23 Hybrid hunder: mighty mutts av blandet forfedre

Wolfdog Hybrid Canine

Purebredpupper feires med hundeshow og sideantry, men vi tror hunde med blandet forfedres fortjener kjærlighet, også.

Ofte mislabeled som "hybrider", "blandede raser kan være slående i utseende og multi-talented takket være deres blandede bakgrunner.

Sjekk ut 23 av våre favoritthybrider og få scoop på det "hybrid" -laken nedenfor.

Hybrid hunder: nøkkel takeaways

  • Begrepet & # 8220; Hybrid & # 8221; refererer til dyr som er opprettet når medlemmer av to forskjellige arter raser. Dette inkluderer kjente eksempler som Mules og Ligers, blant mange andre. Det er også noen få eksempler som involverer innenlandske hunder, som Wolfdogs og Coydogs.
  • Fordi husholdningshunder alle tilhører de samme artene, er blandede-rase pooches ikke eksempler på hybrider. Imidlertid bruker mange mennesker begrepet / # 8220; hybrid & # 8221; Når refererer til blandede rase mutter. Så det er det vi gjør her.
  • Vi kommer til å dekke begge sanne hundhybrider og vanlige og røde kuttene under. De fleste sanne hybrider gjør ikke gode kjæledyr, mens mange innenlandske doggedombinasjoner gjør fantastiske familiemedlemmer.

Hva er en "hybridhund" nøyaktig?

Et hybriddyr er opprettet av avl to forskjellige arter.

For eksempel kan du ha hørt om en "Liger" eller "Tigon", som er forskjellige typer hybrider som er opprettet når løver og tigre raser (vilkårene påføres annerledes basert på foreldrenes kjønn).

Andre vanlige eksempler på hybrider inkluderer:

  • Mule (mannlig esel x kvinnelig hest)
  • Hinny (Mann Horse X-kvinnelig esel)
  • Cama (Camel X Llama)
  • Wolphin (False Killer Whale X Bottlenose Dolphin)
  • Zony (Zebra X Pony)
  • Beefalo (Bison X House Cow)

Fordi alle husholdninger er de samme artene (Canis Familiaris), blandede hunderaser er egentlig ikke sanne hybrider. Men siden folk ofte bruker begrepet, ruller vi med det.

Det er imidlertid noen sanne hybrider der ute som involverer innenlandske hunder og andre canids, og vi har dem dekket nedenfor.

True Hybrid Dogs: Wolfdogs, Coeydogs og Dingo-hunder, OH My!

hybrid av ulv og hund

Det er fire bestemte hundhybrider som eksisterer i dag. Disse valpene varierer betydelig i utseende, og avhengig av hvor du bor, kan være ulovlig å eie.

Mens det er vakkert i utseende, Å eie en ekte hund Hybrid er ikke i det hele tatt som å eie en husholdningshund & # 8212; selv stor eller "Wolf som" raser.

Husdyr er & # 8212; vent på det & # 8212; innenlands dyr, som har tilpasset seg til å bo sammen med mennesker for titusenvis av år. Sanne hybrider, derimot, har a vill Canine Parent, som vil bidra med mange fysiske og atferdsmessige egenskaper som er ganske forskjellige fra de som tilbys av husholdninger.

Dessverre blir mange sanne hybrider overgitt til dyrelivet redder eller euthanized fordi de ofte blir uhåndterlige eller aggressive.

De kjente sanne hunden hybrider er:

  • Wolfdogs: En blanding mellom en husholdningshund og en ulv (Canis Lupus), disse er de mest kjente hunden hybrider. Wolf-hunder kan forekomme i naturen, selv om dette ikke er vanlig, som ulver og hunder generelt har et tvilsomt forhold. Wolver selv forkynner på hunder fra tid til annen.
  • Coydogs: Resultatet av en coyote (Canis latrans) og en hund, Coydogs er mulige, men sjeldne. Som ulver, forholdet mellom coyotes og domesticated hunder er vanligvis ikke hyggelig. Coyotes jakter selv innenlandske hunder til anledningen. Coy-ulvene er langt mer vanlige.
  • Dingo-hunder: Dingo-hunder er resultatet av avl av en dingo (Canis Dingo) og en husholdningshund. Free-roaming husholdninger blir stadig mer vanlig i Australia, noe som resulterer i mer parring mellom de to artene. I motsetning til andre hunden hybrider, er dingo-hunder vanlige. Morsomt faktum: de Australian Cattle Dog Teknisk fikk sin start som en dingo-hund.
  • Jackal-hunder: Avkom av en husdog og en Golden Jackal (Canis aureus), Jackal-hunder er sjeldne, men har skjedd i naturen og fangenskapen. De Sulimov hunden er en relativt ny rase avledet fra jackal-hunder.

