Dehydrering hos hunder - årsaker, symptomer, løsninger & topptips

Dehydrering hos hunder - årsaker, symptomer, løsninger og topptips

Vi vet alle når vi føler oss tørstige og trenger en drink, Men ville du vite om hunden din var dehydrert? Dehydrering hos hunder er et vanlig og potensielt dødelig problem som alle eiere må være oppmerksomme på.

Hund dehydrering er ikke noe å ta lett. Alvorlig dehydrert hunder trenger nødhjelp fra en veterinær, og i verste fall kan døden oppstå som et resultat.

hund dehydrering
Dehydrering er vanlig hos hunder.

Hva er dehydrering hos hunder?

Dehydrering oppstår Når kroppen ikke har så mye vann som det må fungere riktig. Alle pattedyr trenger vann for å holde kroppene som fungerer, og hunder er ikke noe unntak fra denne regelen. Kroppen krever vann for å utføre flere grunnleggende fysiologiske prosesser, inkludert puster, svette og vannlating. Vann er også nødvendig for produksjon av avføring, smøring av ledd, beskyttelse av organer, og bærer næringsstoffer til cellene. I hovedsak er vann nødvendig for alle kroppens prosesser, og uten det kan kroppen ikke fungere.

Fordi vann er så viktig for kroppen, fører mangel på vann til mange ubehagelige og forstyrrende symptomer. Kjennetegnene til dehydrering inkluderer hodepine, tap av Appetit, redusert urinvolum, tretthet og økt tørst. Disse symptomene blir stadig mer alvorlige da mer vann går tapt. Et totalt kroppsvanntap mellom 1 og 2% betraktes som mild dehydrering. I noen tilfeller fører alvorlig dehydrering til anfall og respiratorisk arrestasjon.

Tegn på dehydrering hos hunder

Hunder kan ikke fortelle oss når de er tørstige, så å vite tegn på dehydrering er viktig for å holde poochen din lykkelig og sunn. Videre er dehydrering et symptom på mange farlige forhold som heteslag og frostvæske forgiftning. Å være i stand til å se dehydrering er en nøkkelferdighet du trenger som en ansvarlig kjæledyr eier. Symptomene på dehydrering hos hunder inkluderer:

  • Tap av hud elastisitet
  • Tap av Appetit
  • Oppkast
  • Panting
  • Sløv oppførsel
  • Innsunkne øyne
  • Tørr nese
  • Klebrig tannkjøtt
  • Tykk spytt
  • Mørkere urinen

Hva forårsaker dehydrering hos hunder?

Akkurat som hos mennesker, Dehydrering hos hunder er forårsaket av mange forskjellige forhold. Hvis hunden din ofte kaster opp eller har alvorlig forstoppelse, Diaré, dehydrering er et sannsynlig resultat. I tillegg kan lek under den brennende solen uten nok vann raskt føre til alvorlig dehydrering. Mindre kjente årsaker til dehydrering er medisinske problemer som nyresykdom.

Overoppheting

Mennesker mister varmen ved å svette - som vår svette fordampes, kjøper vi raskt ned. Vi kan også bruke løs-passende klær hvis vi velger å. Hunder har imidlertid bare svette kjertler i nesen og padsene. Panting Fungerer ganske bra i kort tid, men det bruker for mye vann. Som et resultat sliter hundene å effektivt miste varme når kroppstemperaturen øker, noe som fører til varmslag.

De Tegn på varmetslag Inkluder dehydrering, tung panting og drooling, problemer med å balansere, oppkast, tråkking og kollaps. Dyrets temperatur er en solid indikator på varmeslag; en temperatur på 101 til 102.5 grader Fahrenheit er normalt for katter og hunder, så noen temperatur over dette området indikerer at det er et problem. En temperatur over 106 grader kan skade hundens indre organer, så vent aldri til kjæledyrets temperatur overskrider dette punktet til å handle.

Oppkast / diaré

Oppkast og diaré er de primære årsakene til dehydrering hos hunder. Akutt oppkast og diaré er forårsaket av Svelging av toksiner, nyresvikt, pankreatitt og varmeslag. Så langt som diaré er bekymret, det er to typer - liten tarm og stor intestinal. Liten tarm diaré er veldig løs og vassen. Stor intestinal diaré er mykere og noen ganger omslutter seg i slim.

