Kan hunder spise epler? 8 potensielle fordeler og 3 forholdsregler

Langt ansett en sunn mat, Epler gir en rekke næringsverdi til mennesker. Men kan hundene også spise epler, og er epler for hunder trygge å konsumere? Hva er helsemessige fordelene ved å fôre epler til hunder, og er det noen bivirkninger? La oss se nærmere på denne populære frukten.

Hvis du har lurt på, & # 8220;kan jeg gi hunden min epler,& # 8221; svaret er Ja - du kan gi hunden din epler og de er ikke giftige for hunder. Epler er fullpakket med ernæring og tonnevis av antioksidanter, som alle er gunstige for hunder.

Vil et eple om dagen holde en doktor veterinær vekk? Egentlig kan det bare.

Epler gjør ofte en god godbit for hunder, og de er en vanlig mat å legge til i Hjemmelaget hundemat. Når det er gitt i moderasjon, er de et flott tillegg til enhver hunds diett. La oss se hvorfor gi epler til hunder er en god ide og hvordan de påvirker helsen.

OPPSKRIFT: Natural Apple Pupcake Dog Treats

Hva er epler?

De eple er en av de mest populære fruktene som mest dyrkes i arten kalt Malus. Det er over 2000 Apple-varianter som spenner i smak fra saftig til søtt til tart, og de er kjent for de mange helsemessige fordelene de gir mennesker og dyr.

Grunnen til at denne søte frukten er så vanlig, er fordi epler er eksepsjonelt pakket med antioksidanter, og de er en av de mest studerte matene der ute. Nedenfor vil jeg liste alle de bevisbaserte helsemessige fordelene med epler for hunder og folk, slik at dere begge kan nyte dem.

Dette er hva friske rå epler ser ut som:

Hva ser epler ut

Sammenlignet med mange andre frukter, er epler lavere i kalorier og naturlig sukkerinnhold. De er høye i fiber, vitaminer og antioksidanter. På toppen av det smaker epler deilig til hunder og de fleste hunder elsker epler om rå, kokt eller brukt i hjemmelaget hundemat.

La oss ta en titt på alle fordelene med epler for hunder og potensielle bivirkninger.

Les også: Kan hunder spise bananer?

Epler for hunder 101
Kan hunder spise epler?

Kan jeg gi hunden min eplerSå, kan hunder spise epler akkurat som mennesker kan? Ja, faktisk - epler er trygge for hunder å spise Når gitt i moderasjon. Faktisk, hvis du lager mat for hundene dine, anbefales det selv å legge til epler til hundens kosthold for å øke innholdet i næringsstoffet i kjæledyrets måltider.

Epler regnes som en superfrukt, & # 8221; og det er mye forskning bak dem som gir tonnevis av helsemessige fordeler av epler for hunder og mennesker. Jeg vil gjøre en rask bevisbasert nedbrytning nedenfor.

Epler er Chock-full av ernæring, Vitaminer og mineraler, og her er de viktigste mistenkte:

  • Vitamin A
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Kalsium
  • Kalium
  • Fiber
  • Omega-3 og omega-6 fettsyrer
  • Antioksidanter

Ut av alle disse er epler for det meste kjente for sitt vitamin C og kaliuminnhold. På toppen av det, akkurat som Å gi bringebær til hunder, Friske rå epler inneholder også og gir hjørnetenner med noen få svært kraftige forbindelser:

  • Catechin, som kan forbedre muskel- og hjernefunksjonen hos hunder (1, 2)
  • Quercetin, som bekjemper kreft, betennelse, depresjon og virus (3, 4, 5)
  • Klorogen syre, som senker blodsukkeret og hjelper med vekttap (6)

Denne superfruiten er så kraftig at den har blitt en av de mest godt studerte fruktene, med tonnevis av beviste helsemessige fordeler for mennesker og dyr. Det er også veldig sannsynlig det Hunder kan absorbere De fleste av disse næringsstoffene fra å spise epler akkurat som folk kan.

