, 1. 3)
  • Blåbær beskytter mot aldring og kreft (14)
  • Blåbær kan forhindre hjertesykdom og hjertestreker (15)
  • Blåbær hjelper til med å bekjempe diabetes (16)
  • Blåbær bidrar til å bekjempe urinveisinfeksjoner (17)
  • Blåbær reduserer oksidativt stress og muskelskade (2, 18)
  • Blåbær forbedrer minne og hjernefunksjon (19, 20)

Ovenstående er bare en kort sammenbrudd av studier på blåbær og hvordan de påvirker mennesker og dyr. Det er omtrent en annen 100 papirer jeg var i stand til å finne på de positive effektene av blåbær, men jeg kommer ikke til å bore deg med dem.

Som du kan se, er det en veldig god grunn til å konsumere blåbær selv, og det er sannsynlig at siden blåbær for hunder er trygge og ikke-giftige, kan det være et godt tillegg til hundens diett. Merk at bare noen av studiene er gjort med hunder, mens flertallet av observerte helsemessige fordeler av blåbær var fra menneskelige kliniske studier.

Kan hunder drikke blåbærjuice?Kan hunder drikke blåbærjuice

Siden blåbærjuice er i utgangspunktet blåbær i flytende form - et blåbær ekstrakt - det er trygt å anta at hunder kan drikke blåbærjuice uten problemer, forutsatt at bare en liten mengde er gitt om gangen, og det er ikke en del av din hundens vanlige diett.

Mens blåbærjuice vil ha mange av helsemessige fordelene av hele blåbær for hunder, vil det også mangle i andre, spesielt fiber. Fiber er viktig for mange aspekter i hundens kropp og spesielt når du bruker søt frukt som en blåbær høyt i naturlige sukkerarter.

Unødvendig å si, det er best å ikke gi hunden din noen form for kunstig eller bearbeidet blåbærjuicer. Hvis du skulle gi litt, sørg for at det er naturlig og ferskpresset.

Bær for hunder

Vi har tidligere dekket flere andre typer bær for hunder, som alle er trygge og sunne for hjørnetenner for å konsumere i moderate mengder. Det samme gjelder blåbær, da studier tydeligvis viser noen utrolig store fordeler de kan gi.

De fire hovedtyper av bær for hunder å spise er:

  • Jordbær
  • Bringebær
  • Blackberries
  • Blåbær

Legge til noen eller alle de ovennevnte bærene i hundens diett eller gi dem som en sporadisk godbit, kan øke hundens helse og generelle velvære. Nå, la oss se nærmere på de spesifikke helsemessige fordelene av blåbær for hunder og hvor de kommer fra.

10 potensielle fordeler med blåbær for hunder

Kan jeg gi hunden min blåbær

Vi har allerede etablert et klart svar på spørsmålet, & # 8220; kan jeg mate blåbær til hunden min, & # 8221; Og siden blåbær er giftfri og trygge for hunder, kan det være en god ide å begynne å gi dem til hunden din nå og igjen i små til moderate mengder.

Her er de ti potensielle helsemessige fordelene ved å fôre blåbær til hunder:

1. Det høye antioksidantinnholdet i blåbær bidrar til å bekjempe aldring og kreft.

Blåbær antas å ha den høyeste antioksidantskapasiteten til alle grønnsaker og frukt på planeten, da de ovennevnte studiene har vist seg.

Disse antioksidanter hindrer DNA-skade hos både mennesker og dyr som er forårsaket av frie radikaler i kroppen. DNA-skade fører til aldring og utvikling av kreft.

Antioksidanter i blåbær bidrar direkte til å bekjempe aldringsprosessen på mange forskjellige måter, hvorav det ikke er ved å opprettholde hjernens funksjon og forbedre minnet.

2. Silisium i blåbær bidrar til å styrke bein og hudstrukturer.

Silisium er et mineral som finnes i moderate mengder i blåbær som kan oppmuntre til sunn beinvekst og styrking av bindevev i hundekroppen.

Dette mineralet kan hjelpe hundens ledd forbli smidig og bekjempe osteoporose, leddgikt som hundenes alder. Silisium fremmer også sunn vekst av hår, negler og hud.