Forlenget bouts av oppkast og diaré kan føre til at kroppen mister mer vann enn det tar inn. Dette vannet er tapt raskt og i store mengder, og fordi disse forholdene kan føre til at en hund føler seg uvel, kan de ikke ønske å spise eller drikke etter boutet. Mens det er viktig at hunden din ikke spiser eller drikker store mengder etter oppkast eller har diaré, er det også viktig å Re-introdusere væsker i små mengder for å hindre dehydrering.

Medisinske problemer

Nyrene har flere funksjoner som er kritiske for vedlikehold av hundens helse. Når nyre dysfunksjon oppstår, er en hunds helse alvorlig kompromittert. Akutt nyre skade (AKI) er et begrep som brukes til å beskrive skade på nyrene, enten det er en mild sykdom eller akutt nyresvikt (ARF). De vanligste årsakene til AKI er en kombinasjon av dehydrering og infeksjon. Når dehydrering oppstår, blir blodstrømmen til nyrene redusert. Dehydrering er et kjennetegn som er karakteristisk for nyresykdommer, om det er årsaken eller et symptom.

Noen kreftformer er kjent for å forårsake dehydrering. Intestinal kreft forårsaker symptomer som oppkast, diaré og vekttap. Oppkast og diaré, når det er forlenget, kan raskt føre til alvorlig dehydrering hos hunder. Det samme kan sies for leverkreft, som også kommer med polydipsia, begrepet som brukes til overdreven tørst. I tillegg er dehydrering en vanlig bivirkning av mange kreftbehandlinger. Som hos mennesker med kreft, brukes stråling og kjemoterapi til å behandle det; feber, oppkast og diaré er ledende årsaker til dehydrering som et resultat. Disse behandlingene. Mens åpenbart gunstig for kjæledyret ditt i det lange løp, kan det fortsatt øke behovet for IV-hydrering på grunn av deres økte behov for væsker.

Hund dehydreringstest

Som en ansvarlig eier er det viktig at du er klar over hvordan du skal sjekke din furrige venn for dehydrering. De to enkleste testene kan gjøres hjemme. Dette er den Hudelasticitetstest og kapillærpåfyllingstest. Mens disse testene ikke alltid er nøyaktige, kan de fortsatt tilby verdifull innsikt i valpens tilstand.

hund dehydreringstest
Sjekk alltid valpen din for dehydrering.

Hudelasticitetstest

Hud turgor refererer til elastisiteten i huden. Når du klemmer huden din, skal den komme tilbake til sitt normale sted innen et sekund eller to. Hvis du har dårlig hudturgor, betyr det at det tar lengre tid for huden å springe tilbake til sin vanlige posisjon. Dette er vanligvis på grunn av dehydrering, selv om alder og rase kan også være en faktor. Kontroll av mangel på hudelasticitet er en av de enkleste og mest invastere måtene å diagnostisere dehydrering. Det er imidlertid ikke alltid mulig for eiere å gjennomføre hjemme - en svært defensiv eller aggressiv hund kan ikke tillate samspillet. I disse tilfellene, er det best å be om veterinærhjelp for å hindre skade på deg selv og kjæledyret ditt.

Til Test med denne metoden, Hold forsiktig huden mellom hundens skulderblad, løft den opp, så la den gå. Hvis din valp er godt hydratisert, huden skal våren tilbake på plass umiddelbart. En dehydrert hunds hud vil ta lengre tid å falle tilbake i sin plass. Det er en god ide å teste hundens hud når du er sikker på at de er hydrert slik at du har en base for hva huden deres skal se ut. Dette er spesielt viktig for rulle raser som Bulldogs og Pugs.

Gum test

Capillary Refill Time (CRT) er den hvor mye tid det tar for farge å gå tilbake til en kapillær seng etter at presset påføres til det. I dyr undersøkes CRT ved å trykke på tannkjøttet som andre områder er dekket med pels eller er utilgjengelige. I en godt hydratisert hund, vil tannkjøttet vises hvitt i ett eller to sekunder før de går tilbake til deres normale rosa farge. Langvarig CRT indikerer sjokk og dehydrering.

Mens du tar en hunds CRT er nyttig for å vurdere nødsituasjoner, kan kapillærpåfyllingstesten ikke brukes som et universelt diagnostisk verktøy. Kapillær påfyllingstid påvirkes av andre eksterne faktorer som omgivelsestemperatur. I tillegg, Noen raser har naturlig mørk eller svart tannkjøtt, gjør det vanskeligere å måle CRT nøyaktig. Videre er noen hunder ubehagelige med at munnen håndteres og vil ikke tillate en CRT-test som skal tas. Hvis du mistenker dehydrering og ikke kan evaluere kjæledyret ditt selv, må du alltid spørre veterinæren din for å sikre at kjæledyret ditt får den hjelpen de trenger.

