Hvordan styrer hunder for det blinde arbeidet? Alt du trenger å vite

Hunder er allerede en velsignelse fra Gud. Blant det velsignede bassenget er vår guide hunder! De er svaret på alle våre bønner - spesielle hunder for spesielle behov.

Mange av oss er kjent med hunden som styrer andre mennesker som er visuelt deaktivert langs parker, gater og andre offentlige steder. Men hvis du ikke har nytte av disse spesialutdannede hundene, har du ingen anelse om hvor fantastisk og elskende følgesvenner de kan være i virkeligheten.

Guide hunder er "mobilitet hjelpemidler" for folk som er blinde eller har mindre visjon evne til å reise trygt. Guide hunder kommer med Gud begavet evne til eskorte folk rundt og gjennom hindringer og folkemengder. De er opplært på en slik måte at noen av dem er i stand til å gjenkjenne og finne gjenstander som stol, dør og til og med heisen. Du ser, hva en nåde de er!

Så i dag handler vår artikkel om Guide Dogs og alt du trenger å vite om dem.

førerhund

Hva trenger vi å vite om guidehunder?

Det er noen vanlige misforståelser om guidehunder. Først og fremst: Folk tror at blinde mennesker eller synshemmede ikke har en følelse av orientering og mobilitet (O & M) reiseferdigheter på grunn av hvilke de foretrekker å bruke en guidehund for å reise uavhengig og trygt. I tråd med det antar folk at guidehunden viser dem veien.

Dette er ikke sant. En person som er blind eller synshemmede styrer hunden, og formålet med hunden er å bare lede personen rundt hindringer og vise plasseringen av fortauer og trinn.

Flytter videre til en annen misforståelse, som er at guide hunder viser personen når det er trygt for dem å krysse veien. En gang til, ikke sant. For eksempel har føringshunden ingen anelse når signallyset endres fra rødt til rav til grønt. Det er den synshemmede personen som bestemmer om det er trygt å krysse veien og hvilken måte de skal gå. Guidehunden fører bare dem over veien for å nå til den andre siden trygt.

Umiddelbart, guidehunden vet ikke om det er trygt å krysse veien eller ikke. De ser om bilene nærmer seg fra den andre siden og er for nært. Legg merke til at styrhunden har blitt trent på en måte, hvor han eller hun vet når de skal stoppe eller forsøke å flytte personen ut av deres måte.

Er en guide hund ideell for deg?

Hvis du tror at du trenger en guidehund, kan du ikke bare få en. Det er skritt til det, og dermed må du delta på en spesiell guide Dog School. Skolen vil utnevne deg en hund sammen med å trene deg på hvordan du må ta vare på hunden mens han leder deg alle gjennom dine veier.

Det er obligatorisk for guidehundeskoler å demonstrere til deres søkere hvordan de må ha de nødvendige ferdighetene til å reise uavhengig med hunden. Dette inkluderer vanligvis å gå trygt, krysse veier, finne destinasjoner og være i stand til å finne veien når de er tapt eller disorientert.

Vær forsiktig med at guide hunder er ikke for alle. Du må vurdere to ting på baksiden av tankene dine når du tenker på å få en guidehund:

  • Høyt vedlikehold

Guide hunder krever daglig omsorg. De må være matet i tide, hensiktsmessig preparert, utstyrt med nok fysisk og mental stimulering, lettet og viktigst, gitt nok trening og kjærlighet.

  • Bruk ham eller miste ham

Guide hunder må utføres sine mobilitetsoppgaver hver eneste dag, uten å feile. Selv om de er vitenskapelig avlet, så vel som høyt utdannet, vil hunden miste sine ferdigheter uten kontinuerlig praksis.

Hvor kommer de fra?

