Skur hunder om vinteren?

Har hunder kastet om vinteren?

Hunder kaster vanligvis sine strøk ved endring av kjøligere og varmere årstider. Når våren kommer, begynner de å kaste sine tykke, varme vinterfrakker for å holde seg kult om sommeren. Så når høsten begynner, kaster de sine tynne varme værfrakker for å vokse ut sine koselige vinter igjen! Men Skur hunder om vinteren?

Noen raser skur i vintermånedene, men vanligvis ikke så tungt som i løpet av våren og høsten. Likevel, hva gjør det vinter shedding i hunder mener, og kan det noen gang være en grunn til bekymring?

Skur hunder om vinteren?

Akkurat som mennesker, hunder kaster alltid litt hår, Enten det er vår, sommer, høst eller vinter. Og mens for de fleste hunder, de store sheddedocursene under overgangen i og ut av de varmere årstidene, er noen erfaring moderat shedding om vinteren også.

Dette kan bare være ned til deres rase, eller det kan være på grunn av noe annet. Raser som kaster hele året, inkluderer de berømte pelsmonstrene Siberian Huskies og den nydelige Golden Retrievers.

Hvorfor kaster hundene om vinteren?

Hovedårsaken til at noen hunder kaster i løpet av vinteren, er ganske enkelt at alle raser er forskjellige. Og Mens de fleste kaster sesongmessig, shed andre hele året. Noen knapt kaste i det hele tatt!

Men hvis hunden din er kaste om vinteren når det er uvanlig for ham å gjøre det, eller kaste overdrevet, kan det være en annen grunn til hvorfor. La oss ta en titt.

Endring i klimaet

Hvis du tar hunden din på ferie eller flytter til et sted med et drastisk annet klima til det de er vant til, kan det bety en endring i shedding som deres kropper tilpasser seg temperaturforskjellen.

Dette kan også skje hvis du endrer hvor hunden sover For eksempel, hvis du tar med hunden din innendørs når de er vant til å sove utenfor eller omvendt.

Stress og angst

Akkurat som mennesker, kan hunder kaste mer av håret sitt enn vanlig hvis de føler seg stresset eller engstelig for noe. Tegn på angst hos hunder inkluderer pacing, panting, whining, spiser mindre, går på toalettet i huset, og er destruktiv mot seg selv eller husholdningsmøbler.

Hvis du er klar over noe som forårsaker stress i hundens liv, bør du prøve å eliminere det hvis det er mulig, eller hvis det er irrasjonell frykt, forbinder det med noe positivt. Når det er sagt, ikke alt er innenfor vår kontroll. Vanlige årsaker til stress og angst hos hunder inkluderer en endring i tidsplanen, noen i huset er uvel, eller noen de elsker å passere bort.

I tilfelle en av disse situasjonene, prøv å slappe av hunden din ved å gi dem mange kosninger og massasje, spille morsomme spill, og bruke en anti-angst Frakk, plug-in diffusor, urte dråper eller tabletter om nødvendig. Sørg for at hunden din får nok mosjon, en skikkelig sengetidsrutine, spiller avslappende musikk, og gir dem ikke noen sukkerholdige godbiter, vil også hjelpe. Hvis ingenting ser ut til å fungere, eller du er bekymret, bør du snakke med veterinæren din for råd.

Medisinske årsaker til shedding

Uvanlig eller overdreven kasting kan også skyldes medisinske forhold, inkludert hudallergi, parasitter, sopp eller bakterielle infeksjoner, og ekstern kontakt med giftig plante eller substans. Det kan også være en indikasjon på a hormonal problem, en immunforstyrrelse, dehydrering, leversykdom, eller nyresykdom.

Alle disse problemene kommer med sine egne Tegn og symptomer, så hold øye med følgende ting.

Eksterne problemer og hudforhold

Andre tegn på a hudallergi inkludere betent, kløende hud, elveblest og hevelse i ansiktsfunksjonene. Vets kan foreskrive antihistaminer for å stoppe reaksjonene.

