Er hundene lazier om vinteren

Er hundene lazier om vinteren

I de kaldere månedene vinteren er det ikke uvanlig å finne din bortskjemt pooch krøllet opp i sin varme seng, eller kanskje sitte ved brannen. Mange hunder foretrekker å holde seg innendørs hvor det er varmere, og er nølende med å gå utenfor i kulde med deg. På grunn av disse endringene finner mange eiere seg selv, & # 8220; er hundene lazier om vinteren?& # 8221;

En undersøkelse av PDSA fant at 1 av 3 eiere legger merke til at hundene deres blir mer deprimert om vinteren. Så, er din hund lazier om vinteren? En mangel på aktivitet om vinteren skyldes ofte endringer i hundens hormoner og metabolisme, og i noen tilfeller også deres rase. Her diskuterer vi hvorfor noen hunder er mindre aktive om vinteren, og hva du kan gjøre for å hjelpe.

Er hundene lazier om vinteren?

Mange eiere finner at hundene deres blir mindre aktiv i de kaldere månedene. Men er denne latiness, eller en målbar endring i hormoner?

For det første, som hos mennesker, stoler hunder på melatonin å regulere søvnsyklusene. Med kortere dager og lengre netter, Din hunds pinealkjertel produserer mer melatonin. Dette skyldes at pinealkjertelen er følsom for lys, og utskiller melatonin i mørket. På samme måte påvirker vinteren hvor mye serotonin hunden din produserer. Hunden din produserer serotonin, en nevrotransmitter, for å regulere humøret deres. En reduksjon i sollys fører til mindre serotoninproduksjon. Med mindre serotonin i hundens system, kan de bli sløv, mer sliten, og noen ganger selv cranky. Men hva som påvirker hundens energinivåer om vinteren?

Hvis hunden din har kort hår, kan de være mindre villige til å trene utenfor. Dette kan gi inntrykk av det hunden din er blitt lat. Men det reflekterer vanligvis en Mangel på evne til å takle kulde. Det samme gjelder for små raser og raser med kortere ben. Med dette i tankene påvirker de avtagende dagslysetidene på vinteren hunden din metabolisme. De kortere dagene signaliserer hunden din at det er på tide å senke stoffskiftet, og fremme avsetningen av fett. Hvis hunden din ikke er villig eller ikke gitt muligheter til å trene om vinteren, er vektøkningen mer sannsynlig, noe som gir inntrykk av at hunden din har blitt & # 8220; lat.& # 8221; Hvis din kortbente eller korthårede hund ikke klarer å trene nok utenfor, er det viktig at du oppfordrer trening innendørs for å hindre vektøkning og å opprettholde sin mentale helse.

Hva å gjøre hvis hunden din er lazier om vinteren

Med alle hormonelle endringer som skjer i hundens kropp, Det er opp til deg å justere omsorg til deres behov. Dette innebærer å endre beløpet du spiser hunden din, tar ekstra tiltak for å holde dem varme og tørre, engasjere seg i innendørs øvelser, og øke mengden av kvalitetspillet med hunden din.

Ikke overfeed dine hunder

Din hunds metabolisme skifter for å forberede dem til vintersesongen. Som hundens metabolisme bremser, begynner de også å lagre mer fett i kroppen. I en arbeidsinnstilling ville dette forberede din pooch for normal ytelse til tross for de harde vinterforholdene. Men i ditt hjem vender hunden din ulemper som følge av dette skiftet. Innendørs hunder er ikke gjenstand for dette harde været, og forlater dem mer sannsynlig å få vekt. Så hvordan kan du forhindre vintervektsøkning?

Ingen to hunder er like, og det er ingen presis mengde å mate din furry venn. Det er imidlertid alltid nyttig å mate kjæledyret ditt basert på deres Kroppsbetingelse score (BCS) hele året. Hvis hunden din får vekt, men ellers passer, er det tilrådelig å redusere beløpet som du spiser dem gradvis. Hvis hundens BCS utvikler seg fra en 4 til 5 til 6, bør du vurdere å redusere mengden du spiser hunden din med 10 prosent. Du må kanskje gjøre passende endringer i beløpet du feeder for å opprettholde hundens sunne BCS.

Hold dem varme og tørre

Hvis hunden din er mindre aktiv om vinteren, må du være sikker på Overvåk dem for tegn på å være for kaldt, eller til og med hypotermi. Hunder som er motvillige til å trene om vinteren, er ofte de som sliter med å takle de plummetingstemperaturene. Slike hunder inkluderer de med korte strøk, korte ben og små kropper. Du kan merke disse vanskelighetene med raser som Chihuahuas, Dachshunds, Whippets, eller Franske Bulldogs, som sliter med å regulere sine egne temperaturer i kulde. Så hvordan kan du hjelpe disse chill-utsatte hjørnetenner?

Leketøy og små raser kan ha nytte av å ha på seg vinterhundeklær å holde seg varm. Chihuahuas og Greyhounds spesielt kamp for å holde seg varm om vinteren, og du vil ofte finne klær laget spesielt for disse raser! Med det som er sagt, er det viktig å Fjern klær av klær fra hunden din når de er innendørs. Hunder bør ikke ha på seg klær innendørs som de lett kan overopphetes. Langvarig bruk kan også forårsake irritasjon og chafing til huden.

hunder om vinteren
Vær forsiktig med hypotermi tegn!

Hjelp din hundøvelse

For raser som er mer følsomme for kulde, kan kraftig utendørs trening være ute av spørsmålet. Mens du kan gå hunden korte avstander, Disse reduserte turene ti aren ikke nok til å gi all øvelsen dine samarbeidende hjørnetenes behov. Heldigvis er det mange måter å trening hunden din fra komforten til ditt eget hjem!

