Forstoppelse hos hunder - symptomer, behandlinger & faq

Forstoppelse hos hunder - Symptomer, Behandlinger og FAQ

Ser du etter å vite mer om forstoppelse hos hunder? Så er du på rett sted. Denne fulle guiden vil fortelle deg alt om dette komplekse problemet, hvordan du kan behandle det og hvordan du kan hindre det. Det kan være symptomet på flere helseproblemer, eller alternativt et problem på egen hånd.

Vi skal gjennomgå alle hund forstoppelse symptomer, løsningene og gir en full forståelse av problemet fordi det kan påvirke helsen til kjæledyret ditt alvorlig.

Hva er forstoppelse hos hunder?

Canine forstoppelse oppstår når en hund ikke produserer normale avføring på en vanlig tidsplan, ca 1-2 ganger per dag, så kan du si at det er forstoppet. Hvis du oppdager at det stammer når de er defecating, så er det et annet tegn på at problemet er tilstede. Hunder går til defekere etter å ha spist fordi når magen er full, Det utløser gastro-kolikkrefleksen. Hvis det ikke skjer, så er det noe galt på gang.

I tillegg er et annet vanlig tegn å se at hunden din passerer mucus når defecating. Det er en av de mest Vanlige problemer i fordøyelsessystemet, produserer ubehag, smerte, og kan føre til flere helseproblemer.

Ligner på andre helseproblemer, Det er grader. Normal forstoppelse er det vi har beskrevet, men når hunden din ikke kan defecate i det hele tatt, er det fordi det er Fordøyelseskanaler beholder tørr og hard fekal. I så fall mottar det navnet på Obstipation og det er veldig farlig og blir en medisinsk hastighet.

Derfor er det et alvorlig problem, for hvis du ikke behandler det omgående, kan det føre til at hunden din føles syk, eller i ekstreme tilfeller, til obstipasjon.

Hvorfor er hunden min forstoppet?

Nå kan du ha en ide om at hunden din er forstoppet. Nå er det på tide å forstå årsakene til det, hva som forårsaker at hunden din skal bli forstoppet? La oss utforske alle årsakene, for å gi deg en skikkelig diagnose.

Dehydrering

Når en hund er dehydrert, blir forstoppelse en åpenbar konsekvens. Faktisk, hvis hunden din ikke drikker nok vann, tarmbevegelser er sterkt påvirket. Dehydrering kan også skyldes når en hund er overopphetet, som skyldes eksterne grunner som været og forholdene i miljøet / rommet.

Ideelt sett bør hunden din drikke en unse vann per kilo kroppsvekt hver dag. Det vil tillate at kroppen skal fungere skikkelig og unngå problemer som forstoppelse.

Hvis hunden din kommer i det hele tatt og avføringen ser hardt og tørt ut, er det en annen indikator at kjæledyret ditt kan være dehydrert. Hvis hunden din har problemer med å drikke nok vann, så Du bør lese denne artikkelen som forklarer deg hvordan du skal håndtere det.

Mattet pels i anusen

Ved hjelp av de offisielle vilkårene er det kjent som pseudocoprostaser og det oppstår Når ekskrementet blir saken i pelsen som omgir Anal-regionen. Det kan føre til delvis forstoppelse og i noen tilfeller til absolutt obstruksjon, noe som gjør det umulig for hunden din å defecate.

For noen mennesker, kan det ikke høres alvorlig i det hele tatt, men sannheten er at det er en veldig alvorlig tilstand når den forblir uovervåket. Hvis du ikke retter det snart, vil det føre til total obstruksjon, og det kan føre til alvorlige helseproblemer som truer kjæledyrets liv.

Derfor, hvis du har en langhåret hund, så bør du Trim det omkringliggende området, For å unngå problemet med mattet pels.

Årsaker til forstoppelse hos hunder
Forstoppelse i en hund er ofte symptomet på et annet problem - fra enkel dehydrering til brokk eller til og med svulster.

Brokk

Vi snakker om perineal hernias, som forårsaker forstoppelse hos hunder fordi det er en ruptur i bekkenbunnen, Og i konsekvens gjør det organer til å bli fanget i brokk, noe som påvirker tykktarmen og endetarmen.

Mer spesifikt skaper det en "lomme" ved siden av endetarmen, som fanger avføringen og endrer den normale prosessen med avføring.

