10 Beste følelsesmessige støttehunder raser

10 beste følelsesmessige støttehunder raser

Dyr, spesielt hunder, har lenge vært kjent for å ha nytte av eierne på mange måter. Arbeidshund hjelper med bestemte oppgaver, mens andre hjørnetenner tilbyr følgesvenn, for eksempel. Ser etter at hunden kan forbedre menneskers helse og velvære, men noen raser har et bestemt talent for å gi følelsesmessig støtte. Disse er kjent som Følelsesmessig støtte dyr (ESAS).

ESAS er ikke det samme som servicevogner, som kan trent for å hjelpe deaktivert med spesifikke oppgaver og situasjoner. Esas tilbyr allsidig støtte og følgesvenn i hverdagen. For en hund eller et annet dyr som skal registreres som ESA, må den foreskrives av en lisensiert psykisk helsepersonell som viktig for eierens velferd. Som kan være ved å hjelpe den enkelte takle angst eller ved å gi dem en hensikt i livet, for eksempel.

Enhver hund som er ment å gi følelsesmessig støtte, må ha et rolig temperament generelt. Han burde være forsiktig, komfortabel med å være cuddled, lydig, intelligent og morsom å være med - i stand til Lære triks og ivrig etter å spille, for eksempel. Hvis den hunden er for et barn, han må være tolerant for deres atferd. Og eiere med begrenset mobilitet eller som er bedbound, kan trenge en valp som er liten nok til å bli løftet lett, på en seng kanskje. Men hvis størrelsen spiller ingen rolle, er det noen få Større raser som gjør en ypperlig jobb med å gi følelsesmessig støtte.

Etter å ha etablert alt det, la oss se på de 10 toppvalgene fra hundens verden for denne vitale rollen.

1. Cavalier King Charles Spaniel

  • Vekt: 13-18 kg
  • Høyde: 12-13 tommer
  • Levetid: 9-14 år

De Cavalier King Charles Spaniel er klassifisert som en leketøy hund av den amerikanske kennelklubben. Som navnet antyder, var det King Charles II i Englands rase av valg i det syttende århundre. Denne spaniel gjør en veldig god lapdog, med sitt rolige temperament og vennlig natur. Det er kjent for å være bra med alle aldersgrupper, spesielt barn. Og likevel har det også alle de typiske egenskapene til Spaniel-rasen - det er energisk og atletisk nok til å holde deg oppdatert hvis du finner å gå for lange turer nyttig for din tilstand.

Den lyse kappen trenger litt grooming for å holde den skinnende, men både hund og eier finner ofte dette både terapeutiske og en god bindingsøvelse.

Cavalier King Charles Spaniel Emosjonell Support Breed

2. Chihuahua

  • Vekt: 4-6LBS
  • Høyde: 6-10 tommer
  • Levetid: 12-20 år

Også en leketøyhund, men til og med tinier enn kongen Charles Spaniel, den Chihuahua Likevel pakker mye slag når det gjelder å gi følelsesmessig støtte. Dette svært intelligent rase har en tendens til å binde seg veldig sterkt med eieren, noe som gjør det til en trofast, kjærlig og givende følgesvenn. Som mange små hunder, Det trenger tidlig sosialisering og anstendig opplæring, ellers kan den ekstreme lojaliteten til eieren resultere i aggresjon mot andre mennesker og dyr. Uten denne typen fast oppdragelse, kan Chihuahua ikke være egnet for å leve med støyende eller uforutsigbare barn.

Dens lille ben og lave utholdenhet betyr at chi ikke passer til lange turer, men du vil finne det adores å bli petted og preparert, så vel som snuggling ned i tepper og deksler med deg.

Relatert innlegg: Hund tepper

Chihuahua Emosjonell støtte Breed

3. Corgi

  • Vekt: 31-37 lbs
  • Høyde: 10-13 tommer
  • Levetid: 12 år

Også kjent som den walisiske Corgi eller Dverg hunden, Corgi er kjent som en god favoritt med den nåværende dronningen av England. Hvis du leter etter en veloppdragen hund, se ikke lenger: Corgi er fulle av lydighet og elsker å behage. Det er også veldig kjærlig og lekfullt, så det er flott for husholdninger med barn. Oppdrettet opprinnelig som en hund til besetnings storfe ved å nippe på deres hæler, er den intelligente Corgi svært mottakelig for trening. Faktisk gjør samlet denne hunden godt i alle slags hundeslag og sportskonkurranser.

