Chorkie (chihuahua yorkie mix): breed informasjon, egenskaper og fakta

Chorkie (Chihuahua Yorkie Mix): Breed informasjon, egenskaper og fakta

Å få en hund kommer med sine fordeler og ulemper, og du bør vite dem alle før de kommer inn i det. Fordelene og ulempene ved å anskaffe en hund vil avhenge av hvor mye rasen passer inn i din livsstil. Ulike raser har forskjellige behov, og det vil være uheldig å plukke feil en for deg. The Chorkie Dog er en interessant liten rase, og denne artikkelen vil dykke i noen nyttige opplysninger om deres egenskaper. Dette inkluderer deres helse, grooming og fôringsbehov, så vel som deres historie for å forstå deres oppførsel. På et øyeblikk er Yorkshire Terrier Chihuahua-blandingen også kjent som Chorkie, søt, men det er en personlighet bak det fysiske utseendet. Også, ikke la størrelsen få deg til å tro at de er svake som rasen vil etablere sin dominans hvor de går. Så hvis du er klar, så la oss begynne.

Chorkie valper

Hvem er foreldrene

The Chorkie er en blanding av Chihuahua og Yorkshire Terrier. Begge foreldrene til rasen kommer med sine egne egenskaper og personlighet, og Chorkie har biter av begge i det. En måte å fullt ut forstå Chorkie da vil være å vite om foreldrene sine. Generelt er Chihuahuas lojal og kan være overbeskyttende av sine eiere. De viser "clannish" oppførsel der de foretrekker selskapet med andre Chihuahuas eller Chihuahua-blandinger, noe som gjør dem uegnet for utålmodige mennesker, inkludert barn. Yorkshire Terriers på den annen side er aktive, elsker oppmerksomhet, og også beskyttende for sine eiere. De lider noen ganger separasjonsangst og så må ikke stå alene. De er vanligvis høye hunder, noe som gjør dem gode vakthundene, men også lett å trene for å gjøre dem mindre yappy.

Historien til Chorkie

Vi vil nå ta en titt på historien til disse rasene for bedre å forstå Chorkie hundene røtter og bakgrunnen. Den første Chorkie ble oppdrettet i USA på begynnelsen av 1990-tallet på en tid da blandede raser var sjeldne. Vi vil nå grave dypere for å forstå foreldrenes historie.

Chihuahua ble oppkalt etter en meksikansk stat og er den minste hunden rase det er. Den vanlige teorien er at det er en etterkommer av Techichibut, det er ingen poster før 9th århundre. I 1520 var det et brev som indikerte at rasen ble solgt som mat. Rasen ble også brukt som levende oppvarmingsputer under en sykdom på et tidspunkt i deres liv. Dette er fordi det var en tro på at smerte kunne overføres til dyr for å bringe lettelse. Det var ikke bare før 20th Århundre at Chihuahuas ikke lenger var sjeldne, og amerikansk kennel clu registrerte dem i 1904. Chihuahuas er skjøre og sårbare på grunn av deres små størrelse, og deres genetiske temperament avhenger av foreldrene sine.

Imidlertid er Yorkshire Terrier en annen liten hund rase som ble utviklet i Yorkshire rundt 19th Århundre. De ble vanligvis holdt som følgesvenn hunder og også en del av å utvikle andre raser. Det ble utviklet fra tre hunder som består av en mann og to kvinner. Rasetypen ble definert av en showhund kalt Huddersfield Ben i slutten av 1860-tallet. Denne rasen er preget av deres lange frakk, med en vanligvis feisty personlighet.

Raske fakta om chorkie

  • De kan ikke stå forkjølelse: Yorkshire Terriers, en forelder i Chorkie, er ikke gode til å regulere kroppstemperaturen. Enhver temperatur under 47 grader Fahrenheit er for lav for dem, og de kan trenge litt hjelp med å holde seg varm. Chorkies arver dette problemet, og så ikke håndtere kalde temperaturer godt. Du kan fortelle Din hund er kald ved deres reaksjon når utendørs, som vil gi deg en ide om hvilke skritt å ta.
  • De har et delikat fordøyelsessystem: Chorkie hunder er kjent for å ha sensitive fordøyelsessystemer, som gjør dem kresne eaters. De velger nøye mat slik at de ikke opplever ubehag når de forbruker det. Tenner og Gumproblemer kan også bidra til å spise problemer, og det beste å gjøre for dem er et veterinærbesøk. Dette betyr at du må betale ekstra oppmerksomhet til hva du spiser dem og overvåker deres reaksjoner. Du bør ha veterinæren på hurtigvalg for når hunden din har bivirkninger på noe mat.