I tillegg til forstoppelse viser en perineal brokk også andre symptomer som sløvhet, belastning for å urinere, magesmerter, depresjon og urininkontinens. Derfor, hvis du oppdager disse tegnene bortsett fra forstoppelse, så har du nå en klarere ide om hva som skjer.

De er ikke livstruende, men de kan forårsake skade hvis blæren beveger seg gjennom brudd, fordi det vil hindre urinering og forårsake tarmen av tarmen.

Svulst

Tilstedeværelsen av en svulst kan påvirke den normale funksjonen til tykktarmen og tarmene, og produserer derfor forstoppelse. Derfor kan en godartet svulst eller kreft være en annen underliggende årsak.

Morfologisk kan en svulst provosere forstoppelse fordi den smalerer bekkenkanalen, noe som gjør avføring vanskeligere. Videre, hvis det er rundt anusen, så kan det også gjøre det umulig eller smertefullt.

Derfor er det en god grunn til å besøke veterinæren din for å kaste bort dette scenariet. Hvis du oppdager en masse rundt anus eller en fremspring, bør du besøke veterinæren så snart som mulig, spesielt hvis hunden din også gråter og viser tydelige tegn på smerte.

Svelging av fremmedlegemer

Hunder er ikke effektive for å diskriminere visse gjenstander de ikke bør spise, og derfor kan det provosere obstruksjon og presentere forstoppelse som et symptom. Utenlandske gjenstander kan inkludere bergarter, leker, plantematerialer, smuss, stoff, bein, etc.

Det er veldig farlig og krever umiddelbar oppmerksomhet fordi I noen tilfeller vil det kreve kirurgi. Det er en delikat og kompleks prosess fordi veterinæren må utføre så lite tarmprosedyrer som mulig for å fikse den alimentære kanalen.

Derfor er den beste politikken forebygging. Hold fremmedlegemer som kan skade hunden din bort fra det, og når du tar det ute for en tur, må du alltid observere kjæledyret ditt for å unngå dette scenariet.

Intestinale bevegelsesproblemer

Når hunden din opplever intestinale bevegelsesproblemer, kan de også komme i tarmbevegelsesproblemer, noe som betyr at det kan forårsake forstoppelse og til og med obstipasjon. Det er mange grunner til at kjæledyret ditt opplever intestinale bevegelsesproblemer:

  • Infeksjoner
  • Intoleranser
  • Allergier
  • Fravær av essensielle fordøyelsesenzymer
  • Betennelse

I alle fall forstyrrer de tarmens normale funksjon, som fører til flere problemer, inkludert forstoppelse, smerte, begrenset næringsdemping, etc.

Som du kan se, er det mange årsaker til denne typen problem, og derfor bør du besøke veterinæren din for å bestemme røttene og behandlingen som skal følges.

Forstørret prostata i mannlige hunder

Når prostata av en hund forstørrer, skyver den opp rektumet, som i konsekvens gjør det vanskelig for kjæledyret ditt å avdekke, forårsaker forstoppelse. Det er en vanlig forekomst i gamle og ukjente hunder, og i de fleste tilfeller er det godartet, og derfor er det ikke så farlig som en svulst.

Likevel er det verdt å huske at senior ikke-neutered hunder er mer utsatt for å lide prostatainfeksjoner, som i tillegg til utvidelse, kan forverre forstoppelse og føre til flere helseproblemer.

Ifølge statistikk, det Påvirker 95% av intakte mannlige hunder med 9 år. Derfor er det et vanlig scenario og faglig inspeksjon anbefales.

Derfor, hvis du mistenker at kjæledyret ditt står overfor dette problemet, så gå og få eksperthjelp så snart som mulig før den utvikler seg til et seriøst helseproblem.

Nevrologiske eller ortopediske forhold

Neurologiske og ortopediske forhold, som leddgikt, kan forårsake forstoppelse. De gjør det vanskelig for hunden din å kaste seg, og derfor kan det derfor ikke komme i riktig posisjon for å avdekke. Det skyldes smerten som leddgikt provoserer, så vel som det begrensede bevegelsesområdet.

