Hva inkluderer et balansert kosthold for hunder?

Hund og matskål i bakgrunnen

Det kan overraske deg å lære at mange av hundens ernæringsmessige behov speil din egen. Din hund drar nytte av ferske, helhet og høy kvalitet ingredienser som er lett fordøyelig og fullpakket med næringsverdi. Hver komponent av hundens kosthold tjener et bestemt formål, og i kombinasjon, la hunden din leve et sunt, aktivt liv.

Det er viktig å huske at kjæledyrets ernæringsmessige behov endres over tid. Alder, helsestatus og aktivitetsnivå dikterer hundens spesifikke kostholdsbalanse. Valper krever forskjellige dietter enn Senior hunder, og Overvektige kjæledyr kan ha nytte av en diettendring. Imidlertid har hunder konsekvent, vanlige behov, uavhengig av alder eller livsstil.

En høy kvalitet kjøttkilde

Kjøtt er avgjørende for hundens generelle helse for en myriade av grunner. En pålitelig måte å sikre at kjæledyret ditt henter alt han kan fra kjøttet i kostholdet hans, er å mate en høy kvalitet kjøttkilde. Høy kvalitet kjøttkilder som muskel kjøtt er svært fordøyelig og tjene som gode kilder til protein, et viktig aspekt av hundens diett.

Protein

Protein letter mange av hundens kroppsfunksjoner og er utrolig viktig for hans generelle helse og velvære. Faktisk kan kjæledyret ditt ikke overleve uten det. Proteinet som finnes i hundens diett inneholder 10 essensielle aminosyrer som han ikke klarer å produsere på egen hånd.

En av de viktigste funksjonene til protein er i celleproduksjon, vedlikehold og reparasjon - hunden din trenger protein i kostholdet for de mest grunnleggende av kroppsfunksjonene. Protein bryter ned i aminosyrer som bidrar til produksjon av glukose, som kjæledyret bruker for energi. Kjøtt spiller også en rolle i hundens belegg - opptil 30% av proteinet Dine hundes forbruk er brukt til vedlikehold av pels.

Friske frukter og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er en viktig stift i din omnivores daglige måltider, da de er en viktig kilde til vitaminer og mineraler. Noen av de vanligste, sunne eksemplene er epler, gulrøtter, og spinat. Vitaminer er organiske stoffer som letter vekst og vedlikehold av kjæledyret ditt.

Vitamin A fremmer sunn syn, immun og cellefunksjon. Vitamin C fungerer som en antioksidant, og holder kjæledyret ditt sunt og skarpt. Vitamin D er viktig for bein og muskel helse, mens vitamin E beskytter mot oksidativ skade. B-vitaminene tjener mange kritiske funksjoner, som spenner fra nervesystemutvikling til energi og metabolisme. Kombinasjonen av vitaminer i kjæledyrets mat bidrar alle til sin evne til å utføre på sin toppfunksjonalitet og energinivå.

Det er over 18 mineraler hunden din trenger for å opprettholde en sunn livsstil, men syv av dem er nødvendig i en mer signifikant mengde. Hvert mineral bidrar til cellefunksjon, men hver spiller også en mer spesifikk rolle i kjæledyrets generelle helse. Skjelettstruktur opprettholdes av kalsium, fosfor og magnesium. Kalium, natrium og kloridarbeid for å balansere syre, base og væske i hundens kropp. Kalium og magnesium er avgjørende for nervefunksjonalitet, og arbeider med kalsium for å produsere muskelkontraksjon.

Vitaminer og mineraler jobber sammen for å holde kjæledyrets kropp som arbeider slik den skal. En diett som inkluderer friske frukter og grønnsaker som er fullpakket med disse næringsstoffene, kan fremme en sunnere og mer aktiv livsstil for kjæledyret ditt.

Sunn fett

Fett har ofte en negativ konnotasjon, spesielt med den voksende forekomsten av fedme hos mennesker og kjæledyr. Men sunne fett er en kritisk del av hundens vekst og utvikling. De appellerer også til kjæledyret ditt, da de forbedrer duften og smaken av maten.

Sunn fett er en viktig energikilde i kjæledyrets kosthold. Faktisk bærer de to ganger mengden energi som karbohydrater og proteiner. Hvis hunden din ikke klarer å bruke denne energien, kan du begynne å se det reflektert i vektøkning. En passende mengde fett i kombinasjon med trening fremmer et sunnere kjæledyr.

Fett arbeider med andre næringsstoffer for å holde kjæledyret ditt i toppform. De hjelper hunden din med å behandle visse vitaminer kalt fettløselige vitaminer, inkludert vitaminer A, D, E og K. Disse vitaminene er avgjørende for cellefunksjon og kroppsvedlikehold. Sunn fett fungerer også med proteiner for å holde kjæledyrets frakk skinnende og mykt.

En skikkelig balanse mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer er nødvendig for en sunn frakk og alt under. Fiskeoljer er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer, mens svinekjøtt og kyllingfett inneholder rikelig med omega-6.

Velge sunne fettstoffer, som inneholder en passende balanse mellom fettsyrer, hjelper kjæledyret ditt til å bli trim og energisk. Mengden fett i hundens diett bør også være avhengig av deres størrelse, alder og livsstil.

Hvordan møter et friskt kosthold hundens behov?

Til slutt bør hundens bolle inneholde en sunn blanding av ferske ingredienser som oppfyller sine individuelle ernæringsmessige behov. Dette betyr at hans kosthold henvender seg til hans energinivå, alder og andre spesifikke helsekrav. Det kan være en god ide å snakke med veterinæren din om kjæledyrets individuelle behov, spesielt hvis han lider av et kronisk helseproblem.

Velge ferske ingredienser Forbedrer hundens evne til å behandle næringsstoffene han spiser, ofte resulterer i mindre fôringsmengder og mindre avføring. Reduksjon av avfall reduserer også press på kjæledyrets kropp, og forbedrer alt fra levetid til energi. En hunds diett reflekteres i deres oppførsel. Et kjæledyr som spiser et balansert kosthold, har ofte en sunnere frakk, økt orgelfunksjon og færre helseproblemer.

Hver hund trenger rikelig med protein, lett behandlet fra en kjøttkilde av høy kvalitet, som muskelvev. Dyret ditt kan også dra nytte av frukt, grønnsaker og sunne fettstoffer for vedlikehold av kropp. Kombinasjonen av disse skaper hva hver kjæledyrforeldre leter etter: et balansert kosthold for deres kjæledyr.

Få nomnomnow!

Dette er et gjestepost fra våre venner på Nomnomnow.

For flere katt- og hundematalternativer, ta en titt på vår informative kjæledyr mat og godbiter Innlegg.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva inkluderer et balansert kosthold for hunder?