Det er en annen ryktet hund hybrid der ute, selv om juryen er ute på om dette er mulig:

  • Hund-fox: Disse ville være kombinasjonen av en hund og noen av flere fox-arter. Noen rapporter om såkalte "doxes" eksisterer, men ingen genetiske eksemplarer er på rekord for studier. Hunder og ræv har forskjellige mengder kromosomer, så de fleste forskere mener at en slik parring vil resultere i ikke-vandrende avkom.

Hunden & # 8220; Hybrider & # 8221 ;: Marvelous Mutts av blandet forfedre!

Goldendoodles gjør gode kjæledyr

Sanne hybrider til side, de fleste, når du snakker om "Hybrid Dogs", mener egentlig bare blandet-rase doggos! Eller som de ofte er kjærlig kalt, "muter."

Det er utallige fantastiske blandede raser i verden, men vi har trukket noen av de vanligste (og kule) de å markere med sine mest kjente navn. Selvfølgelig kan personlighetene og utseendene av disse valpene variere betydelig, men vi har dekket grunnleggende for å gi deg et bedre bilde av hver pooch.

Sjekk ut disse mektige mutts:

1. Golden Lab eller Goldador (Labrador Retriever X Golden Retriever)

Golden Retriever Labrador Mix

En kombinasjon av to av Amerikas mest elskede raser, det gylne laboratoriet er ikke alltid gylden som hans navn innebærer, da han også kan være brun, svart eller rødt.

Som en Labrador Mix, Kåpen hans kan variere fra Labradors korte frakk til Golden`s lange og saftige låser. Han er en moderat shedder, som krever ukentlig børsting for å fjerne løs hår fra hans tette, dobbeltjakke.

Golden Lab er en fugljakt hund i hjertet, så vær ikke overrasket hvis din har en affinitet (ok, kanskje en besettelse) med vann og hente alt fra tennisballer til furuskegler. Han er også en høy-energipup som trenger en god mengde daglig trening. Med sin utrolige for livet og søtt natur, gjør han en utmerket familiehund.

2. Labradoodle (Labrador Retriever X Poodle)

Labradoodle hund

Labradoodle har skyrocket i popularitet, med pup foreldre som faller hodet over hæler for denne fantastiske mellomstore mongrel.

Han kommer i en regnbue av farger, og hans krøllete jakke gir ham en uimotståelig Teddy Bear Look. Denne kappen krever en god del vedlikehold, men inkludert vanlig børsting for å hindre tangles mellom profesjonelle groomingavtaler hver 6. til 8 uker.

Labradoodle er en rambunctious rase som trenger daglig fysisk og mental trening for å trette sin kropp og stadig nysgjerrige sinn. Dette gjør ham til en utmerket kandidat til en jobb, og derfor utmerker han seg som en terapihund og agility superstar.

Han er også ganske god pooch, som aldri møter en fremmed (furry eller på annen måte). På grunn av dette er han en verdsatt familie følgesvenn som vanligvis er Tolerant for babyer og små barn.

3. Goldendoodle (Golden Retriever X Poodle)

Goldendoodle hund

Goldendoodle er en annen blandet rase megastar som arver det krøllete kappen av puddelen og den lykkelige lykkelige naturen til en gylden. Han er en utrolig vennlig valp som er En favoritt rase i servicen hunden samfunnet, og hans enkle veier gir godt til livet som en familiehund, også.

Grooming din Goldendoodle kan være vanskelig, med daglig børsting et must for å opprettholde en tangle og matfri frakk. Hans krølle mønster kan variere fra løs til tette spoler, og noen eiere velger å holde deres poochs kappe kort for enklere vedlikehold.

Som en smart og energisk doggo, trenger din Goldendoodle daglig trening og konsekvent trening for å sikre at han er glad og sunn.

4. Chusky (chow x husky)

En kraftig pooch utstyrt for kaldt værmoro, The Chusky er like unikt i hans utseende som han kan være i hans unike Bark Vocalizations.

Han er en trygg hund med en uavhengig strikke, noe som gjør tidlig lydighetstrening et must. The Chusky er også født til jobb, så vanlig trening er viktig, sammen med vanlig mental stimulering.

Forbered deg på håret tumbleweeds rundt huset med en sjusky, da denne furry vennen er en tung shedder.

Invester i en god husky-egnet børste og forplikte seg til regelmessig børsting for å holde furry flyays i sjakk. Legg merke til at din sjusk kan være avviklet med fremmed mennesker og hunder, så tidlig sosialisering er nødvendig for å forhindre problemer.

