Portugisisk vannhund (porties): hundesprofil

Portugisisk vannhund

Den portugisiske vannhunden er en mellomstor hund med et mykt og mykt enkeltlagsfrakk som kaster ikke betydelig, noe som gjør dem til en foretrukket rase blant de som lider av Allergier. De jobber hunder og er generelt vennlige, kjærlige og intelligent. De plukker opp trening og lydighet ferdigheter raskt, og på grunn av dette, portugisiske vann hunder gjør gode service dyr.

Selv om rasen først ble registrert av en munk i slutten av 13. cenutry, har de blitt spesielt velkjente i det siste tiåret. Dette er takket være tidligere U.S. President Barack Obama og hans familie, som hadde to portugisiske vannhunder-bo og solfylte i sin tid i det hvite hus.

Raseoversikt

  • Gruppe: Arbeider (AKC)
  • Vekt: 42 til 60 pounds for menn, og 35 til 50 pounds for kvinner
  • Høyde: 20 til 23 tommer for menn og 17 til 21 tommer for kvinner
  • Frakk og farge: Bølgete eller tett krøllet - svart, svart og hvitt, og brunt, selv om frakkfarge kan også være hvit eller sølv-tippet
  • Forventet levealder: 10 til 13 år

Kjennetegn ved den portugisiske vannhunden

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium høy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav

Historien om den portugisiske vannhunden

Den portugisiske vannhunden er en gammel rase - den første skriftlige beskrivelsen av rasen dukket opp i en konto skrevet av en munk i 1297. Portugisiske vannhunder, ofte kalt "porties", er nære slektninger til en annen gammel rase, puddelen. Det er antatt at moderne portugisiske vannhunder og pudler utviklet seg fra det samme genetiske bassenget, med forskjellige historiske baner som skiller raser når det gjelder personlighet, utseende og temperament.

Portugisiske vannhunder ble nære følgesvenner av mennesker tidlig, takket være deres predisposisjon til livet på sjøen. De jobbet tett sammen med portugisiske fiskere, svømte mellom båter og bidrar til å hente tapte takle og flokken fisk i garn. Den "Founding Sire" av moderne portugisiske vannhunder var en hunde kalt Leão, som eies av en velstående portugisisk forretningsmann som heter Vasco Bensaude på 1930-tallet. Det antas at mer enn halvparten av alle portugisiske vannhundene kan spores tilbake til Leão.

Porties ble popularisert i USA tidlig på 1970-tallet med etableringen av den portugisiske vannhunden i Amerika, og mens de fortsatt er kjent for sine vannskjente tendenser, blir hundene æret i dag for det meste for deres vennlighet som kjæledyr og deres show -verdige kvaliteter.

Portugisisk vannhundpleie

Porties er høy-energi arbeidshunder som krever regelmessig trening for å avverge kjedsomhet. I tillegg til vanlige turer (og rikelig med svømmer, Hvis mulig), trives portugisiske vannhunder i treningsbaserte aktiviteter som smidighet, NoSework, Dock dykking, terapi arbeid, og lydighet. Lang daglige turer, kombinert med rikelig med spilletid og hjerneforsterkende aktiviteter, er pålagt å holde portugisiske vannhunder på sitt beste både mentalt og fysisk.

Mens den portugisiske vannhunden ikke kaster, trenger denne hunden fortsatt regelmessig - og ofte omfattende grooming. Porties bør børstes to til tre ganger i uken og trimmet en gang i måneden for å holde pelsen sin fra å bli flokete eller mattet. For portugisiske vannhunder som tilbringer mange ganger svømming, bør det tas hensyn til å sikre at huden, kappen og ørene rengjøres riktig for å forhindre infeksjon eller betennelse fra salt eller kjemikalier.

Når det gjelder trening, elsker de fleste portugisiske vannhunder å lære og tilpasse seg raskt til nye ferdigheter ved bruk av positiv forsterkning. Treningsporties er en fin måte å bygge opp sitt bånd med sine mennesker og kan bidra til å redusere atferdsproblemer forårsaket av kjedsomhet. Fordi de er så raske elever, gjør portugisiske vannhunder eksepsjonell terapi og servicehunder og ofte utmerker seg på konkurransedyktig hjørnetann.

Totalt sett er disse hundene vennlige og liker å være nær eierne. De har en uavhengig strikke, men med riktige mengder trening og trening, er mange porties helt veloppdragen hunder som streber etter å behage. De som er interessert i å ha sin portugisiske vannhund trent som en terapi hunden bør legge merke til deres individuelle hunds unike personlighetstrekk og jobbe tett med en terapi hundetreningsorganisasjon, for eksempel Pet Partners eller Therapy Dogs International For å sikre at hunden er egnet og effektivt opplært for rollen.

Vanlige helseproblemer

Som alle pureasred hunder er portugisiske vannhunder utsatt for visse typer skader og sykdommer. Vanlige lidelser knyttet til rasen inkluderer:

I tilfelle av PRA, juvenildilert kardiomyopati og lagringssykdom, er forebygging generelt bare oppnådd ved å identifisere bærere av de relevante gener og ikke avl av de hundene ytterligere.

Diett og ernæring

I likhet med de fleste hunder gjør portugisiske vannhunder best på høy kvalitet, høyprotein diett optimalisert for å passe sine individuelle behov. På grunn av deres forhøyede aktivitetsnivåer kan mange portier trenge et høyere kaloriinntak enn andre hunder, selv om nøyaktige kaloribehov bør bestemmes basert på diskusjoner mellom eiere og deres veterinærer. Mate to ganger om dagen, i stedet for å forlate mat ut for beite, for å etablere en rutine og motvirke overeating.

Topphunder raser for de allergiske mot hunder
Fordeler
  • Ikke kaster betydelig

  • Går godt sammen med andre kjæledyr

  • Intelligente hunder som svarer på trening

Ulemper
  • Trenger regelmessig børsting og grooming

  • Krever mer trening enn andre mindre-atletiske raser

  • Potensielt ødeleggende når de ikke trener eller underholdt nok

Hvor å adoptere eller kjøpe en portugisisk vannhund

For å finne en portugisisk vannhund, sjekk lokale huslyder og redningsgrupper. Den portugisiske vannhunderklubben i Amerika tilbyr også en liste over godkjente oppdrettere, men er rask til å merke seg at de ikke overvåker eller garanterer noen bestemt oppdretter.

Flere hunderaser og videre forskning

Det er alltid smart å gjøre din forskning før du bestemmer deg for typen hund som passer for deg og din familie. Du kan finne et vell av ekstra ressurser om portugisiske vannhunder gjennom Portugisisk vannhundeklubb i Amerika (Pwdca), så vel som gjennom å snakke med dagens eiere av rasen. PWDCA tilbyr også portie redning og adopsjonstjenester.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Det er en hel verden av potensielle hund raser der ute - med litt forskning, kan du finne den rette til å bringe hjem!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Portugisisk vannhund (porties): hundesprofil