Hvordan rehydrere en hund

Mens den mest åpenbare løsningen er å gi nok vann, er det noen ganger vann alene nok til å være kult. Andre alternativer inkluderer isbiter, frosne godbiter og våt mat. I alvorlige og kroniske tilfeller, Din valp er best å gå til veterinæren For mer kraftig behandling.

Gi rikelig med kjølig vann

Forebygging er den beste politikken. I varmt vær er det viktig at du gir din pooch med rikelig med kjølig vann. Dette vil bidra til Forhindre varmeslag og dehydrering. Plasser flere boller av kjølig vann rundt huset slik at valpen din har lett tilgang til nok vann. Hvis du går ut til hundparken, ta med en bærbar bolle eller litt flaskevann for å sikre at du er utstyrt for nødsituasjoner.

Hvis hunden din er mildt dehydrert, Tilbyr små syss vann hvert par minutter. Det er viktig at hunden din ikke drikker for mye vann i en servering. Tilbyr hunden din for mye vann i en gang kan forårsake oppkast, potensielt forverret dehydrering. Vannforgiftning er en sjelden, men potensielt dødelig komplikasjon. Symptomer på vannforgiftning inkluderer sløvhet, oppblåsthet, oppkast, tap av koordinering og anfall.

Ring din veterinær

Hvis hunden din sliter med sjokk, varmeslag, eller alvorlig dehydrering, de trenger umiddelbar veterinær oppmerksomhet. Din veterinær er sannsynlig å be om at du tar med hunden din til øvelsen. Ved øvelsen kan veterinæren re-hydrere valpen med intravenøse eller subkutane væsker. Siden alvorlig dehydrering er et symptom på et underliggende problem, kan veterinæren din utføre ytterligere undersøkelser for å diagnostisere og behandle hunden din.

Hvis veterinæren din mistenker dehydrering, vil de sannsynligvis utføre en fullstendig fysisk undersøkelse. Formålet med dette er å bestemme hvor dehydrert kjæledyret ditt er, samt å bidra til å identifisere noen åpenbare årsaker. Tar en blodprøve er en rask måte å avklare hvor alvorlig dehydrering er og kan bidra til å bestemme årsaken. Blodprøven er typisk tatt fra en vene i forbenet eller nakken.

Våt mat

Hvis hunden din er motvillig til å drikke nok vann, våt mat kan bidra til å gi litt ekstra fuktighet. Våt kjæledyr mat inneholder mellom 75 og 78% fuktighet. Denne typen mat kan være lettere å fordøye enn tørr kibble og øker mengden vann tatt inn av en hund hver dag. I kontrast inneholder tørr kibble 5 til 10% fuktighet. For å fordøye tørr mat, må en hunds kropp gi opp noe fuktighet for å myke maten.

Hvis hunden din sliter med dehydrering på grunn av en kronisk tilstand, Vetten din kan anbefale å holde fast med våte matvarer Som de iboende inneholder mer fuktighet. Eller alternativt kan tørr mat bli gjennomvåt i vann. Kreft kan påvirke hvert trinn i en hunds fordøyelsesprosess. Sykdommen og dens behandlingsmetoder kan forårsake mangel på spytt og utvikling av munnsår. Diaré, oppkast og tap av appetitt er alle bivirkninger som kan føre til dehydrering. Som sådan kan veterinæren din anbefale et enkelt å fordøye og mykt måltid for kjæledyret ditt for å opprettholde hydrering.

Elektrolytter

Elektrolytter er mineraler i kroppen som bærer en elektrisk ladning. Vanlige elektrolytter i kroppen inkluderer kalsium, klorid, magnesium, fosfor, kalium og natrium. Disse mineralene finnes i blodet, urinen, vevet og andre kroppsvæsker. I tillegg bidrar de til å balansere mengden vann i kroppen. Mens mennesker raskt kan miste elektrolytter gjennom svette, er det mer vanlig for hunder å oppleve Elektrolytt ubalanse som følge av en sykdom. Oftest, sykdommer i nyrene, parathyroid kjertler, og til og med diabetes kan forårsake abnormiteter i fosfatutskillelse.

