Lancashire heeler: dog breed profile

Lancashire Heeler på et hundeshow

Lancashire Heeler er en feisty liten hund som er full av karakter. Denne relativt sjeldne rasen fra Storbritannia er den minste av alle herding hunder. De er kjent for å være allsidig og hengiven med sine eiere, men de kan være mindre så med fremmede eller andre hunder.

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Høyde: 10 til 12 tommer

Vekt: 10 til 17 pounds

Frakk: Tykk, kort, hard, værbestandig toppjakke med en fin underlag

Frakkfarge: Svart og tan eller lever og brunfarge i farge

Forventet levealder: 12 til 15 år

Kjennetegn på Lancashire Heeler

Kjærlighetsnivå Høy
Vennlighet Medium
Barnevennlig Medium
Kjeledyrvennlig Medium
Trening behov Medium
Lekenhet Medium
Energinivå Medium
TrenbarhetMedium
Intelligens Høy
Tendens til å bjeffe Høy
Mengde sheddingMedium

Historien om Lancashire Heeler

Lancashire Heelers History er ikke en som er så godt dokumentert som noen raser. Det er generelt akseptert at de sannsynligvis oppsto med krysset av walisisk Corgis med en annen terrier type rase, muligens Manchester Terrier. Dette resulterte i etableringen av en kompakt liten arbeidshund som utmerkede seg på kjørerdyr, men kunne også holde gården fri for skadedyr som rotter. De er anerkjent som de minste av alle herding hunder.

Rasen er noen ganger også referert til som Ormskirk Terrier, på grunn av å ha røtter i Ormskirk-området i Lancashire i Storbritannia, som dateres tilbake minst noen få hundre år.

Kennelklubben anerkjente dem i Storbritannia i 1981, men de er for tiden på det sjeldne rasen, fordi deres tall er relativt knappe.

De begynner å vokse i popularitet i USA, og fra og med 2019, har blitt anerkjent som en del av den diverse gruppen, det første skrittet mot å oppnå full registrering. En gang er noen gang gått, og hvis deres tall vokser, vil de sannsynligvis bli anerkjent som en del av herdingsklassifiseringen.

Lancashire Heeler Care

Lancashire Heeler er kanskje ikke det beste valget av rase for en nybegynnerhundseier. De er kjent for å være veldig kjærlige med sin egen familie og kan være fulle av modig og spunky karakter. De har også sine utfordringer også.

De er intelligente, men de kan være sta, og dette kan bety at ekstra tålmodighet kan være nødvendig når det gjelder trening. Når du har sprukket det skjønt, utmerker denne aktive lille rasen ofte i likhet med smidighet, flyball og andre konkurransedyktige Hundesport. De reagerer godt for å tvinge fri, Positiv forsterkningstrening metoder.

Selv om de er små og kjærlige med de de vet, er de absolutt ikke en runde hund. Deres arbeidsdrift betyr at de har mye energi. De liker å være aktive og vil også trenge rikelig med anrikning rundt hjemmet for å holde dem fra å bli kjedelig.

De kan noen ganger ha en tilbøyelighet til vaktkarakteristikker og kan være veldig vokal hvis dette ikke holdes i sjakk. Det er viktig at tidlig og pågående sosialisering og opplæring foregår for å hindre at de blir skeptiske av fremmede. De er ikke kjent som alltid de mest sosialt med andre hunder heller. De kan leve lykkelig sammen med andre dyr, men forsiktige introduksjoner bør gjøres.

Deres kjørebakgrunn betyr at de noen ganger kan prøve å runde opp andre hunder eller små barn, noen ganger til og med nippe på deres hæler. Hvis de skal bo i en husholdning med små barn, må du kanskje jobbe med å omdirigere denne typen oppførsel. Du bør også alltid sørge for at barna blir lært hvordan Interagere med hunden på riktig måte.

Lancashire Heeler har ikke høyt vedlikeholdsgrooms regime. Kåpen deres vil ikke kreve klipping, og det er ikke utsatt for matting. Rasen kaster, men ikke så profusely som noen raser. I molting sesongen, må du bare sørge for at du børster på kappen litt oftere for å holde hårene rundt huset i sjakk.

Se opp for det som ofte er kjærlig referert til som deres `Meerkat-måte`. Mange Lancashire Heelers liker å stå opp på bakbenene i det som ser ut som en meerkatimponering. Dette, sammen med deres frekke smil, fryktløs og wily personlighet og hengivenhet til sine eiere, ender dem til entusiaster i rasen.

Vanlige helseproblemer

Lancashire Heeler er kjent for å være en robust og sunn, liten rase. Som med enhver rase, kan de imidlertid være utsatt for visse arvelige forhold som det er verdt å være klar over. Det er også viktig at du søker en anerkjent oppdretter som vil foreta hensiktsmessige helsekontroller på potensielle foreldre.

Noen av forholdene de er kjent for å være tilbøyelige til å inkludere:

Primærlinse Luxation (PLL): Dette er en tilstand som ofte fører til øyelinsen som løsner seg helt og beveger seg rundt. Det kan føre til tap av syn, og det kan noen ganger være akutt smertefullt. Avhengig av alvorlighetsgraden av saken kan behandlingen variere, og i ekstreme tilfeller kan øyet bli fjernet helt.

Collie Eye Anomaly (CEA): Dette er en tilstand som oftest settes i collies, men kan også manifestere i andre raser, som Lancashire Heeler. Det oppstår vanligvis da hunden er et par år, og det kan føre til eventuell blindhet.

Luxerende Patella: Dette er et vanlig problem i små rasehunder, og det innebærer knelettet som beveger seg ut av sin normale posisjon. Problemet kan variere når det gjelder hvor mye smerte og begrensning for bevegelse det forårsaker. I alvorlige tilfeller er kirurgi ofte nødvendig.

Diett og ernæring

Alle hunder skal mates en høy kvalitet og passende delstyrt diett, og Lancashire Heeler er ikke noe unntak.

Fedme er en av de største problemene i følgesvennhunder over hele verden, og det kan føre til en hel rekke andre, ofte alvorlige, helseforhold. Sørg for at du ikke overfeed din Lancashire Heeler burde være en prioritet.

10 beste små hunderaser for begrenset plass
Fordeler
  • Hengiven med familien

  • Tilpasningsdyktig og full av karakter

  • Lav vedlikehold Grooming regime

Ulemper
  • Kan være vokal

  • Kan være sta og spunky

  • Ikke alltid komme sammen med andre hunder

Hvor å adoptere eller kjøpe en Lancashire Heeler

Lancashire Heeler er fortsatt relativt sjelden i USA. Dette betyr at du kanskje må reise litt lenger eller legges til en venteliste hvis du er ivrig etter å sikre en valp. Ikke la din entusiasme tillate deg å gjøre utslettbeslutninger. Sørg alltid for at du søker en anerkjent oppdretter. Deres valk bør være godt sosialisert, holdt med sin mor i et hjemmemiljø og har hatt alle de relevante helsekontrollene.

USA Lancashire Heeler Club kan være et bra sted å starte din forskning.

Det er ikke sannsynlig å være mange lancashires i redning, men ikke la det sette deg av vurderer adopsjon. Nå ut til klubben for å finne ut mer om mulige redningskontakter. Du kan også vurdere andre arbeidsraser som vil bli mer vanlig i redning.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du er interessert i lignende raser, hvorfor ikke sjekke ut:

Det er en hel verden av potensial Hunderaser der ute - med litt forskning, kan du finne den rette til å ta med hjem!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Lancashire heeler: dog breed profile