Engelsk cocker spaniel: dog breed profile

En engelsk cocker spaniel

Den engelske Cocker Spaniel er en hengiven følgesvenn, like i stand til hardt arbeid eller lykkelig familieliv. Alle spaniels ble opprinnelig avlet fra de samme linjene, men den engelske Cocker Spaniel skiller seg ut i dag for sin velutstyrte utseende og vennlig disposisjon. Med rikelig med energi, men en rolig oppførsel, gjør den engelske Cocker Spaniel en flott familie kjæledyr.

Raseoversikt

Gruppe: Sportslig

Høyde: 16 til 17 tommer (menn) - 15 til 16 tommer (kvinner)

Vekt: 28 til 34 pounds (menn) - 26 til 32 pounds (kvinner)

Frakk og farge: Silkeaktig lag med middels lengde med fjær på ører, ben og torso. Kappen kommer i mange solide farger, inkludert svart, rød, lever og gylden. Markeringer kan være tan eller hvite. Parti-fargejakker er hvite med svart, lever eller rød farging.

Forventet levealder: 12-14 år

Kjennetegn på den engelske Cocker Spaniel

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetMedium
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om den engelske Cocker Spaniel

Den engelske Cocker Spaniel kommer ned fra en større gruppe av Jakt hunder Bred i Storbritannia og utover for å være pålitelige og lojale feltkammerater. Spaniels, hvis tidlig opprinnelse kan danse tilbake så langt som 1500-tallet, ble spesielt verdsatt for deres evne til å hjelpe med jaktspillfugler og vannfugler. Ethvert gitt søppel kan produsere begge cocker spaniels-mindre hunder adept på jakt i woodcock birds-and springer spaniels, verdsatt for deres evne til å forårsake fugler til å "våren" ut fra skjulestedene. I utgangspunktet var den eneste differensieringen mellom de to klassifiseringene basert på hundens størrelse.

På 1890-tallet var Spaniel-familien imidlertid delt i to, med anerkjennelse for både Cocker Spaniel og Springer Spaniel. Rasen begynte å være uavhengig utviklet og avlet. Innenfor Cocker Spaniel rase ble ytterligere differensiering i type tydelig. I USA kom en mindre, litt blokkere og furrier-versjon av Spaniel inn i popularitet. Betegnet den amerikanske cocker spaniel, disse hundene står i kontrast til den litt større engelsk spaniel oppdret med lengre ben, en kortere rygg og mindre pels.

I 1935 ble splittet gjort offisielt da AKC ga offisiell anerkjennelse til den engelske Cocker Spaniel som en uavhengig rase. I dag er dette hengivne kjæledyret en populær rase på begge sider av dammen.

Selv Englands kongelige familie setter pris på adelen til denne rasen. Prince William og Kate Middleton eier en engelsk cocker spaniel kalt Lupo-Bred fra en hund eid av foreldrene sine.

Engelsk Cocker Spaniel Care

Den engelske cocker spaniel er ikke en høy vedlikeholdshund rase, men krever noen spesiell vurdering å være et lykkelig, sunt kjæledyr. Som en del av sportsgruppen har disse hundene tilsynelatende utrettelige energi og trenger et uttak for det. Planlegger å gi din engelske cocker spaniel en lang tur hver dag eller ta ham for en løpe. Uten tilstrekkelig trening, kan de bli engstelige eller ødeleggende. Mens disse hundene kan holde tritt med deg utenfor i flere timer, er de glade for å hvile og slappe av i hjemmet.

De er ivrige etter å behage sine eiere, så trening er vanligvis ikke så vanskelig med denne rasen. Imidlertid har de en sensitiv karakter og trenger rikelig med positiv forsterkning. Harde treningsmetoder kan forårsake frykt og angst, og kan bidra til uønsket atferd som underdanig urinering eller separasjonsangst. Hvis du er en jeger, synes disse sportslige hundene å være naturlige på jobben og forstå deres rolle med relativt letthet.

Bortsett fra daglig trening, vanlig grooming er sannsynligvis den største investeringen av tiden du vil gjøre i din engelske cocker spaniel. Det middelslengde silkeaktig håret som gir disse hundene slik at en vakker jakke lett kan bli mattet. Det er også utsatt for shedding.

Jo mer du kan pusse og vedlikeholde kappen, desto lettere er det å kontrollere overdreven shedding. For å holde kappen ser det beste, tar de fleste eiere av engelsk cocker spaniels sin hund til en groomer på en gjentakende basis. Håret rundt beina og torso må ofte trimmes for å unngå å bli urolig.

Du må også regelmessig sjekke spaniels ører for merkelige lukt eller overdreven voksoppbygging. Smuss og bakterier kan bli fanget inne i ørekanalen, og disse hundene er noen ganger utsatt for øreinfeksjoner som et resultat.

Vanlige helseproblemer

Engelsk Cocker Spaniels er ikke unntatt fra helseproblemene som noen ganger plager purebred hunder. For denne rasen, vær på utkikk etter følgende forhold:

For å minimere sannsynligheten for å ha en hund med en eller flere av disse helseproblemene, se etter en oppdretter som kan gi klare testresultater for hofter og knær fra det ortopediske fundamentet for dyr og klare øye resultater fra Canine Eye Registry Foundation for hver foreldrehund. Det er også en test for hørsel tilgjengelig fra det ortopediske fundamentet for dyr som måler hjernestoffet Audiotry Evoked Response (Baer) og kan være viktig hvis du vurderer en parti-farget engelsk Cocker Spaniel.

Diett og ernæring

Mate din valp en velbalansert og ernæringsmessig fullfør hundemat for optimal helse og velvære. Enten du velger en konvensjonell kibble diett, inkorporere våt mat, eller velge et rå diett, vær oppmerksom på indikasjoner på en allergisk reaksjon, som plager noen spaniels. Hvis hunden din har matallergi eller følsomhet, kan du velge en diett for begrenset ingrediens.

Hold øye med vekten på din engelske Cocker Spaniel. Rasen kan være utsatt for fedme Hvis overfed og underutøvet.

20 populære mellomstore hunderaser
Fordeler
  • Lojal familiehund som gjør det bra med både voksne og barn

  • Trent og ivrig etter å behage eieren sin

  • Besitter overraskende utholdenhet og utholdenhet for sin relativt kompakte størrelse

Ulemper
  • Middels lengdejakke krever regelmessig grooming og skur betydelig

  • Kan lide av separasjonsangst og destruktiv atferd hvis de er alene for lenge

  • Utsatt for kne, hofte og øyeproblemer, sammen med hudproblemer og svulster

Hvor å adoptere eller kjøpe en engelsk Cocker Spaniel

Når du søker etter en engelsk Cocker Spaniel, bør du først vurdere å kontakte redningsgrupper i ditt område. Et overraskende antall purebred hunder ender opp i shelters og reddet på grunn av eierforhold.

Hvis du velger å kjøpe en valp fra en oppdretter, vær forsiktig med bakgårdsoppdrettere. I stedet ser etter oppdrettere som kan gi helseklarasjoner for foreldrene til et søppel og omfattende informasjon om din potensielle valp.

Noen gode ressurser til å begynne med inkluderer:

Flere hunderaser og videre forskning

En engelsk Cocker Spaniel kan bare være din perfekte passform, men sørg for at du tar deg tid til å undersøke rasen grundig og avgjøre om denne hunden er den for deg. Erfarne oppdrettere og eiere kan være en stor ressurs for spørsmål om trenbarhet, energibehov og mer.

Du kan også være interessert i å lære mer om disse lignende raser:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Engelsk cocker spaniel: dog breed profile