Relatert innlegg: Hundemat for kresne eaters

  • De beholder sine valpetenner: Det er hendelser der baby tenner eksisterer selv når de voksne tennene vokser. Chorkie hunder er utsatt for denne tannfagen, og du vil legge merke til det på omtrent fem måneder gammel. Alder Denne alderen må du sjekke tennene sine og besøke veterinæren hvis du ser baby tenner. Beholdte tenner kan være problematisk i fremtiden og til og med føre til tannråte. Voksne tenner kan også utvikle ujevnt på grunn av at babyens tenner kommer i veien.
  • De tror de er store hunder: Ingen liker å bli mobbet, og til tross for deres størrelse, liker Chorkies å forsvare seg selv. Hvis de er tillatt, vil de velge en kamp med andre hunder for å beskytte deres territorium eller bare for moro skyld. De ønsker ikke å virke svake blant andre hunder, og det vil også prøve å se så sterk og aggressiv ut som mulig. En måte å holde dem fra denne oppførselen er gjennom sosialisering i en tidlig alder. Lydighet klasser kan også bidra til å holde dem under kontroll.

Chihuahua hund

Ting du burde vite

Opplæring

Foreldrene til denne rasen er kjent for å være intelligent, Og så er de raske elever. Begge foreldrene til denne rasen er også kjent for å være sta og headstrong, som kan være problematisk under trening. De liker å være i kontroll og har passert denne egenskapen over til Chorkie. Dette betyr at treningen skal være sentrert på lydighet og trener må være fast og selvsikker å etablere dominans. Bortsett fra dette, må du fortsatt være forsiktig, slik at du ikke forstyrrer dem og unngår hard straff. Hitting eller scolding hunden kan enten få dem til å bli trukket tilbake eller uinteressert, og det vil ta lengre tid å kvitte seg med dårlig oppførsel. I stedet kan du bruke positiv forsterkning i form av godbiter eller ros for å få og holde deres oppmerksomhet. Sosialisering er også viktig når det gjelder treningschorkies for å hjelpe dem med å tilpasse seg sitt miljø. Sosialisering hjelper også dem til å bli veloppdragen hunder når de er rundt andre mennesker. Den beste måten å trene en Chorkie er å starte tidlig med Chorkie valper og også sakte slik at informasjonen ikke er overveldende. Å gå sakte tillater også hunden å lære i sitt eget tempo, og informasjonen er ikke jumblet opp. Miljøet du trener en Chorkie i også saker, og det er mer nyttig hvis det er fredelig, glad og positivt. Trening bidrar også til å holde dem mentalt stimulert slik at de ikke kjeder seg med øktene.

Fôring

Akkurat som andre hunder, hva du mate en chorkie burde være høy kvalitet og valgt å passe sine kostbehov. Tørr mat er det beste kostholdet for dem, og kibble inneholder all erringen de trenger. Når du velger riktig måltid for en Chorkie, bør du vurdere ting som deres alder, vekt, aktivitetsnivå og ernæringsmessige krav. På grunn av deres små kropp, trenger de ikke mye mat å være fulle, men de har ganske stor appetitt. Hvis du tillater dem, vil de sannsynligvis overeat som kan føre til at de er overvektige. De får vekt ganske raskt som kroppen deres ikke alltid kan håndtere og kan forårsake alvorlige problemer. Hvis deres tummies vokser for store, kan de oppleve mange problemer. En kopp kibble er nok for en full voksen chorkie og det kan deles i to eller tre måltider om dagen. Fedme kan sette en belastning på sine indre organer, inkludert deres hjerte, og dette kan forårsake alvorlige problemer for dem. Trening bidrar til å holde dem i form, og det må være daglig. Fordi de er små, bør alle turer være milde til moderate, og enhver intens aktivitet bør være kort.