Vurder å sette opp en innendørs smidighet kurs! Det trenger ikke å være dyrt - papp tunneler og hula hoops gjør for en spennende hindring kurs. Hvis du har flere midler til å investere, kan du også vurdere en hund tredemølle For å holde puppen din aktiv i de kaldere månedene. Med litt opplæring, Din hund kan bli en pro på tredemølle på kort tid! Begynn med minuttlange intervaller på tredemølle og bygg opp til lengre økter over tid, vær alltid oppmerksom på hundens kroppsspråk. Aldri tvinge hunden din til å løpe på tredemølle. Hvis de vil stoppe, la dem stoppe.

Planlegg morsomme aktiviteter med hunden din

Ingenting slår å ha kvalitetspilletid med poochen din. Innendørs spill er en fantastisk måte å holde hunden din mentalt stimulert Til tider når du går utenfor, er det ut av spørsmålet. Hvis hunden din vet hvordan du skal bo, kan et spill med skjul og søke bare være hva hunden din trenger. Du kan også skjule godbiter rundt hjemmet ditt for å oppmuntre dem til å bruke sine medfødte sniffing evner. Hvis du har en sterk hund leketøy, vil puppen din nyte et spill med krigsslag, som ikke bare gir rikelig trening, men styrker deres bånd med deg!

Hunder er lat i vinteren - FAQ

Lurer du fortsatt på om hunder er lazier om vinteren? Du er velkommen til å referere til våre Ofte stilte spørsmål for flere detaljer. Hvis du er i tvil om hundens helse, Spør alltid veterinæren din for råd!

Er hunder mindre aktive om vinteren?

Noen hunder er mindre aktive om vinteren, men ikke alle er. Det er ikke å si at hunder blir lat om vinteren - faktisk, om vinteren, våre furrige venner gjennomgå flere hormonelle endringer å forberede dem på de harde elementene. Som vinterdager blir kortere, produserer hundens pinealkjertel mer melatonin, et hormon som regulerer søvn. På motsatt ende av skalaen din, produserer hunden mindre serotonin på grunn av reduksjonen i dagslys, noe som fører til mer sløv og trøtt oppførsel. Din hunds metabolisme bremser også, og ber om avsetning av fett som kan føre til vektøkning.

Som hunden din gjennomgår disse interne endringene, Det er opp til deg som en dotingseier for å tilpasse seg deres skiftende behov. Disse endringene betyr ikke nødvendigvis at hunden din er lazier om vinteren, og i stedet reflekterer normale endringer som påvirker noen hunder annerledes enn andre.

Holder hundene varme om vinteren?

Ikke alle hundene er forberedt på det kalde vinterværet. Med mindre hunden din er bygget for å jobbe i kalde temperaturer, Din hund kan ikke holde seg varm om vinteren av seg selv i lange perioder. Så, under kaldt vær, er det opp til deg å gi din pooch med den varme de trenger. Pass på å gi varm tepper, en komfortabel hundeseng, håndklær å tørke av hunden din hvis de blir våte, og Jumpers Hvis hunden din trenger dem.

Hvis hunden din bruker mesteparten av sin tid utenfor, Vurder å bringe dem inn i det harde været. Ved å bringe din utendørs hund inne, kan du bedre beskytte dem fra hypotermi, og skader fra snø og is. Hvis hunden din har tilgang til utendørs og du har et utendørs doghouse, må du være sikker på å kaste det godt med rene tepper eller halm sengetøy for isolasjon, og å møte til vekk fra vinden der det er mulig.

Hva gjør du med hunden din om vinteren?

Selv om du ikke er tilbøyelig til å tilbringe lange timer frolicking i snøen utendørs, er det rikelig med moro å være innendørs med hunden din! Et spill av skjul og søk, løper opp og ned trappene, hent, Innendørs smidighet, og dine egne geniale spill er alle gode måter å holde poochen din aktiv. Du kan også vurdere å lære hunden din nye triks!

Hvis puppen din er mer mat-orientert, vurdere å gjøre dem til å jobbe for maten. Fôringsspill er et flott uttak for hundens mentale og fysiske energi. Behandle-dispensing leker, sakte feeders, og gjemmer seg behandler Rundt huset er bare noen få måter å inkorporere snacks i hundens spilletid.

Kan hunder bli deprimert om vinteren?

dessverre, Sesongmessig affektiv lidelse (trist) hos hunder er ikke godt studert. På grunn av dette vurderes det vanligvis mulig, men ikke bevist, at hundene også kan lide av trist. Vi deler mye av vår hjernekjemi med hunder, inkludert hormonene serotonin og melatonin, som styrer humør og søvn. Som dagene blir kortere, produserer hjernen mindre serotonin og mer melatonin. Begge disse endringene sammen skaper en negativ innvirkning på ens humør. Problemet er, til tross for disse endringene, kan trist ikke måles objektivt måles eller diagnostiseres i våre kjæledyr.

Hvis hunden din er sløv, har mangel på appetitt, og isolerer seg oftere, Snakk alltid med veterinæren din for råd. Disse symptomene er ikke alltid tegn på depresjon, og kan faktisk gjenspeile fysisk smerte og ubehag.

Så, er hundene lazier om vinteren? Med hormonelle endringer, et skifte i metabolisme og raseforskjeller alt på spill, blir mange hunder mindre aktive som vinteren kommer. Pass på å tilpasse seg hundens behov i løpet av denne tiden, og konsulter med veterinæren din hvis du har spørsmål eller bekymringer. Sjekk ut vår Lazy hundenavn ideer!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Er hundene lazier om vinteren