Guide Dogs Graduate fra Guide Schools. Ja, noen institutter gir hunder med spesifikke treningsprogrammer for å forberede dem til å hjelpe synshemmede. Disse instituttene er ideelle organisasjoner eller finansiert av veldedige donasjoner som spesialiserer seg på treningshunder med en håndterer. Normalt inkluderer dette:

  • Avl styringshundene i en miljømessig tilstand
  • Organisering av valpsøkningsprogrammer for fremtidige guidehunder
  • Vurdere potensielle guide hunder
  • Treningsguide Hunder
  • Treningseiere
  • Treningsinstruktører
  • Matchende eiere med sine passende hunder
  • Tar ansvar for pensjonister hunder ved å plassere dem i nye hjem

Golden Retrievers, Tyske Shepherds og Labrador Retrievers er hva de fleste skoler foretrekker å trene. Det er fordi disse rasene er identifisert av deres intelligens, utholdenhet, lydighet og vennlighet og er derfor godt egnet for denne jobben. Guide Dog Institutes rase sine hunder i en ekstremt spesiell tilstand ved å velge foreldre med intelligens og spesielle veiledende evner.

Relatert innlegg: 8 enkleste hunderaser å trene

Selv etter å ha betalt så nært oppmerksomhet på detaljer, viser noen valper ikke å være kvalifisert for jobben. I så fall skiftes de hundene til en annen organisasjon, hvor de trener hunder for andre typer tjenester som hunder som hjelper folk i rullestoler. Resten av dem selges som kjæledyr. Dette gjøres med en avtale som senere vil hundene bli spayed eller neutered for å bidra til å kontrollere hundens befolkning.

De unike evnene til guidehunder

Guide hunder er ekstremt smart! De lærer ikke bare å lede en person trygt rundt hindringer, men er også opplært i "intelligens ulydighet". Si, hvis en hund får noen usikre køen fra deres stokk, er de trent til å motstå det, e.G. nekter å ta et skritt fremover i veien når det er motgående trafikk.

I tillegg til det er guidehunder trent for å få upåklagelig oppførsel. For de tider de vil følge deg til en matbutikk, offentlig transport eller en restaurant, vil de vite hvordan de skal unngå distraksjoner. Guide hunder er naturlige fødte motiverte skapninger som har iver til å behage og en sterk vilje til å jobbe.

De tar signaler og retning fra deres menneskelige følgesvenner. Det er opp til personen, som bestemmer hvilken rute som skal ta, og om det er trygt for dem å krysse veien. Gjennom repetisjonen vet styrhunden hvordan man husker deres vanlige kurs. Det er imidlertid personens jobb å kjenne deres beliggenhet til enhver tid.

Blind kvinne med en guidehund

Har en guidehund som å ha en kjæledyrhund?

Ikke egentlig. En guide hunds oppførsel i huset og en kjæledyr hunds betydning i huset er helt annerledes. Mens en guidehund aldri bør ha lov til å klatre på møbler og sofaer og ikke bør oppfordres til å bli begeistret og bark når andre kommer til huset ditt. Men selvfølgelig får kjæledyrhunder å gjøre det.

Husk alltid at guidehunden din er din arbeidshund, og at hans oppførsel vil ha en effekt utendørs. Derfor er det ditt ansvar å opprettholde hundens trening tilsvarende, slik at hunden reagerer riktig.

Hvordan er veiledende hunder trent?

Her er en oversikt over en styrhundens liv fra valp gjennom pensjonering:

  • Baby skritt

Akkurat som vi nevnte guidehundinstitusjonene, som raser sine egne valper i sitt eget hjem, de er de som også trener dem. Når slike organisasjoner raser sine egne hunder, er de i stand til å sikre at deres hunder har de beste egenskapene og temperamentet.

Fra en tidlig alder blir valpene introdusert til forskjellige typer miljømessige stimuli i organisasjonens egen kontrollert og sikre måte. Dette er å tillate valpen å utvikle spesifikke håndteringsferdigheter og oppmuntre ham eller henne til å få bedre tillit.

For å forklare litt om hvordan treningen begynner, er kullene organisert i alfabetisk rekkefølge. Valpene får et navn som starter med søppelets alfabet.

  • Hjem sosialisering

Når valpene blir om lag syv uker, blir de satt i frivillige hjem som par i en uke. Tidlig sosialisering handler om å overvinne hindringer som trapper og holde seg borte fra mor og søsken.