Videre er det en type forstoppelse kjent som nevrologisk, som skaper en nevromuskulær mangel i tykktarmen. I tillegg er det andre nevrologiske lidelser som påvirker kontrollen og kan manifestere forstoppelse som et symptom:

  • Hypothyroidisme
  • Hypokalemi
  • HyperCalcemia

Videre, en tilstand kjent som megacolon, som er begrepet for en veldig stor, flaccid og inkompetent kolon, kan forårsake forstoppelse.

Infiserte anal sacs

Anal kjertel problemer, for eksempel infeksjoner, kan forårsake forstoppelse. Det skjer når hunden din ikke er i stand til å tømme analene når defecerer. Infeksjonen skaper interne abscesser, som er klumper fylt med pus som kan forårsake smerte og hindre den normale funksjonen til organene de er i nærheten.

Hvis du oppdager at hunden din gråter og viser ubehag når du prøver å defecate, så er det en god indikator på tilstedeværelsen av infiserte analekker. Det krever umiddelbar veterinær oppmerksomhet fordi infeksjonen kan utvide og utvikle seg til noe mer alvorlig, selv livstruende.

Bivirkninger og allergier

Matintoleranser og allergier kan forårsake forstoppelse, men det alene er ikke nok til å bekrefte dette scenariet. Hvis du merker at det kommer ledsaget av oppkast, ubehag, magesmerter eller annet tegn på gastrisk nød, så kan du være sikker på at noe i maten til hunden din forårsaker problemer.

For eksempel kan mange overbehandlede hundematvarer med tonnevis av fyllstoffer som hvete og soya være vanskelig å fordøye og kan gnistallergi i kjæledyret ditt, som følge av dette kan forårsake forstoppelse.

Derfor bør du se hvordan hunden din reagerer etter å ha spist, spesielt hvis du har erstattet maten eller introduserer en ny type måltid fordi det kan være roten til problemet.

YouTube-video gir en sammenbrudd av noen løsninger til Behandle en forstoppet hund.

Tegn og symptomer som hunden din er forstoppet

Du har allerede en ide om tegn og symptomer på forstoppelse, men nå er det på tide å vurdere dem i detalj, for å hjelpe deg med diagnosen.

Ingen tarmbevegelser

Som forklart før, bør hunden din gå til defekere 1-2 ganger per dag, avhengig av antall måltider. Hvis det har vært mer enn en dag uten tarmbevegelser, er det et tegn på forstoppelse. Dette symptomet, på egenhånd, er avgjørende.

Sirkel

Dette er en karakteristisk oppførsel av hunder med forstoppelsesproblemer. Hvis du legger merke til at hunden squats uten defecating og drar bunnen over gulvet (scooting), så kan du si at det er forstoppet.

Passerer slim

Dette er et annet karakteristisk symptom på forstoppelse. Hvis du legger merke til at kjæledyret ditt passerer slim etter strenging, i tillegg til andre tegn, kan du konkludere med at hunden din er forstoppet. I noen tilfeller, i stedet for slim, kan du merke en bit av flytende avføring.

Unormale avføring

Hvis du merker at avføringen er harde og tørre, så er det et tegn på at hunden din lider av forstoppelse. Gråt og tydelige tegn på ubehag vil vanligvis følge med det. Som ingen tarmbevegelser, er dette ofte et avgjørende symptom. Selv om vi anbefaler deg å passe på andre tegn for en komplett visjon om hva som skjer.

Sløvhet

På grunn av ubehag og smerte vil energinivåene på hunden din reduseres. Hvis du oppdager at hunden din ikke vil trene eller det dekkes veldig fort, så er det et annet tegn. Men på egen hånd forteller det ikke noe. Se opp for flere symptomer for en komplett diagnose.

Oppkast

I noen tilfeller kan hunden din starte oppkast, selv om det ikke er alvorlig. På egen hånd er det ikke avgjørende, og i konsekvens må du vurdere det sammen med andre symptomer.

Ingen Appetit

På grunn av smerten og ubehaget, vil hunden slutte å spise. Hvis du la merke til at det ikke har spist noen av måltidene, og du oppdager de andre tegnene, kan du si med tillit at det er et tilfelle av forstoppelse.

Gråt

Fordi forstoppelse, spesielt når det er total obstruksjon eller hindripasjon, produserer smerte og ubehag, kan hunden din uttrykke det ved å gråte. Hvis du merker dette tegnet, sammen med sløvhet, unormale avføring, sirkler og passerer slim, kan du si at hunden din står overfor forstoppelse, og du må ta umiddelbar handling.