Relatert innlegg: Beste hundemat for Corgis

Det er verdt å merke seg at dets intelligens- og energinivået betyr at Corgi er veldig aktiv, så det kan være mindre egnet for bedbound. Han trenger rundt to timer med , jogging or spiller henting en dag, eller kan bli kjedelig og vise ødeleggende atferd rundt hjemmet.

Relatert innlegg: Beste automatiske fetch maskiner

corgi følelsesmessig støtte rase

Relatert innlegg: Automatisk ballstarter

4. Dachshund

  • Vekt: 16-32lbs
  • Høyde: 8-9 tommer
  • Levetid: 12-15 år

Med sin lange kropp og korte ben har denne Hound Dogs karakteristiske utseende fått det kallenavnet `Wiener Dog` eller `Hotdog`, selv om navnet på engelsk bokstavelig talt betyr Badger Dog. Avlet til duft, jage og skylle ut små pattedyr som badgers fra burrows, the Dachshund er vedvarende og bestemt i jakten på et mål. Dette betyr at de kan være obstinert i møte med kommandoer, og de har også en tendens til å være aggressive mot fremmede og andre hunder. Men de er fulle av personlighet og med riktig trening og en god del tålmodighet, kan de bli lojale og lydige kjæledyr.

De elsker å bli underholdt, ellers blir de kjedelig. En voksenhund vil ta så mye trening som du kan tilby, så det er flott hvis det kommer utendørs, hjelper din tilstand.

Relatert innlegg: Beste hundemat for Dachshunds

Dachshund Emosjonell støtte Breed

5. Fransk bulldog

  • Vekt: 31-37LBS
  • Høyde: 10-13 tommer
  • Levetid: 12 år

Også kjent som en frenchie, er denne følgesvennen kallenavnet den klovn av hunden verden for hans morsomme utseende og den lekne antics han vil komme opp til. Dette gjør en fantastisk ESA for noen med begrenset mobilitet, for eksempel, da rasen trenger minimal øvelse. Det er den typen hund som er glad for å bare være med deg; Faktisk vil han være ulykkelig hvis han ikke er det. Frenchie trives på menneskelig kontakt og lider separasjonsangst når du er alene, selv i noen timer.

De Fransk bulldog er også svært utsatt for ekstreme temperaturer, enten det var varmt eller kaldt. Hans tynne, enkeltlags jakke betyr minimal grooming, men du må pakke ham opp for å gå ut om vinteren. I varmere måneder er det en sterk risiko for varmeslag hvis han ikke holdes kult. Men samlet er dette en rase med endeløse reserver av tålmodighet og hengivenhet for mennesker og vil være givende hvis du elsker ham tilbake.

Relatert innlegg: Beste hundemat for franske Bulldogs

Fransk Bulldog Emosjonell Support Dog

6. Tysk Shepherd

  • Vekt: 49-88 lbs
  • Høyde: 22-26 tommer
  • Levetid: 9-13 år

De Tysk Shepherd er en middels til stor størrelse arbeidshund. Rasen brukes ofte som en Servicehund, men kan være like god til å gi følelsesmessig støtte. De er intelligente og ivrige etter å lære, så vel som å være vennlige. Som med mange store raser, trenger de mye trening, men så faktor som i når du tar din beslutning. EN Bored hund kan bli destruktivt.

Deres lange strøk trenger mye grooming, men dette er beroligende for både hund og eier og er en god bonding trening. Opprinnelig oppdrettet som en herdinghund, har de en sterk kjøretur til å jage byttedyr og er veldig beskyttende i møte med oppfattede trusler. God trening vil dempe dette instinktet, men ikke helt fjerne det!

