Kan hunder spise tranebær?

Kan hunder spise tranebær?

Med feriesesongen raskt nærmer seg, er det viktig å vite hva snacks du kan og ikke kan dele med hunden din. Hvilke matvarer er farlig for hunden din? Vil de være på ditt Thanksgiving-bord? Kan hunder spise tranebær? I denne artikkelen har vi dekket farene og fordelene med å dele denne fruktige snacken med din furrige venn.

Vi vet allerede at vi ikke kan dele druer og rosiner med våre valper, så det som gjør Cranberries forskjellige? Er de trygge? Dette lignende Berry-alternativet er overraskende veldig trygt for din valp! Fortsett å lese for å finne ut hvordan og hvorfor Tranebær for hunder.

Hvor trygg er tranebær for hunder?

Så, kan hunder spise tranebær? Tranebær er en viktig del av mange Thanksgiving måltider. De kan spille en stor rolle i en menneskelig diett og gi oss mange fordeler! Men hva med våre hunder?

Tranebær er faktisk veldig bra for din furry venn! De gir en høy dose av mange multi-vitaminer og mye mye mer! Tranebær kan gi hunden din en stor dose av vitamin C, kalium, og fiber! De er lave på kalorier og kan til og med kjempe mot betennelse. Selv om det kan være fristende å gi hunden din Thanksgiving rester, bør du alltid spørre veterinæren din først før du myter hunden din, noen menneskelige matvarer.

Hva å vurdere når du fôrer tranebær til hunden din?

Tranebær kan være en sunn, sporadisk matbit for din valp. Men som de fleste ting, bør du alltid holde øye med noen farer de kan utgjøre hunden din.

Fordeler

Tranebær er en viktig del av visse hundemat og kosttilskudd! De bærer A Høy dose vitaminer, kalium og fiber! Tranebær kan redusere tartar og plakkoppbygging på hundens tenner. De kan også redusere risikoen for gastrointestinale sykdommer og forbedre helsen til hundens blære. Syrene i frukten surgjør urinen og senk urin ph. Moderering er viktig uansett hvilken snack du gir din furry venn. Mens tranebær kan hjelpe en hunds fordøyelsessystem, kan for mange gi din valp en opprørt mage. Vets har også hypotesisert at tranebær øker kognitiv funksjon, lindrer allergi, og reduserer hudproblemer i hunden din!

Ulemper

Når du myter hundens tranebær eller tørkede tranebær, er moderering alltid nøkkelen. For mange kan føre til en opprørt mage og mulig diaré. Hvis du deler tørket tranebær med hunden din, må du sørge for at blandingen du har kjøpt, bare 100% tørkede tranebær. Mange tørr Frukt Kommer ofte med andre frukter, som rosiner, blandet som kan forårsake mange problemer for hunden din. Du bør også sørge for at det ikke er tilsatt sukker i blandingen, da dette også kan være skadelig for valpen din.

Hvor mange tranebær kan hunder ha?

Som med de fleste matvarer, hos mennesker og hunder, For mye er aldri bra. Selv om hunden din kan ha tranebær, bør du aldri overfeed din hund som den kan ha negative bivirkninger. Det er mange forskjellige måter å mate tranebær til hunden din, da den enkle sur-smaken kanskje ikke er tiltalende for noen. Det er ingen nøyaktig mengde om hvor mange tranebær hunden din kan spise. Den beste måten å finne ut hva beløpet er trygt for hunden din, er å kontakte din lokale veterinær.

Tranebær for hunder
Hunder kan spise moderate mengder tranebær.

Tranebær og hundens helse

Mens tranebær kan være en stor sporadisk godbit for hunden din, er det alltid risiko når det gjelder fôring av hunder menneskelig mat. Hvis hunden din har en lett opprørt mage, er det sannsynligvis best å unngå å gi hunden din kranebær, med mindre det er anbefalt av en veterinær. Tranebær kan være en stor hjelp når det gjelder behandle hunden uti, Men du bør alltid være forsiktig med å gi hunden din nye matvarer. Selv om tranebær kan levere en trengende dose av vitamin C, For mye kan sette hunden din i fare for å danne oksalat nyrestein og krystaller. Hvis hunden din allerede lider av oksalatkrystaller eller steiner, kan du mate hunden din kranebær øke risikoen for mer forming. Dette kan føre til både blære og nyrestein hvis hunden din er sårbar.

Tranebær kan være både en helse og en fare når det gjelder noe dyrs helse. Du bør alltid sørge for at hvis veterinæren din sier at det er trygt for hunden din å spise denne sunne matbiten, at du ikke overfeeding dem. De kan gi en stor mengde multi-vitaminer og andre ernæringsmessige fordeler, men hvis de er gitt til mange, kan de forårsake problemer og ubehag for hunden din og dens helse.

Hunder som spiser tranebær - FAQs

Hvordan kan jeg inkorporere tranebær i hundens kosthold?

Hvis veterinæren din har rådet at tranebær skal legges til kosthold av din valp, du kan se på å få hundemat som har tranebær som er oppført som en av de første ingrediensene! Du kan også Bake din egen hunden behandler eller bare legg til noen få til hundens tørre eller våte mat.
Det er også hundebehandler som har tranebær i dem og er laget for å hjelpe med Utis og andre ernæringsmessige mangler.

Hvis hunden din ikke er interessert i å spise noen godbiter med tranebær i dem, kan du finne tranebærtilskudd både online og i de fleste store dyrebutikker. Tranebær bør brukes som et supplement og additiv til en hunds mat eller andre legemidler og bør ikke tas som et helt middel for medisinske forhold.

Kan jeg mate valpene mine?

På samme måte som enhver annen matbit eller mat, bør alt matet til valpen din gjøres spesielt for valper. Valper har en svakere mage og krever mer ernæring enn fullt voksne hunder. En plutselig forskjell i ernæring kan føre til at valpen din har en opprørt mage og løs avføring. Det kan forårsake diaré, oppkast, magesmerter og mye verre for valpen din.

Hvis du ønsker å legge til tranebær i valpene dine, spør du veterinæren din. De beste meninger om hundens helse vil komme fra noen som kjenner hunden din førstehånds.

Er det en ernæringsmessig forskjell mellom vanlige tranebær og tørkede tranebær for hunden min?

Mens både vanlige tranebær og tørket tranebær presentere den samme næringsverdien, Det er viktig å huske på hva som kan legges til hvert alternativ. Som tranebær er typisk forberedt for mennesker, vil selskapene ikke nøle med å legge til ekstra sukker eller smaksstoffer til visse matvarer.

Når du kjøper tranebær for hunden din, sørg for å lese emballasjen for å sjekke for ytterligere ingredienser. Du bør holde øye med tilsatt sukker og smaksstoffer, samt rosiner og andre frukter i tørr tranebærblandinger. Sørg for å sjekke ingrediensene på alle menneskelige matvarer du kan bli med i hundens diett.

Denne høysesongen kan du dele en fruktig snack med din furrige venn! Hva vil Cranberries bringe til hundens diett? Cranberries pakker en punch full av vitamin C, kalium og fiber som din furrige venn er sikker på å elske!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise tranebær?