Noen eksterne parasitter, som "mange` kvaler, kan føre til at hunden din mister sin pels i patcher. Andre, som lopper kan forårsake pels tap fra hunden din biter og riper på kløende hud. Så hvis du ser dette, få dem oppdatert med deres antiparasittisk behandling. Noen interne parasitter kan også forårsake hårtap, hvis hunden din har interne parasitter, vil de ha en ekstremt opprørt mage og trenger veterinær foreskrevet medisinering for å behandle problemet. Andre tegn på hudinfeksjoner hos hunder inkluderer betent, ømme, kløende hud og pus-fylte lesjoner. Hvis hunden din har en hudinfeksjon, må de se en veterinær for enten bakterielle antibiotika eller soppmedisinering.

Skulle hunden din skade på huden eller pelsen kontakt med en giftig substans Det kan føre til tap og hudirritasjon, eller til og med brannsår. Hvis du ser dette skje og hundens reaksjon er mild, bør du forsøke å forsiktig vaske av hva som er på kappen med rent vann. Ikke la hunden din slikke den av som inntak av det giftige stoffet kan forårsake en verre reaksjon. Hvis de inntar stoffet eller huden deres er brent, bør du ringe veterinæren din eller Pet gift helpline for råd.

Interne forhold

Hormonelle ubalanser er en vanlig årsak til pels tap. Hvis det oppstår med ellers uforklarlige endringer i appetitt, vekt og aktivitetsnivå, kan de ha en hormonell ubalanse. Hvis du tror at hunden din har en hormonell ubalanse, bør du ta dem for å se en veterinær for blodprøver og råd om de aktuelle livsstilsendringene. Det er mange typer immunforstyrrelser i immunforstyrrelser, og symptomene varierer for hver enkelt. Men generelt er de ikke for ulik hormonelle problemer og krever veterinærprøving for å komme til bunnen av den. Behandlinger kan inkludere spesiell mat, kosttilskudd, og akupunktur.

Dehydrering hos hunder forårsaker overdreven panting, en tørr nese, nedsunket øyne, tykk spytt, sløvhet og tap av hud elastisitet. Dehydrert hunder trenger vanlige sip av kul, rent vann og elektrolytter. Hvis dehydrering er alvorlig, må en veterinær gi dem IV væskebehandling. Andre tegn på leversykdom Inkluder gulsott, anfall og forvirring. Leversykdom må fanges og behandles tidlig, eller det kan resultere i en alvorlig hjernens tilstand. Behandling inkluderer vanligvis kosttilskudd, kosttilskudd, medisiner og noen ganger kirurgi.

Symptomer på nyresykdom Inkluder overdreven tørst og vannlating, ofte utilsiktet vannlating i hjemmet, blek tannkjøtt, magesår og tap av syn. Nyresykdom må behandles, eller nyrene vil begynne å mislykkes, behandling inkluderer kosttilskudd, medisiner, væskebehandling og i alvorlige tilfeller, dialyse.

Hvordan kan jeg redusere hundens shedding om vinteren?

Heldigvis er det mange måter å redusere shedding og stoppe det fra å ta over hjemmet ditt!

Børste hunden regelmessig

Den beste måten å forhindre at huset ditt blir dekket i pels, er ved å regelmessig børste hunden din. Den store shedding skjer i de første ukene av årstidene som skifter. Så, for å minimere shedding, børst hunden din Hver dag i disse ukene. Det vil kvitte seg med hunden din på den løse pelsen før den har sjansen til å falle ut over hele teppet, sofaen og alt annet!

Korthåret, glattbelagte hunder vil dra nytte av børster, mens stickler børster er best for middels lengde eller krøllete hår. Hunder med langt hår eller tykke underjakker trenger rakebørster.

Hvis hunden din skurer tungt, vil du kanskje bruke en de-shedding verktøy som virkelig får alle de døde ting ut i stedet for en vanlig børste. Dog shedding børster reduserer opptil 90% av shedding. Badene kan også bidra til å løsne den døde pelsen, men ikke bade hunden din lenger enn normalt, da det vil irritere huden deres.