Du vil kanskje også like: Hundemat for tyske hyrder

Tysk Shepherd Emosjonell Support Breed

7. Golden retriever

  • Vekt: 55-75 lbs
  • Høyde: 20-24 tommer
  • Levetid: 10-12 år

De Golden retriever er en stor pistolhund. Til tross for sin størrelse, skjønt, har den store reserver av tålmodighet og er utrolig hengiven. Som denne hunden ble spesielt avlet for å jobbe med folk, finner du det er flott med barn og generelt rolig og vennlig til alle de rundt dem, enten det er eiere, fremmede eller andre kjæledyr. Det er også svært lydhør over trening og lydig i følgende kommandoer.

Denne aktiv hunden trenger rikelig med trening For å hindre kjedsomhet og fedme - to gode times lange turer om dagen er standard. Det liker å tygge, så gi din golden retriever masse leker eller husholdningsartikler og møbler kan lide. Dens tykke kappe trenger også regelmessig grooming og har en tendens til å kaste tungt, så GR er ikke den mest passende hunden for eiere med allergi.

Relatert innlegg: Beste hundemat for Golden Retrievers

Golden Retriever Emosjonell Support Ras

8. Puddel

  • Vekt: Standard 45-70lbs, miniatyr 15-17lbs, leketøy 6-9LB
  • Høyde: Standard 15 + tommer, miniatyr 11-15 tommer, leketøy under 11 tommer
  • Levetid: 12-15 år

De Puddel er en type vannhund og sies å være den nest mest intelligente rasen i hunden verden, bak grensekollien. Raser kommer i tre størrelser. Standarden ble oppdrettet som en pistolhund, mens miniatyren eller leketøyet begge er klassifisert som Companion hunder. Samlet sett er alle tre typer milde, lekne, lett å trene og rasen rangerer høyt når det gjelder lydighet. Men dets evner som en vakthund er begrenset av sin vennlige natur!

De er ofte klassifisert som Hypoallergeniske hunder, men er ikke helt allergenfrie. De gjør imidlertid bare kastet minimalt, og tapt hår har en tendens til å bli sammenflettet i eksisterende frakk i stedet for å slippe. Grooming For å fjerne det løse håret er derfor viktig, men gir god binding og terapeutisk tid for både eier og hund.

Du vil kanskje også like: Hundemat for pudler

Puddel Emosjonell støtte Breed

9. Pug

  • Vekt: 14 - 18 kg
  • Høyde: 10-14 tommer
  • Levetid: 12 - 15 år

Den søte Pug er klassifisert som en leketøyhund og er en av følgesvennene. Vennlig og mild i temperament, denne rasen var en flott favoritt med Queen Victoria of England. Det er et veldig godt valg for barn som trenger følelsesmessig støtte som av naturen Pug er veldig leken og full av moro. De elsker også det store utendørs, grov-og-tommel og energisk lek.

Dessuten er de svært intuitive, raske til å plukke opp sine eiers stemninger og har en tendens til å holde seg nær din side hvis du har limt med dem. Det gjør dem til en veldig god venn til lider av angst eller depresjon. Den eneste ulempen er at de kan lide av et bredt utvalg av helsemessige forhold, mange relatert til deres korte snouts (brachycephaly).

Du vil kanskje også like: Hundemat for pugs

pug emosjonell støtte rase

10. Yorkshire Terrier

  • Vekt: 4-7lbs
  • Høyde: 8-9 tommer
  • Levetid: 13-20 år

Som navnet antyder, Yorkie er en terrier opprinnelig oppdrettet for å fange rotter. Deres små størrelse gjør dem enkle å eie å ta dem sammen hvor de går. Til tross for en diminutiv statur, er Yorkie helt fryktløs, ulik nysgjerrig og trenger rikelig med stimulering. Imidlertid er hans treningsbehov mindre enn en større hund; Rundt 20-25 minutter per økt er det nok. Han elsker menneskelig følgesvenn og mye oppmerksomhet, skjønt.

De er intelligente og relativt enkle å trene, men uten en fast hånd i tidlig liv, kan de vise forsettlige tendenser. En av de andre funksjonene som gjør Yorkies et sterkt anbefalt valg for en ESA-hund, er at de er tilpassbare til å endre - de passer inn i de fleste miljøer med letthet og til og med reise godt, så det kan være en nær konstant følgesvenn.

Du vil kanskje også like: Hundemat for å mate Yorkie

Yorkshire Emosjonell støtte Breed

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 10 Beste følelsesmessige støttehunder raser