Hund eierskap i dag vs. 30 år siden: hva er annerledes nå?

Hvis du leser her, les denne artikkelen, Da er du sannsynligvis fra en "hundefamilie" og har sannsynligvis hørt minst en av foreldrene dine eller besteforeldre, uttrykket uttrykket "i min dag & # 8230;" I referanse til hvordan du behandler en firbent venn. Det er sant, hunder ble behandlet annerledes for noen tiår siden, og det har spesielt forandret seg mye i de siste 30 årene. Men hva er egentlig forskjellig i hundens eierskap i dag mot 1988?

Hund eierskap og rase diskriminering

En av de mer uheldige utviklingen i hundeeierskapet de siste 30 årene har vært utviklingen av Breed spesifikk lovgivning.

Det pleide å være at en husstand kunne eie en hund av hvilken rase de så passet så lenge størrelsen kravene ble oppfylt for leieavtaler, og den enkelte hunden hadde ingen historie med aggressiv oppførsel.

Dessverre, i løpet av de siste 30 årene har vi sett en godgangsrunde av rase diskrimineringsforslag og lover som målretter og forbyder eierskapet til spesifikke raser, med et stort antall hund raser blir forbudt i forskjellige land. I øynene til de som er mindre utdannet i hundeeierskap, finnes de spesifikke lover for å beskytte mot "onde hunder". Sannheten er imidlertid at disse lovene ikke gjør noe, men diskriminerer de mest populære og trendene "onde raser".

Det begynte med den tyske hyrden. En hund som en gang var en stor del av krigsarbeidet, og som støttede politistyrker, begynte å motta en urettferdig mengde press da isolerte hundangrep fant sted. Dette skapte en massehysteri som forårsaket utleiere overalt for å forby eierskapet til denne rasen. Over tid døde hysteriet ned og Rottweilers tok bruken av diskrimineringen.

År senere, Rottweiler ble detethroned av pitbullet og rasen bodde på denne listen for en stund, selv om tingene har endret seg og forbedret for pitbulls og deres eiere. Noen kan huske hvordan Sport illustrert løp denne artikkelen I deres artikkel i juli 1987. Så, tjue år senere, bladet Publisert dette stykket, som var det komplette motsatte, maleri pitbulls i et annet og mer ærlig lys som en hund fortjener mer sympati enn raseri.

Pass på Pitbulls Sports illustrert
Sport illustrert / si.com

Ting har skiftet, fordi folk - både kjæledyrseiere og bare observatører likt - har utdannet seg mer på de vanskeligheter med avl, trening og genetikk. Så er det noen sannhet til ideen om at disse hundene raser som tyske hyrder og pitbulls er "ondskapsfull" av naturen? Nei, egentlig ikke (men Det er mer til det). Generelt er ideen om å si at alle pitbull hunder er onde, som å si at alle drikkere er alkoholikere. Det er rett og slett en bred generalisering.

Men hva er denne generaliseringen bygget på?

Hvis du ser på alle raser som har diskriminert i det siste, vil du legge merke til at de er alle store og kraftige hunder. I den sjeldne forekomsten at disse hundene gjør bite, treffer de overskriftene fordi skaden fra den bitt er betydelig. Ironien er imidlertid at mindre hunderaser er mye mer sannsynlig å bite, men fordi deres bite har mindre kraft bak den, gjør disse historiene ikke nyheten og de brenner ikke brannen til offentlig avsky.

Mens dagens raser diskrimineringslover er motløs, Nylig innsats av Breed Advokater indikerer et mulig skifte i praksisen - og vi har sett mye forandring i det som er siden slutten av 1980-tallet - selv om vi ikke er der ennå.

Feeding Table Scraps

Feeding Table ScrapsMange husholdninger pleide å mate sine hunderbordskrap og rester i stedet for å gi dem en art passende mat (og noen fortsatt gjør). Dette ble oftest gjort i husholdninger med budsjettbegrensninger, men det ble også gjort på grunn av mangel på bevissthet om kostholdsbehov og fôring av bordskrapene til en hund som brukes til å bli vurdert.

For 30 år siden, hunden foreldre var mye mindre utdannet om hundens ernæringsmessige behov, fordi forskning var mye mindre avansert, og fordi offentlig bevissthet var rett og slett ikke et fokus for kjæledyr food selskaper. Mange ting har gjort effekten på hvordan det er annerledes i dag. Internett, et raskt voksende antall kjæledyr eiere, dyre grusomhet og helse bevissthet blant andre har gjort oss mer oppmerksomme på betydningen av å fôre hundene rett.