Diagnose av hund forstoppelse

Hvis du har oppdaget noen av de tidligere symptomene, spesielt ingen tarmbevegelser i mer enn to dager, så er det neste trinnet å bringe en skikkelig diagnose og finne de virkelige årsakene.

forstoppet hundeplan
Akkurat som mennesker, kan hunder gå for et par dager uten pooping. Dette gjelder spesielt når det er en plutselig forandring i hundens miljø som reiser, nye mennesker rundt, og så videre.

For å få en nøyaktig diagnose, må veterinæren analysere forskjellige faktorer:

  • Antall dager uten tarmbevegelser
  • Siden når hunden din har opplevd symptomene
  • Spise vaner og kosthold
  • Medisinsk historie (operasjoner til fordøyelseskanalen)
  • Utseendet på avføring (tekstur, form -riibbon-lignende i tilfelle av en forstørret prostata-, tilstedeværelse av blod, etc.)
  • Medisinen din hunden tar allerede (for å oppdage mulige bivirkninger)

Avhengig av den foreløpige analysen, kan veterinæren bestille noen av følgende undersøkelser og tester:

  • Fysisk undersøkelse rundt anusen
  • En komplett rektal eksamen
  • Kontroller blodtrykk, hjertefrekvens og temperatur
  • Sjekk om et mulig tilfelle av dehydrering
  • Radiografi
  • Abdominal ultralyd
  • Endoskopi
  • Lab-tester (blodprøver, avføringstester og urinprøver) for å oppdage betennelse, sykdommer som diabetes og lidelser som hypothyroidisme
  • Imaging tester
  • Tarmtester (anorektal manometri og defekografi)

Disse testene vil tillate veterinæren å bekrefte årsaken til forstoppelse og finne de underliggende årsakene, for å starte behandlingen så snart som mulig.

Hvordan forhindre forstoppelse hos hunder?

Forebygging er den beste politikken, og derfor skal vi bringe deg fem tips som gjør at du kan unngå det som vi har sett, kan være drastisk og føre til alvorlige helseproblemer.

Riktig hydrering

Det er nødvendig. Gi hunden din 1 unse vann per pund kroppsvekt hver dag. Når hunden din ikke drikker nok vann, gjør det hele kroppen til å dehydrere, inkludert tykktarmen, som fører til forstoppelse. Derfor, hvis du vil forhindre det, følg deretter vårt råd.

Trimming

Som vi har sett, kan mattet pels i anus forårsake forstoppelse, og det er et problem at longhaired hunder må møte regelmessig. Derfor sørg for å trimme omgivelsene regelmessig, for å unngå obstruksjon.

Trening

Hver hund trenger daglig trening, selv om noen raser mer enn andre gjør. Imidlertid er punktet med vanlig trening i forhold til forstoppelse at den reduserer tiden det tar mat å bevege seg gjennom tykktarmen, som bringer avføringen til en tilstrekkelig kontekstur. I tillegg fremmer trening den naturlige sammentrekningen av tarmmuskler, noe som gjør det lettere for kjæledyret ditt å avdekke.

Tilstrekkelig diett

I tillegg til riktig hydrering, trenger hunden en tilstrekkelig diett. Det bør inneholde rikelig med høy kvalitet protein og næringsstoff-tett mat. Hvis du finner at kibble gir problemer med hunden din, kan du utforske andre dietter som hjemmelaget mat eller rå fôring.

Kokosolje

Kokosolje er en av de mest næringsrike matene du kan gi til maten din, og derfor er det et utmerket supplement. Likevel, når det gjelder forstoppelse, er det spesielt nyttig fordi det bidrar til å smøre avføringen, noe som gjør det lettere å ekspinere dem. Du kan legge det til et hvilket som helst måltid på kjæledyret ditt.

Behandling for forstoppet hunder

Nå som vi har utforsket symptomene og mulige underliggende årsaker, er det nå på tide å sjekke behandlingen for å gjenopprette de normale tarmbevegelsene til kjæledyret ditt.

derimot, Et ord med varsel: Det er alltid verdt det å besøke veterinæren din for å utforske de underliggende årsakene, hvis noen, fordi som vi har sett, kan de i noen tilfeller være like alvorlige som kreft.

