Hvorfor elsker hunder å spise snø?

Hvorfor elsker hunder å spise snø

Har du noen gang prøvd å drikke en kopp iste på en kald vinterdag? Høres latterlig, rett? Du vil helst foretrekke en kopp varm kakao på en slik dag. Vel, hunden din tror ikke alltid en kopp varm kakao er en god ide. Faktisk foretrekker det å spise snø på en kald vinterdag!

Og hvorfor det? La oss finne det ut.

Hvorfor elsker hunder å spise snø?

Det er mange teorier og argumenter om hvorfor hunder liker å spise snø. Men her er noen som de fleste hundeeiere ville være enige.

  • Fascinasjon med snø

Hunder elsker snø rett og slett fordi de finner det fascinerende. Det er noe nytt, er mykt, LUN og vanskelig å fange. Er ikke disse nok grunn til at hunder elsker snø?

hund spiser snø

Noen hunder går helt gal når de ser snø som de ikke helt kan kontrollere seg selv. I deres entusiasme ender de med å spise snø uten å realisere hva som skjer.

  • Dehydrering

En av de mest vitenskapelige årsakene til hundene å spise snø er dehydrering. I løpet av vintrasjonen er sjansene for dehydrering høye fordi været er tørt og er for det meste blottet for fuktighet, med mindre du bor i et kaldt og fuktig sted. Det er derfor vi trenger mer vann i løpet av vintrene.

Dessverre, de fleste av oss ikke innser det og kan ikke forlate ekstra vann for våre hunder også. Bollen med vann som du forlater for hunden din, kan ikke være nok og spise snø er hundens naturlige måte å oppfylle sine hydreringsbehov.

Faktisk er å spise snø en bedre form for hydrering enn å drikke det foreldede vannet som ble holdt i bollen noen dager tilbake. Mange hundeeiere skjønner ikke at de må forandre vannet ofte, selv om bollen fortsatt har ganske litt vann igjen. Som mennesker, drikker vi aldri en sovende vann fra et glass, la det stå på kjøkkenet i et par dager, og drikk deretter det samme vannet igjen? Så, hvordan kan vi forvente at våre hunder gjør det?

Hunder har en ivrig følelse av lukt Og det er derfor de kan foretrekke å spise snø over det foreldede vannet som holdes i hundeskålen i mange dager. Studier viser at hunder dehydrerer mye raskere enn mennesker, og de trenger mer vann for å fylle opp væskene i kroppen.

Hvis du ikke forandrer vannet i bollen minst noen ganger hver dag, vil hunden velge snø på en vinterdag. Dessverre har frisk snø ikke engang så mye vann. Den inneholder bare fem prosent vann, så hunden din må kanskje spise snøen hele dagen for å få den hydrering den trenger.

Så, for å unngå dette, hold en frisk bolle med vann til hunden din, helst hele året.

Du vil kanskje også like: Dog Bowls

  • Elske smaken

Akkurat som mennesker, noen hunder har en merkelig smak også. De elsker bare å snacking på snø og gjentatte ganger gå for å spise den.

hunden elsker å være i snøen

Men kjæledyrseiere bør passe på denne oppførselen som å spise for mye snø, kan forårsake intestinale problemer for hunden din. Mange ganger, det fører til diaré og du vil ende opp med å rense teppet oftere enn du vil like. Dette er grunnen til å holde øye med hunden din og sørg for at han ikke spiser for mye av sin favoritt "snack."

Relatert innlegg: Beste teppe renere for kjæledyr

  • Medisinske problemer

Selv om det kan være morsomt å se på hunden din, ta litt snø og spise den, kan det være mye mer å gå bak den trangen.

Foruten dehydrering kan galskap for å spise snø peke på flere underliggende forhold som Cushings sykdom, nyre steiner og mer.

Så, hvis du ser hunden din konstant trang til snø, start med en bolle med vann. Når det ikke hjelper, ta hunden din til veterinæren. Kanskje du kan ta et bilde eller to av hunden din å spise snøen til din egen lykke, men det kan ikke være en lykkelig tid for hunden din som den må gripe med medisinske problemer som ligger til grunn for denne mani.

  • Genetisk predisposisjon

Selv om hunden din er et kjæledyr nå, var det ikke så i mange århundrer. Dette betyr at hunden din er genetisk innstilt for å spise snø for hydrering fordi dette er noe som dets forfedre hadde gjort i naturen.

Disse genene kunne ha gått ned til hunden din, så det kan bare føle seg tilbøyelig til å spise snøen for å hydrere seg selv. Husk at vannkilder blir frosset i naturen i vintrene, og snøen var den beste mulige kilde til vann etter jakt på små dyr. Så hunden din har bare en genetisk predisposisjon for å snø og spiser den.

Nå som vi har sett på noen grunner, er det neste store spørsmålet, bør du tillate hunden din å spise snø?

Skulle hunden din spise snø?

Vel, ja, men i begrensede mengder. Hvis hunden din har en fancy for snøen, eller hvis dets naturlige instinkter gjør det, føles det som å spise snø, det er ingen skade i det.

hund spiser snø

Men som en kjæledyrseier, bør du se etter et mønster her. Er hunden din bare prøver å spise snø for det moro? Eller ser det ut at hunden din virkelig trenger det? I det første tilfellet er det ok å la hunden din ha det gøy. Kanskje det vil bli kjedelig med kulde og ønsker å snuggle med deg.

Men hvis det er den andre grunnen, hold en bolle med ferskvann og se om det hjelper. Hvis hunden din fortsetter å spise snø, ta ham til veterinæren for å sjekke for underliggende medisinske forhold. Det kan være mer enn det som møter øyet.

Kort sagt, hunder elsker å spise snø av mange grunner som deres naturlige instinkter, det fascinerende aspektet av snøen og kanskje selv fordi den er dehydrert og ikke får nok ferskvann. Men hvis du ser at hunden din blir desperat etter snøen, er det på tide å besøke veterinæren.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor elsker hunder å spise snø?