5. Chiweenie (Chihuahua X Dachshund)

Chiweenie hunden

En pint-størrelse pooch med en gigantisk personlighet, den Chiweenie har masse energi. Til tross for å være en så lekfull hvalpe, kan en daglig tur og innendørs lek tilfredsstille sine treningsbehov, og han gjør en eksepsjonell hund rase for leiligheten.

Dette Dachshund Mix kan være i fare for ryggproblemer hvis han tar etter hans Dachshund foreldre bygg, noe som gjør nøye løftende et must sammen med å unngå for mange trapper eller grovt spill. Luksende patellas og øye problemer er også risiko å se etter.

6. Puggle (Pug X Beagle)

Puggle blandet rasehund

En boblende rase, Puggle er en naturligfødt klovn som elsker å leke og møte nye venner. Hans milde ånd dresser et liv med små kiddoer og andre kjæledyr.

Han er en aktiv valp, men som en relativt lav energi hund rase, En spasertur rundt blokken og noen innendørs lek vil møte hans behov helt fint.

Mens det er søtt med sitt smooshed ansikt, kan Puggle være utsatt for å puste problemer i ekstrem kulde eller varme, som er vanlig i pugs og pug blandinger. Han er også utsatt for å få vekt raskt, så overvåker han å spise og sørge for at han får sine daglige skritt i.

7. Saint Bernewfie (St Bernard X Newfoundland)

St. Bernard Newfie Mix
Bilde fra Loveyourdog.com.

En mild gigant med et hjerte av gull, Saint Bernewfie er en familiehund gjennom og gjennom.

Mens han er en elskelig OAF, glemmer han noen ganger sin størrelse, noe som betyr at tidlig trening er viktig for å lære ham oppførsel før han blir for stor. Hyppig børsting av hans tykke, dobbeltjakke er nødvendig for å hindre tangles, og forberede deg på tung sesongens shedding og drooling rundt huset.

Siden han er så stor doggo, er han i fare for felles problemer, som hip dysplasi.

Pass på at din Saint Bernewfie opprettholder en sunn vekt for å redusere hans sjanser for ortopediske problemer og mate a Høy kvalitet mat spesielt designet for store raser å nære sin vekst.

8. Shorkie (Shih Tzu X Yorkie)

shih tzu yorkie mix
Bilde fra imgur.

Toy-sized og Sassy, ​​Shorkie er så lojal som han er søt. Perfekt for byboere, en daglig tur og noen innendørs spilletid vil møte hans treningsbehov.

Han kan være en stor-time barker skjønt, så lær din lille venn å bruke en innsiden av en tidlig alder for å hindre forstyrrende naboene dine. Han kan være sta, noe som betyr at du bør forvente noen grense-skyve her og der.

Hårpleie er den største bryet med å eie en Shorkie (eller noen shih tzu Bland for den saks skyld), men vanlige groomingavtaler og børsting hjemme vil holde ham så skarp med sine lange låser. Han er en god følgesvenn for voksne, men kiddos kan ikke være den beste kampen for denne persnickety pup.

9. Valley Bulldog (Boxer X Bulldog)

Valley Bulldog
Bilde fra Reddit.

De Valley Bulldog er en lav-riding cutie med et uttrykksfulle krus. Han er en goofy ball av energi og moro, gjør ham til en topp-hakk familiehund.

Din Valley Bulldogs treningsbehov kan møtes med en daglig tur og bakgårdspill, men vær forsiktig i varmen på grunn av hans korte snute.

Valley Bulldog kan arve noen av de mange helseproblemene i foreldrenes raser, inkludert felles problemer og pusteproblemer som finnes i bulldog blandinger i tillegg til Boxerblandinger. Han er også utsatt for å få vekt raskt, så oppmuntre hunden din til å holde en svelte ramme gjennom vanlig trening og et målt kosthold.

10. Cockapoo (Cocker Spaniel X Poodle)

Cocker Spaniel X Poodle Mix

En langvarig favoritt, Cockapoo er en lekfull valp med en plysj, krøllete jakke.

Hans spiralte `kan holdes langt eller kort, selv om hyppig børsting er nødvendig for å hindre matting. Profesjonell grooming anbefales hvert par uker for å holde cockapoo ser sitt beste ut.

Som en Puddelblanding og cocker spaniel blanding, han er mye som foreldrene hans i at cockapoo er et folk-pleaser i hjertet og utmerker seg i trening. Dette gjør ham til Eksepsjonell plukke for første gangs hundeeiere.