I motsetning til mange andre frukter, er det tonnevis av dyreforsøk på epler, noe som gjør det mye lettere å forstå hvordan epler for hunder kan være gunstige. Nedenfor er en kort vitenskapsbasert nedbrytning av alle potensielle helsemessige fordeler av epler for hunder og mennesker:

  • Epler lavere kolesterol, risiko for hjerneslag og forbedre hjerteshelsen (7, 8, 9)
  • Epler er svært gunstige for vekttap (10, 11, 12)
  • Epler kan fremme sunne tarmbakterier (1. 3)
  • Epler reduserer risikoen for diabetes (14, 15)
  • Epler lindre astma og tilhørende allergiske reaksjoner (15, 16)
  • Epler kan redusere risikoen for kreft (17, 18)
  • Epler forbedre beinhelsen (19)
  • Epler kan beskytte hjernen mot den gamle alderen (15, 20)
  • Epler kan beskytte magen mot NSAID-bivirkninger (15)

Og det er bare kort dekker den mest kjente forskningen, med mange flere studier på epler igjen. Som du kan se, er beviset klart at epler for hunder og folk ikke bare er trygge, men definitivt anbefalt og gir massevis av helsemessige fordeler.

La oss nå snakke om noen spesifikke eksempler på hvorfor ikke bare hunder kan spise epler, men hvorfor gi et eple til en hund som en sporadisk godbit, kan være en god ide.

LESE: Kan hunder spise vannmeloner?

8 potensielle fordeler med epler for hunder

Kan jeg gi hunden min epler

Ikke bare Epler for hunder er trygge å konsumere, men hvis du gir hunden din et eple som en godbit eller inkluderer epler i hjemmelagde hundematoppskrifter, er det noen helsemessige fordeler at kjæledyret ditt vil høste fra regelmessig å konsortere denne superfruit (i moderasjon).

Her er de åtte mest fremtredende fordelene med å gi epler til hunder:

1. Vitamin A fremmer øyehelse.

Vitamin A i epler fremmer generell øyehelse hos hunder og styrker hundens visjon. Dette vitaminet kan også bidra til å holde hundens bein, hud og frakk sunn og mange andre viktige kroppsfunksjoner.

2. Antioksidanter i epler kan forhindre sykdommer og kreft.

Epler er en av de beste matvarene som inneholder store mengder antioksidanter, spesielt vitamin C som kan ha kreftbeskyttelsesegenskaper. Som forskning som jeg har oppført ovenfor, er det klart at fôrings-epler kan forhindre kreft og bekjempe betennelse.

Vitamin C som er rikelig i epler fremmer brusk og kollagen syntese, styrker en hunds immunsystem, og bekjemper mange degenerative forhold som hip dysplasi.

3. Vitamin K forbedrer hundens Hjerte, blod, bein og leverhelse.

Epler har en heftig dose av vitamin K, et essensielt mineral som forbedrer hundens blod helse og lever. Forskning med dyr og menneskelige studier har tydelig vist at epler i kostholdet kan forbedre alle disse organene og deres funksjon.

Vitamin K kan spesielt ha en positiv innvirkning på forebygging og styring av hundens ben- og hjerterelaterte sykdommer. Det styrker også en hunds bein og tenner.

4. Epler har kalsium, et essensielt mineral for vitale kroppsfunksjoner.

Kalsium er avgjørende for hundens kroppsfunksjoner, spesielt muskelkontraksjon, nerveimpulsoverføring, blodkoagulasjon og bendannelse og utvikling. Epler er fulle av kalsium og bevis viser at de kan forbedre alle de ovennevnte faktorene.

5. Kostholdsfiber bidrar til å regulere fordøyelsessystemet.

En annen ting som epler er kjent for, er fiber. Kostholdsfiber regulerer tarmbevegelser hos hunder, oppfordrer vekttap, og forbedrer fordøyelsen generelt. I tillegg bidrar fiberen å forhindre flatulens, forstoppelse og diaré i hjørnetenner.

