5 Vanlige vinterhelsefare for hunder

Vinterhelsefare for hunder

Vinter betyr ferie, glede og feiring. Jul, nyttår, snøfall - vi mennesker har mange grunner til å føle seg lykkelig denne sesongen. Våre hundevenner, på den annen side, trenger litt ekstra oppmerksomhet om vinteren for å holde seg i form.

Du kan få dem med noen hundestøvler og hundhus for vinter for å sikre deres gode helse denne sesongen. Men det kan ikke være nok for disse hundene dyrene å holde seg utenfor mange helsefare. Det er derfor her diskuterer vi fem av de vanligste vinterhelseskader for hunder og mulige måter å forhindre dem på.

Relatert innlegg: Beste julegave for hunder

Frostbite

Frostbite er ganske mye som det kalde været biter på kjæledyrets perifere deler som halen, ørene og tærne. Disse spesielle områdene har en tendens til å bli frosset som følge av frostbitt. Dette er den foreløpige tilstanden før hypotermi streiker. Selv om Frostbite selv ikke er dødelig, kan det føre til andre sykdommer som er dødelige. Et annet navn for Frostbitt er Congelatio i henhold til Medical Jargong.

Symptomer

Det vanligste symptomet på et frostbit angrep er misfarging av hundens hud. Dette skjer fordi blodstrømmen i kroppen minker i ekstremt lave temperaturer. Som et resultat kan huden vokse veldig blek, inkludert noen blåaktige hvite områder. Sammen med en slik misfarging, kan huden også vise noen frost dannet rundt de perifere regionene. Berøring av slike berørte områder kan forårsake smerte for hunden din.

Når du går tilbake til et varmere eller mer komfortabelt område, blir fadeområdene plutselig røde og hovne. Denne skrekk kan forvandle seg til hudsår eller blæring. Hvis behandling ikke er gitt, dør de lokale vevene i disse regionene og sakte sakte.

Potensielle årsaker

Det er svært lite sannsynlig at et kjæledyr med en forsiktig mester ville bli offer for Frostbitt. Det er fordi Frostbitt angriper hundene som holder seg ute i kulde i lang tid. Hyppig kontakt med kaldt vann kan gjøre hele prøven enda verre for dem.

Under slike forhold, reduserer hundens kropp ned blodkarene slik at alle organer kan fortsette sine funksjoner. Hvis kroppen trenger å gjøre det i lang tid, vil blodet til slutt slutte å nå visse områder som får dem til å lide av frostbitt.

Mulig behandling

Hvis du har oppdaget frostbit symptomer i hunden din, er det noen ting du kan gjøre for å lindre sine lidelser litt. For det første, bruk enten en radiator eller en tørketrommel for å varme opp et lite stykke håndkle. Deretter påfører det forsiktig på berørte områder av hundens kropp, slik at de når en optimal temperatur mellom 100 ° F og 108 ° F. Dette kan gi det litt midlertidig lettelse, men for en permanent løsning, ta hunden til en pålitelig veterinær.

Forebyggende tiltak

Siden lang eksponering for kulde er hovedårsaken bak Frostbitt, sørg for at kjæledyret ditt føles varmt nok i kalde omgivelser. Sett noen komfortable hundeklær på det som hund støvler, hundjakker, etc. Dette er et viktig skritt hvis hunden din allerede lider av en fysisk tilstand som hjertesykdommer eller diabetes som hemmer blodstrømmen.

Relatert innlegg: Beste hundens gensere

Hypotermi

Hypotermi oppstår fra hundens kropp når uvanlig lave temperaturer. Det kan angripe på tre nivåer i henhold til kroppstemperaturen - mild (90-99 ° F), moderat (82-90 ° F) og alvorlig (mindre enn 82 ° F). Alle disse temperaturene er langt utover det normale området for en hund. Slike forhold kan føre til skader i sentralnervesystemet, respirasjon, hjerte, blodstrøm og immunitet.

Symptomer

Symptomene på hypotermisk endres med alvorlighetsgraden. Når det er mild tilstand, vil hunden din virke trette, skjelvende og ikke i stand til å fokusere. Hvis det når det moderate nivået, kan musklene bli stivere, sammen med lavt blodtrykk og redusert pusten. Det mest ekstreme nivået av hypotermi utviser dilaterte elever, problemer med å puste og svak hjerterytme. Noen ganger kan den berørte hunden til og med komme inn i en koma fra alvorlig hypotermi.