Cockapoo er også en fantastisk passform i en familie med barn og andre kjæledyr.

11. Frenchie Pug (Fransk Bulldog X Pug)

Fransk Bulldog X Pug

Den franske Pug er en Dapper Doggo med en stocky build. Han er ikke akkurat en idrettsutøver, men han er en lekfull pupp i hjertet, noe som gjør ham til den perfekte kompis for en familie med barn.

Hans korte jakke kaster regelmessig og krever sporadisk børsting for å fjerne løs hår. Hans rynker bør også holdes rene og tørre for å unngå irritasjon.

Som en Fransk Bulldog Mix, Disse gutta er utsatt for helseproblemer, inkludert øyesykdom og luksende patella. Aldri la din frenchie pug i ekstreme temperaturer for lenge, da hans korte snute gjør pusten ekstremt vanskelig. Han er også i fare for okulær skade på grunn av sine store øyne.

12. Schnoodle (Schnauzer X Poodle)

Schnauzer Poodle Mix

Schnoodle kombinerer saucy temperamentet av a Schnauzer Mix med hurtigvannet av en puddel. Han er en lys liten fyr som elsker å behage, noe som betyr at han er et rart å trene og et perfekt valg for en nybegynner. Han er også en vennlig pooch som vil gjøre en utmerket familiehund.

Grooming er et vanlig ansvar med en Schnoodle, og i tillegg til vanlig børsting for å hindre matter, trenger Schnoodle profesjonell grooming hvert par uker for å holde kappen i toppform.

Kappen hans kommer i et bredt utvalg av farger, og han kan få sin puddelforeldres krøllete jakke eller det tøffere hårene i en schnauzer.

1. 3. Morkie (Maltesisk X Yorkie)

Maltesisk x yorkie hund
Bilde fra AnimalCorner.org.

Morkie er en intelligent leketøy rase som er lettere å trene enn de fleste andre små hunder. Han er et solidt valg for en første gangs pup-foreldre og tilpasser seg godt til leiligheten. Men på grunn av sin størrelse og skrøpelighet, er han ikke den beste valgfrie for familier med små barn.

Som andre Maltesiske blandinger, Din Morkie trenger sannsynligvis ikke mye trening, da denne lekne lille klovn kan brenne av sin energi med innendørs lek før du krøller opp i fanget ditt.

Hans frakk trenger en god del grooming, med daglig kammen et must for å hindre matter. En sanitets trim er også en god ide å holde sitt bakre område rent.

14. Daniff (Great Dane X Mastiff)

Flott dansker x mastiff
Bilde fra Greaddane.Co.i.

De Daniff er stor og ansvarlig - bokstavelig talt.

Som en Great Dane Mix, Han kan tippe skalaene på over 200 pund, og han kan også være ganske sta og tror han regner roosten. Dette gjør valpens lydighetstrening viktig før han blir for stor til å kontrollere. Bare Fortsett å trene positivt og belønningsbasert, Som han har en mild ånd gjemmer seg under de store jowlene.

Din Daniff trenger en daglig tur for å holde seg i form, og en kuldeklut skal holdes på hånden rundt huset (og spesielt nær vannskålen.) Helseproblemer er noe å se etter med Daniffs, da felles problemer og oppblåsthet kan forekomme i rasen.

15. Cavachon (Cavalier King Charles Spaniel X Bichon)

Cavachon valp
Bilde fra Reddit.

Hvis du leter etter en elskelig lapdog, se ikke lenger enn Cavachon.

Denne langhårede kutten er på den mindre siden, men han er fortsatt robust nok til å spille og leve med barn uten problem. Hans vakre Bichon-Mix Frakk krever regelmessig vedlikehold, så nab nummeret på en god groomer og forvent å besøke noen få uker.

Cavachon er en kjære, og denne all-around vennlige naturen gjør ham til en terapi hund favoritt. Han er også intelligent og ganske lett å trene, noe som betyr at første gangs hundeeiere går bra med ham.

16. PIT PEI (PIT BULL X SHAR PEI)

PIT PEI DOG
Bilde fra Nepascene.com.

Denne rynke kutten er en idrettsutøver og en kose kompis alt i ett. Daglig trening er best for din Pit Pei, og han er en naturlig i Doggo Sports som smidighet og lydighet takket være hans intelligens.

Mens han er smart, kan han være sta, så start hans trening tidlig og hold den positiv og konsistent. Din Pit Pei vil også trenge pågående sosialisering med mennesker, hunder og andre dyr for å unngå aloofness.