  • Tidlig læring

Når valpene er ferdige med sin hjemmekosisjon, og de går på sin åttende uke, er valpen tildelt en frivillig valpene raiser, som utdanner dem med husopplæring, Grunnleggende lydighetstrening og grooming. Denne utdanningen er grunnlaget for deres fremtidige læring.

Dette er den essensielle sosialiseringen og trening for valpene å være trygge og innhold i en annen type innstillinger som en travel by, eller rolige veier, reiser på tog og busser og kommer inn i heiser.

Valpen er også justert til situasjoner der det er tung trafikk, høye lyder, veiarbeid, kirke, oppføre seg godt på restauranter og lære å håndtere hver situasjon.

  • Av til skolen

I en alder av 14 måneder sendes hundene til treningssentrene der de begynner tidlig. Den første treningsfasen varer i fem måneder med en instruktør.

På dette tidspunktet, hvis hunden kvalifiserer standarder som kreves for å være en guidehund, fortsetter instruktøren til en avansert opplæring i de neste tre månedene. Det er her instruktøren forbedrer hundens ferdigheter, slik at han kan gi trygg mobilitet for en blind eller synlig nedsatt person.

Instruktøren vil observere hundens oppførsel, hans personlighetstrekk; om hunden er komfortabel å vandre i byen eller landsbygda, om hunden går langsom eller rask, osv. Bekreft slike egenskaper, hunden er deretter parret med noen på ventelisten som ville oppfylle nøyaktig samme krav.

Matchende den rette hunden til den rette eieren er avgjørende. Hundestyringssentre legger i stor tid og krefter for å sikre at det beste partnerskapet er bygget.

  • Ut på jobb

Når hunden blir 22 måneder, har han eller hun endelig uteksaminert som en fullt utdannet guidehund. Når hunden har blitt parret med sin nye eier, går de begge til private klasser sammen på hundens treningssenter.

Når hunden og eieren går tilbake til deres hjem, vil instruktører fra treningssenteret fortsatt gjøre besøk for å sikre at både hunden og eieren fungerer fint sammen.

  • Pensjonering

Guidehunder vanligvis dekk når de er ca 10 år, og på dette stadiet vil treningssenteret se ut til å pensjonere hunden. Faktisk er dette en veldig vanskelig tid for både eieren og hunden, som de hadde brukt om et tiår sammen.

Selv om noen eiere fortsatt vil foretrekke å holde hunden som kjæledyret for resten av livet. Men hvis de ikke gjør det, er det alltid egnede hjem for hunden. Eieren er da erstattet med en ny guidehund så snart den gamle drar.

Guide Dog Training

Hva gjør guide hunder?

Som du allerede vet, hjelper Guide Dogs synshemmede til å gå rundt og hjelpe dem med deres mobilitet. En guidehund er imidlertid trent til å gjøre en rekke andre ting sammen med å hjelpe den synshemmede personen. De er:

  • Gå i en rett linje langs fortauet mens du unngår hindringer som vises på ruten.
  • Ikke å snu hjørner med mindre eierne ber dem om å gjøre det.
  • Stopp ved kant og trinn til du blir bedt om å fortsette.
  • Finn kryssinger, steder og dører som de regelmessig besøker.
  • Vurder høyde og bredde akkurat slik at eieren ikke støter på hodet eller skulderen.
  • Håndtere overbelastning.
  • Guide eieren over gatene, selv om det er dem som bestemmer når og hvor de skal krysse trygt.
  • Hold på ruten og ignorere distraktiv som lukter, folk og andre dyr som kan vises mens du går.
  • Ta med eierens håndterer til heisknappene.
  • Legg deg ned og vær stille når eierens håndterer sitter ned.
  • Hjelp eierstyret busser og t-bane.
  • Adlyd andre verbale kommandoer av eieren.

Med å gi alle kommandoer og oppmuntring, er guidehunden og handleren begge partnere. Guidehunden er ikke en mirakelarbeider, snarere en måte for noen mennesker å tilby en effektiv måte å komme seg rundt selvstendig.