I noen fattigere land ble kommersiell hundemat ikke engang introdusert til 10-20 år siden, derfor fortsetter mange fortsatt å mate sine hunder et hjemmelaget diett. I Sri Lanka, for eksempel, fôringshunder a Hjem Diet er fortsatt normalt, hovedsakelig på grunn av budsjettbegrensninger og det faktum at kommersiell kibble ikke kom fram til tidlig på 1990-tallet. Og mens i vest er en hjemmelaget hundemat diett en comeback, det er i en mye bedre tilstand: kjæledyrseiere er klar over nødvendig ernæringsbalanse, delstørrelser og Kosttilskudd for hjemmelaget hundemat som er avgjørende for å inkludere.

Men hvordan har dette skiftet i å mate våre hunder fra bordskrapene til kommersiell kibble og forbedrede hjemmelagde dietter påvirket hundens hundene i dag? Det avhenger av hvem du spør. Mange medlemmer av eldre generasjoner vil fortelle deg at deres barndomshund levde til sytten eller atten år gammel og spiste ingenting annet enn bordskrap. Andre vil fortelle deg at deres hundene i dag er mye sunnere enn deres barndomshund var som ble hevet på bordskrapene. Men hva er sannheten?

Dessverre var det ikke noen studier gjort for 30 år siden på forskjellen på fôring av hunder bordskraper sammenlignet med kommersiell kibble. Og vi er usannsynlig å se noen i dag heller. Det er også vanskelig å isolere en enkelt faktor i sin innflytelse over kjæledyrs helse, spesielt når moderne medisin har kommet så langt, men samlet og fra et objektivt synspunkt fra forskere og veterinærer, møter kjæledyret i dag bedre hundens ernæringsmessige behov når det er målt opp mot bordskrapene.

Dog Food Selection

Spesielt i u.S., Forskjellen i valg er trolig den største forandringen vi har sett siden slutten av 1980-tallet. For tretti år siden var hundematvalg begrenset og spesialitetsdieter for hunder med unike ernæringsmessige behov var få. Hunden matvarer som var tilgjengelige, var ofte lavere kvalitetsmat som var designet for å passe til det gjennomsnittlige husholdningsbudsjettet, og prisen var den primære faktoren.

Dog Food SelectionTatt i betraktning det begrensede utvalget av hundemat som pleide å være tilgjengelig, er utvalget av hundemat tilgjengelig i dag grenser på den absurde. Vi har gått fra matvarer designet for brede livsstadier til matvarer for unike helsekrav, matvarer som passer til fad dietter, og matvarer som passer til kresne kjæledyrseiere. Vi må nå til og med filtrere ut gjennom tusenvis av dietter, oppskrifter og formler bare for å plukke ut Top Dog Foods det er faktisk verdt prislappen.

Men er denne overfloden en god ting?

For hunder som har allergi, intoleranser eller unike helsemessige forhold, er endringene i hundenes næringsmiddelindustri velkommen. Et antall av Begrenset ingrediens og hypoallergen Hundematoppskrifter er designet av forskere og veterinærer på selskapets lønn for å møte behovene til å sykle hunder. Disse nye kjæledyrsmatene gir bedre ernæring til hunder som tidligere ville ha lidd av underernæring eller ubehagelige bivirkninger fra mer grunnleggende & # 8220; en-fit-for-alls & # 8221; matvarer.

For hunder uten disse helseproblemene kan imidlertid mate et mer begrenset kosthold føre til utvikling av disse problemene i fremtiden som åpenbart ikke er en god ting. For eksempel, tenk på en hund som spiser kylling og ris for det meste av livet. Når denne hunden vokser eldre, bestemmer deres foreldre seg for å begynne å mate mer varierte matvarer. Problemet er at hundens fordøyelsessystem som har blitt brukt til en mild diett, blir nå beskattet med nye og mer komplekse næringsstoffer.

Så, hva er svaret? Det er enkelt egentlig. Hvis din Fido har unike kostbehov, møter dem med spesialitetsmat. Hvis hunden din ikke har noen unike kostbehov, varierer kostholdet til å inkludere en rekke ingredienser for mangfoldig ernæring. Veterinærer advarer om at kjæledyrseiere bør unngå å hoppe på fad dietter som kornfri fôring (som nylig slo nyheten etter FDA så en lenke mellom disse diettene og hjertesykdommen hos hunder) når det er absolutt ingen grunn til en sunn hund for å bytte til det dietten.