Profesjonelle behandlinger

Som alltid anbefaler vi deg å besøke veterinæren din for å bestemme de virkelige årsakene med riktig manuell inspeksjon og tester. Avhengig av saken, kan veterinæren din anbefale følgende behandlinger:

  • Avføring mykner eller avføringsmidler for hunder (ikke menneskelig)
  • Enema (administrert av veterinæren)
  • Medisinering som retter seg mot tykktarmen, for å øke sin kontraktile styrke for å hjelpe hunden til å avdekke
  • Kastrering i tilfelle prostata er problemet, som er vanlig for intakte menn
  • Kirurgi i tilfelle av bekkenbrudd eller andre problemer som kompromitterer bekkenområdet. Det kan også være nødvendig hvis hunden din inntar fremmedlegemer
  • For alvorlige tilfeller kan veterinæren måtte administrere væsker intravenøst

Hjemme løsninger

Det er noen behandlinger du kan administrere som en hundeier for å utfylle hva veterinæren din anbefaler, og for milde tilfeller av forstoppelse, vil de være nok til å håndtere problemet:

  • Kokosolje og olivenolje er gode matvarer for å gjøre hunden din. Du kan legge til slik Superfoods til deres normale måltider eller administrere det som et supplement
  • Et dryss av metamucil på hermetikk
  • Laktulose
  • Legger til vann for å tørke mat
  • Kli
  • Melk og yoghurt
  • Gresskar (vanlig)

Du kan prøve disse rettsmidler for å se hvordan de fordeler hunden din. Selv om vi anbefaler deg å besøke veterinæren din for en skikkelig inspeksjon og en profesjonell behandling, om nødvendig.

Canine Forstoppelse FAQs

Vi utfører grundig forskning for hver artikkel vi skriver, og i den fasen finner vi spørsmål som vises ganske ofte. Du finner alle dem nedenfor med et skikkelig svar for å rydde alle dine tvil.

Hvordan vite om hunden min er forstoppet?

Du må passe på spesifikke symptomer som ingen tarmbevegelser i mer enn to dager, harde og tørre avføring, belastning, sirkel, ubehag og smerteadferd som gråt, mangel på appetitt og sløvhet. Vår anbefaling er å passe på så mange tegn som mulig, for å gi en konkret diagnose.

Videre er det også verdt å huske at dette problemet kan være symptomet på et underliggende helseproblem som nevrologiske lidelser, infeksjoner, svulster, brokk eller allergi.

Hvor lenge kan en hund gå uten pooping?

Hunden din kan gå så lenge som to dager uten pooping og det bør ikke øke noen bekymring. Men hvis du merker at det ikke har vært tarmbevegelser i mer enn to dager, kan det være fordi hunden din er forstoppet. Se opp for ytterligere symptomer som sirkler, harde og tørre avføring og sløvhet for å bekrefte diagnosen.

For å opprettholde den gode helsen til kjæledyret ditt, anbefales det å observere hvor mange ganger det går til defekere og urinere. Hvis du oppdager en unormalitet, må du fortsette å sjekke om symptomer for å bekrefte problemet.

Kan jeg bruke avføringsmidler på min forstoppede hund?

Når forstoppelse er bekreftet, kan veterinæren din anbefale en mild avføringsmiddel eller avføring mykner for å lindre problemet. derimot, Du bør aldri gi hunden din et menneskelig avføringsmiddel Fordi det kan skade kjæledyret ditt. Du kan også ty til naturlige avføringsmidler for hunder som kokosnøttolje og olivenolje.

Menneskelige avføringsmidler kan være for sterke for kjæledyret ditt, og de kan skade det på alvor, noe som resulterer i kritiske tilfeller av dehydrering, og til og med døden. Derfor, hold hunden din borte fra dem og i stedet ty til naturlige alternativer eller hva veterinæren din antyder. Ta også hensyn til at et normalt avføringsmiddel for hunder kan ta opptil 72 timer å jobbe.

Nå har du i dine hender all kunnskap om forstoppelse hos hunder. Du vet hvordan du identifiserer det, årsakene, diagnosen og behandlingsalternativene og hvordan du kan hindre det.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Forstoppelse hos hunder - symptomer, behandlinger & faq