Hvordan få en guidehund?

Bære det i bakhodet at søknad om en guidehund er et stort skritt. Det handler ikke om deg eller hunden lenger, det handler om å oppfylle et partnerskap og justere til dine mål, ønsker og livsstil. Selv om du trenger å gå gjennom treningsklasser, er det noen andre trinn i applikasjonsprosessen også. Les videre for å finne ut om søknadsprosessen:

Send inn din søknad

Fyll et skjema med alle dine nødvendige detaljer og send det inn. Her er avtalen: Noen sentre kan foretrekke en online søknad, mens andre vil kreve at skjemaet skrives ut og sendes til kontoret deres. Pass på at du følger instruksjonene fra sentrum bare for å unngå misforståelser.

Telefonkonsultasjon

Treningssentre planlegger en telefonkonsultasjon når de har mottatt søknaden. Slik bekrefter de og vurderer søknaden. Ikke bli nervøs for telefonkonsultasjonen; Det er mer som en diskusjon. Noen av det kan til og med ta omtrent en time som treningssenteret snakker om ganske mange ting som:

  • Din motivasjon for å få en guidehund
  • Dine mål, ønsker, livsstil og reisepraksis
  • Dine helsemessige forhold
  • Hvordan du reiser uavhengig så langt uten en guidehund
  • Du får også muligheten til å stille spørsmål og klargjøre enhver tvil. Ved slutten av samtalen vil du finne ut hva andre tilleggsformer og dokumenter kreves for å fullføre søknaden vellykket.

Tilleggsformer

I tillegg til søknadsskjemaet kan du bli bedt om å sende inn noen andre former som inkluderer:

  • Din oftalmologisters rapport (kreves spesielt for første gangs søkere)
  • Leger rapporterer som må fylles ut av din primære helsepersonell, som kan inkludere en røntgenstråle og en tuberkulose testrapport
  • Orientering og mobilitetsrapport
  • Mental Health Report (påkrevd hvis du har sett eller for øyeblikket å se noen psykiater, rådgiver eller psykolog)

Merk: Hvis du opplever å håndtere andre guide Dog Schools, kan det noen ganger kanskje vise et sertifikat eller dokumenter fra dem også.

Hjemme besøk

Dette er ganske vanlig. Guide Dog Center ville planlegge en avtale for å besøke hjemmet der du for tiden bor. De vil diskutere dette med deg gjennom telefonkonsultasjonen. Under besøket vil intervjueren vurdere en rekke ting som:

  • Din evne til å bevege seg om uavhengig
  • Din fysiske evne til å jobbe med en hund
  • Ditt hjemmemiljø og sikkerhet
  • Din vilje til å gi det beste omsorgsmiljøet for guidehunden
  • Eventuelle andre tilleggsfaktorer som de føler bidrar til hundens velferd

Godkjenningsvarsling

Når alle formaliteter er fullført, og senteret har mottatt alle dine skjemaer og tilleggsformer, vil de varsle deg om søknaden din er godkjent eller ikke. Ikke bekymre deg, i de fleste tilfeller er det positivt.

Klasseplanlegging

Ved godkjenning vil styreskolen kontakte deg og planlegge deg en klassedato og adressen til campusplasseringen. Vanligvis sendes en akseptpakke sammen med kursmaterialene til huset ditt, så sjekk på postkassen din.

Klassen begynner

Du kommer til klassen og møtes med din nye furry-partner og din spennende reise begynner!

Hvordan fungerer guide hunder?

Hvis du føler at guidehunden din må være sliten eller de må ha gått kjedelig med jobben, må vi si at du er feil! Guide hunder elsker jobben sin, og tilfredsstillelsen som de får fra det, er uforutsigbart. Spill, ros, Hunden behandler og hjelper eieren sin, det er det de bor for.

Selv når guidehunden ikke hjelper håndtereren, er hunden trent på en slik måte at de vil ignorere noen distraksjoner og sitte stille. Det er fordi hunden har blitt lært å oppføre seg på eierens arbeidsplass og andre offentlige steder uten å skape forstyrrelser.

