Kan hunder spise gulrøtter?

hund med gulrot

Med så mange kommersielle hunderbehandler på markedet, er det ingen overraskelse at mange kjæledyrseiere søker sunt, næringsrikt - og selvfølgelig rimelige behandler for sine hunder. Derfor velger flere og flere kjæledyrforeldre å inkorporere frukt og grønnsaker i hundens diett. Heldigvis er en av de rimeligste, lavest-kaloriene grønnsaker en trygg, veterinær-godkjent matbit for din valp: gulrøtter.

En næringsrik matbit for både mennesker og hunder, kan gulrøtter gjøre gode godbiter for trening og Belønner kjæledyrets gode oppførsel Fordi de ikke har det høyere kalori-tellingen som finnes i mange kommersielle hunderbehandler. Gulrøtter inneholder nesten ingen fett, noe som betyr at de er et ideelt valg for både eldre og overvektige hunder. Imidlertid er de ganske høye i sukker, slik at du ikke nødvendigvis vil gjøre gulrøtter hunden din til å gå til grønnsak. Som med alle godbiter og tilleggsmat, bør gulrøtter tilbys til kjæledyret ditt i moderasjon, og med veterinærens godkjenning.

Helsefordeler

Fordi gulrøtter er en utmerket kilde til antioksidentens alfa-karoten og beta-karoten, som omdannes til vitamin A i kroppen, så vel som kalium, fiber og andre vitaminer, kan de gi viktige helsemessige fordeler for din firbenede venn. For det første er gulrøtter ekstremt rike på vitamin A, som kan forbedre kjæledyrets visjon og generelt øyehelse - faktisk, ikke får nok vitamin A, kan føre til øyeinfeksjoner og til og med synstap. Vitamin A kan også bidra til å øke kjæledyrets immunsystem og holde huden sin sunne.

Gulrøtter er også en god kilde til både vitamin K, avgjørende for blodpropp, og vitamin B6, som bidrar til å slå karbohydrater, fett og protein til energi. Til slutt betyr det høye fiberinnholdet i gulrøtter også at de kan bidra til å fremme en sunn fordøyelseskanal og vanlige tarmbevegelser for poochen din. Det er ingen overraskelse som mange populære Våt og tørr hundemat og godbiter inneholder allerede gulrøtter. Mens antall gulrøtter som er tilstede i hundens mat, vil ikke nødvendigvis møte sine totale vitaminbehov, er de et vanlig tillegg i mange hundematformler på grunn av deres rekke næringsmessige fordeler.

Bedre ennå, kan chomping på rå gulrøtter også bidra til å forbedre hundens tannhelse. Gulrøtter i deres råform kan hjelpe hundene å opprettholde sterke tenner på grunn av mengden tygge som trengs for å spise dem; Disse veggiene kan også fungere som et poleringsmiddel for å holde din firbenede venns smil rent og sunt.

Hvordan servere gulrøtter til hunden din

Fra rå til dampet, er det tonnevis av forberedelser for gulrøtter - og mer enn sannsynlig, hunden din vil gå gaga for denne grønnsaksens søte smak, uansett hvordan du tjener dem. Legge til noen pureed eller juiced gulrøtter til hundens matvarer og godbiter vil gi litt søthet og tonnevis av ekstra næringsverdi, og du kan til og med bake gulrøtter inn i Hjemmelaget hundebehandler. Mens både rå og kokte gulrøtter generelt anses å være sikre alternativer for hunder, er det alltid en god ide å kutte hele gulrøtter - inkludert gulrotpinner-i bite-størrelse biter (eller tilby barbert gulrøtter eller baby gulrøtter) før du lar hunden din gå til byen, som gulrøtter kan være en kvelningsfare når de ikke er kuttet riktig, spesielt for mindre hunder. Imidlertid bør et fullvokst medium eller større hund kunne håndtere en helhet, regelmessig gulrot. For å være på den sikre siden, vær sikker på å overvåke kjæledyret ditt når de snacking på en vanskeligere grønnsak som gulrøtter.

Gulrøtter kan tilbys både som en matbit eller en treningsbehandler, så vel som et sporadisk tillegg til hundens normale kosthold som en måte å legge til en mer ernæringsmessig slag på kibble. Pass på at når du forbereder gulrøtter for hunden din, blir de fullt vasket og / eller skrelt for å fjerne smuss eller plantevernmidler som kan være skadelige for kjæledyret ditt.

Noen veterinærer kan til og med anbefale popping gulrøtter i kjøleskapet eller fryseren og tilby dem til valpene dine som en måte å hjelpe lindre teething smerte og ubehag. For større og eldre hunder kan frosne gulrøtter gjøre en stor spiselig tygge leketøy. Som med å introdusere noen "menneskelig" mat i kjæledyrets diett, bare vær sikker på å berøre basen med veterinæren din med hensyn til å mate hundens gulrøtter - og alltid sørg for at de tilbys i moderasjon.

Potensielle farer

Gulrøtter inneholder celler som er omgitt av cellulose, hvilke hunder ikke lett kan metabolisere, så kjæledyrforeldre vil kanskje vurdere å pureer gulrøtter i en blender for å maksimere deres ernæringsmessige fordeler. Det er derfor kokte gulrøtter er ideelle for hunde-dampende eller kokende gulrøtter gjør det mulig for vegetabilske cellulære vegger å bli brutt ned, noe som gjør det mulig for bedre absorpsjon av vitaminer og næringsstoffer for hunden din. Når du lagrer og tilbyr gulrøtter, må du bare være sikker på å ikke legge til smør, salt eller andre tilsetningsstoffer som kan være skadelig og usunn for kjæledyret ditt, da disse typer ingredienser kan irritere kjæledyrets mage.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Gjør et eple om dagen holder veterinæren bort? Skadelig vs Sunn mat til kjæledyr. Cummings Veterinary Medical Center på Tufts University

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise gulrøtter?