Fremskritt i veterinærpleie

Fremskritt i veterinærpleieSom med menneskelig medisin har veterinærmedisinen vokst av sprang i løpet av de siste 30 årene. Kjæledyr eiere blir gitt flere og flere alternativer for behandling av sykdommer som en gang ville ha dømt sitt kjæledyr til eutanasi. Veterinærer er mye bedre utdannet i dag på grunn av massive fremskritt i vitenskapen om hundens ernæring og helse. Dette trickles ned til kjæledyr eiere som kan klare å ta bedre vare på sine hunder.

Hva ville kjæledyr eiere tretti år siden si om du fortalte dem at de må børste sine hunders tenner på daglig basis?

Selvfølgelig er alt dette fremgang og fremgang i forståelse av hundeservice og helse en velsignelse, men det betyr også at kjæledyr eierskap har blitt mye dyrere.

Hunder i dag mottar månedlige forebyggende, de har årlige kontroller med en mengde vaksinasjoner for å hindre andre forebyggbare sykdommer, og de er foreskrevet medisiner for bedre å håndtere symptomer som tidligere ville ha krøllet dem. I dagens samfunn er disse tingene absolutt ikke valgfrie, og de har økt kostnaden for kjæledyr eierskap eksponensielt. Når det er sagt, ville få kjæledyrseiere argumentere for at disse fremskrittene er verdt den ekstra kostnaden.

Kjæledyr forsikring

Når det gjelder veterinærpleie og stigende kostnader for kjæledyrs eierskap, er en annen forandring som har skjedd de siste 30 årene, utbredelsen av kjæledyrsforsikring. Petforsikringsmarkedet har vokst i store mengder de siste tiårene, og særlig siden 2007 opp til 2017. Men dette er for det meste en veldig nylig trend (det er usannsynlig å endre).

Det var en tid da tanken på å få helseforsikring for hunden din var absurd. Våre hunder ble sett på som eiendeler, og selv om veterinærpleie var en gitt, var noen forethought for store veterinære utgifter ganske enkelt ikke der. Som årene har utviklet seg, har vi imidlertid begynt å se våre hunder som familiemedlemmer, og vi planlegger for akutthelsetjenesten for dem som vi ville for våre andre familiemedlemmer.

Det er ingen tvil om at veterinærforsikringsplaner fortsatt har en måte å gå før de vil bli vurdert som ideelle, men de tilbyr en viss grad av økonomisk lettelse til kjæledyrforeldre og har råd til muligheten til å vurdere dyrere veterinære prosedyrer som ellers kunne ha vært utenfor bord. Så lenge kjæledyrseiere vet hvordan man velger Høyre kjæledyr forsikringsplan For deres spesifikke hund, kan det være en stor seier i besparelser.

Forbedret Animal Advocacy

For tretti år siden var det mye mindre bevissthet om begrepet valpemøller og bakgårdsoppdrettere. Folk som ønsket at en hund bare gikk ut og fikk en med mye mindre hensyn til hvor hunden kom fra, eller hvordan deres beslutning kan påvirke tilstanden til hundens befolkning, enn det er i dag.

Forbedret Animal AdvocacyI dag vet vi bedre. Mye bedre, fordi Internett ikke vil tillate oss å glemme. Vi er klar over forholdene der hundene holdes på valp gårder og i bakgårdsavloperasjoner. Vi er også klar over at hunder som er født i denne typen miljø, er oftere enn ikke sykelig hund, dårlige eksempler på deres rase, og dyre hunder å heve på grunn av deres økende helsekrav. Studier har vist det om og om igjen.

Gjennom vår økte bevissthet om hva disse typer avlsoperasjoner gjør for å fortynne genbassenget, så vel som den utrolig grusomme behandlingen som disse hundene tåler, har vi utviklet regulatoriske grupper og økt offentlig bevissthet for å få slutt på disse typer operasjoner. Mange stater er nå helt forbudt valpemøller, med California som leder veien I å fremme adopsjon av hunder og regulerte legitime oppdrettere.

Selv om det er en langsom bevegelig prosess, har vi allerede sett effektene disse forbudene på dyrebutikker som selger valpemøllehunder gjør. I tillegg har vi sett tøffere forskrifter om hvor valper kan selges lokalt og tøffere straff for de som fortsetter å kjøre denne typen avlsoperasjon. Vi er ikke der ennå, men forhåpentligvis, i de neste årene, vil disse avskyelige avlsoperasjonene bli utryddet helt da flere kjæledyrseiere blir klar over anerkjente oppdrettere og vet hvordan man skal skille og rapportere valpemøller til myndighetene.

