Engelsk foxhound: dog breed profile

En engelsk foxhound hviler ute

Til tross for deres popularitet som jakthunder, blir engelsk foxhound sjelden holdt som følgesvenn hunder. Faktisk er de for tiden 188 ut av 195 raser offisielt anerkjent av den amerikanske kennelklubben. Engelsk Foxhounds, men kan gjøre gode kjæledyr for svært aktive hjem. De er pakningsorienterte, lojale og milde, og vil gjøre den perfekte løpende eller ridningspartneren. Engelsk Foxhounds anser barnevennlig, og det antas at de faktisk går bedre i et hjem med flere hunder.

Som tidligere nevnt, er engelsk foxhounds et godt valg for aktive husholdninger. Disse hundene krever omfattende, daglig trening i en inngjerdet hage (engelske foxhounds vil innendelig forfølge byttedyr utendørs) eller i snor. Fordi engelsk foxhounds har høye treningsbehov - og dermed høye energinivåer - de er ikke anbefalt for familier med ekstremt travle tidsplaner, de som er borte fra hjemmet i lengre tid, eller folk som bor i mindre rom. Det anbefales vanligvis at engelsk foxhounds får mellom 30 og 60 minutter kraftig trening hver dag. Det er viktig å merke seg: Disse hundene kan bli ødeleggende hvis de blir kjedelig eller har overflødig energi til å brenne.

Med riktig lydighetstrening og mosjon kan imidlertid engelske foxhounds gjøre gode familie kjæledyr i boliger med andre hunder.

Raseoversikt

Gruppe: Hund

Høyde: 24 inches til skulderen

Vekt: 60 til 75 pounds

Frakk: Kort, tett, glanset jakke som krever lite grooming

Frakkfarge: Tri-fargejakke som kommer i hvitt, brunbrun, og svart, med flekker av grå eller gul av og til

Forventet levealder: 10 til 13 år

Kjennetegn på den engelske foxhound

KjærlighetsnivåMedium til høy
VennlighetMedium til høy
BarnevennligMedium til høy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om den engelske foxhound

Gjennom Medieval England var det vanligst for engelsk aristokrater og deres pakker med hunder for å jakte på jakt på mindre dyr, som røde ræv, som ble ansett skadedyr - var reservert for lavere bønder og jordskjelvere. Som Englands skoger som ble revet i middelalderen, ble rævjakt imidlertid et akseptert tidsfordriv for engelsk aristokrati og høyere klasse folk.

Den klassiske engelske foxjakten, med ryggen av hunder og engelskmenn på hesteryggen, oppsto en gang i løpet av 1600-tallet. På denne tiden begynte oppdrettere å utvikle en egnet revjakthund ved avl større, hjortejakthund med langbenede, greyhound-type hunder. Denne blandingen av duftjakt og utholdenhet, og smidighet produserte den engelske foxhound.

Ved 1700-tallet hadde engelsk Fox Hunts blitt ekstremt populær i hele England-og ble til og med en trend i Colonial America. Records viser at George Washington og hans venner ofte var vert for Fox Hunts på sine store plantasjer. Det antas at George Washington var en av opphavsmannene til den amerikanske foxhound.

Fordi engelsk foxhounds vanligvis ble holdt som jaktkammerater, i dag, er de minst populære rasen registrert av den amerikanske kennelklubben. Dette kan gjøre det ekstremt vanskelig for familier å kjøpe eller vedta engelsk foxhounds i USA.

Engelsk Foxhound Care

Engelsk Foxhounds ble opprinnelig oppdrettet som jakthunder, så deres grooming rutine er ganske lavt vedlikehold. Fordi de har svært korte, tette strøk, kan du forvente å børste din engelske foxhound med en gummi Mitt en gang i uken for å fjerne smuss, rusk og løse hår. Du kan bade Din engelske foxhound hvert par måneder, eller som trengs for å hindre lukt.

Som alle raser, er det viktig å undersøke og rense dine engelske foxhounds ører og tenner en gang i uken. Hvis hundens ører er skitne, kan du forsiktig fjerne smuss og voksaktig oppbygging med en myk, ren klut. Unngå bomullspinner, da de kan skade de delikate, indre ørestrukturene. Hvis hundens ører er overdrevet skitne, røde, betent eller lukte morsomt, kontakt din veterinær ASAP. Disse kan være tegn på infeksjon. Tannhygiene er også ekstremt viktig, så prøv å pusse dine engelske foxhounds tenner minst en gang i uken.