Når guidehunden er på jobben sin, er det avgjørende at du forstår at de gjør jobben sin. Petting eller noen form for samhandling med hunden bryter sin konsentrasjon og forringer eierens evne til å gå rundt omgivelsene. Folk er overveldet på vei guide hunder gjør jobben sin, og dermed har de en naturlig tilbøyelighet til å prise dem.

Relatert innlegg: Beste hundesnitt

Det beste du kan gjøre er å forlate guidehunden alene slik at det kan være oppmerksom på omgivelsene og fokusere på sine eiere. Guiding kan noen ganger være litt komplisert, og så trenger det hundens udelte oppmerksomhet.

Guide hunder er klar over hva de burde gjøre fordi de har noe som heter selektiv ulydighet. Guide hunder vet hvordan de skal motstå kommandoer som kan sette eieren i fare. De vet også hvordan de skal følge visse bestillinger og avhenge av egen skikkelse av enhver situasjon.

Vet at bare som andre hunder, guide Hunder er fargeblind, også. Så, i situasjoner som å krysse gaten, vil guidehunden ikke vite om signalet er rødt eller grønt og vil bare gå. Handleren er den som skal bestemme når det er trygt og når de skal gå. Handleren lytter til trafikken og befaler hunden "fremover". Hvis det er fare, vil styrhunden ikke bevege seg fremover til den er trygg igjen.

Også, guide hunder er ikke klar over deres handlers destinasjon. I så fall følger de håndtererens instruksjoner om hvor langt de skal gå og når de skal ta en sving. Hunden unngår noen form for hindringer underveis, og håndtereren forstår at det er hindringer. Overraskende, guide hunder som har vært med eieren deres for ganske lenge, kan gjenkjenne noen destinasjoner. Eieren trenger bare å kommandere si "gå til kaffebaren" eller "gå til kontoret", og hunden vil kjenne ruten.

Den viktigste regelen for en guidehund er ikke å bli distrahert av noe. Selv om selen er på og hunden vet at han er på jobb, må de ikke bli gitt noen form for godbiter eller petted, med mindre eieren sier det er greit.

Relatert innlegg: Beste hundesele

Ting du ikke visste om Guide Dogs:

Annet enn å være fluffy, vennlige og søte, guidehunder er nesten uimotståelig å bli spilt med. Faktisk er de mye mer enn bare deres søte ansikt. Guide hunder tillater en synskadet person med et liv av frihet, følgesvenn og mobilitet, som ikke er noe annet enn fantastisk!

Her er noen fakta som vi tror du sikkert ikke visste om Guide Dogs:

  • De kommer i forskjellige typer raser
  • Selv om de serverer eieren lojalt, er det ikke en enveis gate
  • De er helhjertet velkommen på offentlige steder
  • De er ikke i stand til å lese trafikklys eller andre fargerike ting som de er fargeblind
  • Guide hunder pensjonere når de trenger å
  • Guide hunder elsker å leke med andre hunder
  • De er guide hunder ikke vakt hunder
  • Når guidehunder kjører på et ærend, lærer de kontinuerlig og trener seg selv

guide hund med eiere

Du kan også like vår artikkel om de 10 dyrene som gjør Beste kontorsdyr.

Bunnlinjen

Vi er sikre på at andre hunder misunner guider hunder. Og hvorfor ville de ikke? Guide hunder er de som har sjansen til å gå overalt med sin menneskelige følgesvenn, og de blir dusjet med all kjærlighet og hengivenhet.

Fra jobb til skolen til restaurant til turstier og overalt fører de et veldig aktivt liv, som sannsynligvis er drømmen om hver kjæledyrhund. Når deres sele er satt på, er de i deres "all business" -modus. De er veldig seriøse om sitt arbeid og fokusert på å gi alle sikkerhet for deres håndterer. Bare når selen er av, er det spilletid!

Relatert innlegg: Beste Dog Lift Harness

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan styrer hunder for det blinde arbeidet? Alt du trenger å vite