Kostholdsendringer

Et sunt kosthold vil holde hundens pels voksende og kaste på en naturlig pris. De fleste billige hermetiske hundemerker er menneskets ekvivalent av bearbeidet mat som ikke kan bli skikkelig fordøyd.

Alle hunder bør spise en diett som består av Næringsrik kibble, magert kjøtt som kylling og fisk, og hundesikre frukter og grønnsaker. Vær forsiktig med å unngå farlige frukter og grønnsaker Som de kan være en stor helserisiko for hunden din. Et riktig kosthold fylt med de riktige fettsyrene, vitaminer og mineraler vil sikre at hundens generelle helse er tip-top, og det inkluderer deres hud og pels.

Dogs shedding om vinteren
Et sunt kosthold hindrer shedding hos hunder.

Hold hunden hydrert

Som diskutert tidligere kan dehydrering føre til at hundens pels løsner og faller ut. Ikke bare betyr dette pels overalt, men det er bare dårlig for hunden din. Hold dem hydrert ved å sørge for at de har alltid tilgang til en frisk, ren tilførsel av kaldt vann. Bytt hundens vann hvert par timer, og sørg alltid for at de har en drink etter trening!

Dog Shedding i vintertid - FAQ

Her er de vanligste spørsmålene om hunden vintertidsskjul med konsise svar.

Hvilke måneder kaster hundene mest?

Hunden din bør oppleve den mest kaste i løpet av siste par uker i mars og de første par ukene i april.
De kaster mest under overgangen fra vinteren til våren fordi de handler i deres tykke varme strøk for sommeren.

Skruer hunder mer om vinteren eller sommeren?

Din hund skal kaste Mer om vinteren enn de gjør om sommeren. Hunder kaster den minste mengden om sommeren fordi de har de tynneste strøkene og det minste pelsen å kaste. Men de kastet mest om høsten for å få sin vinterjakke klar! Sommerjakker er hyggelige og lette for å holde seg kult i varmen!

Hvor lang tid tar det en hund å kaste sin vinterjakke?

I gjennomsnitt tar det Mellom 2 og 4 uker for en hund å kaste sin vinterjakke, avhengig av tykkelsen på deres pels.

Hvordan stoppe hunden min fra å kaste sin vinterjakke?

Du kan ikke stoppe hunden din fra shedding, men du kan kontrollere når og hvor flertallet av håret faller ut. Den beste måten å stoppe hunden din på fra å kaste sin pels over hele huset ditt er å børste ham hver dag i mellom 2-4 uker rundt årstidene, avhengig av hvor tykk kappen hans er.

Hvorfor kaster hunden min så mye om vinteren?

Hvis hunden din er en rase som kaster hele året, vil de sannsynligvis kaste moderat gjennom hele vinteren. Når det er sagt, bør hunder ikke kaste overdrevet i vintermånedene.

Kan hundene kaste mer om vinteren?

Hunder burde ikke kaste seg mer om vinteren enn i de andre årstidene, og hvis de er der, kan det være en underliggende problem som må adresseres av veterinæren din.

Hvis hunden din skyller mer enn normalt om vinteren eller annen tid på året, pass på tegn og symptomer på andre medisinske problemer som en allergi eller hormonell ubalanse.

Er det noen hunder som ikke skurer?

Hver rase av hunden skurer minst en liten pels, det er ikke noe som kaster ingen noensinne. Når det er sagt, det er nok av hund raser som kaster veldig lite eller er hypoallergen, gjelder også Poodles og de fleste puddelkropp. Alternativt kan du gå for en eksotisk hårløs rase slik som Amerikansk hårløs terrier!

Skur hunder om vinteren? Svaret er - noen ganger! Og oftere enn ikke, det er ingenting å bekymre seg for. Alle raser av hund er forskjellige, og det er egentlig ingen universell shedding sesong. Men selvfølgelig, hold deg alltid øye med tegn på et større problem hvis hunden din skyller overdrevet. Kaster hunden din om vinteren? Har du noen tips eller triks for å holde det under kontroll som vi ikke har nevnt? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Skur hunder om vinteren?