Selv om deres grooming behov er lavere, har engelsk foxhounds ekstremt høye treningsbehov og energinivåer. Som tidligere nevnt, anbefales det vanligvis at engelsk foxhounds trening i 30 til 60 minutter per dag. Engelsk Foxhounds kan gjøre utmerket løping partnere, men sørg for å holde ham eller henne på en leiekontrakt - dagens engelske foxhounds har beholdt sin kjøretur til å forfølge byttedyr. Det er også ekstremt viktig å trene ham eller henne i et lukket eller inngjerdet område.

I tillegg til omfattende trening kan engelske foxhounds ha stor nytte av lydighetstrening som begynner i puppyhood. Engelsk Foxhounds-lignende mange hunder - ha et sinn av seg selv og kan være veldig sta. Konsistent, positiv trening og riktig sosialisering med både mennesker og andre hunder kan være forskjellen mellom en veloppdragen hund og en utfordrende hund.

Vanlige helseproblemer

Selv om engelsk foxhounds anses generelt sunne hunder, kan de være utsatt for visse helsemessige forhold. Disse forholdene vil ikke oppstå i hver engelsk foxhound, men det er viktig å kjenne tegn og symptomer, slik at du kan handle om nødvendig.

Noen helsemessige forhold som er vanlige i engelsk foxhounds inkluderer:

  • Hip dysplasi: En vanlig tilstand blant store raser, hip dysplasi er svekkelsen av hofteleddet forårsaket av unormal vekst og utvikling. Hip dysplasi er en genetisk sykdom som anerkjente oppdrettere tester for, men miljøfaktorer, som rask vektøkning eller dårlig ernæring, kan også forårsake dysplasi. Se etter tegn som svakhet eller smerte når hunden din beveger seg.
  • Nyresykdom: Denne tilstanden oppstår når nyrene ikke klarer å fjerne toksiner fra blodet. Hyppig vannlating, øker tørst, og endringer i appetitten kan være tegn på denne sykdommen.
  • Epilepsi: Preget av anfall, epilepsi kan styres med riktige medisiner. Selv om hunden din utvikler epilepsi, vil den rette omsorget gjøre det mulig for ham eller henne å leve et langt, lykkelig, sunt liv.

Hvis du er bekymret for disse helsemessige forholdene, eller andre helsemessige forhold som rammer din engelske foxhound, må du kontakte din veterinær.

Diett og ernæring

Avhengig av hundens alder, vekt og aktivitetsnivå, kan du forvente å mate en engelsk foxhound mellom to og en halv og tre kopper høy kvalitet hundemat delt inn i to måltider hver dag.

Hvis du ikke er sikker på hvor mye å mate din engelske foxhound, eller tro at hunden din kan ha Canine fedme, Snakk med veterinæren din. De kan gi råd om riktig mat (og riktig mengde mat) for kjæledyret ditt.

10 beste hunderaser for jakt
Fordeler
  • Lojal, kjærlig og pack-orientert

  • Trives i husholdninger med andre hunder

  • Lav vedlikehold grooming

Ulemper
  • Ekstremt høy treningsbehov og energinivåer

  • Veldig høyt, hyppig bjeffing

  • En sterk kjøretur til å forfølge byttedyr

Hvor å adoptere eller kjøpe en engelsk foxhound

Fordi engelsk foxhounds sjelden holdes som følgesvenn i USA, kan det være vanskelig å finne en i ditt lokale ly eller til og med fra en anerkjent oppdretter. Se etter engelsk Foxhound redningsorganisasjoner i ditt område, eller kontakt en oppdretter - de kan være i stand til å hjelpe deg med å finne en engelsk foxhound i ditt område.

Hvis du bestemmer deg for å jobbe med en engelsk foxhound oppdretter, vær oppmerksom på at det kan være en lang venteliste på grunn av deres sjeldenhet. Det er også viktig å gjøre din forskning og sørge for at du jobber med en etisk, anerkjent oppdretter som opprettholder de høyeste rasestandardene. Vær på utkikk etter tegn på bakgårdsavl, og hvis det er mulig, møt søppelforeldrene for å sikre at de er glade, sunne dyr.

Flere hunderaser og videre forskning

Engelsk Foxhounds kan være vanskelig å finne i USA. Heldigvis er det mange hunder som ligner på den engelske foxhound. Noen andre raser å vurdere inkluderer:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Engelsk foxhound: dog breed profile