6. Essensielle fettsyrer holder hundens hud sunn.

Selv om de ikke er kjent for dette, men epler har omega-3 og omega-6 essensielle fettsyrer som kan forbedre hundens hjerte, hjerne og ski. Essensielle fettsyrer Hold en hunds frakk skinnende og kan forhindre hudallergier, så vel som mange andre viktige kroppsfunksjoner.

7. Epler har antioksidanter som styrker flere kroppssystemer.

Antioksidanter i epler kan forbedre funksjonen til mage-tarmsystemet hos hunder, beinvekst, øyehelse, hud og frakk, og hundens immunsystem.

Antioksidanter er også kjent for å forhindre betennelse, flere sykdommer og sykdommer, samt bekjempe kreft og virus.

8. Epler gir dental fordeler for hunder.

Dette har ikke blitt bevist, men teoretisk sett styrker eplene ikke bare hundens bein og tenner, men gir også en hund med en naturlig måte å pusse og rense tennene sine. Eplene bidrar til å fjerne plakett og tartar, som igjen bidrar til å friske en hunds pust.

Helsemessige fordeler med epler for hunder infografisk

"Så, kan jeg gi hunden min epler?"

Ja, Du kan absolutt gi hunden din epler og det er en god grunn til å gjøre det. Epler for hunder er helt trygge når det er gitt i moderasjon som en godbit eller lagt til sine hjemmelagde hundematretter.

Ikke bare det, men vitenskapen viser at det ville være en god ide å bevisst begynne å gi hunden din epler, spesielt hvis han nyter smaken av epler. Du kan forbedre hundens helse betydelig med denne naturlige superfruiten.

Er eplehud trygt for hunder?

Ja, når du er gitt i moderasjon, kan du også mate eplehud til hunder. Det er trygt, forutsatt at de første gangene du gir det til hunder, overvåker du dem og hvordan de spiser det.

Faktisk har eplehuden den høyeste konsentrasjonen av fiber når det gjelder fordelene med epler for hunder. Det pakker også massevis av næringsstoffer og vitaminer som tilskrives epler, og det vil derfor være en god ide å gi hunden din epler med huden på dem.

Bunnlinjen: Epler er ikke bare trygge for hunder å spise, men de er en veldig næringsrik og gunstig godbit for hunder. Sørg for å alltid mate dem i moderasjon.

I SLEKT: Kan hunder spise paprika?

1 Potensiell bivirkning av epler for hunder

Helsefordeler ved å gi Apple til hunder

Å gi epler til hunder er generelt helt trygt og er til og med anbefalt. Men som med de fleste andre matvarer, kan for mye av en god ting ikke være så god idé. Dermed er det bare en bivirkninger av epler for hunder du måtte trenge å passe på.

1. For mange epler kan forårsake fordøyelsesproblemer.

Til tross for deres næringsverdi og potensielle helsemessige fordeler for hjørnetenner, kan for mange epler føre til at hunden din er noen gastrointestinale ubehag, hovedsakelig på grunn av fiberinnhold.

Forstoppelse, diaré og magesmerter kan oppstå hvis hunden din inntar for mange epler i en sittende, og derfor er det viktig å starte gradvis og overvåke kjæledyret ditt.

Mer om epler for hunder
3 Sikkerhets forholdsregler

Farer av epler for hunderEpler seg selv er trygge, sunne og gunstige for hunder. Selv eplehud er bra for hunder og anbefales å bli matet sammen med epler. Det er imidlertid noen få ting som epler inneholder at du må huske på og passe på.

Her er de tre sikkerhetsregler for å ta når du fôrer epler til hunder:

1. Fjern kjernen og frøene fra epler før du fôrer dem til hunden din.

En eple kjerne selv utgjør en betydelig kvelning fare for hunder, så unngå å fôre kjernen til hunden din for enhver pris. Dette betyr ikke gi hel epler til hunden din; Klipp dem opp.

Applefrø kan også være farlige for hunder. Alle Apple Seeds må fjernes fra Apple før du spiser den til hunden din. Disse frøene har skadelige spor av cyanid i dem, og hvis hunden din spiser en stor mengde av dem, kan cyanid bygge opp i hundens kropp.