3. Vitamin A fremmer øyehelse.

Beta-karoten av vitamin A, som finnes i små mengder i blåbær, fremmer generell øyehelse. Mens blåbær ikke er den viktigste kilden til det, er vitaminet fortsatt der.

Dette vitaminet kan også forbedre en hunds frakk og hud. På toppen av det, Vitamin A-verk for å forbedre sunn beinvekst og andre beinrelaterte prosesser i kroppen.

4. Vitamin B-komplekset bidrar til å opprettholde flere kroppsfunksjoner.

Blåbær inneholder små mengder vitamin B-kompleks, noe som betyr en rekke forskjellige B-vitaminer. Disse vitaminene er ansvarlige for kritiske cellefunksjoner og utvikling, som for eksempel produksjon av energi til celler og divisjonen og regenerering av celler.

Vitamin B-komplekset kan også bidra til nevrale regenerering og vekst i hundekroppen, samt forebygging av blære steinformasjon.

5. Blåbær har vitamin C, en viktig antioksidant for kroppen.

Blåbær inneholder betydelige mengder vitamin C (ascorbinsyre) som kan forbedre mange forskjellige og viktige parametere i en hunds kropp.

Spesielt reduserer vitamin C oksidativcelleskader, forbedrer immunsystemet og kan forhindre kreft og autoimmune sykdommer hos hunder.

6. Vitamin E fungerer som en antioksidant og fremmer cellemetabolisme.

Vitamin E i blåbær er en antioksidant som også produserer membranene rundt celler, fettmetabolisme og celle respirasjon.

7. Vitamin K forbedrer en hunds blod og leverhelse.

Blåbær har vitamin K i dem som har en betydelig innvirkning på hundens kropp.

Vitamin K kan forbedre blod- og levers helse hos hunder, samt ha positive effekter på hjerte- og bensykdommer i hjørnetenner.

8. Selen oppmuntrer til utvikling av et sunt immunsystem.

Ved siden av vitamin C i blåbær kan selen også være avgjørende for dannelsen av et sunt immunsystem i hunden din. Denne fordelen strekker seg også til skjoldbruskkjertelen.

I tillegg har selen blitt funnet å hjelpe med felles helse, forbedrede hud- og beleggforhold, og i forebygging av kreft i humane kliniske studier.

9. Sink er nødvendig for riktig metabolske kroppsprosesser.

Sink funnet i små mengder i blåbær er avgjørende for immunsystemet som helhet, og også produksjonen av mange vitale hormoner. Den spiller en nøkkelrolle i syntesen av DNA og replikasjonen av DNA og RNA.

Zink fremmer også sunt syn, sterkt hår, hud og negler, samt forbedrer hjernens funksjon og minne. Det er viktig for skjelettstruktur og kollagensyntese.

10. Jern er nøkkelen til utviklingen av hemoglobin og enzymfunksjoner.

Blåbær gir jern, et avgjørende kjemisk element som er nødvendig for at kroppen skal overleve. Jern skaper hemoglobin og institutter riktig enzymfunksjon.

Helsemessige fordeler med blåbær for hunder infografisk
blåbærcouncil.org

"Så, kan jeg gi hunden min blåbær?"

Med alt ovenfor er det klart at Ja - du kan gi hunden blåbær Som en sporadisk godbit, og det ville være en god ide å holde blåbær i hundens diett.

Blåbær gjør en veldig sunn matbit for hunden din når den er gitt i små mengder. Det er best å gi dem et par ganger i uken og observere hunden din og hvordan han reagerer på det.

Friske, naturlige, hele blåbær som har blitt grundig vasket er det beste valget for hunden over blåbærjuice, tørkede blåbær og spesielt noe som er behandlet.

Bunnlinjen: Blåbær er ikke bare trygge for hunder, men de er et ernæringsmessig kraftverk av en matbit som gir hunden din hele kroppen helse.

1 Potensielle bivirkninger av blåbær for hunder

Er blåbær for hunder sunneBlåbær er en av de få bærene som har blitt studert og testet med hunder, og har vist seg å være trygge og til og med forbedre helsen. Fôring blåbær til hunder har ingen bivirkninger, forutsatt at du gjør det i moderasjon og overvåker hunden din.