Selv om de er laget med elektrolytter, er sportsdrikker for mennesker formulert med for mye sukker å være sunn for hunder. I tillegg, i motsetning til mennesker, svetter hunder mer vann enn salter, noe som betyr at innføring av mer gjennom humane elektrolyttformler kan resultere i natriumionforgiftning. Som sådan, Det er best for en veterinær å administrere en elektrolyttformel Hvis kjæledyret ditt trenger det, eller stikker til et spesialformulert hundelektrolyttprodukt. Du bør bare administrere elektrolytter med veterinærens veiledning.

Isbiter

I varmere vær kan isbiter være en fin måte å raskt kule din pooch ned. Du kan Plasser isbiter i valpens vann, gi dem som en kul godbit, eller knuse dem for å gjøre dem lettere å konsumere. For mindre hunder, er det best å knuse isbiterne for å hindre tannskader. Hvis du gir hunden din med isbiter, vær oppmerksom på hundens evne til å tygge på dem trygt.

Ingen kan nekte appellen til en hjemmelaget Frossen godbit. Din valp føles sommeren av sommeren også, og de fortjener en morsom og velsmakende måte å avkjøles! For å forhindre dehydrering og varmeslag, bør du vurdere å lage frosne yoghurt, frossen peanøttsmør eller frosne kyllingbuljong. En frossen Kong er et annet populært alternativ for pølser. Fyll hunden din Kong leketøy med kibble og tilsett litt peanøttsmør til åpningen. Ikke bare er dette en velsmakende og forfriskende godbit, Men det holder også din pooch mentalt stimulert.

Is for hund dehydrering
Du kan bruke is til å kjøle hunden din under varmt vær.

Forhindre dehydrering hos hunder

Når det gjelder dehydrering, Forebygging er den beste politikken. Som en ansvarlig eier, er det opp til deg å sørge for at puppen din har alt de trenger, spesielt vann. Hvis du ikke klarer å gjenopprette hundens boller, kan et automatisk vanningssystem være en stor hjelp.

Frisk tilførsel av vann

Den beste måten å forhindre dehydrering på er å tilby hunden din nok ferskvann. Din hund trenger tilgang til vann 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Sørg alltid for at hundens vann er friskt og rent. Ifølge noen eksperter, bør hunden din drikke 30ml (rundt en unse) av vann per pund kroppsvekt. Hvis hunden din veier 60 pund, bør de drikke 60 gram hver dag.

Det er noen situasjoner hvor en hund trenger mer vann enn normalt. For eksempel, Sykepleiehunder trenger mer vann å holde seg ordentlig hydrert. Som en generell regel trenger lakterende kvinner tre til fire ganger mer vann enn hun normalt ville drikke. I tillegg vil en hund som ofte trener mer vann for å erstatte væsker som er tapt gjennom panting og svette.

Bare fordi du gir nok ferskvann til hunden din, betyr det ikke at de ikke prøver å drikke fra usikre kilder. Inntak av feil type vann kan forårsake helseproblemer. På grunn av mangel på vannsirkulasjon, stagnerende dammer og innsjøer havnepatogene bakterier, alger og parasitter. For å holde toaletter sanitær, blir mange behandlet med rengjøringsmidler og blekemiddel som kan være skadelig for kjæledyr. Ocean Water inneholder mye natrium som kan føre til dehydrering hvis det brukes i store mengder.

Automatiske vanningssystemer

Implementering av automatiske vanningssystemer tillater ubegrenset tilgang til rent, hygienisk vann til kjæledyret ditt når du er borte. De fleste dispensere har en stor kapasitet som kan gi vann i over en uke. Hvis du velger å bruke et automatisk vanningssystem, er det fortsatt viktig at du Kontroller regelmessig systemet for enhver form eller alger og rengjør det som nødvendig.

Begrense øvelsen

Under varmt vær er det siste du vil gjøre, trene i solen. Det samme gjelder for hunden din! Selv de mest aktive hundene bør ta en pause fra å løpe og spille. På varme dager, bør du gå hunden din gjennom de kjøligere tider på dagen, ideelt tidlig om morgenen og sen kveld. I løpet av denne tiden er det viktig at du ser på kjæledyret ditt for tegn på overoppvarming, inkludert tung panting og sløvhet. Hvis du ser på disse tegnene, stopper du umiddelbart, finn et skyggefullt sted, og gi rikelig med kjølig vann.

Hvis det er for varmt en tur, kan du holde hunden mentalt stimulert av forfriskende deres grunnleggende trening og lære dem nye triks. Pass på å holde fast med triks som ikke er for fysisk beskatning!