2. Ikke mate hunden dehydrert epler.

All forskning på helsemessige fordeler av epler for hunder er relatert til friske, rå epler.

Dehydrert epler mangler i vann som er avgjørende for riktig fordøyelse. Magesmerter og andre fordøyelsesproblemer kan oppstå hvis hunden din spiser dehydrert epler. Dessuten har dehydrert epler ikke blitt godt studert, så det kan også være andre risikoer.

3. Vask epler grundig og vurder organisk for å unngå plantevernmidler.

Epler er blant fruktene og grønnsakene som anses mest forurenset av plantevernmidler. For å unngå mulig pesticidforurensning, vurder å gi hunden din organisk epler som behandler og alltid sørg for å vaske alle frukter grundig du gir hunden din.

Sammendrag:
Kan hunden min spise epler?

Kan hunder spise eplerJa, hunder kan spise epler uten problemer og det anbefales selv å gi hunden din epler, hud en alt. Epler er en fantastisk fruktbit å tilby til hunden din i moderasjon.

Epler er en av de mest godt studerte superfrukter som er fulle av sunne vitaminer, mineraler og næringsstoffer som fremmer det generelle trivsel av hunden din.

Denne frukten kan bidra til å forhindre sykdommer og kreft hos hunder, bekjempe betennelse og virus, forbedre øyehelsen, støtte fordøyelsessystemet, og oppmuntre hjerte, lever og beinhelse.

Som med alle matvarer, husk å mate epler til hunder i moderasjon, slik at hunden din får mest mulig nytte av denne supermatgen uten noen av bivirkningene og fordøyelsesproblemene.

Referanser

Referanser og sitater

Fotnoter, studere sitater og videre lesing:

  1. Nogueira, L., Ramirez-Sanchez, jeg., Perkins, G. EN., Murphy, A., Taub, P. R., CEBALLOS, G., ... MALEK, M. H. (2011). (-) - EpicateChin forbedrer tretthetsmotstand og oksidativ kapasitet i musemuskelen. Journal of Physiology, 589 (PT 18), 4615-4631. http: // doi.org / 10.1113 / jphysiol.2011.209924
  2. Chang, C.-F., CHO, S., & Wang, j. (2014). (-) - Epicatechin beskytter hemorragisk hjerne via synergistiske NRF2-veier. Annaler av klinisk og translasjonell nevrologi, 1 (4), 258-271. http: // doi.org / 10.1002 / ACN3.54
  3. Murakami A1, Ashida H, Terao J. Multitargeted Cancer Prevention av Quercetin. Kreft Lett. 2008 8. oktober 269 (2): 315-25. DOI: 10.1016 / J.Canlet.2008.03.046. EPUB 2008 7. mai.
  4. Stewart, L. K., Soileau, J. L., Ribnicky, D., Wang, Z. Q., Raskin, I., Poulev, A., ... gettys, t. W. (2008). Quercetin øker kraftig energiforbruket, men vedvarende reduserer sirkulerende markører for betennelse i C57BL / 6J-mus matet et høyt fett diett. Metabolisme: Klinisk og eksperimentell, 57 (7 Suppl 1), S39-S46. http: // doi.org / 10.1016 / J.Metabol.2008.03.003
  5. Spedding g1, ratty a, middleton e jr. Inhibering av revers transkriptaser av flavonoider. Antiviral res. 1989 sep; 12 (2): 99-110.
  6. Thom E. Effekten av klorogen syre beriket kaffe på glukoseabsorpsjon hos friske frivillige og dens effekt på kroppsmasse når den brukes langsiktig i overvekt og overvektige mennesker. J int med res. 2007 Nov-DEC; 35 (6): 900-8.
  7. Adam D M Briggs, Anja Mizdrak, Peter Scarborough. En statin om dagen holder legen borte: Comparative Proverb Assessment Modeling Study. BMJ 2013; 347 DOI: HTTPS: // DOI.org / 10.1136 / BMJ.F7267 (Publisert 17. desember 2013)
  8. Majewska-wierzbicka m1, czeczot h. [Flavonoider i forebygging og behandling av kardiovaskulære sykdommer]. Pol Merkur Lekarski. 2012 Jan; 32 (187): 50-4.
  9. Oude Griep LM1, Verschuren WM, Kromhout D, Ocké MC, Geleijnse JM. Farger av frukt og grønnsaker og 10-årig forekomst av slag. Slag. 2011 nov; 42 (11): 3190-5. DOI: 10.1161 / STROPEAHA.110.611152. EPUB 2011 SEP 15.
  10. CHO, K.-D., Han, C.-K., & Lee, b.-H. (2013). Tap av kroppsvekt og fett og forbedrede lipidprofiler i overvektige rotter Fed Apple Pomace eller Apple Juice Konsentrat. Journal of Medicinal Food, 16 (9), 823-830. http: // doi.org / 10.1089 / JMF.2013.2784
  11. Flom-obbagy, j. E., & Ruller, b. J. (2009). Effekten av frukt i forskjellige former på energiinntak og mathet på et måltid. Appetitt, 52 (2), 416-422. http: // doi.org / 10.1016 / J.Appet.2008.12.001
  12. De Oliveira MC1, Sichieri R, Venturim Mozzer R. En lav-energi-tett diett som gir frukt, reduserer vekt og energiinntak hos kvinner. Appetitt. 2008 SEP; 51 (2): 291-5. DOI: 10.1016 / J.Appet.2008.03.001. EPUB 2008 Mar 7.
  13. KOUTSOS, A., Tuohy, K. M., & Lovegrove, j. EN. (2015). Epler og kardiovaskulær helse-er gut microbiota en kjernevirksomhet? Næringsstoffer, 7 (6), 3959-3998. http: // doi.org / 10.3390 / nu7063959
  14. Muraki, I., Imamura, F., Manson, J. E., Hu, F. B., Willett, W. C., van dam, r. M., & Sun, Q. (2013). Fruktforbruk og risiko for type 2 diabetes: Resultat fra tre prospektive langsgående kohortstudier. BMJ, 347, F5001. http: // doi.org / 10.1136 / BMJ.F5001
  15. Hyson, D. EN. (2011). En omfattende gjennomgang av epler og eple komponenter og deres forhold til menneskers helse. Fremskritt i ernæring, 2 (5), 408-420. http: // doi.org / 10.3945 / AN.111.000513
  16. MLCEK J1, Jurikova T2, Skrovankova S3, Sochor J4. Quercetin og dens anti-allergiske immunrespons. Molekyler. 2016 12. mai; 21 (5). PII: E623. DOI: 10.3390 / molekyler21050623.
  17. Gerhauser C. Kreft kjemopreventalpotensial av epler, eplejuice og eple komponenter. Planta Med. 2008 oktober; 74 (13): 1608-24. DOI: 10.1055 / S-0028-1088300. EPUB 2008 14. oktober.
  18. Hodgson JM1, Prince RL2, Woodman RJ3, Bondonno CP1, Ivey KL4, Bondonno N1, Rimm Eb4, Ward NC1, Croft KD1, Lewis JR5. Appleinntaket er omvendt forbundet med all årsak og sykdomsspesifikk dødelighet hos eldre kvinner. BR J NETT. 2016 14. mars; 115 (5): 860-7. DOI: 10.1017 / S0007114515005231. EPUB 2016 Jan 20.
  19. Shen Cl1, von Bergen V, Chyu MC, Jenkins Mr, Mo H, Chen Ch, Kwun er. Frukt og kostholdsfytokjemikalier i beinbeskyttelse. Nut Res. 2012 des; 32 (12): 897-910. DOI: 10.1016 / J.Nutres.2012.09.018. EPUB 2012 30. oktober.
  20. Rogers EJ1, Milhalik S, Orthiz D, Shea TB. Eplejuice hindrer oksidativt stress og nedsatt kognitiv ytelse forårsaket av genetiske og diettmangel i mus. J Næringslivet. 2004; 8 (2): 92-7.

Les neste: 11 beste superfoods for hunder som kan forbedre helsen sin

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise epler? 8 potensielle fordeler og 3 forholdsregler