Men når du gir for mange blåbær for hunder, er det en potensiell bivirkning:

1. Gastrointestinale problemer i hunder.

Fôring av et overskudd av blåbær til hunden din kan forstyrre magen, noe som forårsaker enten forstoppelse eller diaré på grunn av høy mengde naturlige sukkerarter i blåbær.

Hunder med følsomme mage er mer tilbøyelige til å utvikle gastrointestinale ubehag og irritabilitet, og derfor anbefales det ikke å mate blåbær til disse hundene.

Sammendrag:
Kan hunden min spise blåbær?

Kan hunder spise blåbærFor å konkludere, Blåbær for hunder er trygge å konsumere og er til og med anbefalt å legge til hundens diett, i spesielt hvis du forbereder dine egne hjemmelagde hundemat.

Blåbær er vitenskapelig bevist å være en ekstremt svært næringsrik godbit med den høyeste mengden antioksidanter av alle matvarer på planeten.

De gir tonnevis av fordeler for den generelle kropps- og hjernens helse, fra sterkere bein til et tøffere immunsystem for forebyggende omsorg mot sykdom og kreft.

Referanser

Klikk her for å se studieknitasjoner og referanser

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Martineau, A.-S., Leray, V., Lepoudere, A., Blanchard, G., Bensalem, J., Gaudout, D., ... på vegne av Neurofenols konsortium. (2016). En blandet drue og blåbær ekstrakt er trygt for hunder å konsumere. BMC veterinærforskning, 12, 162. http: // doi.org / 10.1186 / S12917-016-0786-5
  2. Dunlap KL, Reynolds AJ, Duffy LK. Total antioksidantkraft i sledehunder suppleres med blåbær og sammenligning av blodparametere assosiert med trening. Comp biochem fysiol en mol integrere fysiol. 2006 Apr; 143 (4): 429-34. EPUB 2006 Mar 6.
  3. Larson, A. J., Symons, J. D., & Jalili, t. (2012). Terapeutisk potensial for quercetin for å redusere blodtrykket: Gjennomgang av effekt og mekanismer. Fremskritt i ernæring, 3 (1), 39-46. http: // doi.org / 10.3945 / AN.111.001271
  4. Wallace, T. C. (2011). Anthocyaniner i kardiovaskulær sykdom. Fremskritt i ernæring, 2 (1), 1-7. http: // doi.org / 10.3945 / AN.110.000042
  5. Phillips, P. EN., Sangwan, V., Borja-Cacho, D., Dudeja, V., Vickers, S. M., & Saluja, a. K. (2011). Myricetin induserer bukspyttkjertelkreftcelledød via induksjon av apoptose og inhibering av den fosfatidylinositol 3-kinase (PI3K) signalveien. Kreftbrev, 308 (2), 181-188. http: // doi.org / 10.1016 / J.Canlet.2011.05.002
  6. Shaik-dasthagirisaheb YB, Varvara G, Murmura G, Saggini A, Caraffa A, Antinolfi P, Tete `s, Tripodi D, Conti F, Cianchetti E, Toniato E, Rosati M, Speranza L, Pantalone A, Saggini R, Tei M , Speziali A, Conti P, Theoharides TC, Pandolfi F. Rolle av vitamin D, E og C i immunitet og betennelse. J Biol Regul Homeost Agents. 2013 APR-JUN; 27 (2): 291-5.
  7. Bügel S. Vitamin K og beinhelse. Proc nuts soc. 2003 november; 62 (4): 839-43.
  8. Aschner Jl1, Aschner M. Ernæringsmessige aspekter av Manganes Homeostase. Mol aspekter med. 2005 Aug-okt, 26 (4-5): 353-62.
  9. Kelly L. Wolfe, Xinmei Kang, Xiangjiu Han, Mei Dong, Qingyuan Zhang og Rui Hai Liu. Cellulær antioksidantaktivitet av vanlige frukter. Institutt for matvitenskap og Institutt for komparativ og miljømessig toksikologi, Cornell University, Ithaca, New York 14853-7201