Potensielle årsaker

I likhet med Frostbitt, er hovedårsaken bak hypotermiangrep også en kald omgivelser. Lang eksponering for slike omgivelser kan utløse hypotermi hos hunder. De nyfødte valpene kan også lide av hypotermi i romtemperaturer siden kroppene deres kan miste varme i en raskere hastighet. Til slutt, valper, gamle hunder, og de på anestesi er de mest utsatt for hypotermi.

Hypotermi kan også påvirke hundene som allerede lider av en nevrologisk sykdom kalt hypothalamus eller en tilstand som kalles hypothyroidisme. I hypothalamus er den delen av hjernen som omhandler kontrollen av kroppstemperaturen hindret. På den annen side forårsaker en redusert mengde skjoldbruskhormoner hypothyroidisme.

Mulig behandling

Når kjæledyret ditt er diagnostisert med hypotermi, bør du minimere bevegelsene for å redusere muligheten for mer varmetap. Dette vil også redusere muligheten for et påfølgende angrep av hjertearytmi hvor hjertet pumper på svært uregelmessige beats.

Varm opp hunden så snart som mulig med komfortable klær som hundestøvler og hundes gensere. For moderat hypotermi, kan du også bruke varmeputer til dette formålet. Ikke vær redd hvis du ser kroppens temperaturfall i begynnelsen av denne prosessen. Det er en naturlig reaksjon på det varme blodet i hundens kropp som reagerer på den termiske endringen av utsiden.

Alvorlig hypotermi vil kreve pustehjelpemidler og IV-væsker for å håndtere den komplekse tilstanden.

Forebyggende tiltak

Ikke la kjæledyret holde deg i kulde i lang tid for å unngå hypotermi. Du kan også vurdere å lage noen varme renoveringer til hundene for vinteren. De mest sårbare pasientene til hypotermi inkluderer hunder med hypotalamisk sykdom, hypothyroidisme, lav kroppsfett, anestesi eller tidligere kirurgi, så vel som valper og gamle hunder.

Relatert innlegg: Beste oppvarmet hundeseng

hund vinter

Relatert innlegg: Beste hundemat for anfall

Frostvæske

Det er et veldig vanlig problem for kjæledyrseiere hvor deres hundekammerater slikker på Antifreeze. Kjemikaliene i en frostvæske er skadelige for hundene, spesielt valpene. Bare noen få licks kan ta dem til dødelige forhold. I det minste kan det føre til at de oppfører seg som en full og kan da føre til besvimelse eller anfall.

Symptomer

Som vi nettopp nevnt ovenfor, er drukket oppførsel et av de vanlige symptomene på frostvæske. Slik oppførsel inkluderer ustabil bevegelse og eufori. Det er mer iøynefallende symptomer som oppkast, diaré, Overdreven urinering, anfall, og besvimelse. Hunden kan også synes å være utmattet og deprimert. I ekstreme stadier kan frostvæske også sette den i koma.

Potensielle årsaker

Hvis du er en av de kjæledyrseiere som ofte tar hunden din med deg i bilen, må du være litt ekstra forsiktig denne vinteren. Antifreeze på bilens radiator kan dryppe av gulvet, som senere kan inntas av kjæledyret. Dessuten er kjemikaliene også tilgjengelige i toalettskåler hvor rørene er på frostvæske. Hovedelementet som heter etylenglykol er farlig for disse hundene. Et beløp så lite som 88 ml frostvæske kan være dødelig for en gjennomsnittlig størrelse hund.

Mulig behandling

Hvis du oppdager hunden inntak av frostvæske rundt deg, prøv å få kjæledyret til å kaste det ut umiddelbart ved å gi hydrogenperoksidløsning. Den ideelle mengden av denne løsningen er en teskje for hver 5 kg av hundens vekt. Hvis hunden din er veldig tung, gi ham den ideelle mengden av denne løsningen maksimalt 3 ganger med 10 minutters intervaller.

Denne behandlingen kan bare fungere innen to timer etter inntak av frostvæske. For å ta en sikrere rute, ta kjæledyret til din pålitelige veterinær før du fremkaller oppkastet. Ikke gå for denne tilnærmingen hvis hunden din lider av sjokk, nød, pusteproblemer eller svimmer. En veterinær kan senere gi det nødvendige motgift for å kansellere de giftige effektene.