Pit Peis kan være utsatt for flere helsemessige forhold, inkludert øyesykdom, hip dysplasi og hudforstyrrelser. Spesiell forsiktighet er også nødvendig for å holde rynker, som er vanlige i Shar-Pei-blandinger, rene og tørre for å hindre hudirritasjon.

17. Bullmatian (Bulldog X Dalmatian)

Bulldog Dalmation Mix
Bilde fra Facebook.

Den bullmatiske er en mellomstor pooch som er fullpakket med energi og en tørst etter eventyr. Han elsker ingenting mer enn å spille, noe som gjør ham til en fantastisk følgesvenn for en familie på farten.

Hans stædighet er legendarisk, men så tidlig og pågående positiv fokusert trening er best.

Din bullmatians kappe er kort og lett å vedlikeholde, men hvis han arver sin bulldog foreldres rynker, må du overvåke dem for tegn på irritasjon og holde dem rene.

Den bullmatiske kan også lide av flere bemerkelsesverdige helseproblemer, inkludert felles problemer, blære steiner og hjertesykdommer.

18. Peekapoo (Pekingese X Poodle)

Pekingese Poodle Mix
Bilde fra Hellobark.com.

Leiligheten dwellers vil elske peekapoo & # 8212; en liten stek som er en enkel keeper. Mens lekfullt, kan treningsbehovet møtes med innendørs moro eller en daglig spasertur, og han er lykkeligste når han er med sitt folk (eller mer spesifikt, hans folk.)

Din Peekapoo`s Coat kan være vanskelig å klare, som de lange, krøllete låsene må børstes regelmessig. Du kan gjøre daglig grooming enklere ved å velge et kort klipp.

Peekapoo har noen få helseproblemer å passe på, som å lufte patella, og han er følsom for ekstreme temperaturer på grunn av hans korte nese.

Hybrid hunder rase FAQs

Blandet rase og hybridhunder

Med all denne hybridtalen og misforståelsen rundt det, er det ingen overraskelse at spørsmål om blandede raser er vanlige. Vi vil takle noen av de vanligste spørsmålene om blandede raser og hybrider under!

Kan hunder kompis med ulver?

Ja. I naturen er dette sjeldent, siden ulv og hunder er territoriale og har vanligvis et acrimonious forhold. Wolf-Dog Hybrids blir imidlertid avlet i fangenskap mer vanlig enn du tror. Dessverre, mange ender opp i dyrelivet reddet på grunn av deres utfordrende demeanor.

Kan hunder kompis med coyotes?

Ja. Som Wolf-Dog Hybrids, er Coydogs sjeldne i naturen, men de kan skje. Faktisk, når analysert, har den genetiske sminke av noen nordøstlige coyote populasjoner blitt funnet å inneholde om 10 prosent husdog. Mange ville coywolves er feilaktig merket som Coydogs. 

Kan hunder kompis med rever?

Det er usannsynlig, men fortsatt ukjent. Eksistensen av fox-hunder eller "doxes" diskuteres mellom forskere. Det er bare en håndfull rapportert i historien, og genetisk materiale har ikke blitt undersøkt for å bekrefte eksemplene `Linage.

Hva er den mest populære crossbreed hunden?

Det er vanskelig å si, da blandede raser ikke er så godt sporet som purebreds. Blandede raser er ikke alltid riktig merket av husly eller redning, heller. Imidlertid er Poodle Crossbreeds en av de vanligste i dag, som vist i Labradoodles, Goldendoodles, Cockapoos og mer. Chihuahua, Pit Bull og Lab Mixes er også utrolig vanlige.

Kan en hund blandes med mer enn to raser? 

Absolutt. Faktisk kommer mange pup foreldre som tester deres mystery mutts DNA opp med en håndfull raser i deres Puppers resultater. Mutts of Mutts er svært vanlige (og super kul!)

Er crossbred hunder sunnere enn purebreds?

Kan være. Svaret avhenger av rasene som er involvert, for en, som visse hunderaser er utsatt for alvorlige helsemessige forhold. Blanding av en rase med en annen kan bidra til å redusere problemer med fysiske egenskaper, som en bulldogs korte snute, men det kan passere arvelige forhold, for eksempel hip dysplasi. Som sagt, prinsippet om Hybrid kraft viser noen ganger at hybridavbrudd har bedre helse enn foreldrene sine. Oppdretten kan gjøre visse egenskaper mer fremtredende, for eksempel styrke. Dette er ikke alltid tilfelle, men det er verdt å merke seg.

***

Har du en mektig blandet rase hjemme? Hvilken rase combo er din pooch? Tar han mer etter en rase enn den andre? Gi oss beskjed i kommentarene!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 23 Hybrid hunder: mighty mutts av blandet forfedre