  10. Før RL1, CAO G, tidligere RL, CAO G. Analyse av botanikk og kosttilskudd for antioksidantkapasitet: En anmeldelse. J AOAC INT. 2000 Jul-aug; 83 (4): 950-6.
  11. Khurana, S., Venkataraman, K., HOLLINGSWORTH, A., Piche, M., & Tai, t. C. (2013). Polyfenoler: Fordeler med kardiovaskulærsystemet i helse og i aldring. Næringsstoffer, 5 (10), 3779-3827. http: // doi.org / 10.3390 / nu5103779
  12. Sarah A. Johnson, PhD, Rd, Cso, Arturo Figueroa, MD, PhD, FacsM, Ninin Navaei, Alexei Wong, PhD, Roy Kalfon, MS, Lauren T. Ormsee, MS, Rafaela G. Feresin, MS, Marcus L. Elam, MS, Shirin Hooshmand, PhD, Mark E. Payton, PhD, Bahram H. Arjmandi, PhD, Rd. Daglig blåbærforbruk forbedrer blodtrykk og arteriell stivhet i postmenopausale kvinner med pre- og trinn 1-hypertensjon: en randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert klinisk prøve. DOI: http: // dx.gjør jeg.org / 10.1016 / J.Jand.2014.11.001
  13. Basu, A., Du, M., Leyva, M. J., Sanchez, K., Betts, N. M., Wu, M., ... Lyons, t. J. (2010). Blåbær reduserer kardiovaskulære risikofaktorer i overvektige menn og kvinner med metabolsk syndrom. Journal of Nutrition, 140 (9), 1582-1587. http: // doi.org / 10.3945 / jn.110.124701
  14. Wilms LC1, støvler AW, de Boer VC, Maas LM, Pachen DM, Gottschalk RW, Ketelslugers HB, Godschalk RW, Haenen GR, Van Schooten FJ, Kleinjans JC. Virkningen av flere genetiske polymorfismer på effekter av en 4-ukers blåbærjuiceintervensjon på Ex vivo-indusert lymfocytisk DNA-skade i humane frivillige. Karsinogenese. 2007 Aug; 28 (8): 1800-6. EPUB 2007 29. juni.
  15. Cassidy, A., Mukamal, K. J., Liu, L., Franz, M., Eliassen, A. H., & Rimm, e. B. (2013). Et høyt anthocyanininntak er forbundet med redusert risiko for myokardinfarkt hos unge og middelaldrende kvinner. Sirkulasjon, 127 (2), 188-196. http: // doi.org / 10.1161 / Circulationaha.112.122408
  16. Stull, A. J., Kontanter, K. C., Johnson, W. D., Champagne, C. M., & Cefalu, w. T. (2010). Bioaktiver i blåbær forbedrer insulinfølsomheten i overvektige, insulinresistente menn og kvinner. Journal of Nutrition, 140 (10), 1764-1768. http: // doi.org / 10.3945 / jn.110.125336
  17. Jepson RG1, Craig JC. En systematisk gjennomgang av bevisene for tranebær og blåbær i Uti forebygging. Mol næring. 2007 Jun; 51 (6): 738-45.
  18. McLay, Y., Barnes, M. J., Mundel, T., Hurst, S. M., Hurst, R. D., & Stannard, s. R. (2012). Effekt av New Zealand blåbærforbruk på utvinning fra eksentrisk treningsinducert muskelskade. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 9, 19. http: // doi.org / 10.1186/1550-2783-9-19
  19. Devore, E. E., Kang, J. H., Breteler, M. M. B. og grodtstein, f. (2012), Kostholdsinntak av bær og flavonoider i forhold til kognitiv nedgang. Ann Neurol., 72: 135-143. DOI: 10.1002 / ana.23594
  20. Krikorian, R., Shidler, M. D., Nash, T. EN., Kalt, W., Vinqvist-tymchuk, m. R., Shukitt-Hale, B., & Joseph, j. EN. (2010). Blåbærtilskudd forbedrer minnet hos eldre voksne. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58 (7), 3996-4000. http: // doi.org / 10.1021 / jf9029332

Les neste: Hvordan lage hjemmelagde hundebehandler

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise blåbær? Analyse av beviste fordeler