Hunder med terapeutiske roller

Hunder med terapeutiske rollerJeg har allerede nevnt skiftet av hunder fra å være eiendeler av mennesker til å være en del av familien vår. Selv om dette skiftet har startet for lenge siden - som hundrevis av år siden - Den faktiske rollen som hunder i våre liv har utviklet seg enda lenger over de siste årene. Så mye at selv de fleste kjæledyr kjærlige mennesker fortsatt er forvirret, hvordan fikk hun hundene til dette punktet (og ikke at vi klager - det er en god ting og stor fremgang).

Hunder har lenge spilt en rolle i profesjonelle karrierer og som tjeneste dyr for de med funksjonshemninger, men i det siste tiåret eller så har kjæledyr tatt roller flere terapeutiske roller som følelsesmessige støttedyr for sine eiere, blant andre jobber. Og det er midler delegert for forskere å undersøke dette området videre, som fortsetter å finne bevis og nåværende tilfeller av hvordan disse støttede dyrene hjelper folk i deres daglige liv.

Men hva er egentlig en Emosjonell støttehund? Det er et dyr som gir psykologisk støtte til eieren. Disse hundene varierer fra servicehunder fordi de ikke er profesjonelt opplært, og de utfører ikke spesifikke oppgaver for eierne slik at en ser øyehund kan. Emosjonelle støttehunder er heller ikke gitt samme beskyttelse i henhold til loven som tjenestedyr er, men de tillater noen fordeler som boliger i et kompleks hvor kjæledyr ellers ville bli forbudt.

Er dette økt avhengighet av våre hunder for å støtte en god ting?

Det kan sikkert være gunstig, men dessverre, på grunn av naturen til noen mennesker, har bruken av kjæledyr som følelsesmessige støttehunder presentert en rikdom av problemer. Særlig, kjæledyrseiere misbruker etiketten til "supportdyr" for sine kjæledyr å bli gitt privilegier som de ellers ikke ville motta. Dette misbruket etterlater en dårlig smak i andres munn og følgelig svarte omdømmet til ekte service dyr, som også gjør vondt folk som virkelig er avhengige av deres ESAS.

Det ser ut til at vi i løpet av de siste tretti årene har tatt inkluderingen av våre hunder fra en ekstrem til en annen. Selv om det i betraktning av de to sidene av spekteret, er vi sikkert på den mer foretrukne ekstremen som vi forhåpentligvis kan fortsette å polere.

Utenfor / Inside Dogs

Dette er sannsynligvis en av de første aspektene som noen ville tenke på og huske når du diskuterer forskjellene i hundens omsorg og eierskap i dag versus for tretti år siden. I motsetning til overmerkingen av våre hunder som følelsesmessige støttedyr, er det ingen ulempe for vår økende forlatelse av ideen om "utenfor hunder" eller "utendørs hunder". Mange land ser nå på dette på samme måte som ikke å gi ly til barna dine, og slike eiere er i fare for å bli straffet for dyrs grusomhet.

Utenfor hunderFor tretti år siden pleide det å være så mange (hvis ikke de fleste) hunder ble holdt utenfor hjemmet, og det var lite repercussion for ikke å bringe hunder inni for å være en del av familien. Det var normalt for mange eiere. I løpet av de siste tiårene, heldigvis økt bevissthet av ulempene å holde hundene isolert fra familien har ført til at færre hunder blir holdt som "utenfor bare hunder".

Dette skiftet er ikke bare gunstig for den generelle helsen til våre hunder, men det har også ført til sterkere obligasjoner mellom hunder og deres familier. Å holde hunder inne i midler som behandler dem som en del av familien, noe som resulterer i mange andre fordeler for hundene og deres eiere, som noen av de som er nevnt ovenfor.

Endringen er god, la oss holde det oppe

Det er ingen tvil om at ting er forskjellige for kjæledyrseiere (og deres hunder) i disse dager, men for det meste er disse endringene gode. De tillater oss å beskytte våre kjæledyr på riktig måte og gi dem den riktige ernæringen som trengs for en sunn levetid. Vi har reist bevissthet om dyrs grusomhet og klarte å inkludere kjæledyr som ekte del av våre familier, hvilke fordeler ikke bare hundene Men eierne, også.

Les neste: 25 Fordeler med barn som vokser opp med kjæledyr [Infographic]

PIN og del denne artikkelen med andre hundelskere:

Dog eierskap i dag vs for 30 år siden

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hund eierskap i dag vs. 30 år siden: hva er annerledes nå?