Dehydrering hos hunder - FAQs

Fikk flere spørsmål eller bekymringer om dehydrering hos hunder? Våre Ofte stilte spørsmål vil ha alle tipsene og triksene du trenger å vite. Som alltid, hvis du er bekymret for hundens helse, Kontakt alltid veterinæren din for råd.

Hva er tegn på dehydrering hos hunder?

Tegnene på dehydrering hos hunder inkluderer tap av appetitt, oppkast, panting, sunket øyne og en tørr nese. Symptomer på dehydrering kan være svært subtil i begynnelsen, så det er viktig at du overvåker hunden din under varmt vær og under behandling for visse forhold.

Urinfarge sier mye om hvordan hydrert et dyr er. Generelt sett, den lettere fargen, jo mer hydrert en hund er. Dette skyldes at når dehydrering oppstår, forteller nyrene kroppen å beholde vann. Derfor er mindre vann tillatt i urinen, noe som får det til å bli mye mer konsentrert. Dette gir den urin er det mørkere utseendet.

Føl hundens tannkjøtt - en godt hydratisert hund vil ha glatte, rosa tannkjøtt som refill raskt når presset påføres dem. Hvis hundens tannkjøtt er litt tørr og litt klebrig, ta det som en indikator på at dehydrering kan settes inn. Når tannkjøttet er helt tørr og sakte å fylle på, kjæledyret ditt er farlig dehydrert.

Hvordan hydrer du en hund som ikke vil drikke?

Hvis hunden din nekter å drikke vann, bør du kontakte veterinæren din umiddelbart. En betydelig Reduksjon i tørst er karakteristisk for sykdommer som diabetes og nyresykdom. Et nektet å drikke kan også skyldes en skade i nærheten av eller inne i munnen. I alle fall må veterinæren din diagnostisere hunden din nøyaktig for å behandle det underliggende problemet.

Mens du venter på avtalen din, er det noen få skritt du kan ta for å hjelpe hunden din. De fleste hunder kan ikke motstå smaken av a Velsmakende kylling eller biff buljong. Bare husk å holde hvitløk og løk ut av oppskriften. For å legge til dette, kan du også prøve frøfritt vannmelon, som inneholder en betydelig mengde vann. Våt mat er et annet alternativ, men sørg for å gjøre overgangen gradvis i stedet for å erstatte din pups daglige måltid på en gang i en gang.

Hvor lang tid tar det for en hund å gjenopprette fra dehydrering?

Tiden det tar for en hund å gjenopprette fra dehydrering Avhenger av hvordan dehydrert hunden er. Hvis dehydrering ikke behandles, vil det vare på ubestemt tid og kan føre til døden. Hunder kan overleve i opptil tre dager uten drikkevann. Det er viktig å merke seg at tre dager er maksimum og til og med tre dager skyver det - med tre dager, vil en hund lide av ubehagelige og forstyrrende symptomer på dehydrering.

Gjenopprettingstid vil også avhenge av årsaken til dehydrering - ofte, Den underliggende årsaken må adresseres for å hindre at ytterligere dehydrering oppstår. Heldigvis kan milde tilfeller av dehydrering behandles raskt, ofte innen en dag hvis nok vann er gitt.

Hvordan hydrer du en hund med diaré?

Noen hunder vant ikke nok til å rehydrere seg selv etter en Bout av diaré, så det er viktig at du tar skritt for å hjelpe dem til å fylle opp sine væsker, men du kan. Prøv å tilby isbiter, knust is, eller til og med en bolle med kyllingbuljong å lokke hunden din til å drikke. I tillegg kan du prøve å tilby et tørt diett av kokt kylling og hvit ris mens hundens tarmfôr gjenoppretter.

Selv om du tror du kan Behandle din Pups Diaré hjemme, hunden din skal gå til veterinæren hvis de har diaré i mer enn 48 timer. Hvis hunden din virker syk sammen med diaré eller har feber, ta dem umiddelbart til veterinæren. Lære mer om Imodium for hunder.

Dehydrering hos hunder er et vanlig og potensielt dødelig problem. Som en ansvarlig eier er det din rolle å sikre at kjæledyret ditt får nok mat og vann, og å overvåke for tegn på dårlig helse. Hvis hunden din viser tegn på dehydrering, ta dem til veterinæren så snart som mulig.

re-hydrere en hund med diaré
For å sikre at hunden din blir re-hydrert, ta den til veterinæren.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dehydrering hos hunder - årsaker, symptomer, løsninger & topptips