Grooming

Chorkies er lave shedding hunder og så vedlikehold er ikke så kjedelig. Men de blir raskt skitne og så vil det trenge vanlig børsting og bading Når behovet oppstår. Hver hund er forskjellig med sin egen type frakk, som kan være lang eller kort. Børsting bidrar til å holde håret glatt mens bading holder det rent, ryddig og riktig. Bruk alltid de riktige verktøyene som børster og passende sjampo når du groderer på kappen. For hunder med langt hår må du sjekke ørene regelmessig for å forhindre infeksjoner. Unngå å sette utenlandske gjenstander i øret for å rense den ut og bruke bare hundesikre materialer. Nagelklipping er en annen viktig del av grooming en chorkie, og du må investere i negleklippere designet for hunder for dette. Børsting av tennene innebærer å bruke en passende tannbørste og tannkrem til bli kvitt tartar og plakk og fremme oral hygiene. Hvis grooming dem er for mye for deg, kan du konsultere en profesjonell til å hjelpe med prosessen. Gon til veterinæren bidrar regelmessig også til å gjøre det lettere for deg.

Sjekk ut noen av våre Dog Grooming Guides, for eksempel Dog Nail Clippers, Badekar for hunder, hund sjampo, hund øre rengjøringsmidler, hund tannbørste og hund tannkrem.

Helse

Chorkie-levetiden er ca 10 til 15 år og kan støte på ett eller to helseproblemer i løpet av livet. Livets livskvalitet avhenger også av generene arvet fra foreldrene deres, som kan sette dem i fare for å utvikle visse sykdommer. Noen av sykdommene rasen er tilbøyelig til å inkludere patella luxation, hydrocephalus, epilepsi, øyeinfeksjoner og skader på øyet, hypoglykemi og øreproblemer. Chorkies kan vaksineres på 10 til 12 uker, for å hindre at de faller syke. Når det gjelder allergi, kan noen ting som visse matvarer, støvmidd, pollen, loppe eller flått utløsere. Det er gunstig for Chorkie hunder å bli testet for arvelige problemer, slik at du vet hva du får deg til. Mens allergi og hudproblemer er noen av de mer alvorlige helseproblemene, er øre- og øyeproblemer på den mindre side. Ting som deres diett, trening og grooming kan bidra til hvor sunn de blir og så du bør være oppmerksom på de tingene.

Temperament

På grunn av deres blandede opprinnelse er Chorkie en blanding av forskjellige personligheter. Hver hund jeg annerledes, men det er noen egenskaper som går over de fleste av dem. Det kan være utfordrende å forutsi hvordan hver hund vil være, men det er det som gjør det morsommere. Begge foreldrene til Chorkie er selvsikker og den blandede rasen arvet denne egenskapen til en viss grad. Deres foreldre er også leken, energisk og elsker å spille. Chorkies har også en tendens til å være aktiv og vil sette deg i det humøret. De kan være headstrong og sta hvis du tillater dem og ikke gir noen grenser. De lar ikke deres størrelse komme i veien og kan være mareritt hvis ikke føre riktig. De kan være veldig høyt og gjør derfor gode vakthunder siden de vil varsle deg om en inntrenger. Deres bjeffer kan være irriterende, spesielt fordi de vil bjeffe på noen, og dette er hvor trening kommer inn. De er intelligente skapninger, men de liker ikke å være alene. De er lojale og vil gjøre en god følgesvenn hvis du trenger en. Helseproblemene som Chorkie ansikt er vanligvis arvet fra foreldrene sine, og veterinærbesøkene vil bidra til å holde dem sunne.

Yorkshire Terrier valp kjører

Å oppsummere

På grunn av deres særegne navn er et vanlig spørsmål, hva er en chorkie? En Chorkie er en blanding av den engelske Yorkshire Terrier og meksikansk Chihuahua, som arver egenskapene fra begge sider for å danne en enkelt personlighet. Det er en liten hund med forskjellige hårtyper, både lang og kort, som du kan velge mellom, avhengig av dine preferanser. De betraktes som lave shedders og dermed hypoallergen, så hvis du er sensitiv, så vil denne rasen være riktig for deg. Hvis du vil ha en lojal, vennlig og lekfull hund, Da vil du bli forelsket i Chorkie. På grunn av deres små kropp, er de ikke egnet for et hjem med små barn som er utålmodige og mindre milde. Dette skyldes at barn har en høyere sjanse til å skade dem og forårsake smerte.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Chorkie (chihuahua yorkie mix): breed informasjon, egenskaper og fakta