Forebyggende tiltak

Pass på at kjæledyrene aldri kommer til å nå eller få tilgang til antifreeze-beholderne, uansett hvor de er - bilen eller huset. Etter at de løper ut, bli kvitt dem riktig slik at de holder seg borte fra kjæledyrets oppmerksomhet. Hvis du feilaktig spilder mot frostvæsken, hold alle kjæledyrene dine bort fra det området for en stund og rengjør den umiddelbart. Hold bilens radiator i regelmessige kontroller for å unngå lekkasjer. Hvis du fortsatt finner en, må du reparere den så snart som mulig.

Relatert innlegg: Beste hundhus for vinteren

Is smelter

Is smelter brukes til å rydde opp all isen som er akkumulert på fortauet som forstyrrer den vanlige bevegelsen av borgere. Mens de gjør livet enklere for oss mennesker, er de ikke så hjelpsomme for våre kjæledyrs helse. De kan irritere hundens poter og vise seg å være enda mer skadelig på inntak. Hvis det spiser is smelter i en triviell mengde som mindre enn en unse for hver 2.3 kg av vekten, kan det fortsatt være dødelige konsekvenser av inntaket.

Symptomer

Det vanligste symptomet på å bli påvirket av ismelts er at kjæledyret blir irritert på sine poter. Dessuten, hvis hunden skjer for å slikke den av bakken, kan det også forekomme symptomer som oppkast eller diaré. Dette kan også skje hvis det licker de urensede potene etter å ha kommet hjem. Andre mulige symptomer inkluderer lavt blodtrykk, tremor, anfall, tretthet, overflødig tørst og overflødig saliving.

Potensielle årsaker

Isen smelter generelt av natriumklorid, kalsiumklorid eller kaliumklorid. Alle disse kjemikaliene har en tendens til å irritere eller brenne huden på våre hundesamfunns pote. Inntak av dem forstyrrer mage-summen av hunder, noe som resulterer i mulig nyresvikt og til og med døden.

Mulig behandling

Hvis du har håndtert slike situasjoner før, gi hunden passende medisiner for å avbryte toksisiteten. Du kan bruke aktivert kull for å absorbere giftet før det kommer inn i blodet og for å hindre at det kommer inn i kjæledyrets mage.

Forebyggende tiltak

Hver gang du er ferdig med en tur med ditt søte kjæledyr, rengjør det poter umiddelbart etter å ha kommet hjem. Dette gjelder for alle anledninger, inkludert de der du ikke ser noe ismelt på gaten. Stoffene kan fortsatt eksistere i området, og det er bedre å være trygt enn beklager. En lettere løsning ville være å kjøpe kjæledyret et par hundestøvler for å holde potene fra å berøre isen smelter. I tillegg, ikke la kjæledyret drikke fra pyttene eller Spis snø hvor som helst. Hvis du trenger å bruke ICE-smelter til personlig bruk, må du velge å velge et giftfritt merke.

Relatert innlegg: Beste Dog Paw Washer

Svart hund kjører i snø

Sesongmessige allergier

Sesongen av vinteren selv kan bringe inn noen Allergier Med sitt kalde vær og endringsmiljø.

Symptomer

De mulige symptomene på vinterallergi inkluderer kløende eller vannaktig øyne, løpende nese, hoste, nysing, mørke under-øyne og kløende eller irritert hud.

Potensielle årsaker

Vinterallergi for hunden din kan skyldes å komme i kontakt med støvmidd, mugg og andre lignende allergener. Det kan også forekomme fra bare sesongens tørre luft med svært lav luftfuktighet.

Mulig behandling

Gi hunden et godt bad med en pålitelig, beroligende, fuktighetsgivende og hypoallergen sjampo for å kvitte seg med alle allergener. Men ikke bad det for ofte siden det kan tørke ut huden. Det er også medisiner tilgjengelig for å håndtere hundens vinterallergi. Investere i noen av dem på veterinærenes forslag.

Forebyggende tiltak

For å hindre fremtidige vinterallergier, rydde opp ovnenfilteret og luftfukteren til ditt hjem med jevne mellomrom. Opprettholde innendørs fuktighet på under 40% for å holde hundene varme.

Hold hunden din i huset så lenge som mulig om vinteren. Ta ham ut bare for raske turer etter at han har satt på hundens støvler og andre essensielle vinterelementer. Unngå de frosne områdene hvor overflaten kanskje ikke kan håndtere kjæledyrets vekt. Deres glatte tekstur er heller ikke trygt for hundene. Ved å opprettholde optimal temperatur og fuktighet innendørs, kan du gjøre vinteren en lykkelig sesong for kjæledyret ditt.

Relatert innlegg: Beste Dog House Heater

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Vanlige vinterhelsefare for hunder